Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Akheron

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

A Belinea 10 20 35W helyett inkább a ViewSonic VX2025wm-et választanám; szerintem külsőleg szebb, ötletesebb a kábelelvezetője, és még olcsóbb is, 123 ezer. :B
(Amennyire tudom, DVI-kábel is jár hozzá)

[Szerkesztve]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#2) Peathee válasza Akheron (#1) üzenetére

Peathee
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Én is igy vagyok vele. Eddig a Viewsonic mellett voltam mert nem ismertem ezt a moncsit. A paramétereik feltűnően eggyeznek. Szerintem ugyanaz a panel van bennük. Ha a Belinea ára jobban fog csökkenni akkor én azt veszem meg.

2012 az új gépem éve: Intel i7-2600k, Asus Z68, 16Gbyte Kingston HyperX, 128Gbyte Samsung 830 SSD, 1.5Tbyte WD Hdd, Radeon HD7850, Audigy 4, Ninja 3, Hangszigetelt Zalman GS1000, 3db Viewsonic vx2025wm

(#3) bumper

bumper
(senior tag)

Szép is jó is a wide-os LCD de mozizáshoz még mindig gyenge a kontraszt...

(#4) Akheron válasza bumper (#3) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

Igényesség kérdése :) Nekem a 2-3 éves Samsung 173P is megfelel mozizásra, a méretétől eltekintve. (Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy főként olyan filmeket nézek, amelyeknél nem a képminőség a legfőbb tényező.)

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#5) galyika

galyika
(lelkes újonc)

Szerintem nagyon jó mozizáshoz, én egy hete vettem(még nincs is egy hete) viewsonic vx2025wm-et, nagyonnagyon jó. drágább ugyan, de például finoman szólva is kedvezőbb a pixelgaranciája... amúgy ez a belinea se 125 ezer, mert aszem ipon.hu- n van olyan 115 körül, én is nézegettem, amíg 130 felett volt a viewsonic, de most már megérte várni!
Vegyen mindenki wide monitort! iszonyat király! :C

ide most írjak valamit?

(#6) fLeSs válasza galyika (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

én a dell 2007fwp-re várok, remélem mire ideér, addigra megoldódik a vele kapcsolatos probléma is.

(#7) Akheron válasza fLeSs (#6) üzenetére

Akheron
(senior tag)
LOGOUT blog

És reméljük, hogy nem implementálnak helyette másik problémát a monitorokba ;) ;]

(#8) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hmm, ezen a 19-esen komolyan elgondolkodnék a ViewSonic helyett, ugyanis a difi tényleg 30e Ft.
Csakhogy láttam mostanában raktáron 191-est, amit még mindig nem múlt felül az AUO. :F

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#9) fLeSs válasza erdoke (#8) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A vp191-ben ennél kicsit gyengébb panel van. Egyébként még nekem is vp191b-m van. ;) (épp eladni készülődök :D)

(#10) Racecam válasza fLeSs (#6) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor már inkább 2407WFP ;)
De félretéve a viccet, én ''fáznék'' azoktól a bizonyos problémáktól. :U
Inkább neveznék be erre: [link]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#11) HXY

HXY
(őstag)
LOGOUT blog

nekem a crt-s társaikkal csak rossz tapasztalataim vannak:
míg egy Samsung, LG simán fut 8 évig is, addig ezen termékek 2-3 alatt érdekes színkombinációkat kékes vagy zöldes árnyalatot mutatnak a kijelzőn.
ez nem egy db selejt, hanem az iskolámban kb 100-ból 80-nak ez volt a sorsa...

(#12) fLeSs válasza Racecam (#10) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ezt is néztem, de ez nem tetszik külsőre.
a 2007fwp-t ki fogom próbálni mielőtt megvenném. ;)

(#13) Protezis válasza HXY (#11) üzenetére

Protezis
(őstag)
LOGOUT blog

Meg homalyosak. Lehet hogy ezek jok, de en sokszor atgondolom mikor veszek legkozelebb Belineat.

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#14) fLeSs válasza Protezis (#13) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nekem is volt anno egy 17-es belinea crt-m (nem emléxem a típusára), és homályos volt.
szerencsére ha tft-t veszel, akkor nem kell ilyenektől félni. minden monitorgyártó általában pár panelgyártó paneltípusait szokta felhasználni, amikor készít egy monitort. tehát a panel minősége elvileg a belinea 10 19 20-ban ugyanolyan, mint pl. a viewsonic vp930-ban. ;) (ugyanaz az auo panel van mind2ben). csak a körítés más.

(#15) Akcept

Akcept
(tag)

Vajon ezeknél a monitoroknál a fényerőt a háttérvilágítás szabályozza, vagy a panellal oldják meg? Ugyanis szerintem egyes TN-es (de lehet, hogy ez mindegy) paneleknél ez történik, és ha leveszem a fényerőt, „döglött” lesz az egyébként szép kép. Engem meg zavar az erős fény, főleg este.
Amúgy monitort webgrafikára nézegetek, és egy Eizo majd kétszer ennyi…
THX: Akcept

(#16) Harti

Harti
(őstag)

Hmmm, a 102035w-nek a prad.de maximális pontszámot adott.....

(#17) Protezis válasza fLeSs (#14) üzenetére

Protezis
(őstag)
LOGOUT blog

naaa joooo. meggyoztel :)

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#18) zfarkas

zfarkas
(senior tag)

Pumping Iron :DDD

Raw Dark Pure

(#19) donw3ga válasza fLeSs (#6) üzenetére

donw3ga
(őstag)

már lehet kapni 99+fa, elvileg meg már lefoglaltam egyet, de valószínű visszamondom

Ingyen 150$ kezdőtőke --> http://href.hu/x/hdri

(#20) fLeSs válasza donw3ga (#19) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

hol? privibe is jöhet.

(#21) donw3ga válasza fLeSs (#20) üzenetére

donw3ga
(őstag)

ment privi

Ingyen 150$ kezdőtőke --> http://href.hu/x/hdri

(#22) HXY válasza fLeSs (#14) üzenetére

HXY
(őstag)
LOGOUT blog

engem nem... :P :DDD

egyébként igaz az, hogy tft-knél a pár darab hibás pixel nem számít hibának? :Y

valahol olvastam, hogy ez nem garanciális, és ezzel együtt kell élni? komoly? :Y

(#23) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

Utolsó oldal teteje fele egy kis hiba:
''A dizájnon (főleg a talpén) lenne még mit faragni, ''
talpén gondolom talpán...

Amúgy a teszt télleg azt sugallta hogy ezek jó kis moncsik jó áron... belínea vagy nem az... nem nagyon érdekel... samsungom van... tele subpixel hibával... azon kívül mikor világos képet mutat csöndben lehet hallani ilyen érdekes züzögést...

(#24) Yaye

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Pedig a BeHardware tesztjében [link] épp a már alapbeállításokon is kiváló színhűséget említik a Samsung PVA panelos 10 19 20 fő erényeként (ami finomhangolással még jobbá is tehető) és a grafikonjaik nekem azt sugallják hogy nem csak ''szemre'' mérték a dolgot. Ezek szerint itt is sikerült az idők során elsilányítani egy jó terméket... :(

(#25) fLeSs válasza Yaye (#24) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A behardware teszt készültének dátumát figyelmen kívül hagytad. Olvasd el a cikkünk első oldalát. ;)

(#26) erdoke válasza fLeSs (#9) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Más oldalak szerint kicsit más a panel, de nem mondták jobbnak az újabbat.
Még nem tudom, hogy lesz-e monitorra keret, még ha féláron adnád is. ;)

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#27) aer

aer
(tag)

Kicsit off.
A 193P+ -szal most mit lehet összevetni? Nekem nem nagyon kell ennél több, de ha ajánlanom kell valakinek ezt már nem lehet kapni.

(#28) fLeSs válasza aer (#27) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

fusi p19-2, viewsonic vp930.

(#29) aer válasza fLeSs (#28) üzenetére

aer
(tag)

Elég horror az áruk! Ennyi volt anno a sulinetes 193P+. Azt gondoltam lejjebb fog menni az áruk. De legalább már vannak ilyenek itthon.

(#30) Mauzes válasza ---Lasali--- (#23) üzenetére

Mauzes
(senior tag)

''A dizájnon (főleg a talpén) lenne még mit faragni, ''
talpén gondolom talpán...

Nem, ezt úgy kell értelmezni, hogy a talp dizájnján... :)

(#31) Racecam válasza Yaye (#24) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hol van már a tavalyi hó! :U
Illetve, az a PVA panel. :D

(#32) ---Lasali--- válasza Mauzes (#30) üzenetére

---Lasali---
(senior tag)

ja xD érdekes :DDD :C :Y

(#33) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet hogy csak nekem van szerencsém, de eddig nem tudok rosszat mondani a Belineára. Volt egy 19''-os CRT-m (106020), az 5 évig húzta, szép képe volt, meg voltam elégedve vele. Most a 10 20 35W-vel szintén megvagyok elégedve, a színein az nV digital vibrance sokat segített, játékra, filmnézésre tökéletes. :)

Egyetlen apró problémám van vele, hogy a natív felbontásában játszani bizony csak bika videókártyával lehet... :)

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#34) Yaye válasza fLeSs (#25) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Elolvastam, sőt, pont arra reagáltam. :) A 2 évvel ezelőtti verziónál még kiemelkedő volt a színhűség, de ha hihetünk a PH tesztnek, akkor ezt némi fejlesztőmunkával sikerült visszájára fordítani. Cserébe kapunk magasabb kontrasztot, de minek, ha a színek miatt amúgy sem lehet grafikai munkákra használni (a plusz gyorsasága meg ott úgy is fölösleges). Pár napja épp ezt a modellt javasoltam egy kis építészirodának, épp a jó színhűség és a baráti ár miatt, még szerencse, hogy végül maguktól mást vettek, mert a boltban tuti nem derült volna ki semmiből, hogy már más panellal szerelik, mint a 2004-eseket, aztán ehettem volna a kefét..

Racecam: Elolvadt, bakker... :o Mindenki csak a milliszekundumokra élvez.... :(

[Szerkesztve]

(#35) Harti válasza Cifu (#33) üzenetére

Harti
(őstag)

Mi a tapasztalatod a feketéjéről teljesen sötétben? Bevilágitások? Elvileg ugyan olyan panel van benne mint a viewsonic vx2025wm-ben amit kinéztem! De a feketéjéről értelmes tapasztalat sehol sincs!

(#36) fLeSs válasza Harti (#35) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ott a tapasztalat a cikkben.

(#37) Harti válasza fLeSs (#36) üzenetére

Harti
(őstag)

szvsz nem valami jó:(

(#38) fLeSs válasza Harti (#37) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

sztem ez ne gátoljon meg a vásárlásban, működés közben nem vészes.

(#39) Harti válasza fLeSs (#38) üzenetére

Harti
(őstag)

A mostani moncsim feketéje jóval szebb,rosszabbra nemszeretnék cserélni! Úgy döntöttem megvárom a Samsung 215TW-t míg 130k körül meglehet kapni!

(#40) fLeSs válasza Harti (#39) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

mid van most?

(én is a 215tw-re várok). :D

(#41) Harti válasza fLeSs (#40) üzenetére

Harti
(őstag)

FSC P19-2

(#42) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez a fujitsu kísértetíesen hasonlít a belineához[link]
ilyenem van :)
scaleviewC19-11

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#43) Racecam válasza eastsider (#42) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És miben hasonlít? Ezen is van kép? Vagy külsőre? :F

(#44) eastsider válasza Racecam (#43) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a gombjai :)

(#45) Racecam válasza eastsider (#44) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja, értem. :)

(#46) eastsider válasza Racecam (#45) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de tiszta olyan nem?

[link]

[Szerkesztve]

(#47) eastsider válasza eastsider (#46) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nah lejárt a mod :( [link]

(#48) eastsider válasza eastsider (#47) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nemhisezm el, még a menüje is ua :Y

(#49) pitman válasza Yaye (#34) üzenetére

pitman
(őstag)

Érdekes téma ez a színhűség dolog. Valamelyik kölföldi oldalon teszteltek a jómultkor egy rakás monitort, többek között a kisebbik Belinea is közöttük volt. Default gyári beállítások esetén ha jól emlékszem csak két monitor tudott a tűréshatáron belül teljesíteni (Eizo, Lacie), az összes többi azon kívül volt. A Belinea átlagosnak mondható. Kalibrálás után egy kivételével mindegyik monitort (beleértve az Eizot is) kb. ugyanarra a szintre tudták hozni.
(Az eredmények nyomán azt a következtetést vonták le, hogy a különböző gyártótól származó panelek esetleges színvisszaadási karakterisztikája nem feltétlenül a gyártótól függ, inkább attól, hogy az adott modellbe történő beépítés során már a gyarátáskor mennyire kalibrálják be. Ezt csak a komoly monitoroknál teszik meg, a többinél jelentős eltérések voltak.) Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy egyforma minőséget képviselnek, de egy átlegfelhasználó számára nem valószínű, hogy lényeges eltérések lesznek. Ha valakinek profi felhasználásra kell, akkor úgysem ebben az árkategóriában kell keresgélnie.
Én ekkor döntöttem a Belinea mellett. A meglepő viszont az, hogy a kalibrált crt-m után nem vettem észre színbeli eltérést, sőt a Belineának szebb képe van (színileg szemre egyformák, egyébként mindenben jobb), mint a crt-nek. Természetesen a Belinea is be lesz kalibrálva, ha valaki színhűséget akar, akkor úgy sincs más választása.

(#50) Tif

Tif
(kvázi-tag)

A 10 20 35 W-t hol lehet sulinetre kapni? Tud valaki címet?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.