Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) várnarancs

várnarancs
(PH! addikt)

Ez tök szupi. Gratula nektek. legközelebb vigyetek magatokkal!

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#2) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

varatlan teszt...grat!

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#3) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Esztrencs Te nem pekingben lax véletlenül? Tetszik a leírás, főleg mert nem is tudtam, hogy van PCHardver gyártás kínában. Érdekes

( ;) )

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#4) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szuper kis leírás...de annyit sem árultak volna el,hogy miért pont lila az ECS szine?

(#5) #gab_

#gab_
(őstag)

nagyon jó :R

(#6) szumoo

szumoo
(senior tag)

Nagyon jó kis bemutatás lett! Grat érte! :C
Azért nem mennék oda dolgozni, havi 20 - 25ezer forint azért nem sok napi 12 óráért!
Hány napot voltatok kint és milyen volt? :)

Üdv.: Szumoo

A nyúlon túl? - Eladó: http://href.hu/x/hqjj (Chieftec Uni BA02)

(#7) Yushchenko

Yushchenko
(őstag)
LOGOUT blog

Jó kis leírás, de belehalánék ha ezt kéne csinálom. Olyanok mint a rabszogák :(

73 110 116 101 108 0 52 101 118 97

(#8) CSorBA

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

nagyon jó leírás :) grat.

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#9) ZCoyote

ZCoyote
(őstag)

Nagyon érdekfeszítő cikk lett. Gratula

Kemények ezek a kínaiak!

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#10) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Öregem, berosáltam, amikor láttam a kínai csajokat a képen, ahogy összeépítenek egy konfigot a munkapadon és tesztelik... :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#11) csigi

csigi
(PH! addikt)

Gratula a cikkhez! Kellene más hardverek gyártásáról is ilyen...

Tiszta munkatábor, és még ők a szerencsések, hogy van meló. Napi 12 órás, 6 napos munkahét, futószalag mellett. Meg az irányított szabadidő... :Y

Phenom II X4 955 BE eladó.

(#12) User1 válasza Yushchenko (#7) üzenetére

User1
(tag)

Magyarországon ugyanez a helyzet van (Flextronics)

(#13) Den válasza Yushchenko (#7) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

bizony. ez az ára hogy itt dőzsölünk az olcsó aaplapokban (és sok más termékben)

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#14) Den válasza User1 (#12) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

ah, ne viccelj már

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#15) Lortech válasza Yutani (#10) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

:D
Nekem is meglepő volt, hogy egyenként összerakosgatják, és nézik, hogy mi van. Azt hittem, vannak tesztelésre automatikák. Meg úgy általában, azt gondoltam sokkal inkább gépesített a gyártás egész folyamata, és kevésbé van jelen az emberi munkaerő.

(#16) User1 válasza Den (#14) üzenetére

User1
(tag)

jó, nem 25 ezerért hanem 60-ért. meg a szombatot kötelező túlórának hívják. és a hét sokszor vasárnap éjszakával kezdődik.......
A technikai rész (itt is van pcb meg összeszerelő sor) meg a rendmánia itt is ua mint a kínaiaknál.

(#17) Yushchenko válasza Den (#13) üzenetére

Yushchenko
(őstag)
LOGOUT blog

Pedig mennyire nem éreztem olcsónak az alaplapomat amikor vettem :D

(#18) csigi válasza Lortech (#15) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Ezesetben az emberi megoldás biztosan jóval olcsóbb. Bár az időfaktor a gépek mellett szólna... :F

Phenom II X4 955 BE eladó.

(#19) zip9982 válasza csigi (#11) üzenetére

zip9982
(újonc)

(#20) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

Hát ez tényleg olyan lehet mint egy munkatábor.
Vagy egy katonai kiképzőtábor. Lásd a képen [link]

Felismert valaki bármilyen notebook-ot? ;]

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#21) vicces

vicces
(PH! addikt)

ugye kedves szerző, te nem szakmabeli vagy??
jokat mosolyogtam a leirásodon.
egyébként nem kell messzire menni nálunk is ilyenek a gyárak, csak esetleg nincs szégyentábla :D

(#22) Yutani válasza Lortech (#15) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennyi pénzért olcsóbb emberi munkaerőt alkalmazni a tesztelésre, mint automatát. Meg szerintem automata nem is tudna egy teljes gépet összerakni, még tesztpadra sem, akárcsak ház nélkül.

(#23) Yutani válasza vicces (#21) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bármennyire vicces neked vicces, nekem sok érdekességet és újdonságot tudott nyújtani egy a nem szakmabeli leírás. :P

(#24) Yushchenko válasza zip9982 (#19) üzenetére

Yushchenko
(őstag)
LOGOUT blog

dobom ki az alaplapom ezután. Forrasztok magamnak :DDD

(#25) vicces válasza Yutani (#23) üzenetére

vicces
(PH! addikt)

nekem meg kicsit begörcsölt a gyomrom, amikor megláttam a felnyitott pasztázó masinériát.
hiányzik a régi munkám :(
lehet páran hülyének néznek de szerettem az smd sor mellett gályázni :D

(#26) balco

balco
(fanatikus tag)

Én dolgoztam olyan helyen Budapesten, ahol volt szégyentábla. Egy nagyon jól menő irodai munkát végző cégnél. Felnézel a géptől és azt látod, hogy még csak a havi terv 23%át csináltad meg. A kolléga mellett meg ott virít a 150%.

(#27) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Sok minden újat tanultam most is, és érdekes is a cikk. Kínai csajok ahogy szerelnek és tesztelnek, nem semmi. :)

(L) Atiradeonika (L)

(#28) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Nagyon jó cikk, csajok tesztelik a lapjainkat, konkrét :D

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#29) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem, a következő látogatás valamelyik Nvidia kártyákat gyártó üzembe vezet el minket, mondjuk a Foxconn-hoz vagy az MSI-hez... :B

(#30) MLaca válasza balco (#26) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

Mindenhol akadnak ilyen 'ifjú titánok' (értsd: f@szlámák), akik miatt 'dübörög a gazdaság'. Na és pont ezek lesznek azok, akik 30 évesen a diliházban, vagy az utcán belőve végzik, mert a 'jó poén vasárnap is melózni' irányelvüktől tönkre mennek teljesen lelkileg és testileg is. Azt kellene már elfogadni, hogy NEM azért élünk, hogy dolgozhassunk, hanem hogy alkossunk és nem mi vagyunk a munkahelyekért, hanem közösen függünk egymástól - de ezt nem lehet megvalósítani kaptialista (kizsákmányoló) elveket követő világban. Mindegy, kicsit elröppentem a talajtól..

http://mlzphoto.blog.hu/

(#31) VargaI

VargaI
(senior tag)
LOGOUT blog

nagyon király a cikk, grat :R
múlt héten mi is csináltunk SMT áramkört előre legyártott panelra BME-n elektronikai technológia labor keretében, tök király volt :DDD, amúgy tényleg dúrva, hogy csajok rakják össze secperc alatt a tesztkonfigokat, le a kalappal előttük :R, én mondjuk biztos nem bírnám több évig ugyanazt csinálni egy ilyen gyártósoron :(, nem semmi meló lehet

Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''

(#32) Pipó

Pipó
(senior tag)

Kellemes meglepetés volt ez a cikk. Egy pillanatig felmerült bennem, hogy áh', ECS nem olvasom el, de tényleg jól esett belenézni a rejtelmekbe. Azért én több automatizáltságot feltételeztem egy elektronikai gyárban.

Ez a mondat meg igazán megragadott:
''Ha egy gép leáll, akkor kigyullad rajta egy vörös lámpa és megszólal a sziréna, ekkor a kezelő felnyitja, gyorsan orvosolja a problémát, újra beüzemeli a gépet, és máris zavartalanul folytatódhat a gyártási folyamat. Ha nem oldódik meg pár másodperc alatt a probéma, akkor ott terem egy szerelő és igyekszik mihamarabb úrrá lenni a bajokon.'' :C

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#33) Shuta

Shuta
(újonc)

Nagyon tuti ez a cikk :R

Bnőnek pont olyan notija van mint ami látszk a gyártósoron:D
Megmutatom neki :))

Egyél RIZST! - 1 milliárd kínai nem tévedhet :D

(#34) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

70-80években buggyant japánok azt hitték beköszöntött az emberiségre azaz idő mikor majd mindent robotokkal szereltetnek össze, csak arra nem gondoltak lesznek itt majd jóval olcsóbb kínai bérmunkás rabszolgák. Kína és Taipei érdekes világ ez!
Amúgy jó a téma, jó a cikk, grat! :R

[Szerkesztve]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#35) bLL^

bLL^
(senior tag)

Ez már végre IT-s sponzorcikk nem úgy mint a múltkori motoros. :D Következő jó lenne ha vmi vga gyártó gyár lenne...prociösszerakást úgyis láttam már a discovery-n, az se volt kutya de ez azt is felülmúlja. :)

1337

(#36) pisti válasza MLaca (#30) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon érdekes olvasmány volt ez a cikk.

A mondanivalóddal pedig teljesen egyetértek.

Azt nem értem még, hogy miért ilyen sok a nő? Lehet jobban bírják a terhelést, vagy precízebbek, esetleg ennyire nehéz ott munkát találni a nőknek?

(#37) eszterencs

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Okosabbak felvilágosítottak, hogy Shenzhen városan magyar átiratban Sencsen, javítottam és elnézést érte. :B

Kérdésekre:
3 napot voltam Kínában, 2 gyárba vittek el. Amúgy elég gyorsan végigzavartak minket a gyártósorokon, alig győztem fotózni meg figyeli, hogy mi micsoda, így is órákig tartott, mert hatalmasak ezek a csarnokok.

Összesen 10 újságíró volt a világból, úgy érzem, óriási megtiszteltetés, hogy közöttük lehettem a prohardvert képviselve. Számomra nagyon érdekes volt.

Nem tudom, miért lila az ECS lap :) talán van valami titkos szerződésük a Milkával :D

(#38) eszterencs válasza Yutani (#29) üzenetére

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:U :U Hm, hm, meglátjuk.... :B

(#39) bLaCkDoGoNe válasza eszterencs (#37) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Neked olyan jó, csomó érdekes helyre utazhatsz. :)

Azért ez a ''szalagmunka'' elég durvának tűnik, 12 óra, (nekünk) kevés(nek számító) pénzért. De legalább van munkájuk, és ráadásul meg is tudnak élni belőle. (A cikk szerint legalábbis :) .)

Ilyenkor mindig konstatálom, hogy bármilyen rossz is nálunk, vannak bizony sokkal-sokkal rosszabb helyek, életek.

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#40) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Durva falanx ez, ami meg a meg durvabb, hogy nyilvan egy csomo kinainak ez az alommelo.
A gepesites hianyat feszegeto beirasokrol meg egy Moldova-novella jutott eszembe: ''momentan ollo'', ha vki olvasta.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#41) orbano válasza robyeger (#34) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

egy idő után ők is felfejlpdnek, és akkor már nem marad ország, amit a fejlettebbek kizsákmányolhatnak. akkor pedig jól fognak jönni a robotok. de ha megnézed pl. a giga gyártósorát, az már jóval gépiesítettebb, mint ez az ecs...

A vér nem válik VAZZE!™

(#42) orbano válasza MLaca (#30) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

''Azt kellene már elfogadni, hogy NEM azért élünk, hogy dolgozhassunk, hanem hogy alkossunk ''

Ezt pont azért gondolhatod így, mert a kis kínaiak és a hozzájuk hasonló népek gályáznak helyetted... ha ők is így gondolkolkodnának, és nem nyomnák heti 6 napon, vagy néhol 7 napon a 10-12 órás műszakokat, csak pislognál, és valószínűleg éhenhalnál...

A vér nem válik VAZZE!™

(#43) rollins

rollins
(őstag)

Ez van, rabszolgamunka. Talán most jobban megbecsüljük a munkájukat. Nem csak az ECS-ét, a többiekét is. (1x én is melóztam 3hónapig ehhez hasonló rabszolgatelepen, ami a nokiának egyik beszállítója volt, soha többet nem vágyom oda vissza, bár ki tudja mit hoz a qrvaélet)

(#44) Novai

Novai
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

jó a cikk több ilyet
végre nem a százezredik
izé bizé ram frekijéről van csak szó :D

(#45) Novai válasza orbano (#41) üzenetére

Novai
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

marad még bőven kizsákmányolható ország
egész afrika vagy dél amerika
igaz ezek most is az usa ultra mega vállalatainak kedvenc kizsákmányolható helyei
napi 10 forint rulez :D

egyébként szerintem nem csak azért nem gépesitenek mert esetleg tul sokba kerül hanem azért sem mert a helyi államai szervek így még kedvezményeket is adnak nekik hogy ennyi embernek munkát biztosítanak

[Szerkesztve]

(#46) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Jo lett a cikk, neha jo a dolgok melyere nezni, nem csak a szamitastechnika oldalarol, hanem az elet oldalarol is.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#47) rollins

rollins
(őstag)

De mint a gyártás fázisait bemutatva tényleg érdekes. Mondjuk nem is csoda ogy ekkora gyárban ilyen szigor van, már a minőségbiztosítás miatt is gondolom.

(#48) rollins válasza rollins (#47) üzenetére

rollins
(őstag)

Minden egyes dolgozó teljesítményét folyamatosan figyelik, nem nagyon lehet hibázni vagy alulteljesíteni, mert aki lazsál, az hamar elveszíti a munkáját. Ez durva. A kapkodás is visszaüt.

(#49) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Tetszett a cikk, ismerteto stb.

Kicsi hianyerzetem volt a kepek alairasaval kapcsolatban, de sebaj.
Par mozgokepnek is orultem volna.

(#50) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Jo kis droid munka.

Amit nem lehet gepesiteni, azt elvegzik az emberi droidok.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.