Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Surfym@n

Surfym@n
(fanatikus tag)

Jó a teszt mint mindig, gratula! :R
atinak úgylátszik nincs más választása mint hogy csökkentse árait, ha ő is a fa alá akar kerülni...
Esetleg lesz XT PE változat?

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#2) sTERNI

sTERNI
(fanatikus tag)

Szép átfogó teszt. Gratula. :R
Konklúzióként nem cserélek kártyát egy ideig...
A legjobban azonban a HL2-es képeken szereplő ''A.I. disabled'' feliratok tetszettek :Y :))

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#3) anjani182 válasza Surfym@n (#1) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Valóban jó teszt, bár egy-két dologok azért megjegyzenék!

A FEAR játék alatt ugyanezzel a beállításokkal nekem volt egy helyszín (azt hiszem 2. szint kezdete, amikor a 2 társam csak ott bambul és rájuk vetül sok-sok fény), ahol igencsak lecsökkent az FPS ilyen 15-18 közé, ha feléjük ''néztem'', megjegyzem 10%-al fel van húzva a kártyám! Bár be volt kapcsolva a TSAA Supersampling...nemtudom mennyire számít, a tesztben azt írják semmilyen különbség nincs!!! :R Tehát feltételezem, hogy a minimum FSP kevesebb, mint a tesztben feltüntetett, mert nyilván még előfordul ilyen, amit Én most leírtam! Nem kukacoskodás, csak megjegyzés :R :R

Másik egy pozitív dolog, azaz az ATi számára negatív... Én is észrevettem a Radeon kártyákon, hogy fényes az NFS:MW... de nem tudtam mire vélni, gondoltam X600XT, hát ennyit tud... de ezek szerint nem!!! Kár érte..... Bár a 7800-asokon meg laggol.... szóval gáz ez a játék, olyan bika gép kell neki, mint egy ütős FPS játéknak! :Y :U :(

Ennyit akartam csak, amúgy tényleg jó -és átfogó teszt! :C

Forever and ever, let's make this last forever.

(#4) fLeSs válasza anjani182 (#3) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

TSAA supersampling = ez vmi új opció? :D
NFS lagg: sztem megy nálad vmi a háttérben, ami miatt laggol (hőmérsékletmérő progi vagy ilyesmi).

(#5) killahdrums

killahdrums
(senior tag)

Gratz fLeSs!!!

5* :)

Nem vagyok egyik oldal párti sem, de kétségkívül az nV most ill. mostanában a ''jobb''.

Az kicsit meglepett, hogy a CoD2-őt nem lehet ''full''-on játszani még egy 512-es GTX-el sem... WTF? Nem játszottam a CoD2-vel de a képek alapján nagyon nem értem mi a sz@r használ annyi erőforrást? Semmi ''hű de fasza a grafika''-t nem látok...

There is no God, just Technology...

(#6) anjani182 válasza fLeSs (#4) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Nemtudom, én így hívom :C Anulutól vettem át, egyszer így említette :Y Másnak is laggol, és nem fut semmi a háttérben :( :(((

(#7) anjani182 válasza fLeSs (#4) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Talán nálatok nem laggolt? :F

(#8) Digital

Digital
(PH! addikt)

Ha proc limitált eredmények születtek némelyik külföldi tesztben akkor milyen proci kell két ilyen bestia (SLI) kihajtásához:F (gondolom ez a gtx verzió is támogatja az sli-t:F)

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

(#9) kifu válasza Digital (#8) üzenetére

kifu
(kvázi-tag)

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/cpu-games2.html

Ebben a cikkben azt fejtegetik, hogy igazából nem szükséges egy ''ultra-erős'' proci a legújabb játékokhoz, sokkal inkább kell egy jó videókártya.

Asus P7P55D; Intel Core i5 750 + Scythe Ninja 2 Rev.B; 2X2 GB G.Skill 1600 DDR3, Gigabyte 460GTX OC 1 GB; Dell U2311H

(#10) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

a táblázat nékem így jelenik meg:
[kép]

(#11) sTERNI válasza anjani182 (#7) üzenetére

sTERNI
(fanatikus tag)

Nálam nem. (bár csak 1024-ben játszom, de minden maxon volt)

(#12) erdey_a válasza Sanya (#10) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

neked... :D

A cikk kiváló lett. Bár a számítógépem összesen nem ér annyit, mint amibe ezek a kártyák kerülnek, ha tehetném, NVidiát vennék.

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#13) pisti

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

A szögfüggetlen anizó igenis bizonyos esetekben sokat javít a képminőségen, most hogy épp itt nem volt ilyen screenshot amin ez látszik az nem jelent semmit.

Egyébként tetszett a cikk, főleg az, hogy próbáltok okosan tesztelni.

[Szerkesztve]

(#14) Scream007

Scream007
(őstag)

jó teszt.
én úgy mondanám az állás egyenlő.
aki ennyiért vesz vga-t és ati fanatikus ugyse fog gtx-et venni még ha bukik is rajta.
ettől független és gtxet vennék, ha lenne rá. :B

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#15) t-shirt

t-shirt
(PH! kedvence)

''Ha azt vesszük alapul, hogy több olyan játék volt, melyben a GeForce képét szebbnek ítéltük meg, de egy sem, amelyben a Radeonét'' hányszor olvastam már hogy bezzeg az ATI-nak szebb a képe …., hát nem az :P

(#16) sTERNI válasza t-shirt (#15) üzenetére

sTERNI
(fanatikus tag)

Szerintem az még a Gef3Ti / R8500 korszakban volt.. azóta nem igazán lehetett ilyet mondogatni.

(#17) Pompi válasza sTERNI (#16) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ati 9800-ról nv6800-ra váltáskor én is tapasztaltam azt, hogy az ati képe szebb volt, örülök, hogy ezt is sikerült megoldaniuk a 7800-as szériával.

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#18) Loha válasza sTERNI (#16) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Dehogynem! Az FX-ek idején mindig ez volt az egyik fő téma, hogy menyivel szebb az Ati képe. Most már se nem szebb, se nem gyorsabb, meg még drágább is. :)

Én azt furcsálom nagyon, hogy pár tesztel korábban még az volt, hogy nem lehetett elég gyors procikat találni a VGA-k kihajtásához. Most meg úgy érzem, hogy a VGA-k a szűk keresztmetszet.

(#19) viharhozo válasza t-shirt (#15) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Azok a megjegyzesek 2d-re vonatkoztak, raadasul az egesz meglehetosen szubjektiv. Az Xbiten altalaban egy mondattal elintezik: mindegyik uj kartya tokeletes.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#20) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Nagyon jó cikk. Erre vártam hetek óta.:)Örülök hogy végre a képminőség dolgra is pontot tehetünk.

Intel & ATI

(#21) Donnie

Donnie
(senior tag)

Hol van Alvin? Nem értem. Már rég ''vernie kellene az asztalt'':DDD

(#22) rudi válasza Loha (#18) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A szokásos felbontásokban és korábbi játékokban még mindig a CPU a szűk keresztmetszet, de az újabb játékok és azok az új hatások, amiket már alkalmaznak is, megfektetik a GPU-kat. Azért árnyalt a helyzet, mert egyes esetekben nem lehet pontosan tudni, hogy azért ''lassú-e'' a VGA mert ennyi a maximuma, vagy azért mert nem éppen optimalizált vagy ügyes a kód.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#23) fLeSs válasza viharhozo (#19) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nemigazán, az FX-ek idejében (ha visszanézed az akkori teszteket/tesztjeinket) elég sok probléma volt 3D-ben (játékokban) az FX-ekkel, általában vmilyen butítás/csalás. :D

(#24) anjani182 válasza Donnie (#21) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Biztos suliban! De Ő valahogy elfelejtette mondani ezt a fényességet NFS:MW alatt :F :U

(#25) rocket

rocket
(PH! kedvence)

''Az ember azért vesz ilyen drága videokártyát, hogy minden játékot a legszebb minőségben és a leggyorsabban élvezhessen.''

Akkor miert teszteltek 4x aa-val?

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#26) efektiv válasza fLeSs (#4) üzenetére

efektiv
(tag)

Gratulálok a cikkhez, nagyon korrekt a konklúzió...Végre látok egy nem elfogult cikket :R :C

:)

Asus A8N-SLI Premium,X2 3800+ Toledo @ 2800Mhz 1.425V + 7700cu,, 2x512 Kingmax HC@560Mhz, Maxtor Dmax10 16mb cache, 500W FSP BS, TT Tsunami Dream black, Logitech cuccok. WD Raptor 150GB 10.000rpm, 16mb cache

(#27) kowk válasza Donnie (#21) üzenetére

kowk
(tag)

[kép] :R

(#28) fLeSs válasza efektiv (#26) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

...

(#29) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

a szívem vérzik. volt GTX-em, sajnos most megint 6600GT-m van, de amint megengedhetem magamnak, újra GTX lesz a gépemben.

nagyon jó és átfogó lett a teszt. :)

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#30) anjani182 válasza efektiv (#26) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

:Y :C

(#31) Alkarcsont válasza efektiv (#26) üzenetére

Alkarcsont
(senior tag)

Már 2.5-3 éve nézegetem a Prohardvert és egyik írás sem volt elfogult szerintem! Ottvannak a táblázatok/képek/magyarázó szöveg és tudod, hogy mi miért.

Egyébként Q4-ben szerintem fölösleges tesztelni a 60-as framelimit miatt...

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#32) Alkarcsont válasza anulu (#29) üzenetére

Alkarcsont
(senior tag)

Ehh most veszek egy használt 9800Pro-t :B

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#33) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Köszi a tesztet!:DDD Azt írtátok, nem mindig ment a képlopi. Fraps-l is próbáltátok?:B
Az nagyon dúrva, hogy a BF2-ben az Ati-nál nincsen élsimi! PONT erre a játékra keresek majd kártyát (persze, nem ezeket). Az a kérdés számomra, hogy a kisebb kártyáknál is fennál-e ez a dolog, mert nem mindegy! :O Jelenleg Ati-m van, nem szerettném nvidia-ra cserélni, de ha EZ az ára a szebb képeknek, akkor meg fogom lépni! :F

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#34) t-shirt válasza t-shirt (#15) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

Tudom hogy nincs különbség, csak időről-időre fel szokott bukkanni valami elmés fórumtárs aki állítja hogy az ATI-nak szebb a képe vagy szebbek a színei stb. Az egész a városi legenda kategória, mivel a tesztekben ilyet ugye nem szoktak írni.

(#35) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Jó sokáig lesz még a farcry a tesztek között.Nem mai játék, és mégis eszi a hardvert.

Soirée...

(#36) faster válasza rocket (#25) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Adaptiv AA, ha nem supesampling elven működik akkor hogy?

(#37) Tsunami válasza Loretto (#35) üzenetére

Tsunami
(senior tag)

6800gt elég hozzá, és fut full grafikával, meg élsimivel.

''három a kettő tizen''

(#38) fLeSs válasza Allien (#33) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

próbáltam fraps-et, meg még 3 másik képlopót és scroll lock-ot is. :(
ha ATI kártyád van, akkor BF2-ben te is megnézhetnéd, hogy ezzel a driverrel, nálad bekapcsol-e az AA.

(#39) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Én szerintem még nem kell leírni az X800XTPE VGAkat vagy a 6800 Ultrákat, mert elvileg azok is ''csúcskategóriás'' karik. Persze, hogy ezek gyorsabbak meg minden, de most őszintén kérdezem, mennyivel lesz jobb pl, egy 4800+ X2, 2x512 RAM, X1800XT konfiggal a COD2 mint egy ugyanilyen konfigban futó COD2 csak X800XTPE VGAval??? Naugye... :)

Üdv,
Vikthor

~ Arcana ~

(#40) Goose-T válasza Vikthor (#39) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Látom, még mindig nem kelt el a kártyád. :DDD

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#41) efektiv válasza Alkarcsont (#31) üzenetére

efektiv
(tag)

hwt-s társaságra gondoltam és a''weboldalukra''. ;] :DD

Asus A8N-SLI Premium,X2 3800+ Toledo @ 2800Mhz 1.425V + 7700cu,, 2x512 Kingmax HC@560Mhz, Maxtor Dmax10 16mb cache, 500W FSP BS, TT Tsunami Dream black, Logitech cuccok. WD Raptor 150GB 10.000rpm, 16mb cache

(#42) faster válasza Vikthor (#39) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Persze, hogy ezek gyorsabbak meg minden,

Hát pont ezért hívják ezeket csúcskategóriásaknak.

(#43) Tsunami

Tsunami
(senior tag)

Nekem x850xt-van, és tökéletesen elég a teljesitménye. Fear megy, Quake 4 megy, NFS:MW megy, COD2-t még nem probáltam, attól kicsit félek ezek után:)

''három a kettő tizen''

(#44) asimov válasza fLeSs (#38) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Ez nagyon durva!!! :O
Csak most nézem én is! :(
Eddig meg virult a fejem, hogy milyen jól megy 6*-os AA-val...
Esetleg próbáltátok ''driver''-ből ráeröltetni?

[Szerkesztve]

''Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians.'' (Isaac Asimov); -=SoG=-Khabbas

(#45) Vikthor válasza Goose-T (#40) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De elkelt, csak ez már a 4.-ik X800ProVIVO@XTPE...

~ Arcana ~

(#46) Yutani válasza Pompi (#17) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én eddig kétszer (!) :DDD váltottam 9800-ról GF6800-ra, de nem láttam különbséget képminőségben egyik javára sem.
Egy kollégám meg esküszik, hogy a 6800GT-jénak sokkal szebb a képe, mint amit most x800 XT PE kártyán kénytelen nézegetni.

Szóval ez annyira szubjektív, hogy nem is érdemes állást foglalni.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#47) Allien válasza fLeSs (#38) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Hát, majd max otthon, és hozzá kell tennem, 9600XT-m van, 30-40 fps-re belőve!:DDD Ebbe éppen belefér talán a 2x-s AA, de végül is, le lehet tesztelni, mert max mást lentebb veszek, hiszen a kérdés, hogy van-e egyáltalán, ugye AA.:B
Ja, és én jelenleg az 5.09-t használom, először ezzel nézem meg, majd felrakom az 5.11-t, azzal is megskubizom, már ha addig nem előz meg más. :DDD

[Szerkesztve]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#48) rudi válasza Vikthor (#39) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha hiszed, hanem a Radeon 8500 is csúcskártya volt valaha. Az X800XTPE akkoriban volt csúcskártya, amikor még nem volt CoD2, AoE3, egyre komplexebb shaderkódok, HDR és átlátszó AA módok. FarCry-ban például 1280x1024/4xAA/16xAF beállítással 82 vs 61 az állás X1800 XT és X850 XT PE között. Ha bekapcsolsz rá még egy kis Adaptive AA-t akkor még nagyobb az eltérés. FEAR-ban 128 vs 64 a viszony az X1800 XT és X850 XT PE között hasonló felbontásban és a CoD2 is hasonló jelleget mutat. Az X1800 XL is alaposan kikap az X1800XT-től, az X850 XT PE pedig az X1800 XL alatt teljesít.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#49) fLeSs válasza asimov (#44) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

szóval nálad sem kapcsolódik be az AA BF2 alatt?

(#50) asimov válasza fLeSs (#49) üzenetére

asimov
(fanatikus tag)

Per pill. a képek alapján úgy rémlik, de este megnézem, ígérem!
Az biztos, hogy a ''performanszra'' semmien hatással nem volt, hogy 2*-esről 6*-osra állítottam az AA-t...
Ejjj... :(

[Szerkesztve]

''Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians.'' (Isaac Asimov); -=SoG=-Khabbas

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.