Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég tisztes a teljesítménye, de csak tuninggal, alapon felejtős. Tesztekben szép eredményeket ér el, amint viszont a gém területre érünk valahogy hirtelen mindenki elhallgat és a végén csak 1 marad a kulcsszó=core2duo.....Azért kemény hogy a legkisebb conroe is elveri a legmagasabb amd-t, mikor eddig pont fordítva volt, gémre csak a64 most viszont az intel hirtelen 2öt ugrott volna előre azona bizonyos virtuális listán.
Ettől függetlenül a tesztebn szereplő proci klassz.

Na ééésss?::DDD

(#2) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó a proci, jó a teszt...csak a PH! ennél volt már naprakészebb is...:P
Másfél hónapja keringenek már itt ezek a procik köztünk (ha csak a PH!-t nézem:U)...;)

primus inter pares

(#3) robyeger

robyeger
(PH! addikt)

Mennyi az a jó ár az X2 3600+? :F Ugyan is a Planar árlistáján nincs ilyen proci, hiába tőlük származik a tesztpéldány. :) Amúgy is PentiumD915 - 28eFt nagyon versenyképes ár, meglepődnék ha a X2 3600+ ennek alá tudna menni :U
Viszonyítás képpen a X2 3800+ - 39eFt :(

[Szerkesztve]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#4) g4dg3t válasza robyeger (#3) üzenetére

g4dg3t
(senior tag)

Olvastad a cikket?
Az AM2-es Athlon 64 X2 3600+ ára nagyjából megegyezik a Pentium D 925-éval (kb. 35 000 forint).

Bite my shiny metal ass!

(#5) #gab_

#gab_
(őstag)

hát..
ha vki pl AM2es 3000+os-t cserél le jó vétel lehet...
de ha uj gépet vesz szvsz inkább c2d... E6300 már van kb 40kért..

(#6) laci666

laci666
(senior tag)

Jó kis proci jó áron.
Anno én 29K-ért vettem és nagyon meg vagyok elégedve vele :R

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#7) Spindlyman

Spindlyman
(kvázi-tag)

Hmmmm...
Én 3800+ procit vettem. Még nem húztam rajta, de azért kíváncsi lennék, hogy mennyit lehet belőle kihozni.... :U
Az árához képest a 3600+ elég szép teljesítményt hoz. (Tuningolva)

Jót nem tudok, rosszat meg nem akarok. Amúgy se érdekel senkit....

(#8) robyeger válasza g4dg3t (#4) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Én csak annyit találtam, hogy 20% kevesebb, mint a 3800+. Mellesleg amúgy nálam a D915 szintjén van, mert ha húzzúk mind2...

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#9) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha a többség X2 3600+ tudná a 2,8GHz@1,35V-ot, akkor nagyon-nagyon kedvező lenne :D

kérdések:

mennyi volt a cpu hőmérséklet gyári hűtővel 2,8 GHz-en terhelt állapotban?

2,8GHz-en az összes tesztben a ramok DDR2-700-ban működtek?

extra

(#10) Winner_hun

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kár, hogy AM2-es:(

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#11) laci666 válasza dokar (#9) üzenetére

laci666
(senior tag)

Habár az enyém most csak 2600-on szaladgál,de 100%-on nekem nem ment fel 52-fok főlé gyári hűtéssel.

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#12) t72killer válasza dokar (#9) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csakhát tuningolt proccot tuningolthoz illik hasonlítani, abban a C2D-meg...

Mindegy, lényegalényeg: a proci teljesítménye húzva SZÉP, reális ára sztem 25k
Hamár az ember 40ér C2D-t vesz...

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#13) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Nemrossz, de játékhoz még mindig semmi értelme dual core procit venni. Tizenezerrel drágább, mint a 3700+ SanDiego, ami szintén megy 2800Mhz-en kivétel nélkül. :U

All Black...

(#14) flimo válasza #gab_ (#5) üzenetére

flimo
(őstag)

Ja, egy normális lap alá meg majdnem ugyan annyi.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#15) SLYM

SLYM
(PH! kedvence)

jó kis proci. de akkor most mennyi is az ára?

(#16) SLYM válasza g4dg3t (#4) üzenetére

SLYM
(PH! kedvence)

hát ha tényleg 35k akkor már inkább E6300

(#17) DeadMeat

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne kezdjetek megint,h jobb a core2.... mar leragott csont,es megintcsak nem arrol szol a teszt...

Jo teszt csak kicsit elkesett :)

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#18) cousin333 válasza SLYM (#16) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De, mint előttem írták, egy jobb alaplap drágább, mint az AMD-hez. És a kettő együtt már kb 15-20 ezer forint árkülönbség. Nem kérdés, hogy az E6300 gyorsabb, de drágább, nem is kevéssel. Ennyi.

A cikkhez:

- az igaz, hogy nem vesz hozzá az ember 12 ezres hűtőt, de azért nem kell ragaszkodni a gyári hűtőhöz sem. Például jó alternatíva lehet az Arctic Cooling Freezer 64 Pro, ami kb. 5 ezer forint, és halkan, jól hűt (alapon 27-30°C, terhelve 40-42°C, 1100rpm mellett).

- kimaradt, hogy hivatalosan is támogatja a DDR2-800MHz-es memóriákat, ennyiben is nagyobb testvéreire hasonlít.

- miért WinRAR 3.60beta-t teszteltek, már régen van végleges is? Ráadásul miért nem a beépített benchmarkot használjátok, akkor összevethetném az én eredményemmel...

- CPU-Z szerint (1.37) nálam 2GHz-en járatva 1.072 - 1.088V, 1GHz-en pedig 0.976 - 0.992V. (Asus M2N-E) Most akkor mi van? Az alaplap/CPU-Z téved, vagy ez ilyen energiatakarékos BIOS?

[Szerkesztve]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#19) cousin333 válasza cousin333 (#18) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az kimaradt, hogy támogatja a virtualizációt is. :) (Pacifica)

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#20) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Épp mostanság fogok összerakni egy ilyen rendszert ill. ilyen procis rendszert egy ismerősnek. :D Remélem hasonló tuningpéldányt sikerül kifogni. ;]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#21) stratova válasza SLYM (#16) üzenetére

stratova
(őstag)

Hmm... hát én x2-es 3600+t legolcsóbban 33ért látok boltban, míg 6300at 44ért szóval az a HELYETT megfogalmazás nekem kicsit sántít. Mégha a core 2nek alja is a 6300 sem árban sem teljesítményben nem egy kutya.

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#22) #gab_ válasza stratova (#21) üzenetére

#gab_
(őstag)

E6300at már lehet kapni 40-42kért itt aph!n.. szted nem éri+ azt a +7-10kt a sokkal nagyobb sebesség?
a tuningrol nem is beszélve..

(#23) Johnny

Johnny
(senior tag)

Ott van a probléma, hogy AM2-s. Ehhez új alaplap, memó is kell, mert ez új foglalat. Akkor meg már inkább Core2, hiába is fújnak sokan, mert az már tényleg más kategória.

(#24) flimo válasza #gab_ (#22) üzenetére

flimo
(őstag)

Most én is nézegettem, hogy mire bővítsek karácsony közeledtével. Core2 ára engem is belelkesített, hmm, csak 7 ezerrel drágább, mint az x2 3600, aztán ott esett le az állam, hogy az alaplap ami nekem megfelelne am2-höz 18 ezer, core2-höz 40 körül van. Így már nem olyan csábító. Teljesítményre 95%-ban elég a mostani 1 ghz-re visszafogott athlonxp, csak már nagyon haldoklik szegény, és ha egyszer fejleszteni akarok, akkor már legyen két mag. Pentium D meg szóba sem jöhet. Szóval nem kell leszólni, jó kis proci ez.

(#25) Zoza24 válasza flimo (#24) üzenetére

Zoza24
(senior tag)

nekem is ilyen van s épp eladó is,nagyon stabil gyors cucc,most 2700on megy
ramok meg 900on:)

[Szerkesztve]

Forza Italy!

(#26) #gab_ válasza flimo (#24) üzenetére

#gab_
(őstag)

C2d alá is van 20ks lap :U

(#27) DeadMeat válasza #gab_ (#26) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

aha de meg mindig nem errol van szo.Nemertem minek kell allandoan a c2-vel flemelni... minden amd-s topikban.Kicsit leragott csont mar h a c2 jobb mint az x2.......

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#28) #gab_ válasza DeadMeat (#27) üzenetére

#gab_
(őstag)

ez hol flem?
csak írtam, hogy van c2d alá is 20ks lap ennyi... :U :U

(#29) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Tetszett a teszt.

Mutatoba be lehetett volna rakni egy egy magos CPUt is.

(#30) flimo válasza #gab_ (#26) üzenetére

flimo
(őstag)

A lényeg az ''ami nekem megfelel'' volt. Ha mutatsz 20 ezerért integrált vga-s, intel chipsetes lapot, amin van x16 pci-e ami minden vga-t támogat, és 4-6 sata2 port, valamint gigabit lan, akkor boldogan veszek core2-t.

(#31) guestavfl

guestavfl
(lelkes újonc)

Rgy normál AM2-es alaplap+ X23600+ az kb 50-55000 Ft, mig ugyanez C26300 as rendszerrel kb 80000Ft. Ezt kell eldönteni (eldöntenem mit vegyek) megéri-e a plussz kb 25-30 ezret a ténylegesen erősebb C2 rendszer. (tuninggal mindkettő nagyon húzható a különbség megmarad köztük). Nehéz kérdés...

(#32) CPT.Pirk válasza guestavfl (#31) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A dolognak az a kulcsa,, hogy milyen erős videokártyát raksz a gépbe, mert ált. az szokott a szűk keresztmetszet lenni, nem a proci. Az meg hogy a frissen letöltödd dolog 60 v. 80mp alatt tömöríti ki, az meg nemigazán tud foglalkoztatni... (csak mondtam egy számot.)

Ezekről a párosításokról van is teszt itt PH!-n, sdzerintem nézd meg.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#33) Rover623 válasza flimo (#30) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nesze flimó:[link]...:P

primus inter pares

(#34) t72killer válasza guestavfl (#31) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végülis a Conroe sem fog örökké a trónon ülni, tehát az az igazi kérdés, hogy mekkora teljesítményre van igazán szükséged.
Tehát, ha idegesít, h egy videókódolás 5 óra és nem 2-3, akkor vegyél intelt, ha meg nem számít, mert max berakod éjszakára oszt megcsinálja+ tömöríteni se tömörítesz mindig, akkor elég az AMD.
Gondolom nem veszel mellé Geforce 8800GTX-et, úgyhogy játékokra is elég lesz még jó darabig, én is elvagyok az 1magos A64-emmel, jövőre váltok majd csak.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#35) guestavfl válasza CPT.Pirk (#32) üzenetére

guestavfl
(lelkes újonc)

Igazad van, nyilván abban a döntésben mit vegyen az ember elsödleges, hogy mire akarja használni a gépet..nos nekem fontos szempont a processzor (egész számokkal való műveleti sebessége) sebessége mert elsősorban sakkprogrammokal szorakozom, ott pedig ez a meghatározó, más alkalmazásokban bőven elég az X2 teljesitménye. Ez alapján egyértelmű lenne, hogy vegyek c2-t de az anyagi szempontok is számitanak (sajnos) és azért egy tuningolható lap C2 alá kb 30-35 + a proci is min. 45k, szemben a 20k+33k Am2 rendszer árával. (Játékok és átlag felhasználások esetén igazad van abba inkább egy jó videokártya legyen)

(#36) Detonator válasza t72killer (#34) üzenetére

Detonator
(senior tag)

Tudom, hogy volt már róla szó, de egy egymagost is betehetnétek a tesztbe, mert aki váltani szeretne (pl. én) nem tudja eldönteni, hogy megéri -e sok pénzt a kétmagos rendszer, vagy még maradjon a várakozó álláspont mellett. :U

Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.

(#37) t72killer válasza Detonator (#36) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, jó lenne referenciának.
Mindenesetre mérhetsz a 3800+X2-höz képest, arról még van olyan teszt, amiben 1 magosok is vannak: [link] Amennyit a 3800 tud, annyit kb tud a 3600 is szvsz. :))

A 2 mag mellett szólnak még olyan szubjektív érvek, h pl a vírusirtó nem lassítja be a géped, mehet 2 CPU intenzív processz egymás mellett, stb. - ezeket elég nehéz számokba önteni, főleg az ember komfortérzetét fokozzák.

(#38) csibra

csibra
(kvázi-tag)

Másfél hónapja használok egy ilyet M2N-E alaplappal, és bőven meg vagyok elégedve vele. Mondjuk nem vagyok egy nagy játékőrült, programozáshoz meg sok is ez a teljesítmény, de amikor videót konvertálok az ez előtti Athlon 1,3GHz-es procihoz képest ég és föld a különbség. A gyári hűtő töképetesen elegenső hozzá, halk is, és egyátalán nem melegszik fel a borda, szerintem egy nagyobb bordával simán elmegy passzívan is, ami sokak számára, akik a halk gépeket szeretik fontos.
A c2d-vel meg nem érdemes összehasonlítani, ahogy a teszt is írja, hiszen az egy jóval fejlettebb darab, illetve ha jól megnézzük, akkor az intel ezzel most érte el azt a technológiai szintet amit az amd az a64-el 2 éve.

(#39) csibra válasza Rover623 (#2) üzenetére

csibra
(kvázi-tag)

Jó a proci, jó a teszt...csak a PH! ennél volt már naprakészebb is...
Másfél hónapja keringenek már itt ezek a procik köztünk (ha csak a PH!-t nézem)...

Végül is a [link] még mindig nem tud róla, szóval előbb tesztelték mint a gyár elismerné, hogy gyárt ilyet :)

(#40) stratova válasza #gab_ (#22) üzenetére

stratova
(őstag)

Értem én de akkor miért ph!s árral hasonlítod össze a boltit? Szerintem ez alapvetően egy olcsóbb konfignak való, ezt tükrözik az alaplapok árai is. Azt viszont el kell ismerni, hogy a Core2 repeszt, igaz anno noteszbe is Pentium M-et vettem nem Turiont ott a fogyasztás miatt. Várom hogy az AMD is kihozznon vmi szépet, ráférne arra is a 65-ös csíkszélesség akkor lenne rendes verseny.

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#41) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tetszik a teszt :C
ha harmic párezerért is hozzá lehet jutni akkor nagyon jó vétel lehet

True Success is Blonde

(#42) Detonator válasza t72killer (#37) üzenetére

Detonator
(senior tag)

Az én procim ~FX-55 nek felel meg és így a teszteket elnézve, bizony még mindig nem éri meg váltani. A tesztben szereplő progik jó részét még soha nem használtam, nekem a legfontosabbak a játékok, azok meg símán mennek egy magon is. A víruskeresés is megy minden gond nélkül, símán tudok mellette fílmet nézni, zenét hallgatni, igaz játszani még nem próbáltam így! Köszi! :R

Rise and shine, Mr. Freeman. Rise and shine.

(#43) t72killer válasza Detonator (#42) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A víruskeresés eléggé meg tudja akasztani a játékot 1 magon, ha meneközben beindul.

Egyébként privát véleményem, h FX-55-ről még bőven ne válts. Illetve pénzügyileg lehet hogy mondjuk jövő febr-márciusban nem lenne rossz üzlet ha a még értékes konfit eladod, és nem túl sokat hozzátéve veszel egy E4300-as conroe-t és szenesre húzod :))

(#44) Ribi válasza Detonator (#42) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Sosem értettem ezt a viruskereses mizeriat. Viruskereso kb havonta 1x kell lefuttatni az egesz gepen, mert a bejovo adatot ugyis minidg csekkeli. 1 orat meg kibir az ember hogy nem ul elotte. Ezeket a marhara eletszeru dolgokat naon birom...

(#45) Sanya válasza t72killer (#37) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

ehhez nem tudok hozzászólni. a hülyeség nem ismer határokat.

mutass 2 process-t, ami eszi a gépet, és az emberek 90%-a nap mint nap használja

(#46) Loretto válasza Winner_hun (#10) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Faragj egy AM2-es foglalatot ;)
Karácsony előtt maikor minden fillér számít, biza jó lehet.

Soirée...

(#47) t72killer válasza Sanya (#45) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

pl.: Kaspersky AV file-antivírus-kereső processze + akármelyik játék game.exe-je.

a HSZ-od többi részéhez no comment

#44. van 1-2 alaposabb vírusirtó, ami ha úgy látja, hogy a proci nincs terhelve, akkor nekilát a munkának - ld Kaspersky. ilyenkor kínszenvedés egymagossal egy wordot is megnyitni :(((

[Szerkesztve]

(#48) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

jo a teszt, csak kicsit elkésett :))
kár hogy megint jönnek a c2d mennyivel jobb emberek :( bár igazat adok nekik, mert inkább +20k és lényegesen erösebb rendszer :B

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#49) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

A felezett cache mennyi hátrányt jelent a procinak a 3800ashoz képest?

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#50) flimo válasza LALA_kiraly (#49) üzenetére

flimo
(őstag)

Talán olvasd el a tesztet.

Rover623: ez most elgondolkoztatott :D

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.