Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) cannibal

cannibal
(fanatikus tag)

Mintha kicsit szűk lenne a felhozatal... Meg mintha az Acer-ek is hiányoznának pedig a fusi mellé bőven beférne pár Acer lapos is főleg ha már az olcsóságnál tartunk ami gondolom több vásárlónál is meghatározó szempont lehet a laptop vásárlásnál.

(ezt nem azért irom mert nekem is Acer-em van :DDD bár én egy elégedett Acer tulajdonos vagyok)

[Szerkesztve]

(#2) Foxi

Foxi
(senior tag)

A gáz és fék között kuplungot üdvözölhetünk.

Most ez a mondat vagy a szükségesnél többféleképpen értelmezhető, vagy a Logitechnek nem szóltak a pedálok elhelyezkedéséről. ;]

Egyébként szép összefoglaló cikk ;)

(#3) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Basszus, hát nem hiszem el hogy ennyi ideig tartott végre behozni a G11et.

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#4) Franklin

Franklin
(senior tag)

A cikk 4. oldalára kattintva visszadob a főoldalra... csak nálam, vagy másnak is?

(#5) Gabesz84 válasza Franklin (#4) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

mostmeg jo lett :)

[Szerkesztve]

(#6) fasyrt válasza Franklin (#4) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Most az 1->2. oldalra való lépésnél dob vissza... :)
Sz1.: szpész
Sz2.: nem csak a 2.nem jön be, hanem az elsőn kívül egyik sem. :F

[Szerkesztve]

(#7) orbano válasza Foxi (#2) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ezen én is megrökönyödtem kicsit :) A ''között'' helyett lehetne ott ''mellett'', stilisztikailag egyenértékű, csak kevésbé félreérthető...

A vér nem válik VAZZE!™

(#8) orbano

orbano
(PH! félisten)

legördülő menüből működik a navigáció, csak a köv.gomb. nem megy...

A vér nem válik VAZZE!™

(#9) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nalam csak az elso oldal jon be. A link es a legorsulo menu is visszadob a fooldalra.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#10) Shim

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam nem jön be se a harmadik, se a negyedik oldal, linkről és legördülő menüből se – IE6 and FX2.0, all the same.

G11-nél jól látom, hogy elhagyták a hosszú DEL-t?

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#11) Brae

Brae
(őstag)

63 rongy a G25 :Y Inkább Trabantot veszek... :D

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#12) DopeBob

DopeBob
(őstag)

minden dell notinek ilyen sz@r kijelzője van? :S [link]

normális fényviszonok kozott gyakorlatilag használhatatlan... magamat látom benne csak

MZ/X

(#13) moma válasza Shim (#10) üzenetére

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

Nálam sem jó még mindig a 3 és 4 :(
Szerk: Most meg megy...

[Szerkesztve]

we all deserve a bit of luck.

(#14) gre3nwar válasza moma (#13) üzenetére

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

nálam mind jó voltt

G15öns e volt husszú DEL csak 'slim-enter', de én pár nap alatt megszoktam, faxa kis beill ez, egyetlen hibája az angol felirat, de nem nehéz megszokni az ékezetes dolgok helyét:)

amúgy most 20k a G15? én tavaly asszem 18+posta-ért vettem, ráadásul a HPC trade-be ami meg nem vmi olcsó hely, de hát akkor még csak ott volt :S

[Szerkesztve]

(#15) bumper

bumper
(senior tag)

Gyerekek! Az ezen a címen a link a köv oldalra rossz
http://prohardver.hu/cikkek/2006-12-02/notebookok_sulinet/oldal_2.html

A link ez lenne:
http://prohardver.hu/cikkek/2006-12-02/notebookok_sulinet/oldal_3.html
kérem javítani :)

(#16) Kokkantas válasza Franklin (#4) üzenetére

Kokkantas
(senior tag)

Engem a 3. oldalra nemakar engedni.

(#17) bumper válasza Kokkantas (#16) üzenetére

bumper
(senior tag)

az oldalak linkje:
http://prohardver.hu/cikkek/2006-12-02/notebookok_sulinet/oldal_X.html
X helyére írj: 1
2
3
4
-et....

(#18) Raymond válasza bumper (#15) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most mar megy mindegyik ha a ''helyes link''-et masolom be es kezzel valtoztatom az oldalszamot.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#19) EG0

EG0
(fanatikus tag)

Na ja, oldalszámozás nem jó..

Más: Toshiba Satellite notebookok milyenek? Azok is vannak Sulinetben. ''A'' kategória?

(#20) pubwart

pubwart
(senior tag)
LOGOUT blog

Hi,

Ezt az A, B kategóriás dolgot nem értem, bár lehet van a baj. Az MSI és az ASUS elég jó minőséget produkál, lehet jobbat mint a HP. De ez most nem vitatéma.

Ez a 200k asus book annyira csodaszép. Kell nekem olyan csak Core Douval. tud valaki ilyenről sulinetben?

Where you go how is up to you

(#21) pubwart válasza DopeBob (#12) üzenetére

pubwart
(senior tag)
LOGOUT blog

tökéletesen igazad van, ilyen a kép.

Mi most voltunk a tengerparton és totál 100%ban semmit nem láttunk, pedig ez egy ellég csúcs Dell gép volt

(#22) anjani182

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Persze a Toshiba megint szóba se jött :( :W

Forever and ever, let's make this last forever.

(#23) atuci

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

A legdrágább és legerősebb notebook csak az ára hiányzik.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#24) fsc

fsc
(kvázi-tag)

Azt hiszem, a prohardver történetének egyik leggyengébb cikkjét sikerült megírni itt valakinek.
Hogy jön a Logitech kormány a Sulinethez?
A és B kategória? Rossz vicc. Mindenki ugyanattól a 6-8 tajvani gyártótól veszi, az,pedig, hogy Lenovo ''nem Thinkpad'' gépe jobb, mint a Fusi, vagy az Asus, MSI, hát szakmai tévedés. Dell Sulinetben? Melyik disztrijének van nyertes SEx pályázata?
Fusi: A cég az egyetlen, akinek saját SEx pályázata van, a többiek disztriken keresztül nyomulnak. Nem az Amilo Pro-k adják a Sulinetes termékek túlnyomó többségét, hanem igenis a mezei Amilo-k, amikből a csak a legdrágábbat sikerült a cikk szerzőjének felfedeznie. Van még persze 17 másik is, sokkal jobb ár-érték arányokkal, de ez valahogy nem jött szembe.
Csak halkan súgom, az ún. otthoni kategóriában az Amilo-k a piacvezetők, nem is kicsit.

Amúgy sajnos az a helyzet, hogy dec. 20 környékén már alig lesz SEx-es notebook ( jó ár/érték arányú) a boltokban, aki ilyet szerene, most vegye meg.

(#25) pubwart válasza fsc (#24) üzenetére

pubwart
(senior tag)
LOGOUT blog

szerinted a fent óhajtott gép amit szeretnék az van sulinetben? én egy rendes listát sem találok, ahol MINDEN ott van

(#26) fsc válasza pubwart (#25) üzenetére

fsc
(kvázi-tag)

http://www.ado.sulinet.hu/

Ez a kiindulópont. De:
Itt a maximált árak vannak, amik a piaci, főleg akciós ár felett vannak. Ok: ha egy kereskedő partner drágábban is el tudja adni, miért ne tegye.
1 biztos. Jelenleg minden FSC Amilo notebook, amely Metroban, az Electroworldben, a Media Marktban, a Saturnban kapható, Sulinetes.
A notebook.hu és laptop.hu kínálatában is jelölve vannak, eredendően a rétegmodellek nem Sulinetesek.
Érdemes még körülnézni az Auchanban, a Coraban, az Euronics-ben, a Photo Hallban és az Ofice Depotban is, itt disztriken keresztül vagyunk.

(#27) kircipeti válasza Brae (#11) üzenetére

kircipeti
(senior tag)

Jo lenne belole egy csori valtozat valto es kuplung nelkul...

http://tinyurl.com/kircip

(#28) he7edik.

he7edik.
(őstag)

Jó a sebváltónál a fűtés kapcsoló :D

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#29) czappa válasza fsc (#24) üzenetére

czappa
(fanatikus tag)

''Hogy jön a Logitech kormány a Sulinethez?''

Mert ez hazai pálya rovat, ahol az elmúlt egy hétből szemezgetnek a cikkírók, csak sokszor van egy kiemeltebb téma és a cikk erről kapja a címét.

(#30) jamez

jamez
(fanatikus tag)

A következő választáson én a Logitech-re szavazok majd. :)

[Szerkesztve]

http://minihelik.blogspot.com/

(#31) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Amire figyelni kell, az memória mérete. Tanácsos legalább 512 MB RAM-ot választani, ugyanis az olcsóbb gépeknél a grafikus rendszer is ebből gazdálkodik.
Pont hogy a memória a legutolsó szempont, az a legolcsóbb alkatrész, ráadásul mindegyikben bővíthető.

Egy laptopnál a minőség gyakran fontosabb a teljesítménynél.
Sőt, mindig. Aki egyszer szívott egy több 100k-s géppel gariztatásnál, annak ez nem is kérdéses. Itt nem úgy megy hogyha egyik boltban nincs alkatrész, majd veszek a másikban. Egyrészt mert nincs minden sarkon hozzá alkatrész, másrészt szinte minden az alaplapra integrált, egyben kell cserélni, ami sok pénz (sőt, egy használt noti esetében a kijelző van hogy többe kerül mint venni egy másikat). Sőt, a legjobb amikor nem akarják elismerni a hibát, na akkor kenheted a hajadra az egészet, mehetsz pereskedni (x évig), buktál több 100k-t. A minőség és a szervízháttér az asztali cuccal ellentétben itt a legfontosabb. Inkább legyen lassabb pár MHz-el, de ne kelljen állandóan a szervízbe hurcolni,

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#32) Cloud_s válasza fsc (#24) üzenetére

Cloud_s
(fanatikus tag)

Használd mindekét kategóriát, és rájössz, hogy mi a különbség. Olyanok, amikre sima PC-s fejjel nem is gondolnál. Az, hogy az Amilo-k piacvezetők otthon nagyon jól tudjuk, hogy mindek köszönhető.
Az említett gyárak pedig rendeléstől függően tudnak az igen jótól a szánalmasan gagyiig mindent gyártani.

[Szerkesztve]

(#33) rudi válasza fsc (#24) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Három dolgot érzek a hozzászólásodban:
1. tájékozatlanság - a hazai pálya elsősorban a piaci újdonságokról szól, csak másodsorban egy kiemelt témáról mint most a notebookos.
2. fika - supportban hol van az Asus, MSI, Fujitsu Siemes a Lenovohoz és HP-hez képest? Az extraultra DFI alaplapokat is a tömeggyártó ECS csinálja (csak ugye a minőségi feltételek...), badarság ez a gyártóról hadoválás.Itt a Dell géped [link] (egyet frissíteni kell), bár a cikkben nem is szerepelt, mert nem ismert a pontos konfig. Mi a hímnemű ló párzószerv drága neked a 170 000 Ft körüli gépeken?
3. hazabeszélés - (FSC-s vagy-e?) Melyikek azok a sokkal jobb Amilok a Sulinetben? Belinkeled nekem őket?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#34) rudi válasza Dr. Akula (#31) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sulinetes gépben elég neccesen fogsz memóriát bővíteni, ráadásul alapból fölösleges 512 MB alatt venni, mert úgyis bővíteni kell majd, miért ne lehetne egyből megvenni,

(#35) peterkeT válasza rudi (#34) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A nem mindegy az az, hogy sikerül szerezned 10e-ért +512MB RAM-ot bármikor később, vagy eleve ráfizetsz +20e-t a gépre, amikor veszed. Sajnos épp az általad is A osztályba sorolt gyártók mérik a legdrágábban a különböző bővítési lehetőségek árát.

Bár ha az IBM nem is olyan régi akciójára gondolok, ahol alapból minden 512MB-os gépet dupla adag RAM-mal adtak, talán annyira már nem vészes a helyzet, mint akár egy évvel ezelőtt (azóta nemigen figyeltem az opciók árait).

A sulinetes gépek RAM-slotjait leragasztani meg tipikus magyar kereskedői köcsögség.

A cikk egyébként szerintem teljesen jó, megint van mit linkelgetni a 'milyennotit' topikban... :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36) Palika71

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem, a notik népszerűségére való tekintettel, talán megérett az idő egy kiadós csoport tesztre. Legalábbis én szívesen olvasnék már egy ilyet.
Mindenki a sajáttjára esküszik, és igazából nagy köd övezi azt, hogy a különböző árkategóriáknak melyik gép az ásza.

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#37) poci76

poci76
(kvázi-tag)

Én 204 eFt-ért vettem DELL Imspiron 1300-at Pentium M 735-tel, 512 MB RAM-mal, 80 GB HDD-vel, WinXP Home-mal. A kegvonzóbb tulajdonsága, hogy alapból jár hozzá a 3 év gari. Rgy hátránya, hogy csak 2000 mAh-s aksi van hozzá. Volt nagyobb is, de elkapkodták. Ha az öcsém nem ad kölcsön, ilyen sem marad. Viszont Celeronnal most is lehet kapni.

(#38) Shadowfax válasza rudi (#34) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

ráadásul alapból fölösleges 512 MB alatt venni, mert úgyis bővíteni kell majd, miért ne lehetne egyből megvenni,

Ez igaz, csak sajna a legtöbb márka ezt az 512MB-ot úgy adja oda, hogy a két slotba bepakol 1-1 db a 256MB-os RAM-ot, a akkor ott vagy, ahol a part szakad, mert az egyiket minimum el kell adnod ahhoz, hogy bővíthess (bár inkább mindkettőt).

Kiegészítésképp említeném, hogy a sunyinet meg hiába ragaszt le egy IBM/Lenovo gép memória fedelet, nyugodtan lehet memóriát bővíteni, mivel az IBM-nél ez (is) CRU, azaz vevő által cserélhető egység, nem ugrik a garancia.

Amúgy jó kis cikk. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#39) Palika71 válasza Shadowfax (#38) üzenetére

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Na ja, ráadásuul mennyi is lehet a piaci ára 2x256MB -nak? 2 Ft?

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#40) yankee

yankee
(tag)

Sajna igen gyengére sikeredett a cikk.
Én is hiányolom a Toshibát. Jelenleg is külhonban melózok, olyan helyen ahol a noti létkérdés. 10 emberből 4-nek Toshiba, 4-nek HP/Compaq,a többi FuSi, Dell stb. van. Szerintem ez nem lehet véletlen. Lehet, hogy az otthoni viszonyok és árak másak de azért egy cikk írása előtt kicsit tájékozódni kellene.
Vagy nem :F

"A tapasztalat olyan dolog, amit nem lehet megvásárolni" -Oscar Wilde-

(#41) rudi válasza yankee (#40) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, az itteni viszonyok mások. Itt (állíttólag) a fujitsu siemens megy, HP-ből meg szintén nagyon sok van Sulinetben, szóval többnyire ezek vannak a cikkben. Attól lett gyenge a cikk, hogy Toshiba nincs benne?

(#42) Mackósajt válasza DopeBob (#12) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Tűző napsütésben még nem próbáltam a munkahelyi Inspiront, de beltéri megvilágások mellett még nem láttam benne magam. :) Pedig ahol általában használom a lámpa mögöttem van, vagyis épp belevilágít a noti képernyőjébe. + A fényerőt is lecsavartam erősen, mert vakítónak találtam. Tehát nem mind ennyire rossz.

(#43) rudi válasza Shadowfax (#38) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A mondat, amit beidéztél, arra vonatkozott, hogy 256 MB-tal nem érdemes indulni, mert az már tényleg kevés, szinte biztos, hogy bővíteni kell majd. 512 MB elég a mezei júzernek (nagyon valószínű, hogy Vista alatt is elég lesz), éppen ezért ajánlottam az 512 MB-os konfigokat.

Akinek több memória kell, az meg általában dolgozásra használja a gépet és ért hozzá annyit, hogy rákérdezzen a memóriás részre - meg nekik 1 GB-os konfigokat ajánlottam.

Most akkor mi is a gondod (és vajon a többieknek mi lehet a gondja) a memóriás résszel?

(#44) golyani válasza fsc (#24) üzenetére

golyani
(őstag)

például ez:
[link]

HP Pavilion dv5-1080eh

(#45) rudi válasza Mackósajt (#42) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a legtöbb glare type kijelző tükröz, én eddig az összes újabb gépben meg tudtam nézni magatam. Erős (direkt) napfényben pedig nagy a ganyúm, hogy egy 2-300 cd/nm fényerejű TFT panelen semmi sem látszik.

(#46) Mackósajt válasza rudi (#45) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Lehet, hogy automatikusan kiszűri a látóközpontom a saját képem. (Nem élcelődésből mondom, ez simán olyasmi, amihez hozzászokhat az ember, mint valami háttérzajhoz.)
Szal szerintem nem zavaró mértékű a képernyő tükröződése, nem tűnik fel a mindennapi munka során. Különösen nem, ha alkalmazások is futnak, és nem csak az asztalt bámulja az ember.

Napfény: nekem is ez a tippem. De van olyan notebook, aminek közvetlen nyári napsütésben is jól látszik a képe?

[Szerkesztve]

(#47) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgyérzem találtam egy nagyon best buy gyanus notebookot SEXben:

213.000Ft Fujistu-Simens. X2-TL50, 1024ram, 120gb hdd (WD), x1100vga, 1280*800vga, dvd író (optiarc), ésatöbbi...

dupla mag, ''sok ram'', egyik legnagyobb hdd és 213-60K azaz 153Kért nagyon bestbuynak tűnik.

Vki tud ennél jobb ár/arányút? Csakmert vásárolnom muszály egy notit.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#48) pubwart válasza Dare2Live (#47) üzenetére

pubwart
(senior tag)
LOGOUT blog

Ah, ez elég jó gép, valamit hasonlót keresek, bár az ideálom mégicsak ilyesmi lenne, csak Core 2 Douval meg valami alap nVidia videóval.

A márka talán mindegy, de az asus, toshiba a preferációm.

Eddig még nem volt szerencsém ilyen gépet találni sulinetben. Te láttál már?

(#49) Dr. Akula válasza rudi (#34) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Miért, leragasztják a borítólemezt? De akkor is lehet sztem eleve +memóriával kérni ha kevés lenne, nem nagyon tudom elképzelni hogy a kereskedő azt mondja: nem. :)

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#50) Dr. Akula válasza Palika71 (#36) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Sztem a noti fórumot olvasgatva elég jól képbe kerülhet az ember. Általánosságban meg itt is igaz hogy olcsó húsnak híg a leve. Meg az is hogy játéknotiból sosem lesz noti. Annak mindig valami baja van.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.