Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) _Volkovy_

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem tetszik.. Ennyiért új office-laptop kifejezetten jó vétel..

(#2) AMD Power válasza _Volkovy_ (#1) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Szerintem se rossz a gep , kulseje is bejon. Bar ezek a supportos ''problemak'' szerintem senkinek sem tetszenek. :(

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#3) bandiras2

bandiras2
(senior tag)
LOGOUT blog

Az ára remek, de majd használtan fogokcsak venni, mert nekem még ez is magas :(
Mindenesetre nagyon tetszik.

PRESS ANY KEY TO CONTINUE AND ANY OTHER KEY TO QUIT - http://video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908 You laugh at me because I am different. I laugh at you because you are all the same...

(#4) Gismo

Gismo
(PH! addikt)

ennél olcsóbban már csak patriot(ECS) notit lehet venni, de az állítólag olyan is!
Airisék a designra rágyúrhatnának még 1 kicsit!
kiváncsi leszek, hogy mennyire sikerül elterjedniük itthon!

(#5) lúzer

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem rossz, csak ennyi az ACER is, vagy az albacomp (stb).
Akkor meg már inkább az.

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#6) AMD Power válasza Gismo (#4) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Egyik ismerosom vett egy ECS notit. 2 napig hasznalta majd visszavitte! :DDD

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#7) csibor válasza lúzer (#5) üzenetére

csibor
(őstag)

Alba 370s 150K sulinetben,innentől kezdve nem kérdés mit veszek.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#8) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocs, az OFF-ért, de meg kell kérdezzem itt is, hogy csinált már valaki BlueTooth hálózatot?

Amúgy a gép tényleg jónak mondható az árához képest.

(#9) morceaux

morceaux
(fanatikus tag)

Valahogy nagyon nem értem azt az Everest memória olvasás-írás eredményt...
Sempron létére nehogymár kihúzzon 4xxx MB/s-t meg írjon bele 3xxx MB/s-t amikor még a RAM is 333-as... Meg single channel stb. stb.
Az én konfigom olvas 3400 körül és ír 1400 körül.
Na hogy is van ez?

http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661

(#10) Balinov válasza morceaux (#9) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ezt énis sokallom,megmondomőszintén.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#11) kiskegyed

kiskegyed
(fanatikus tag)

Decemberben 120 000 ért vettem Sulinetre FujitsuSiemens Celeronos laptopot 60 Gigás vinyóval, DVD íróval, WiFi-vel és WinXPvel. A kijelzője talán nem annyira dícsérnivaló, de mindenképpen jobban megérte mint ez.
svideo és mikrofon nincs benne, de nem is hiányzott eddig.
imho ez egyáltalán nem jó vétel ennyiért

(#12) kiskegyed válasza kiskegyed (#11) üzenetére

kiskegyed
(fanatikus tag)

És akkor még az áfa is több volt!

(#13) csibor válasza kiskegyed (#11) üzenetére

csibor
(őstag)

Brutó 120000Ft-ért?

(#14) dat válasza kiskegyed (#11) üzenetére

dat
(senior tag)

szvsz inkább egy low-end Alba mint egy low-end fusi (szervízháttér, anyagminőség, hibaszázalék, stb).
Azonkívül az albákra 2 év gari jár(!), gondolom a tiédre viszont 1. Ennek később meg lesz a hátránya.

(#15) Renwick válasza morceaux (#9) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Az Everest benchmark-moduljának mérési hibája okozta az irreális értékeket, Fieryvel debugoltuk, a javított eredmények a reálisak...

Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet.

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#16) Gismo válasza AMD Power (#6) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

A patriot laptop topikba leírod, h mi volt a baja?

(#17) Shim válasza morceaux (#9) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

a legújabb Ultimate edition-nal próbáltad? ha nem, akkor ne csodálkozz, minden verzióban finomítanak a mérésen (nálam 2.20-as everest mem írásra: 1200, a mostani 2.80-as: 3500...)

szerk: Most látom Renwick válaszát, akkor nálam is bugos lehet :DDD

[Szerkesztve]

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#18) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Megnézve jobban a képeket, pont ugyanott, ugyanannyi csati van, mint az én Albacomp notimon. Minden stimmel. Ez véletlen, vagy szabvány?

Amúgy sztem szép noti. Nekem tetszik. Szép, egyszerű..

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#19) kiskegyed válasza csibor (#13) üzenetére

kiskegyed
(fanatikus tag)

Szőke vagyok
190k volt

(#20) Gismo válasza KrenAtesz (#18) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

Sztem ez annak tudható be, hogy mindkettő átcimkézett CLEVO(najó az Airisben nemvok biztos, hogy clevo, de sztem az!)

(#21) Renwick válasza Gismo (#20) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem meg nem az... ;)

üdv

R.

(#22) KrenAtesz válasza Gismo (#20) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én is pont erre gondoltam (sőt, az enyimét még Mitac néven is láttam) Ezért gondoltam, hogy mégegy variáció. Akkor gondolom a ''ház'' ugyanaz maradt, és csak a belseje más. Köszi! :R

Renwick: akkor nem. Előfordul :D

#24: Hát igen. Nem probléma :D

[Szerkesztve]

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#23) Gismo válasza Renwick (#21) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

nahh végre egy újabb önálló gyár?

(#24) Gismo válasza KrenAtesz (#22) üzenetére

Gismo
(PH! addikt)

De most megcáfolni látszik az elmélet!

(#25) Renwick válasza Gismo (#23) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem, nem hiszem, hogy saját gyártású noti lenne, de az is biztos, hogy nem Clevo. Nem tudom pontosan mi lehet az alapja, a BIOS DMI info általában árulkodni szokott erről, itt viszont mindenhol ''INFINITY'' szerepel, szal ezzel nem jutottunk előrébb... :B

üdv

R.

(#26) sowi válasza Renwick (#25) üzenetére

sowi
(senior tag)

20 rugoval tobbert kap az ember belepo szintu ibm-et...innentol nincs tobb kerdesem :)

Anytime, anywhere, any war ... if the price is right

(#27) Remington válasza sowi (#26) üzenetére

Remington
(őstag)

Van akinek az a 20 rugó is számít. :)

(#28) dat válasza Gismo (#20) üzenetére

dat
(senior tag)

Nem Clevo hanem Mitac (8080-as a csatlakozók alapján, de színre kicsit más)

(#29) Hege válasza dat (#28) üzenetére

Hege
(tag)

Volt a cikkben egy olyan rész, hogy miért 160 MHz-en megy a DDR333-as ram.

Nos, van ugye az integrált mem. vezérlő. Az felismerhetné a RAM-ot és hajthatná a megfelelő sebességen, de gyártók nem szeretik ezt a procira bízni, inkább bedótozzák a biosba. Gyakorlatilag az a helyzet, hogy a CPU frekijét osztják annyival ami legközelebb van DDR 333 esetén a 166-hoz.

Ebben az esetben van ugye egy 1.6-os proci 200-as FSB-vel. Tehát a proci vagy 4x200-on vagy 8x200-on megy terheléstől függően. A memória frekije meg úgy jön ki, hogy a proci sebessége van osztva 5-tel vagy 10-zel, ami 160 MHz-et eredményez.

Ennek megfelelően hiába raksz bele DDR 400-as ramot, az is 160-on fog menni az 5-ös és a 10-es osztó miatt, pedig az intergált memória vezérlő támogatja a DDR 400-ast is.

Gondolom magasabb kategóriájú gépekhez lehet letölteni olyan BIOS-t amibe nincs fix-en bedrótozva a CPU : DRAM ratio.

Mondjuk szerencsére már windows alól is lehet buherálni ezeket a dolgokat :DD

Na, az a lényeg, hogy a fent vázolt memóriakezelési ''politika'' nem ritka az amd-s gépek esetén.

Üdv.:Hege

[Szerkesztve]

(#30) Renwick válasza Hege (#29) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Áh, kösz, most már legalább ezt is tudjuk... :R
(Amúgy a feleségem MSI S270-ese is ilyen, szal ezek szerint ez ilyen AMD alapú ficsőr...) :)

üdv

R.

(#31) Hege válasza Renwick (#30) üzenetére

Hege
(tag)

Ja.

Gondolom az integrált memória vezérlő miatt úgy a legegyszerűbb meghatározni a memória frekijét, hogy leosztod a cup-t és ezért vannak csak körülbelüli értékek.

Nekem Turionos HP-m van és raktam bele 400-as ram-ot aztán csak néztem, hogy az is 160 MHz-en megy, de az A64 Tweaker segített :) Azzal be tudtam állítani a mem. frekit 200-ra és akkor már a Z-CPUID is azt jelezte, hogy CPU/4 és CPU/8 a mem freki, CPU/5 és CPU/10 helyett, azaz szinkronban megy a CPU frekijével.

Persze a bios-t ez se módosítja, de elég nekem ha minden windows indításkor beállítja magát 200-ra. Mondanom sem kell, hogy a rendszer is és az integrált grafika is sokat profitál belőle. Persze az lenne az igazi, ha a HP kiadna egy rendes biost.

[Szerkesztve]

(#32) Jim Tonic válasza csibor (#7) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Hát ezerszer ez, mint Alba.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#33) Jim Tonic válasza Hege (#31) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Kösz az infot. Én is ebben a cipőben járok.
A64 tweaker hogyan kínál megoldást? Nem ismerem.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#34) borsjani válasza Remington (#27) üzenetére

borsjani
(újonc)

Kaptál már ajánlatot?

(#35) Hege válasza Jim Tonic (#33) üzenetére

Hege
(tag)

1 db exe. Letöltöd, elindítod, beállítod, hogy a mem frek 200 MHz, Set gomb megnyom és kész. Ha akarsz lehet játszani az időzítésekkel is, de én a frekin kívül mást nem babrálnék el.

Mondjuk ha sikerül elcseszni a dolgokat, akkor egy újraindítás segít, mert akkor a bios szerinti értékekkel indul a gép.

Ha jó a beállítás akkor kirakod az ikont az asztalra és nyomsz egy apply at startup-ot valamelyik menübe. Az kirak egy startup file-t szintén az asztalra és a köv bootnál abból olvassa fel a mem beállításokat. így mindig 200 MHz-en megy majd a ram a Win indulása után.

Remélem segítettem. Bár elég béta az az A64 Tweaker és sokat kellett játszani, hogy automatikusan menjen a startup.

(#36) bebean

bebean
(fanatikus tag)

eppen a napokban szenvedtem egy ismerősömnel egy airis geppel. nem hallottam erről a markarol korabban, szoval pont jo most ez a cikk. az persze meg ennel is ''fapadosabb'' gep, 1,2 ghz-s c3 cpu stb. komoly kinlodas volt felrakni egy hp-s multif. gep drivereit, de vegül sikerült...

...

(#37) Lars

Lars
(senior tag)

Üdv.

Ha egy kicsit még finomítanának az árán, akkor versenyképes lenne.
Szerintem 130-140 körül reálisabb lenne, főleg hogy egy abszolút ismeretlen márka, nem igazán jelenlevő támogatásról, és egyébb ''apró'' hijányokról beszélünk.
Azért akárhogy nézzük a többi márkának van valamilyen supportja, és az nagyon sokat tud számítani ha kicsit ég a ház. Nekem mondjuk csak az asussal van talasztalatom. Tudom nem egy kategória, nem is mondom hogy mennyire meg vagyok elégedve :D

(#38) csibor válasza Jim Tonic (#32) üzenetére

csibor
(őstag)

Miért?Akinek van mind meg van vele elégedve,és idáig semi probléma nincs velük.

(#39) AMD Power válasza Gismo (#16) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Vangelis kolegat erdemes megkerdzni rola o vette a gepet. ;)

(#40) kovsol válasza morceaux (#9) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

Everest Ultimate Edition 2006
Memóriaolvasás 2537 MB/s

Everest Ultimate Edition 2006
Memóriaírás 2066 MB/s

az olvasás az még oké
de az írás tényleg nagy még 500Mhz en se ír enyit

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#41) vaultdweller

vaultdweller
(újonc)

sszerintem randa és nincs is rajta egér,ami teljesen lelassítja a dolgokat :(( :(

You're an apple!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.