Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) wierra válasza lenox (#47) üzenetére

wierra
(tag)

Az IT piacon (generált éves forgalom alapján) 4 nagy gyártó (azaz brand) van: HP, Dell, FSC, IBM. Az IBM pedig azért ''majdnem'' brand - ezutóbi szigorú magánvélemény -, mert nem rendelkezik teljes termékkörrel (lásd: Lenovo)
És igen, az Apple világszerte híres a szórakoztatóelektronikai cuccairól.
Na, jó; grafikus berkekben az PC-kről is.
Amíg végfelhasználóként gondolkodsz, addig nyilván nagyobb brand neked is az Apple, mint pl. az EMC, NetApp, VMware stb...

"Fun starts @ 5500 rpm. Greyout comes @ 7600 rpm." - B16A2 VTEC - - - - - - - "If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#52) wierra válasza rudi (#42) üzenetére

wierra
(tag)

Nagy szerencse, hogy különbözőek vagyunk, eltérő ízléssel, nézőpontokkal és véleménnyel.
Amiről te írsz, azok a vékonykliensek...deka hang nélkül... :D

"Fun starts @ 5500 rpm. Greyout comes @ 7600 rpm." - B16A2 VTEC - - - - - - - "If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

(#53) wierra válasza azbest (#43) üzenetére

wierra
(tag)

Remélem, amit leírtál, azt azért te sem gondoltad komolyan...
Ekkora marhaságot, elnézve a - weboldalaid szerint - kvalitásaidat, nem írhatsz le...
Vgay ez vmi. ''infos'' humor?

(#54) wierra válasza azbest (#43) üzenetére

wierra
(tag)

Remélem, amit leírtál, azt azért te sem gondoltad komolyan...
Ekkora marhaságot, elnézve a - weboldalaid szerint - kvalitásaidat, nem írhatsz le...
Vagy ez vmi. ''infos'' humor?

(#55) zolle válasza wierra (#51) üzenetére

zolle
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

miez a hülyeség már bocs?
3 brand van, Dell, IBM, HP. az FSC pedig olyan mint az Acer vagy az Asus. low-end.
IBM-mostmár Lenovo teljes palettát kínál, van asztali és notebook gépe is.
IBM pedig klasszikusként átvonult a szerverek felé, azzal nem érdemes foglalkozni.

(#56) wierra válasza zolle (#55) üzenetére

wierra
(tag)

Látom, lelkes újonc vagy. Kacsints rá erre:
http://www.fujitsu-siemens.com/products/standard_servers/bframe/primergy_bf400.html
vagy erre:
http://www.fujitsu-siemens.com/products/bs2000/s_series/s190.html

Legyen már brand az FSC is...naaaaa, lécci-lécci-lécciiiii! :DDD

Mivel az IBM-nek nincs teljes portfóliója (mert a Lenovo az Lenovo és nem IBM), így bizonyos tenderekben - tudomásom szerint - nem indulhatott itthon :D

(#57) dr faustus válasza lenox (#47) üzenetére

dr faustus
(senior tag)

Ez azért vállalati modell, mert brand, az Apple meg nem brand, mert például az első 4 a brand, a többi nem.
Mit nem lehet ezen nem érteni? :DDD

Warning: Explicit Content

(#58) Komplikato válasza wierra (#36) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Lol. Miért a FuSi az Brand? Az AOpen meg miért nem? ;]

Close the World ..... Open the Next!

(#59) Komplikato válasza zolle (#55) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

''az FSC pedig olyan mint az Acer vagy az Asus. low-end.''
Hát a Notebook fórumok átnézése után azért jóvval Asus alatt van a szinvonaluk, és az Acer is csak azért kap sok anyázást, mert itthoni szerviz support eléggé ''érdekes'', nem azért mert sz*rabb lenne a FuSi-nál. Asztali gépekről nem nyilatkozom, azok nem annyira szutykok, de agyvérzést kap némelyik user a totál lecsupaszított Asus, MSI, GB alaplapjaiktól ... meg mondjuk a Bios frissítések is ritkák és nehezen hozzáférhetőek. :W

A cégnél többeknek van FuSi notebook, és meglehet kérdezni mi minden halt le rajtuk eddig. Van lista. Szóval nem csak a fórumos vélemények alapján nem tartom Brandnek.

[Szerkesztve]

(#60) lenox válasza wierra (#50) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Na ez az. Ha vegig is gondolnad, amit magyarazol, akkor rajonnel, hogy amikor a nagyvallalatom a mac minit valasztja a 2x annyiba kerulo q5000 helyett, akkor nyilvan a szerzodes reszekent megallapodik abban is, hogy melyik partner szervizeli a mac miniket a nap 24 orajaban rendelkezesre allva. Ez amit te kerdezel csak akkor jon szoba, ha vegfelhasznalokent gondolkodsz, akikre, mar megbeszeltuk, a FuSi szarik, es a q5000-et se nekik szanja.
Amugy a gyarto meg a brand meg mindig nem ugyanaz, csak ugy latszik, ezt nem sikerult megerteni...

(#61) wierra válasza lenox (#60) üzenetére

wierra
(tag)

Nem ismerem az Apple szervizpolitikáját, de én itthon a weboldal alapján nem találtam szervizpartnert. De nem hiszem, hogy az Apple 7x24 óra helyszínit ad alapból a vasaihoz. Úgy gondolom, hogy amiről te beszélsz az inkább egy külön szerviz-szerződés.
Végüli igazad van a gyártó és a brand külön fogalmak. :C

(#62) wierra válasza Komplikato (#59) üzenetére

wierra
(tag)

Na. Szóval.
A FuSi asztali retail (Scaleo) gépekben beszállítói alaplapok vannak.
A business (Esprimo) gépekben FuSi saját lapja.

A retail Amilo-k valóban nem képviselik a minőség magasiskoláját, viszont relative olcsók.
Az AmiloPro és LifeBook-okkal tapasztalataim szerint sokkal kevesebb műszaki gond van, viszont lényegesen drágábbak is.

Minden esetre az a lista inkább érdekelne, milyen típusú notások vannak a cégnél, mint a hibajelenségek listája.

(#63) Lacix29

Lacix29
(őstag)

Ebben a dizájban semmi invenció. Egy az egyben a Mac Mini leutánzása, néhány rondítással megspékelve. (még a szellőzés is)
Ilyet én is tudnék tervezni.

(#64) Lacix29 válasza Lacix29 (#63) üzenetére

Lacix29
(őstag)

természetesen azt akartam írni, hogy ''Ebben a dizájnban nincs semmi invenció'' :U

(#65) rudi válasza wierra (#62) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jaja, az Esprimo Q5000-ben is azért van az alaplapra írva hogy Aopen mert a FuSi gyártja...

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#66) lenox válasza rudi (#65) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor ez amellett, hogy draga is meg szar is :).

(#67) wierra válasza rudi (#65) üzenetére

wierra
(tag)

Kivétel erősíti...

(#68) Omni válasza wierra (#49) üzenetére

Omni
(fanatikus tag)

na mondd mitől jobb az IBM-nél FuSsinak álcázott Aopen gép? csak nem a szervízhéttér miatt? Nem sértődöm meg... :DDD

(#69) Fanyuvo

Fanyuvo
(tag)

En azért megkérdeztem volna Besenyő család stílusban a ''beárazó'' embertől, hogy: NOORMÁÁÁÁÁLIS????

(#70) Jim Tonic válasza Fanyuvo (#69) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Hát, ja. Ennyiért már HP notikat dobálnak.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#71) lapa

lapa
(PH! kedvence)

nem akartam beleszólni, de ha már ment ez a küzdelem...

szóval a brand az a márkanév, mellyel az adott terméket azonosítják. mondok példát:

a Mac a márka, nem az Apple.
az Esprimo a márka, nem az FSC.
az IntelliStation a márka, nem az IBM.

és mivel a világ manapság már a marketing körül forog nincs is értelme gyártói szinten minőséggel dobálózni, hiszen a terméket (termékcsoportot) pozícionálják és ezt követően kerül gagyi vagy drága anyag bele.

a gyártó cégeknek szerintem legfeljebb jópofa céglogóik vannak szuper corporate identity részirűl. bár ennek kialakítása nagyban hasonlít a klasszikus brandingra végülis nem az, legfeljebb funkciójában hasonló.

szigorúan szerintem.

www.lapanet.hu

(#72) Neck válasza wierra (#41) üzenetére

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Ahol szem előtt van a PC ott nem ilyet vesznek, mert ez a fekete vásári műanyag vacak az elején gusztustalanul néz ki. Mellesleg a szervizelős hozzászólásodra is reagálva, ahol sokat vesznek ilyenből (márpedig fentebb írtad hogy ez Business kategória) ott szerintem nem probléma a szervízelés...

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#73) lenox válasza lapa (#71) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Na ez most mar tul zavaros, nem ertem, mit akartal mondani. Hasznalsz 3 szot, brand, marka, markanev, nem vilagos, melyiket mire. Ha szinonimakent hasznalod, akkor tevedsz, az Apple igenis brand, az IBM is, az FSC szerintem nem, legalabbis ebben a formaban. Ez nagyon egyszeruen ellenorizhato, ird be a google-ba, hogy 'apple brand', 'ibm brand', 'fsc brand', es szemleld meg az eredmenyt. Azt hiszem nem kell hozza magyarazat.

Ha nem szinonimakent hasznaltad, hanem a markat es markanevet a vedjegy szinonimajakent hasznaltad, akkor is tevedsz, az IBM pl. az IBM Corporation vedjegye...

[Szerkesztve]

(#74) wierra

wierra
(tag)

Kezd az az érzésem lenni, hogy sokszor masszívan elbeszélünk egymás mellett...
Idő közben felmerült bennem a gondolat, hogy tul.képpen ezt a kisvasat miért is a prohardver.hu-nak ajánlotta fel tesztelésre a FuSi (hiszen ez tipikus esete a hibás piaci pozícionálásnak)???!!!?!??!??!
Legközelebb talán egy blade-szervert kellene teszteltetni... ;]

Nick: ''ahol sokat vesznek ilyenből...'' na, ezt abszolút nem vágom. Mivanhogyvan? Hogy érted? Meghát ízlések és pofonok a gép külsejére vonatkozóan...

Omni: legjobb tudomásom szerint van egy ilyen márketinges szólam, miszerint ''Ami drága, az jó''. Illetve szerinted bizonyos emberek miért vesznek Bentley-t, vagy Enzo Ferrarit?

lapa: Legalább te tudod, miről beszélsz. :)

(#75) lenox válasza wierra (#74) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Hat tudni tudja, csak rosszul... De mind1...

(#76) wierra válasza lenox (#73) üzenetére

wierra
(tag)

Érdekes, kipróbáltam...
Az ''fsc'' helyett próbáld meg a Fujitsu Siemens Computers-t :DDD

Az IT-s terminológia szerint vannak a brand és a non-brand vasak.
Brand vas, amely gyárilag egyben van (mondjuk PC szintjén), neked nem kell szerelned, csak csatlakoztatni, és rendelkezik a gyártó rendelkezik szervizhálózattal.
A nem-brand vas a felsoroltak hiánya.

A számítástechnikai piacon -ami legfőképp nem PC, monitor, mp3 player-ből áll- az Apple vagy Mac (legyen ez most mindegy) sokkal kevésbé brand, mint akár a FuSi.
Ha nem hiszel nekem, olvass az egyes gyártók negyedéves zárásairól...

(#77) dr faustus válasza lapa (#71) üzenetére

dr faustus
(senior tag)

Habár a marketing alapdefiníciójában a brand olyasvalami, amivel terméket vagy szolgáltatást jelölünk meg, cég neve is lehet brand. Azonban az, hogy egy márkanév mennyire értékes, egyáltalán nem a cég forgalmától függ. Említhetném például a Commodore-t, amely cég gyakorlatilag nem is létezik, mégis van értéke.

[Szerkesztve]

(#78) Cabil válasza Neck (#72) üzenetére

Cabil
(újonc)

Ebben az egyben meg kell védenem a kicsit! A műanyag burkolata egyáltalán nem bakelthez hasonlatos vásári darab, közelről nagyon mutatósi. A karcos fehér rész pedig csak azért került a tesztalanyra, mert valamelyik teszter a nagy mustrálás közepette fejreejtette, és berepedt.

A szép része az egésznek, hogy egy olyan esés gond nélkül haza vághatta volna, ehelyett gyorsabban töltötte be az XP-t bármelyik általam eddig látott notesz vagy akár asztali gépnél (függetlenül a procimérettől)

(#79) lenox válasza wierra (#76) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Persze, ugy megy, vagyis az fsc nem brand, a Fujitsu Siemens Computers meg az, errol beszeltem.

Na, latom meg mindig nem erted, a negyedeves zarasnak nincs koze a brandhez kozvetlenul. A brandnek ahhoz van koze, hogy mennyire tudjak az emberek a nev, logo stb. alapjan azonositani a mogotte levo ceget, termeket, szolgaltatast. Szal amit mondani akarsz, az az lenne, hogy vegfelhasznalok kozott az Apple ismertebb brand, viszont a nagyvallalati IT szektorban a FuSi (szerinted) ismertebb brand. Azert irom, hogy szerinted, mert bevallom, ehhez nem ertek, biztos igazad van egyebkent.

(#80) wierra válasza dr faustus (#77) üzenetére

wierra
(tag)

Commodore, mint gyártó nem létezik, de a Commodore gaming viszont brand-el. Más gyártók alkatrészeiből saját márkanév alatt hoz ki termékeket... :R
Szerintem így helyes: ''az, hogy egy márkanév mennyire értékes, nem csak a cég forgalmától függ...''
Közben végigondoltam...a forgalmától és az éves árbevétel-profit kettősből legfőképp.
Amennyiben inkább idealista vagy, úgy ezt nem fogod megérteni, elfogadni meg pláne nem. :B

[Szerkesztve]

(#81) wierra válasza lenox (#79) üzenetére

wierra
(tag)

Asszem kezdjük megérteni egymást..részben. :C

[Szerkesztve]

(#82) lenox válasza wierra (#76) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Amugy szeretem az ilyen megmondo embereket. Kerdezni ugyan nem kerdezte senki, de te azert megmondtad, hogy mibol nem all a szamitastechnikai piac. Ennek mi a celja, de tenyleg? Mert megha azt mondtad volna, hogy mibol all szerinted, akkor oke, de hogy mibol nem all, ennek mi ertelme van? En is tudok ilyeneket mondani, a szamitastechnikai piac legfokepp nem szunetmentes tapbol all. Na jutottunk ezzel elore valamit? Nemigen. Megjegyzem, pl. a HP penzugyi jelenteset elnezegetve, azert ez amit mondasz, nem olyan egyertelmu, pl. a Storage and Server Group bevetel joval kisebb (kb. fele) a Personal Systems Group-enak. Persze lehet mas bontasban is nezni, szal a consumer hardware az magaban tenyleg nem nagy, ehhez kepest az industry standard servers kb. ketszeres megint. Na mind1, nem tudom mit akartal mondani vele, majd ha akarod, kifejted...

(#83) Omni válasza wierra (#74) üzenetére

Omni
(fanatikus tag)

Az általam linkelt HP gép pontosan annyiba kerül mint cikkben szereplő FuSi, noha a paraméterei jobbak - HP dc7700 USDT Core2Duo E-6400 160G 1.0G, Win XP Pro, 3-3-3 Warranty: 255ezer. [link] Ezek alapján a FuSi gép kicsit drága szerintem.

Egyébként pont itt árulnak FuSikat is[link] Az Esprimo (biznic klass) netto 59ezer forinttól indul...

[Szerkesztve]

(#84) rudi válasza wierra (#74) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem nem azzal van gond, hogy nekünk adták az Esprimo Q5000-et, hanem az árával és a pozicionálásával. Ha megnézed, hardverileg ugyanaz mint a mac mini, szóval illene árban is azon a szinten lennie, és az sem lett volna rossz, ha ugyanazt a szegmenst célozzák meg vele mint a koppintás tárgyával. Nekem pl. tökéletes lenne egy Core solos, 512 MB-os modell 130-140 000 forint környékén, ahogyan írtam, a Wii mellé TV alá.

Hogy ilyen drága lett a Q5000 kénytelen leszek kialkudni a Scaleo EV-t [link] és/vagy Activy Media Centert [link] egy tesztre :) sajna azok sem valami olcsó cuccok.

(#85) wierra válasza Omni (#83) üzenetére

wierra
(tag)

Esküszöm, holnap megnézem, tulajdonképpen mennyi is a Q5000-nek a valódi ''kiskerára''.

Szerintem azért méretben és külcsínybe nem egy kategória a két gép. :D
''Egyébként pont itt árulnak FuSikat is..'' ja, azok Esprimo Edition-ök...kvázi ''prepared business class''...azaz belépő szintű üzleti gépek.

(#86) wierra válasza rudi (#84) üzenetére

wierra
(tag)

''Szerintem nem azzal van gond, hogy nekünk adták az Esprimo Q5000-et, hanem az árával és a pozicionálásával.''
Meseszép.... :) Komolyan mondom, egy mondatban összefoglaltad a lényegét, amit eddig talán nem sikerült megfogalmaznom. Szép sorjában:
Szerintem Ti (prohardver.hu) pont nem az Esprimo Q5000/5010 miniPC felvevőpiacára vagytok pozícionálva. Ti (ha eddig jól vettem le) inkább az end-usereket érdeklő irányvonalakat erősítitek - szerintem kiváló minőségben :R - kis hazánkban. Így nyilván a vasacska fogadtatása is más lesz, mint ahogy ebből a fórumból is kitűnik. :C
Maga a termék pozícionálása a következő röviden - ''szerintem'' stílusban: olyan cégek vannak megcélozva ezzel, amelyek vezérigazgatói Jaguárral járnak, Omega órát hordanak, mert az jól megy Hugo Boss öltönyükhöz, és mert nekik 1.000.000,--s LifeBook Q2010 noteszük van.
Cserébe legyen ez is drága az exkluzivitás élményét megőrzendő. :C
Nagyjából ennyi.
(a fenti márkákat mindenki helyettesítse be ízlése és józan ítélőképessége szerint :D )

Ui.: A FuSi HTPC-k kialkudása nehéz lesz...itthon sajnos nem jellemzően forgalmazzák. :((

(#87) wierra válasza lenox (#82) üzenetére

wierra
(tag)

Ezt a reply-t hagytam a legvégére. Ismét egy szubjektum arra vonatkozóan, miből áll a számítástechnikai piac:
Industry Standard Server-ek, Mainframe-ek, RISC-ek, Storage&Backup, aktív-, passzív hálózati eszközök, desktop, monitor, workstation, mobil eszközök, software-ek (OS, alkalmazás), szolgáltatások...most ennyi jut eszembe...nomeg az UPS-ek :D
A fenti felsorolásba illeszd be az Apple és a Mac termékeket...a többi mind nagyvállalati termék (persze belemehetnénk részegység szinten is, de ez most nem tartozik ide).

Remélem, tisztul a kép. :)

Ezt nem értem: ''a HP penzugyi jelenteset elnezegetve, azert ez amit mondasz, nem olyan egyertelmu, pl. a Storage and Server Group bevetel joval kisebb (kb. fele) a Personal Systems Group-enak. Persze lehet mas bontasban is nezni, szal a consumer hardware az magaban tenyleg nem nagy, ehhez kepest az industry standard servers kb. ketszeres megint...''
- de mihez képest???

[Szerkesztve]

(#88) rudi válasza wierra (#86) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Q5000 sem nagyon van idehaza és egyébként a Scaleo AV teszteléséről is volt szó korábban. (meg egyébként engem úgysem érdekelnek különösebben a határok mert EU-ban már civilizált árakon postáznak)

(#89) lenox válasza wierra (#87) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

??? Oda van irva, hogy mi mihez kepest, nem olvastad el?

Ami erdekes,az a FuSi: 2006 eves osszes bevetele 6.646 milliard euro. Ebbol volume product 4.435 milliard euro, ebbol desktop pc 1.116 milliard euro, consumer products 1.728 milliard euro. Enterprise products osszesen 1.603 milliard euro, ebbol storage 0.512 milliard euro. Szal lenyeg a lenyeg, a desktop a monitorral eleg kemenyen ott van. Csak mert akkor most nem ertem, hogy mit jelentett az, hogy a szamitastechnika nem a pc meg a monitor (az mp3 player nem tudom hogy jott ide, de ez meg hagyjan), amit az elobb mondtal, most meg azt mondod, hogy desktop, workstation, monitor, meg a penzugyi jelentes is mondja, hogy ezek fontosak. Akkor az elobbi csak vicc volt?

Na nezzuk Apple-eket. Naluk a net sales 19.315 millard dollar. Ebbol desktop es notebook osszesen 7.375 millard. Ipod 7.676, na ez nagyon nyomja. Na lenyeg a lenyeg, az Apple a gagyi consumer productjaival 2-szer akkora business-t nyom, mint a FuSi, pc/monitorban is 2-szer akkora, szerintem nem kene lenezni.

Ami nekem meglepo, amit eddig mondtal, hogy a FuSi az mekkora jatekos a szamitastechnika piacon az ez alapjan siman nem igaz. A HP, IBM 100 milliardos cegek, az Apple is 20, a FuSi meg 10 sincs... Szal megse akkora brand ez, amekkorat eloadtal.

(#90) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Méregdrága amúgy nekem tetszik. A design olyan mint az összes FSC amit oem-ben venni lehet.
Egyébként ez a golyós egér nem meglepő. Vett a cég dualcore procis gépet (FSC) amihez usb-s de golyós egér járt. ;]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#91) wierra válasza lenox (#89) üzenetére

wierra
(tag)

Egyrészt: PC-t vesz vállalat is, meg end-user is, szervert nem.
Másrészt: szerencsére Európában élünk, az amerikai felvevőpiac kicsit más felállású (pl. a Dell PC-kkel kezdte, később kezdett szervereket gyártani, ill. USA-ban - feltételezve patriotizmusukat és alacsony IQ szintjüket- főként a hazai (úé. amcsi) márkák mennek, ill. nem rakatnak össze konfigokat az end-userek, hanem vesznek egy Dell-t pl.). A hazai market pedig az európai trendektől tér el valamelyest. Hál' Istennek az hazain kell helytállnom. ami esetleg elkerülhette figyelmed a nagy brand-fikázás folyamán:
[link]
vagy ez, bár ez régi hír:
[link]

Bár tulajdonképpen mindenben igazad van. Bizonyára ebben a szakmában dolgozol, kíváncsi lennék melyik cégnél. Ha van benned kraft, le is írod...akár magánban is.

Hátha tanulhatnék Tőled új dolgokat. De tényleg!

(#92) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Elolvastam mindent amit írtál, és abszolute nem győztél meg ... Nem látom be a FuSi mitől lenne márkás, pláne márkásabb a felhozott Mac Mininél? Ki az az elmebeteg Jaguárral járó, aranyórás üzletember, aki a kettő közül a semmivel se többet tudo, de állítólag marhára presztizs( (de könyörgöm mitől???) gépet veszi meg 2x annyiért?
Meg mi az, hogy egy negyedmillás géphez 100Ft-os egeret adnak? :F

Másrészt lehet ám kapni presztizs gépeket, csiszolt aluházban, aranyozva, zongoralakossat, sőt ha kell akkor rózsafából, de ott legalább megértem az árát.

(#93) wierra válasza Komplikato (#92) üzenetére

wierra
(tag)

Nem célom senki meggyőzése.
Valamint a Q5000 már nem rendelhető, csak a Q5010-t, azt meg gyárilag optikai egérrel szállítják. De ha neked másfajta egérrel kell, másfajtával RENDELED!
Nem beszélve arról, hogy ezt csak egy demó-példány...
Pl. az olyan üzletemberek, akik a szerverek gyártóiból kiindulva vásárolnak desktopot...

(#94) wierra válasza Hun'reeth (#90) üzenetére

wierra
(tag)

Mért nem rendeltek optikait? Végül is a vásárlónak kell az igényeit megfogalmaznia.. :F

(#95) dr faustus válasza wierra (#80) üzenetére

dr faustus
(senior tag)

Amennyiben inkább idealista vagy, úgy ezt nem fogod megérteni, elfogadni meg pláne nem.

:F

Amennyiben nem vagy értelmes, úgy nem fogod megérteni, elfogadni meg pláne nem az én írásomat.

[Szerkesztve]

(#96) dr faustus válasza Komplikato (#92) üzenetére

dr faustus
(senior tag)

Hát nem is volt miről meggyőzni, mert ez a kavarás a brand értéke körül ... látszik, hogy nem szakmabeli. Ez a gép ezzel a kialakítással nem a vállalatoknak való, tök mindegy, mekkora szuperkirályság a vállalatoknál a FuSi brand. Dolgozni van jobb, presztízsgépnek van másfajta jobb, ez a gép nagyon rétegcucc, és tipikusan otthoni felhasználásra való, bármit is mond a most már fórumban is megtámogatott marketing gépezet.

[Szerkesztve]

(#97) wierra válasza dr faustus (#96) üzenetére

wierra
(tag)

Valóban nem vagyok marketinges.
''Dolgozni van jobb (nem tudom, kipróbáltad ezt a gépet egyáltalán???), presztízsgépnek van másfajta jobb (pl.?), ez a gép nagyon rétegcucc, és tipikusan otthoni felhasználásra való (ebben pont nincs igazad, ha otthonra való, vajon miért nem lehet ilyet kapni a MédiMárktban...???), bármit is mond a most már fórumban is megtámogatott marketing gépezet. (Marketing gépezetről szó nincs, viszont úgy alkotsz véleményt valamiről, és ezt általánosítod, hogy a teljes kép csak egy kis részét nézed. Engem ez zavar b***tt módon!!!)

Csupán 3 éve foglalkozok FuSi-szel (de nem az FSC Kft.-nél), láttam/fogtam/használtam sokféle terméküket (PDA->szerverek, storage-ok). Tisztában vagyok azzal, mi retail, mi business és mi köztük a különbség. Nem gondolom, hogy Te jobban vagy tisztábban látod a dolgokat, minden esetre elfogadom a véleményedet, csak ez nem fog befolyásolni senkit és semmit...

(#98) dr faustus válasza wierra (#97) üzenetére

dr faustus
(senior tag)

Marketing gépezetről szó nincs, viszont úgy alkotsz véleményt valamiről, és ezt általánosítod, hogy a teljes kép csak egy kis részét nézed.

Hát persze, hogy szó sincs, mi sem természetesebb. :P
De azért én fenntartom a véleményemet.
Igen, úgy alkotok véleményt, hogy elolvasom a tesztet. Te is úgy alkotsz véleményt, hogy lövésed sincs a Macminiről, de azért máris bepozicionáltad ahhoz képest. Érdekes módon pont oda (vállalati presztízs), ahova a FuSi is. Én meg azt mondom, hogy ez BS (bullshit). Ha nem tetszik, ugord át, nem kell kényszeresen reagáni mindenre.

(#99) Omni válasza wierra (#97) üzenetére

Omni
(fanatikus tag)

''presztízsgépnek van másfajta jobb (pl.?)''

pl: [link] :DDD

(#100) wierra válasza dr faustus (#98) üzenetére

wierra
(tag)

Kompetenciám versenyképessége érdekében elolvastam a hivatalos oldalon a MacMini-ről az okosat. Idézem az első sort: ''Live the digital life in stylish simplicity...''.
A MacMini otthonra készült/lett kitalálva a gyártó szerint, ennél fogva elérhetőbb árszínvonalú is.. - Ezt gondolom el tudod fogadni.
A Q5000 a gyártó szerint üzleti célú, ennél fogva magasabb is az árszínvonala, pláne, hogy elvileg ez a ''felső kategória''.
Nem beszélve arról, hogy különböző OS van a két vason más-más feladatokara kihegyezve.

Ebben egyetértünk?

(#101) wierra válasza Omni (#99) üzenetére

wierra
(tag)

Pl. ez egy notesz. Ha lehet, akkor almát almával hasonlítsunk...
Nekem a bőrborítás kifejezetten nem teszik. (Nyilván ízlések és pofonok.) Láttam ehhez hasonló ''bőröskarajt'' az ASUS-tól...engem nem győzött meg.

(#102) lenox válasza wierra (#91) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Hat igen, ezek abszolut elkerultek a figyelmemet, szerintem nincs is jelentoseguk. Nem hinnem, hogy kulonosebb befolyasa lenne a magyar eredmenynek a globalis cegekre, de azt elismerem, hogy meglepo az elso hir, gratulalok, nagy siker ez egy kis cegnek. Akkor a tobbit maganban...

(#103) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ideje lenne befejezni a szókaratét! A nézetek úgysem közelednek egymáshoz, új infó nincs.

(#104) wierra válasza lenox (#102) üzenetére

wierra
(tag)

Várom. :C

(#105) wierra válasza rudi (#103) üzenetére

wierra
(tag)

''Egy szabad országban mindenki azt mond, amit szabad.'' :D
Részemről befejeztem a küzdést, házigazda bácsi! :)

(#106) lenox válasza rudi (#103) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Miert, pl. kiderult, hogy a magyar piacon a FuSi az elso a notebook/desktop/x86 server osszesitett kategoriaban. Te tudtad? Nekem fingom nem volt rola, azota is csodalkozom, ujabb erdekes adat. Igy mar csabito a kutyu, nem? Mondjuk igy is draga, de vegul is azt valoban el tudom kepzelni, hogy aki azt a sok notebookot/desktopot/x86 servert veszi, az a desktopok kozott ilyet is vegyen...

(#107) lapa válasza lenox (#73) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

brand = márka, márkanév.

marketing megközelítésben a gyártók maguk nem igazán brandok. az, hogy a gugli mit hoz ki érdekes, de relatíve irreleváns. csak (és pont) azért próbáltam tisztázni a helyzetet, mert bár a cégek nevei a köznyelvben ''brand''-ként elterjedtek, technikai szempontból nem azok.

magyarán: az intellistation minőségének szoros összefüggése van az intellistation márkával, de szinte semmilyen az IBM-mel. persze azzal is szoros, de nagyságrenddel kisebb. a termékcsoport (brand) tervezésének része a minőség tervezése is, míg a cég összes termékcsoportjának legfeljebb valami távoli, erősen átlagolt minősége lehet. hozzáteszem, hogy ez innentől inkább valami szubjektív minőségérzet, egyfajta elvárás, amit a cég mögé képzelünk.

mondom csak azért mentem bele ebbe az egyébként támadható hsz-be, mert egyesek egyenes arányosságot húznak a gyártó neve és az általa gyártott termékek / termékcsoportok minősége között.

www.lapanet.hu

(#108) rudi válasza wierra (#105) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Direkt odaírtam hogy szerintem! Ha gondoljátok, folytassátok csak nyugodtan, de szerintem semmi értelme, lehetne hasznosabb dolgot is csinálni a vívás helyett.

(#109) wierra válasza rudi (#108) üzenetére

wierra
(tag)

A kommunikáció hozzásegít a megismeréshez...szerintem. Az hogy ez esetenként párbajjá alakul...hát ez van, emberek vagyunk. :) (Na, jó te borg vagy :) ) Csak tréfálok.

(#110) Mike T. válasza rudi (#30) üzenetére

Mike T.
(tag)

...Aztán ott van az is, hogy amit ''kihív'', azt már lassan lecserélik. Úgy három évvel ez elött lehetett volna kihívó, most már max egy gyenge copy :)

(#111) Mike T. válasza wierra (#100) üzenetére

Mike T.
(tag)

OS-t te választod, legalább is a mini esetében.

(#112) dr faustus válasza Mike T. (#111) üzenetére

dr faustus
(senior tag)

OS-t mindkettőhöz adnak, és vállalati környezetben az XP előnyösebb, ebből a szempontból ez a FuSi mini tényleg ''válalatibb'', de maga a gép egyáltalán nem vállalati célokra jó, és semmi nem indokolja a magasabb árat sem a gyengébb hardverért.

(#113) wierra válasza dr faustus (#112) üzenetére

wierra
(tag)

Igazad van! Mond meg jól! Te jobban tudod, mint mindenki más... :W

(#114) haegemonia válasza wierra (#50) üzenetére

haegemonia
(újonc)

Jó estét hölgyeim itt a tuti Mac-es akinek mindene a MAC (halyrá APPLE) :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :C :C :C :C :C :C :C :C :C

(#115) haegemonia válasza Omni (#44) üzenetére

haegemonia
(újonc)

Mi bajod van a Fujival

(#116) Shadowfax

Shadowfax
(PH! addikt)

Nem tudom, feltűnt-e, de féléves hszekre reagálsz...
Ezenkívül a fórum nem kifestőkönyv, egy darab szmájli is bőven megteszi! :U

Ha megkérhetlek - a többiek nevében is-, hagyd abba floodolást a Milyen notebookot vegyek topikban is. :o

[ Szerkesztve ]

www.eladomakonyvem.hu

(#117) haegemonia válasza Shadowfax (#116) üzenetére

haegemonia
(újonc)

köszi a tanácsot haver gy ilyen barommal nem is foglalkozom...
te kis ma..

(#118) peterkeT válasza haegemonia (#117) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Azt hiszem, az eddigi tevékenységed tükrében mindenki jobban jár, ha az első hetedet read-only módban töltöd itt a fórumon. Egy hétre kitiltottalak, kérlek olvasgass ez alatt az idő alatt, és próbálj meg ráérezni az itt elfogadott normákra, mert ha így folytatod, a tiltásodat véglegesítjük.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.