Jól hangzik , csak drága.... 
Nem lesz hazája senki másnak, Erdély örökre Erdély marad.

Jól hangzik , csak drága.... 
Nem lesz hazája senki másnak, Erdély örökre Erdély marad.
Nekem a kistesója van a 36 gigás, de az is észvesztően gyors! 

korrekt teszt...
en nagyon sokaig nyuztam u320as scsit (sajnos pci limites volt), de meg igy is marha gyors volt, utana jo ideig egy 74es raptort hajtottam egy promise vezerlovel(nem nativan de integralt volt a lapban) es meg kell mondjam, visszasirom most, hogy sima idet hasznalok(egy kis ideig sima satat is hasznaltam)... ezek a tesztek nem is mutatjak meg azt az erzest, amit egy raptor powah
ad
egyszeruen jobban harap, gyorsabb, tokre mas mint szuttyogni a ''sima'' vinyokkal
megint raptorra faj a fogam 
In All-wheel drive We trust :] | CoNs0Le PhR34k | Starcraft+DOTA fanboi =)

kíváncsi lennék, RAID 0 esetén mit hozott volna teszt
de az tényleg meglepő, hogy ilyen halk
az ember nem ezt várná egy 10000rpm forgó merevlemeztől
viszont az a 29fokos delta T egy kicsit sok, nem?
hiszen akkor (ha 20 fokot tételezünk fel szobahőmérsékletnek) 49 fokos lenne a drive...
nálam - igaz, hűtéssel és nem 10000rpm csak 7200 és csak 80GB SATA2 - a 30 fokot nem érik el jelenleg
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

és akkor miért váltottál IDE-re? 

Aktív hűtés nélkül egyátalán nem sok az a 49 C szerintem...
Aki hülye, haljon meg!

wow erre nem számítottam hogy még halk is 
mondjuk 500Ft egy GB-ért nem kevés...
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess! • • • • • • • • • • ››› minden friss infó ezentúl: http://twitter.com/bobasix

igen tudom, a régi maxtorom nekem is volt olyan meleg, h megfogni nem bírtam
de szerény tudásom alapján, egy drive akkor hosszú élettartamú, ha kicsi a hőmérsékletváltozás...

A legközelebbi gépemben tuti lesz egy ilyen, csak sztem a legkisebb tesója 
Marha gyorsak ezek a raptorok, és az kell nekem. Az egyik totyikban olvastam, hogy egy srácnak csúcsgépe van, de eleinte átlag vinyója volt és a FEAR akadt, azonban mióta raptorja van, nem okoz neki gondot az akadás.
amúgy mennyi a még elfogadható hőmérséklet egy HDD-nél, nekem a maxtorom 40 fok fölé nem megy, ha a hűtést rákapcsolom, akkor 32 fok körül van
Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

Igen, ezért ajánlott hűteni.
De nekem még nem volt dolgom olyan 7200-es vinyóval, ami használat után csak langyos lett volna, ha nem hűtöttem aktívan.
Ezek között pedig volt a maxtoron kívül WD, Hita és Samsung is.
Mindegyiknél várnom kellett pár percet, mire kézbe tudtam venni.
[Szerkesztve]
Aki hülye, haljon meg!
(#11) BobChemistry válasza bagyulajuve (#9) üzenetére

sztem az jó

látom jó el vagy eresztve tárhellyel... 
de gondolom akkor a nap nagyrészében folyamatosan működtek
A 36 GB-os közel nem ilyen jó, mint a 150-es. Hangos és lassabb is.

ez az összefüggés a kapacitás-gyorsaság-melegedés között mád hdd típusoknál is előfordul?

Hááát, az a helyzet, hogy a 400-ason is kezd erősen fogyatkozni a hely... 
A hőmérséklet meg viszonylag rövid időn belül eléri a maximumot, szóval nem kell egész nap működnie hozzá. Elég egy kb fél órás intenzív másolgatás, és a vinyó máris alkalmassá válik ujjlenyomataink eltüntetésére... 
Aki hülye, haljon meg!

Más generációnál egyértelmű, de azokat vajon nem frissítik?
Pl amikor kijött a 74GB-s akkor volt szó arról, hogy az már FDB motoros, míg az első 36GB-sek nem azok voltak, és feltehetőleg az újabb szériás 36GB-sek is FDB-sek lettek.
Aki hülye, haljon meg!

ezt szomorúan hallom, de akkor lesz 74-es. Az van ilyen jó? gondolom igen a cikket olvasva
[Szerkesztve]
Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!
simán.

Bocsi, tudom, EZ nem játék teszt. De, ha már azt is teszteltek, nem lehetne lassan elfelejteni az UT2004-t, és helyette valami újabbat, mondjuk Battlefield 2-t berakni?
Főleg olyat érdemes multis gameből, amelyiknél ugye NEM egyszerre kezdenek a szerveren, hanem érkezés szerint, márpedig a BF2 ilyen.
Természetessen, nem önzettlenül mondom.
De, ha a tényeket nézzük, akkor UT-vel talán azért kevesebben nyomatják (már).
Viszont a teszt tanulságos volt, KÖSZÖNÖM! Betervezek egy másik winyót, még ha nem is a raptort. 
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg
A hangossal vitatkoznék, elég sokféle vinyóm volt és a 36-os raptorom egyáltalán nem hangos! Az egy dolog, hogy viszonylag sok rezonanciát kelt, de mivel a Sonata házamba kis gumipogácsákon ül, ezért nem érződik!
Persze lehet, hogy ez még sokkal csendesebb, ezt nem tudhatom...

a fej mozgása nehogy becsapjon vkit, nézzétek, hogy a háttérben pürgő venti milyen sebességen jár, elég rendesen lelasstották a felvételt. 

jó kis videjók 

tehát pl egy 200GB sata hdd gyorsabb mint egy 80GB sata hdd?

Ja JA Jó!
Csak az ára!
Jelenleg, jobban jár az ember, ha vesz 2db 250GB-os Samsungot RAID0-ba, ami kijön 50k-ból, akkor 500Gb-ja van nem 150, fele annyi pénzből, és várhatóan jobb teljesítménnyel...
Ha azt nem nézzük, hogy nagyobb az esélye, hogy elszáljon a rendszer (Nekem is volt 80Gb-os Maxtorom, azért mondom
, és h. a kettő vinyó lehet vmivel többet is fogyaszt
Azt meg, hogy dupla annyi tömeg, kit érdekel!
Szóval nagyon nem költséghatékony! 
[Szerkesztve]
A processzor füsttel működik, ha egyszer kijön belőle, tönkremegy.
több dologtól függ, főleg a tányérmérettől és a cache-től.

Csakhogy, nézd meg, van raidbe is kötve 2 wincsi, mégsem gyorsabb! Legalábbis, amire én használom, az pedig a GAME.
Pedig erőssen gondolkodtam 2 80 gigáson, az eléggé megfizethető, és ha gyorsabb lenne jelentőssen, mint egy, bele is ugranék, de így!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

A raptorok hogyan teljesítenek a SCSI 10k, 15k HDD-khez képest?
(ha a sebesség fontosabb lenne, mint a kapacitás)
Van valakinek gyakorlati tapasztalata?

ááá, két ilyet kell beállítani RAID0-ba és akkor a tárhely és a sebesség is elég lesz 

aztán elszáll az egyik, utána meg leshetsz 
viccet félretéve, Én is 2db 80GB SATA II hdd RAID 0 tömbjén gondolkodok...

Imadom az Expertet. A vinyo netto kisker ara megegyezik a nemet brutto arral. 
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

ad1: atmeneti penzzavar
ad2: meg meg be is beszeltem magamnak, hogy nekem jo lesz az IDE is... ugysem Hczek mar pcn... tevedtem
most jon nemsoka a fizu, ugyhogy egy ujszerias 74es fog landolni a gepemben... itt arvalkodik a spire HDDcoolere, szegenynek szeretnek munkat adni 

3as HSZemben csak utaltam ra, de az en pci limites tapasztalataim(u160as vezerlon raadas) is azt mutatjak, hogy egy piciket jobb az u320(igen mar a kartya is limitalt,meg a PCI de igy is) utana jon a raptor... nagy szakadek es az IDE
(picit jobban harapott a cheetahom mint a raptor
)
[Szerkesztve]

Üdving!
2 hete vagyok boldog tulajdonosa egy ilyen kis 150GB-s csodának, a tesztben leírt dolgokat csak megerősíteni tudom! 
Vinyó igényes DVD szerkesztéskor olyan gyors, hogy csak lestem ki a fejemből! 
Nekem még nem volt 36 foknál melegebb, igaz van előtte egy 12-es venti, ami legyezgeti a vinyóimat. 
Baró cucc, ajánlom! 
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!

Viszont nézd meg, hol van a RAID-ba kötött WD single-ba a SAMSUNG mellett...
Sehol!
Szal biztos verné 0-ban a Raptort!
Igaz, a két raptor lenne igazi raidbe 0-ba esetleg RAID 10-be!
Persze csak úgy, ha megveszi nekem valaki, mert ennyit nem adok ki rá!

Az a gond, hogy a gyakorlatban átlagos felhasználás mellett, a normál 7200-as vinyók nem lennének gyorsabbak RAID0-ában sem. Azért mert, ezek az olcsó RAID vezérlők szoftveresek és kell nekik proci erőforrás. Amikor általában maximális vinyósebességre van szükség, akkor a proci is teljesen le van terhelve, és emiatt a RAID0 semmit nem ér.
Pl.: Játék betöltés...

Aszondod, hogy amik az alaplapokon mostanában integráltak, azok szoftveresek? 

Hát ram meg proci nelkül tuti, hogy nem hardveresek. A nagy 100k-s SCSI kártyák azok már harveresek...

Ha a grafikonban látható értékekből kivonjuk a cikk eleji táblázatban található átlagos elérési időket (felpörgési idő fordulatszámtól függően), akkor a gyártók által megadott átlagos keresési (fejpozicionálási) időket kellene eredményül kapnunk, legalábbis hozzávetőlegesen. [link]
És hogy jön itt a képbe a felpörgési idő? (alias spin up time, ami a 0-10k RPM elérése közti idő)
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Hááát ez erős általánosítás és sarkítás...
Nem olyan rossz az a RAID0.
Két egyszerű seagate 7200-es SATA vinyóval SiI vezérlővel megvolt a 60 MB/sec írás video capture közben, míg nem voltak ''tömbösítve'' a közelébe sem értek ennek.

tetszett a cikk, tetszett a delta-t 

játékbetöltése kifejezetten gyors raid 0-ban, ez tapasztalat. hl2-ben rávertem 5mp-nél is többet a csapatra amig 2 maxtor ment pariban silicon integrált vezérlővel...
A vér nem válik VAZZE!™

Ja!
Szerintem is jobban jár az ember, két jóárú winyót RAID 0-ba köt!
Az meg, hogy a procit, és ramot mennyire terheli, úgy tudom minimális...
Nem ettől fog akadni a Doom3 max beállításnál! 

A64 3000+, 1 GB RAM, max 5% terhelést jelent a RAID.
Előtte az NF7-S-en Athlon XP-vel ez akár 20-255 is volt...
A RAID elérése SOKKAL sz@rabb mint egy ilyen 1000 rpm-es, 16 MB cache-es vinyóé. Pont a sok kis fájl betöltésében lesz lényegesen gyengébb. RAID 0 akkor jó, ha nagy fájlokat mozgatsz, akkor is két db RAID 0 ver meg két szimpla merevlemezt. Két RAID 0-ád van? Az meg veszettül biztonságos. 
[Szerkesztve]
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Nálam 60 MB/s két Samsung vagy Hitachi HDD között a másolás SI SATA-II vezérlőn...
[Szerkesztve]
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Akkor próbáld ki azt, hogy 100%-os proiterhelés, és úgy nyomj egy sebességtesztet a vinyókon. Pont video capture-höz jó a RAID0, mert ott nem túl nagy a prociterhelés, és kell a nagy sebesség.

Ezzel most aztán nagyon alátámasztottad a dolgot...
Én is elverek mindenkit a játékbetöltésekben lanpartykon, de nem a vinyó hanem a 2GB ram miatt...

Raid 10-re gondolsz?
Azt akarok majd négy 200Gb SATA II Samsung-al!
Si-vezérlővel!
Ami az alaplapomon van, de az IDE-shez az NVidiásar használnám!

Ez így van!
Mert ha több a RAM, nem kell annyit virtuális memóriába tölteni!
Ha meg nagyon sok a RAM, akkor meg egyáltalán nem kell! 
Álmodik a nyomor! 
[Szerkesztve]