Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Ombi5

Ombi5
(senior tag)

HAt 7900 gs mar 50-ert van 1900 gt meg nincs sajnos ilyen arban!! :U

(#2) horvathkrisz válasza Ombi5 (#1) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

AAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaa
Megeloztel.
en akartam lenni az elso. ;]

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#3) CriticalHit válasza Ombi5 (#1) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

53 400-FT-ért kapható az 1900GT

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#4) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Kár, hogy mág mindig ilyen hangos az 1950XTX hütése és mégis ennyire forró a GPU. Kiváncsi leszek, hogy a HIS IceQ 3-as hütésével javul-e a helyzet.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#5) mirrmur

mirrmur
(fanatikus tag)

én azonnal lecsaptam egy ilyen sapphire x1900xt 256mb csodára. Nos az x1800XT után kellemes cuccos. Főleg oblivion és bf2 alatt

Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

(#6) fLeSs válasza mirrmur (#5) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

már asust is lehet kapni, ráadásul egy picit olcsóbb a sapphire-nál.

(#7) AtG válasza fLeSs (#6) üzenetére

AtG
(fanatikus tag)

Akkor elmondható a 7950GT karikról, hogy bírják a memók 800MHz-en? Mert akkor lecserélném a 7900GT-met a +256MB RAM miatt. Köszi előre is a választ.

(#8) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Az a Gainward 7950GT szerintem elég csúnyácska azzal az ormótlan fekete hűtővel...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#9) AtG

AtG
(fanatikus tag)

Nekem bejön a Gainward 7950 dizájn. Na meg én amúgy is teszek rá, hogy néz ki. Hasítson, az a lényeg. ;]

[Szerkesztve]

(#10) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

durva, hogy a Juarez mennyire zabálja a VGA-t...

[Szerkesztve]

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#11) DNS_65 válasza fLeSs (#6) üzenetére

DNS_65
(fanatikus tag)

Jó kis teszt lett ;]
Mikor jönnek már ki az első dx10-es vga-k??
És azokon hogy mennek majd a dx9-es gamék?
Gondolom azok majd jól odavernek teljesitményben, nem sokkal drágábban.
Vagy nem :F

(#12) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Grat jó teszt lett nagyon.
Én most vga vásárlás előtt vagyok és sokat segített ez a teszt! Gondolkodtam 7900GS vagy X1900GT, de ezek szerint jobb választás lehet?! :U

(#13) mirrmur válasza fLeSs (#6) üzenetére

mirrmur
(fanatikus tag)

jah kemény 200 ft nettó... :D

Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

(#14) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Brutális itt még a leggyengébb kártya is. Érdekesnek tartom még, hogy Core2 a tesztkonfig agya. Nem semmi.
Ja, gratula a cikkhez, nagyon alapos lett.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#15) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó és alapos teszt lett. pontott tett a 7900gs vs x1900gt vita végére...+4k-t(ennyi a legolcsóbbak közötti difi)röhögve megéri rádobni, amennyivel gyorsabb a gt...

(#16) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Tetszik a 7900GS, főleg hogy GT szintre lehet húzni és biztosan megy annak az ára lejjebb is...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#17) mirrmur

mirrmur
(fanatikus tag)

őőőő Fless. nem vettél olyat észre BF2 alatt hogy az atinak a képe kontrasztosabb a fullos beállítások alatt mint az ugyanilyen beállítások alatt a 6xxx/7xxx nvidiáknál(minden high és 4x élsimítás 16xAF-el)?

[Szerkesztve]

(#18) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Az ATI nemes egyszerűséggel úgy döntött, hogy ennek az igen népszerű videokártyának a specifikációt megváltoztatja, a GPU órajelét 575 MHz-ről 512 MHz-re csökkentette, cserébe viszont a memória órajelét 600 MHz-ről 660 MHz-re növelte.

Az 1900GT-nél a táblázatban 595 szerepel nálam, 600 helyett. Vagy félreértelmeztem valamit?

Soirée...

(#19) mirrmur

mirrmur
(fanatikus tag)

lehet hogy csak tévedek de egymás után volt a gépemben egy 7900GT (MSI) és most a 1900XT és valamiért ezt látom. más játéknál nem néztem. mással nem játszom :)

(#20) mirrmur válasza Loretto (#18) üzenetére

mirrmur
(fanatikus tag)

jah ati.... A sapphire szerint az X1800GTO2 órajele 500/500MHz ehez képest 504/495MHz

(#21) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 7900 gs kártya nagyon klassz és olcsó is, ez lesz nekem majd valamikor 1x.

Na ééésss?::DDD

(#22) Rover623 válasza mirrmur (#20) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az ATI-nál vhogy sosem kerek értékek az órajelek...:DDD

primus inter pares

(#23) #gab_

#gab_
(őstag)

grat jó kis teszt

(#24) shteer válasza dragonfx (#21) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

valamikor talán nekem is ;]:)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#25) 3P

3P
(tag)

Egyre jobban érdekel ez az új 256 MB-s X1900XT. :)
A konfig megvételéhez már csak ez hiányozna. Az érdekel, hogy hol lehet Mo-n. venni kiskerben a cikkben megnevezett összegért (bruttó 80e Ft) ilyen VGA-t?

(#26) xuldar

xuldar
(őstag)

Nekem továbbra is a 7900GS a szimpatikus. Olcsóbb is, és jóval kevesebbet eszik, mint az 1900GT. Ezt a különbséget nem látom a teljesítményben.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#27) afterburner_

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

nem olvastam at a tesztet csak a grafikonokat neztem vegig...es ennyit javult volna driver optimalizaciók miatt az atik tlejesitmenye? mert tavasszal asszem amikor meg nezegettem teszteket nemigazan jeleskedtek ennyire az ati csúcskartyak az nvidia csucskartyai mellett:)

3P - [link] Z0tynal nezd meg sztem talalsz barati arban!

[Szerkesztve]

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#28) orbano válasza afterburner_ (#27) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem tudom ez mennyire van így, nem emlékszem az akkori tesztekre, de az biztos, hogy a ringbust nehéz lehetett belőni rendesen :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Mostanában vakítanak pár online boltban 512MB-os X1900GT-vel.
Ha a fenti teszteket nézzük, az 1900XT esetén van (bár nem sok!) értelme, de akkor a sokkal gyengébb GT-re mi a fenének ennyi??? :F

Close the World ..... Open the Next!

(#30) afterburner_ válasza Komplikato (#29) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

ami vga igenyes az kamatozik belőle, ha nem is gyorsulas tekinteteben, de legalabb kevesbe rangat a jatek , nem?:) legalabbis bf2-nel?fear?

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#31) rocket válasza Komplikato (#29) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem mindenki hozzaerto, az emberek tobbsege a nagy szamok alapjan vasarol, 512 az 2x256, es csak 10%-al dragabb akkor ezek az emberek az 512mb verziot veszik meg, lowend-masintreambe is vannak 512mb-os vgak, ez a kapitalizmus velejaroja ;)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#32) Yutani válasza afterburner_ (#30) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

BF2 nem a VGA miatt rángat, hanem a központi memória miatt. 2GB kell neki, és akkor már egy 6600 nongt kártyán sem rángat betöltés után, míg 1GB rammal 7900Gt-n is rángat az elején.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#33) afterburner_ válasza Yutani (#32) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

de azert csak gyorsul vmit:)

amugy meg igazan sztem 2007 jatektermése belekóstol majd a 256 feletti memtartomanyba;)

akkor varhato hogy a bf 2142-nek is 2 giga ram kell?remelem nem több.. :(

(#34) Telefunen

Telefunen
(őstag)

Nagyon jó kis teszt lett ez :R

(#35) bagyulajuve

bagyulajuve
(őstag)

jó és részletes teszt
asszem nem kell amiatt bánkódnom, hogy 54e -ért x1900GT-t rendeltem, csak érkezne már meg

Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

(#36) joshua7

joshua7
(PH! kedvence)

Gart, szép munka volt, ezt, így elkészíteni. :R
Kicsit meglepett uakkor a végeredmény.
Csúcskat: nyerő az ATI (GX2-ben nem megy mindenhol rendesen az SLI, nem jó minden lapba, meg amúgysem egykártyás)
Fölsókat: nyerő az ATI (az XT256 bőven a jobb, mint az azonosárú 7950GT, igaz az tuningban ütős.)
Fölsőközép: nyerő az ATI (54-ért az X1900GT jobb a 10-15-tel drágább 7900GT-nél és az 50k-s GS-nél), bár itt vannak legközelebb egymáshoz a vetélytársak.

Semper Fi

(#37) ynsane

ynsane
(lelkes újonc)

jó teszt, de most így dx10 előtt tényleg nem érdemes egy dx9-es VGA-t megvenni, akármilyen jó is az :DDD

[Szerkesztve]

(#38) gayer válasza ynsane (#37) üzenetére

gayer
(fanatikus tag)

Hát igen, ez elgondolkoztató! De ahogy látom(most jött 1 hírlevél nagykerből) lenyomták az ATI árakat mostmár 55k az 1900GT, és 7950GT árába van egy X1900XT 512MB :Y
Úgy hogy simán ATI vétel a legjobb választás( az nvida driver vacakolásokról meg ne is beszéljek :((( )

HP mini 311C (2gb DDR3, 32gb Samsung SSD)

(#39) PPSH válasza ynsane (#37) üzenetére

PPSH
(őstag)

csak elotte az lesz a kerdes hogy mennyi lesz egy DX 10-es kartya :((( mert altalaban eloszor a durva kartyak kerulnek piacra utanna meg a kozep es also kategoria :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#40) PPSH válasza gayer (#38) üzenetére

PPSH
(őstag)

hi kollega hol lattal te 512MB-os X1900XT-t 7950GT arban :Y akkor lehet ha egy eVGA tipust nezel ami 90 e ft korul van :((( de ha egy INNO3D-hez hasonlitod ami 74 e ft akkor mar draga :F inkabb egy 256MB-os X1900XT a legjobb vetel mostansag :R

(#41) #gab_ válasza ynsane (#37) üzenetére

#gab_
(őstag)

még qrva sok ido amire lesz DX10. Vista Mo-n. és DX10s Játékok :U
ui: jah és amire majd itt is lehet kapni DX10s Vgat...
Gef 7900GT/GTXel is mivolt... :( :U

[Szerkesztve]

(#42) gayer válasza PPSH (#40) üzenetére

gayer
(fanatikus tag)

Mondom az árát én is hasra estem 62.000Ft+fa!!!! :Y :Y =74.400Ft
igen jó vétel az x1900xt 256mb, (annak még nem jött új ár, de az 512-es ennyit esett, akkor sztem az 60-65k körül lesz!)de ha jelenleg egy árba van ezzel az 512-essel, akkor inkább az 512-est nem?

(#43) PPSH válasza gayer (#42) üzenetére

PPSH
(őstag)

74 e ft az 512MB-os X1900XT? :Y hol tudsz ennyiert? :F mert en a 256MB-osat tudom ennyiert :R

(#44) #gab_ válasza gayer (#42) üzenetére

#gab_
(őstag)

74kert x1900xt 512? az Best Buy :DD

(#45) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Tényleg jó az ATI. De csak a felsőkategóriában. És szerintem a nagy pénz nem csak ott van. Nvidia épít a közép és alsókategóíriára is.
Szép kis teszt, grat. :C

"Csak úgy mondom"

(#46) zsulboy válasza gayer (#42) üzenetére

zsulboy
(őstag)

Az nagyon jó ár! :C :C
Én is elkezdtem gondolkodni egy x1900xt/512 vagy egy 7950GT között!

A teszt nagyon jó grat! :C

(#47) joshua7 válasza gayer (#42) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Ez tutira 256-os. De ha nem, dobj linket, hol. ;)

Semper Fi

(#48) PPSH válasza gayer (#42) üzenetére

PPSH
(őstag)

csak ezert mert en ugy tudom hogy az 512-es X1900XT olyan 88-90 e ft korul van de lehet hogy dragabb :DDD

(#49) HERR Z válasza Csapi007 (#45) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

középkategóriába sztem az x1800gto jobb alternatíva (volt) mint a 7600gt.árba pedig ugyanannyiért mérték...sőt a moddolhatósága miatt még jobb volt
ami viszont ezalatt van az télleg gyengusz 7600gst 7300gt ddr3 ellen nincs semmilye sajna Atinak...de majd az X1950pro, és ax1650xt...egy hónap

(#50) gayer válasza PPSH (#48) üzenetére

gayer
(fanatikus tag)

Így kaptam a mailt, én is gondolkodok hogy elírták, reggel felhívom őket!
PowerColor ATI Radeon X1900XT 512MB

62.000.-
Memória méret: 512MB GDDR3
Memória interfész: 256 bit
GPU órajele: 625MHz
Memória sebessége: 725MHz x2
Kimenet: Dual DVI, Vivo, HDTV
Csatoló felület: PCI-E 16x
Pixel Shader egységek: 48PP
Direct X támogatás: 9.0
TV csatlakozó: S-video

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.