Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) EG0

EG0
(fanatikus tag)

Klassz, közérthető cikk. Mérnökként nem érzem elég szakmainak, de nem-szakmai érdeklődőknek ajánlani fogom ezt a cikket!

(#2) Terminus_ válasza EG0 (#1) üzenetére

Terminus_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

''[...] a világűrben található kommunikációs műholdak adatok terabájtjait továbbítják, tv- és rádióhullámokat sugároznak [...]''

Nem akarok szőrszálhasogatni, de olyanról, hogy tv-hullám még nem halottam. :)

''Amennyiben egy túlbuzgó targoncás elvágná az egyik vezetékköteget [...]'' Persze ennyiből akár egy túlbuzgó zöldséges is lehetne, vagy mondjuk masszőr lány. :)

Tudom könnyebb piszkálódni, mint cikket írni. De akkor is! :D

Nem notebook, ThinkPad. :)

(#3) Remington válasza Terminus_ (#2) üzenetére

Remington
(őstag)

nálunk múltkor az ügyes csatornázók elvágták a kábelt. mondhatom nagyon nem örültem

nagyon jó volt a cikk, még sose gondolkoztam rajta h h működik ez az egész és jó volt olvasni róla :R

(#4) csatarij

csatarij
(tag)
LOGOUT blog

''Hogy melyik utat választja üzenetünk, azt az Internet Protocol (IP) határozza meg, amelyen az internet teljes adatcseréje alapul.''

Nem az IP-től függ, mert az irányított protokoll. Valamiféle irányító protokolltól, BGP, IGRP, EIGRP, OSPF.

(#5) bambano

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó lenne azokat a cikkeket nem átvenni a chipből, amiben kettőnél kevesebb olyan bekezdés van, amiben nincs kapitális baromság.

Az ilyen néphülyítő, szakmaiságot 98%-ban nélkülöző marhaságok nélkül jobban működne a ph.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#6) Mijo válasza bambano (#5) üzenetére

Mijo
(lelkes újonc)

Kedves bambano!
Mivel százalék pontossággal be tudod lőni, hogy mennyire szakmai a cikk, gondolom sokkal jobb rálátásod van a témára. Kérlek írj Te a számítógépes hálózatokról, és küldd el a PH!-nak! Szerintem sokan örülnének neki. Én mindenképpen!
Tisztelettel: Mijo :R

''Mit csinálnak a Windows gépek klaszterben? Hát egymás reset gombjait nyomkodják mikor másik elszáll...'' by Xebi@sg.hu

(#7) Volu

Volu
(kvázi-tag)

Bár a szóhasználatban létezik, azért a gyakorlatban az ADSL-modem (ISDN-modem sincs) bizony nem modem....

''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''

(#8) bambano válasza Mijo (#6) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyszer egy évig rendszeresen írtam egy chiphez hasonló újságban. Folyamatosan veszekedtem a szerkesztővel, mert undorító nyelvhasználatot követelt meg. Azóta nem írok. De köszönöm a megtisztelést.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#9) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

17 másodperc nem sok egy kicsit ? :D
jó nagy a ping :))

[Szerkesztve]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#10) orbano

orbano
(PH! félisten)

mi az a flatérték?

ahogy elnézem a cikk közérthető stílusban akart íródni, de valahogy mégsem sikerült a szakmaiságtól elrugaszkodni. szakmainak túl pongyola, hétköznapinak pedig túl szakmai :U

na mindegy, azé' érdekes volt. szerintem egy ábra belefért volna a cikkbe :)

A vér nem válik VAZZE!™ - Sony Vaio P31ZK/W netbook eladó!

(#11) bambano válasza azbest (#9) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Arra, hogy odaérjen egy guglimail szerverre, átmásszon pár feldolgozó rendszeren majd megjelenjen itt a webmailes felületen, szerintem összességében nem sok.

(#12) csatarij válasza csatarij (#4) üzenetére

csatarij
(tag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy szakmailag sem korrekt teljesen.

(#13) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A világkörüli út kereken 17 másodpercet vett igénybe.

ilyen sok lenne?!

(#14) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Nekem tetszett, sokszor elgondolkoztam már ezen, és nézzenek oda - nem csak én. :)

(#15) Felhasznalo9

Felhasznalo9
(kvázi-tag)

Eddig en is sejtettem mindezt, de igazan most sem tudom felfogni, hogy hogy tudja az a gep, hogy az, amaz es ez a csomag az enyem?! Vagy ez mar inkabb fizika, mint sztech? (pl.: jelerosseg vagy frekvencia-tartomany?:) ) Fuuuu, de komoly szavak:)

[Szerkesztve]

(#16) ALI_G válasza Felhasznalo9 (#15) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

erre a válasz le van írva, én úgy emléxem.

(#17) csatarij válasza Felhasznalo9 (#15) üzenetére

csatarij
(tag)
LOGOUT blog

A csomagokban ez mind le van írva.

(#18) Mákosmetélt

Mákosmetélt
(tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

sztem jó és érdekes cikk.
Nyilván vannak benne hibák szakmai részről,
de attól még érdekes tema :)

Én nagy részét vágom, de azt pl. nem tudtam, hogy pontosan hol indulnak el az optikai kábelek a tengeren túlra. Mostmár legalább egyet tudok :) Mondjuk csak egy backbone térképet kell keresnem :)

De arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a kábellefektetés pontosan hogyan történik (úgy tudom hajóval :) mi mással) teljesen leengedik-e a tengerfenékre?, milyen mélységben halad (ha valami mély árokhoz érnek hogyan hidalják át), a jeleket mivel erősítik odalent, mert úgy tudom optiaki kábelnél is van veszteség (reflexió, illesztések, stb..) és 50-100 kilométerenként szükség van a jelek erősítésére. Ezt hogyan oldják meg a mélyben?

Ha valakinek van ilyesfajta ismerete, megosztaná velem? Kíváncsi vagyok :)

Üdv!

Éljenek a nyulak!

(#19) Mákosmetélt

Mákosmetélt
(tag)
LOGOUT blog

No mi az, senki sem vágja a témát? :)
Pedig tök kíváncsi vagyok :)

Üdv!

Éljenek a nyulak!

(#20) dkekesi válasza Mákosmetélt (#19) üzenetére

dkekesi
(lelkes újonc)

A tenger alatti üvegkábeleket a kábelfektető hajón gyártják, azaz egy úszó üveggyárról van szó. A kábeleket vastag szigeteléssel védik az áramlatok és a tengervíz által okozott fizikai s kémiai hatásoktól. És igen, teljesen leengedik a fenékre. Ha árok jön, abba is, de általában a kábel útvonalát úgy tervezik hogy ne legyen árok alatta, vagy csak akkora, hogy a védő szigetelés meg tudja tartani törés nélkül.

(#21) joysefke válasza Mákosmetélt (#19) üzenetére

joysefke
(senior tag)

Már válaszoltak a kérdésedre!

Azokban az adatcsomagokban -IP csomagok- amelyek keresztülvándorolnak az interneten van egy cím -IP cím-. Ami hagyományos (nem wireless) címzett esetén egyértelműen azonosítja, hogy a címzett, vagyis te a nagy internet melyik kis alhálózatának (pl chello) vagy tagja.
Ezután a a forgalomirányítás (routerek+forgalomirányító protokollok (EBGP, IBGP, OSPF)) eljuttatja az IP csomagot abba a kis hálózatba amelynek te tagja vagy.
Ezen a kis hálózaton belül már nem IP cím, hanem MAC cím alapján történik a ''forgalomirányítás'' (ide kell az idézőjel).

Az IP csomagban nem csak arra vonatkozó információ van, hogy az interneten belül melyik gép a csomag címzettje, hanem IP feletti protokollok -TCP/UDP- azt is meghatározzák, hogy melyik portra érkezzen a csomag. (a port tulajdonképpen az alkalmazást azonosítja)

Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

(#22) Csepy

Csepy
(senior tag)

Érdekes ötlet. Még sohasem mértem így meg, hogy milyen gyorsan ''utazza körbe'' egy üzenetem a világot. Szép cikk. :C

Regards: Csepy

30/570-83-93

(#23) lee56 válasza Terminus_ (#2) üzenetére

lee56
(senior tag)

''Nem akarok szőrszálhasogatni'' - node valahogy mégis azt tetted ugye ;), persze a fogalmazás tényleg rosszul jött ki a cikkben, ''tv''-hullámok :)

Egy túlbuzgó zöldséges, meg egy masszőrlány, még összesített erővel is nehezen döntene ki egy telefonpóznát, a targoncával sokkal jobbak az esélyek (persze most lehetnél megint szőrszálhasogató, mondván hogy egy masszőrlány is elköthet egy targoncát, na ja, de ennyi erővel összebarkácsolhat egy lángszórót is és megolvaszthatja a vezetékeket :DDD)

Tudom könnyebb piszkálni a másik hozzászólót, mint érdemben hozzászólni, de akkor is! :D

[Szerkesztve]

No Comment

(#24) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

:D asszem ostantól masszőr lányokat fogok alkalmazni ha valami össze kell dönteni vagy tönkretenni:D jó kis cikk:D 17mp igen sok ez valami 300-400 as ping lehetett?:D
:R csak így tovább:D

Aki felé még volna tarozásom: szuper-t@freemail.hu MSN címen elér... "Victory Loves Preparation" Betegség miatt Kórházban tartózkodtam, így kicsi türelmet kérek, Telefonon nem vagyok elérhető csak msn. !!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.