Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Ez a hat óra négy cerkaelemről elég hihetetlen számomra... Bár lehet hogy ekkor ilyen 10x20 cm-es képet vetít. :K

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#2) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

300$-ért nem is rossz. De az a 15 ANSI lumen tényleg gyatra, főleg 80"-hoz. :D
4db AA elemmel 6 óra. :o Nem tudom, egy USB-s vinyót meddig tekerne. ;]

Bibby: A fal közelében kevesebbet fogyasztana? ;)

[ Szerkesztve ]

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#3) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Otthoni felhasználónak minek kellene egy ilyen projektor? Ma ha valaki otthonra vesz projektort, a HD miatt veszi, szóval minimum 720p-s felbontás kellene. Ez inkább valami másodlagos tartalékkivetítő céges felhasználásra, bár szerintem itt már a funkció/hatékonyság kárára ment a felesleges miniatürizálás.

(#4) Bibby válasza macilaci78 (#2) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Végiggondolva lehet hülyeség, az jutott eszembe hogy kisebb képhez közelebb van, kisebb teljesítmény kell. Nem értek a lovakhoz. :B

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#5) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért kíváncsi lennék mire lehet egy ilyet valójában használni... azon kívül, hogy lehet mutogatni másoknak.

Bibby: max ha lehet állítani a fényerőt, és visszaveszed... bár a 15 lument nem tudom ki akarja még lejjebb venni :DDD

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#6) Komcsi

Komcsi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyom komoly :DDD

C:\Privátot előbb észreveszem!...

(#7) kulcsarb

kulcsarb
(lelkes újonc)

ha 640x480 felbontás és 80 hüvelykes képet csinál,
akkor egy pixel majdnem 3mm-es lesz,
így kicsit képújság feeling-je lesz a vetítésnek :DD

(#8) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Létjogosultsága van, kicsi, mobilis, elmegy akkuról is. Oké, nyilván szükségmegoldás egy ilyet használni, de ha mondjuk nincs áram, akkor jól jön. De a felbontása gyatra abban a környezetben, ahol én tudom elképzelni. Prezentációk, tervrajzok, stb...

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#9) Jim Tonic válasza kulcsarb (#7) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

80 hüvelykes képnél már kellően messze állsz, hogy ne legyen olyan nagy az a 3mm. Nyilván egy ekkora készüléktől nem kell csodákat várni. Viszont kicsit egyszerűbb rohangálni vele, mint hagyományos társaival, amikhez még laptop is kell.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#10) Eddie141 válasza macilaci78 (#8) üzenetére

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Plusz egy öngyújtóban lévő led is erősebben világít, mint 15 ANSI lumen :) Elég gyatra teljesítmény. A 3M megoldása sokkal megfelelőbbnek tűnik e téren :)

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

(#11) Male válasza Eddie141 (#10) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezért nem értem én sem, hogy mire lehet ezt használni... az iroda bezárkózik a szekrénybe, és zsebkendő méreten próbálják kitalálni mit látnak?

A régi projim 1200 lument tudott, de kicsit több, mint 2 méteres képátlóhoz már ennél is rendesen be kellett sötétíteni... a mostani 2000, ez már függöny nélkül is látszik viszonylag jól ekkora vásznon... de 15 lumen 80"-on...

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#12) scuynat

scuynat
(lelkes újonc)

A 3M-nek van ugyanekkora projektora 1280*768-as felbontással is, kb ugyanennyi pénzért (az is 15 lumen).

Viszont azt jelezném, hogy a 15 lumen kb olyan, hogy totál (redőnnyel) besötétített szobában se lesz elég egy kb 50 cm-nél nagyobb átlójú képre.

Van egy 150 lumenes Samsung projektorom, az is még bőven hordozható (400 g a tömege kb), de az még alkalmas pár emberes bemutatókra.

Na ez a kis bigyó kb arra jó, hogy az egyik hülyegyerek a másiknak az "áltiban" ki tudja vetíteni a falra (20-30 centiről) a videóját.

(#13) moha bácsi

moha bácsi
(senior tag)

Reméljük lesz ez még jobb is. :U
15 lumen.... :F

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#14) .mf

.mf
(PH! addikt)

Sajnos eléggé a funkcionalitás rovására ment a méret csökkentése :( Ilyen felbontással és fényerővel csodálkoznék, ha vennék.

(#15) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

elképzelni nem tudom ezt mi a bánatra tudják használni :F

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#16) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Hmm, ez tök jó, de led technológiával simán tudhatna nagyobb fényerőt.
80"-nál kíváncsi lennék mennyire látszik az általa vetített kép :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#17) Male válasza Devid_81 (#16) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem ez is LED-es ;)

[ Szerkesztve ]

(#18) Jim Tonic válasza Devid_81 (#16) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Az E1-LED Pico névre hallgató készülék...

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#19) 9950es

9950es
(fanatikus tag)

speckó duitjorszelf vászonnal megoldható hogy 10x fényesebb legyen mint alapból, 150 lumen nem olyan rossz , feltéve hogy sötét van.

Akinek kell link privi.

Ilyen izékékből csak DLP-st szabad megvenni, az LCOS ebben a kategóriában hulladék.

[ Szerkesztve ]

120 fps or GTFO :D

(#20) Male válasza 9950es (#19) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem aki ilyet akar cipelni a normál proji helyett, az vásznat sem akar magával vinni...

(#21) Geller_1972 válasza Male (#17) üzenetére

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arra gondolt, ha magából a technológiából is alapból többet lehet kihozni. Szerintem

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#22) moha bácsi válasza 9950es (#19) üzenetére

moha bácsi
(senior tag)

Nem 150 lumen, hanem csak 15(!!!) :O

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#23) Male válasza Geller_1972 (#21) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, ki lehet... de az már más felhasználás, ahol semmi értelme a mini kivetítőnek.

moha bácsi: 10x erősítéssel számolt a vászon miatt ( ami mondjuk nem tudom milyen lehet ).

(#24) orbano válasza Eddie141 (#10) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

persze a led ebben is jobban világít, de a képalkotó része meglehetősen visszafogja ugyebár. elvégre a technológia a fény "elvételén" alapszik.

A vér nem válik VAZZE!™

(#25) L3zl13 válasza orbano (#24) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Igen, de a 15 Lumen gondolom max fényerő, fehér képnél, amikor a fény nagyrésze átjut az LCD-n, tehát nem többszöröse a LED teljesítménye az itteni adatnak.

Aki hülye, haljon meg!

(#26) orbano válasza L3zl13 (#25) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

szerintem akkor sem jut át a nagy része. több réteg mindenféle szirszaron kell átpasszíroznia magát a fénynek, és gondolom ahogy nem tökéletes a zárt állapot, a nyitott állapot is legalább annyira tökéletlen. egy sima üveglap is jelent vagy 20% csökkenést, és ebben ott van egy lencse, meg ugye az érzékelő.
aztán kérdés ugye, hogy a ledeknek hogy adják meg ezt az értéket, milyen szögben sugározva. én simán el tudom képzelni, hogy a valós, megfelelő szöfben leadott teljesítménynek csak egy ilyen kis hányada jelenjen meg a vásznon.
persze ez csak hipotézis, nem vagyok szakértő :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#27) Karel2

Karel2
(újonc)

Az ilyen 'pico' projektoroknak két lehetséges felhasználási területet látok. Az első a gyerekszoba mesevilága. Jópofa, keveset fogyaszt, egyszerű. a gyerkőc mosolyog, ennyi.
A másik felhasználási területhez pár ezer kilométerrel odébb kell utazni. Az Egyesült Államokban ezrek hétvégi, szabadidős programja a horgászás, kempingezés. Nem mindenkinek telik full extrás lakóbuszra, így nem is tudnak nagy tévét magukkal cipelni. Ők nem akarnak elszakadni a ’civilizációtól’. Számukra ideális egy pici, relatíve olcsó projektor. Éjszaka a sátor falán, a faágra akasztott lepedőn mehet a Super Bowl, a családi videó vagy, amit akarnak. Persze a kis fényerő miatt csak kis képátlóval, de még mindig nagyobb lesz a kép, mint egy 7 – 10” akkus LCD tévén. Vízen, hajón, horgászcsónakban, ahol elektromos áram sincs, még inkább csak ilyen hálózattól független gép jöhet szóba.

- Karel -

(#28) orbano válasza Karel2 (#27) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

csónakban mindenképpen szeretne az ember vetíteni.... de hova is? a csónak aljára? vagy a lapátra? :D azért pecázni egy 7" egérmozi még ezerszer alkalmasabb. ez kissé körülményes.

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) Alg válasza Karel2 (#27) üzenetére

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nah, ilyen is csak az amérikájiaknak juthat eszébe, én ha horgászni megyek még azt se szeretem ha a mobilom megcsörren, nem hogy majd ott filmezgessek :W

//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50

(#30) orbano válasza Alg (#29) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azért ha meccs van, jól jönne. persze minden másra baromság, ezt aláírom.

A vér nem válik VAZZE!™

(#31) Alg válasza orbano (#30) üzenetére

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

khmm... DVB vevőt nem látok a specifikációk között :P

Ez gyakorlatilag egy PMP, amibe kijelző helyett miniprojektort raktak

[ Szerkesztve ]

//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.