Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Dassler

Dassler
(őstag)

Ezek a Toshibák RAM helyre helyezhetőek el, vagy hová praktikus elpakolni?

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#2) Keresztapper

Keresztapper
(fanatikus tag)

Ez a tempósság? Vagy én lennék rosszul informált?

(#3) House M.D

House M.D
(kvázi-tag)

az Intel tetszetős :)

"A zenészek nem mennek nyugdíjba, egyszerűen abbahagyják, ha már nincs bennük több zene." /Louis Amstrong/

(#4) LordX válasza Dassler (#1) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha jól tudom, az Apple MB Air laptopok SSD meghajtójának van ilyen formátuma.

(#5) mephi666 válasza Dassler (#1) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tényleg érdekes, de nem rossz... az intel sem, de annak az ára kicsit ütősebb :(

...az atp kicsi, az amp meg lassú... elég vegyesfelvágott ez a felhozatal... :( pedig ilyen 99$-os árazással jó lenne már valami normálisabb(!) ssd-be beruházni...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) zsolt1224

zsolt1224
(újonc)

Nekem is tetszetős az intel féle, de az ára SSD-knek számomra még ingerküszöb feletti.

(#7) Celtic válasza Dassler (#1) üzenetére

Celtic
(tag)

http://www.hwsw.hu/hirek/45507/toshiba-x-gale-ssd-flash.html

Celtic [L.I.P.] - voltam házigazda, vagyok tag

(#8) Dassler válasza Celtic (#7) üzenetére

Dassler
(őstag)

I see, thx.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#9) ParadoxH

ParadoxH
(újonc)

Ha már ennyire ontják magukból a gyártók az ssd-ket, legalább külföldön - ahol könnyebb megfizetni - veszik őket rendesen?

Az ész, mint könnyű sas körözne fenn az égen. És a Broadway-n feltűnne Szókrátész. (Faludy György)

(#10) ParadoxH

ParadoxH
(újonc)

Amúgy egy rendszer particiónál, ha ssd ről van szó melyiknél érződik jobban a sebesség? Egy a cikkben mutatott 250 - 70 tempós vagy hasraütésre egy 170 - 130 as ssd? Szóval melyik lényegesebb az olvasási vagy az írási sebesség?

Az ész, mint könnyű sas körözne fenn az égen. És a Broadway-n feltűnne Szókrátész. (Faludy György)

(#11) cowboy_bebop válasza Celtic (#7) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

"Csak" a 64 kilobájt alatti adatoknál marad le pl. egy Inteltől.

Kösz, pont az lenne a lényeg. :W

(#12) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Ezt a 120gigásat már előbb kellett volna kihozniuk főleg, hogy jön a G3 aki kicsit konyít a dologhoz az már úgy is azt fogja venni.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#13) Vajga

Vajga
(tag)

Ez most hol tempós??? Hogy lehet kiadni ilyen hulladékokat 2010 végén? :W

(#14) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Jöhetnének már végre a 25 nm-es Intel SSD-k..... :U

(#15) Vajga válasza Angel1981 (#14) üzenetére

Vajga
(tag)

Mit bánom én ki gyártja, csak sata3+SF 2500 legyen ;]
Abból már rossz nem sülhet ki.

(#16) fLeSs válasza ParadoxH (#10) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

egyik sem. :D

(#17) nbg

nbg
(fanatikus tag)

Mirol maradtam le?
Az SSD-t miota forditjuk "szilárdtest-meghajtó"-nak?

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#18) Viktor81 válasza nbg (#17) üzenetére

Viktor81
(lelkes újonc)

Szia !
Szerintem, nagyjabol amiota leteznek.

(#19) Probber

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Lemerném fogadni, hogy ezek a nyitott, szerény sebességű SSD-k drágábbak lesznek mint az erősebb, burkolt társai... Azért kíváncsi lennék az árukra.

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#20) SzlobiG válasza nbg (#17) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Mióta létezik.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#21) lujó55

lujó55
(őstag)

Toshiba Blade X-gale: :C

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#22) ParadoxH válasza fLeSs (#16) üzenetére

ParadoxH
(újonc)

Hmm, ennek utánaolvasok...

(#23) orbano válasza fLeSs (#16) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

megelőztél :D

ParadoxH: a random írás/olvasás és a párhuzamosan végrehajtató műveletek száma számít. Egy 80/100-as SLC ezért pont megeszik reggelire egy 150/250-es MLCset...

A vér nem válik VAZZE!™

(#24) Vajga válasza orbano (#23) üzenetére

Vajga
(tag)

én azt nem értem, h az slc-sek miért nem tudják azt az olvasási-írási tempót, mint az mlc-sek. Nem az slc-nek kellene gyorsabbnak lennie? vagy csak nem láttam még jó slc-t? :S

(#25) Vajga

Vajga
(tag)

OCZ Vertex 2 EX SLC és a Corsair Force F60 MLC adataiban tök ugyanaz. Így is gyorsabb az SLC?

Sőtt, Vertex 2 EX SLC, Vertex 2 Pro MLC, ugyanazok az adatok, eltérést csak az élettartamban találtam, teljesítményben nem :S

[ Szerkesztve ]

(#26) nbg válasza SzlobiG (#20) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

ma is tanultam valamit...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#27) fLeSs válasza orbano (#23) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

". Egy 80/100-as SLC ezért pont megeszik reggelire egy 150/250-es MLCset..."

ezt mikor álmodtad? :D

[ Szerkesztve ]

(#28) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

az intel szimpi, ennyit már megérne nekem egy ilyen szintű rendszer gyorsulás...
az olvasási sebeség jó, az érdekelne ha tudja valaki, hogy ez a 70mb/sec írási sebesség mennyire számít jónak?
köszi a választ... :)

[ Szerkesztve ]

-=The digital artist of the darkside=-

(#29) Duree

Duree
(PH! addikt)

Még mindíg nem tudok beindulni az SSD meghajtókra.Jobban szeretem a hibrid meghajtókat

(#30) FefeeX válasza Pixelmaster (#28) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Hát, a korábbi minőségi SSD-k is tudták a 130-160MBps írást... Mint ahogy egy OCZ Vertex, Agility; vagy a Crucial CT64M225; gyakorlatilag 64 gigást ezekből 30-35 körül kapsz újat, kicsit lassabbak olvasásban (190-210), a 80as Intel meg jóval lassabb írással (fele) még egy tizessel drágább (mondjuk 16 gigával nagyobb is) itt írnak is róla

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#31) h.adam.92

h.adam.92
(őstag)
LOGOUT blog

Azok a Blade-k eléggé kilógnak a sorból... :))

u mad ?

(#32) Pixelmaster válasza FefeeX (#30) üzenetére

Pixelmaster
(tag)

elolvastam a cikket köszönöm :)
de basszus két éve várunk az SSD árcsökenésére :D
ami csökkent ez igaz de még mindíg nem felhasználó barát az fix...
és nekem minimum egy ilyen 120 Gb-os kell rendszer partíciónak

-=The digital artist of the darkside=-

(#33) FefeeX válasza Pixelmaster (#32) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Elég a 64-es, csak ki kell állítani a lapozófájlt, a hibernálást, rendszervisszaállítást, és lám, a win7 64 befér 8 GB-ba. A programok mondjuk még 10, és még játékoknak meg egyébnek is marad hely.
Letöltésre SEMMIKÉPP se használd, az SSD nem szereti ha gyakran cserélődnek rajt az adatok, film, zene bőven jó HDD-n. Azt meg el lehet dönteni, ki milyen játékkal játszik adott időszakban, amit nem használsz azt felesleges rajta tárolni... ;)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#34) FefeeX válasza Pixelmaster (#32) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Találtam még egy cikket... Az intel vezérlője végülis jónak tűnik, ha megvárod, hogy telepítsen :)

(#35) orbano válasza fLeSs (#27) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

amikor lecseréltem az SLC-t MLC-re álmomban, mert több hely kellett :DDD

A vér nem válik VAZZE!™

(#36) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Szerintem annyira gyerekcipőben jár még ez az egész SSD dolog... már ~2éve piacon vannak az SSD-k de még mindig "kicsi" a tároló kapacitás, a sebessége sem az igazi mindnek, és még drágák is... :(((

(#37) Gorneck23 válasza Boxi88 (#36) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egyszer ülj majd le egy elé és másképp fogod látni...

(#38) Franklin válasza Gorneck23 (#37) üzenetére

Franklin
(senior tag)

Legfeljebb a sebességüket fogja másképp látni, de attól még az áruk és a kapacitásuk ugyanaz marad... sajnos... :-)

(#39) i are robot válasza FefeeX (#33) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Pedig előfordul, hogy nem elég a 64 GB. Nekem egy 74-es Raptorom van, és állandóan válogatnom kell hogy mit törlök le, pedig a hibernálást lelőttem, a pagefile-t egy értelmes minimumra állítottam, és még így is néha töröm a fejemet hogy hogy tudnék helyet nyerni… Ráadásul az SSD-nél meg a terület 20%-át üresen kell hagyni, szóval az én esetemben is a 100 GB a minimum, de a 120-160 mégjobb lenne.

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#40) Boxi88 válasza Gorneck23 (#37) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Azt, hogy kicsi a tároló kapacitás és hogy drága akkor sem fogom máshogy látni :DDD A sebességes dolgot lehet hogy máshogy ítélem majd meg, de a másik kettőn ez nem változtatna...

(#41) Gorneck23 válasza Boxi88 (#40) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

OSnek bőven elég, másnak meg minek? Tárolni ott a vinyó. 20-30k-t nem mondanék vmi vészes összegnek...persze ezt saját pénztárca alapján mondom.
Raptorról váltottam anno, de soha többet nem akarok HDD-t látni az OSem alatt... :)

(#42) FefeeX válasza i are robot (#39) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

ez a 20% valami előírás? csak mert jelenleg ezt nem nagyon tudnám tartani :)
Pagefile nálam értelmes nulla, és nem is szeretném vissza, sok dolog gyorsult, mióta lelőttem azt a szemetet...

(#43) Gorneck23 válasza FefeeX (#42) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Fel lehet fogni úgyis...

(#44) FefeeX válasza Gorneck23 (#43) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Mennyire fontos? Lassabb ha teli van, vagy hamarabb hal? :F

(#45) Gorneck23 válasza FefeeX (#44) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

(#46) Boxi88 válasza Gorneck23 (#41) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Azt elhiszem hogy OSnek jobb! Sőt sokkal jobb! de én OS-nak 64GB-os alatt nem vennék, mert ha felrakok egy win7-et, meg 3 újabb játékot, már ott vagyok hogy nincs rajta hely egy photoshopnak vagy egy officenak... és sajnos egy jobb 64gb-os 40k-tól kezdődik sajnos :((( Tárolást én is wincsire bíznám, nagyméretű SSD-k után is! :K

(#47) FefeeX válasza Boxi88 (#46) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Fentebb írtam, de leírom mégegyszer...
Win7 64 8, azaz nyolc giga friss telepítéssel (nem gányolt), egyszerűen pagefile, hiberfyl meg többi retektől óvva. Office+PS 3 giga. 3 újabb játék? Fenn a SC2, WoW (ami bár nem újabb, de helyfoglalásban erősen veri az újabb játékokat is, nézz utána), fenn az itunes kb 15 giga cuccal, meg egy csomó szemét, mert erre sem annyira figyeltem.
Szóval bőven el lehet férni a 64 gigáson. Egyebekiránt akinek SSDje van, annak van vinyója is. Ha a harmadik, legkevésbé használt játékod a vinyóra telepíted, nem dől össze a világ... A rendszer akkor is sokkal gyorsabb lesz.
És hogy a jobb 60+ gigásak 40k-tól kezdődnek? Fejtsd már ki nekem, légyszíves, mert a tesztek alapján azt látom, hogy a Vertex2 pl alig gyorsabb a Vertexnél, és az pl mindig is egy jobb SSD volt. Nézz utána az apróban, most az új épp nincs fenn, de használt Vertex 27-től... Ami azért nem 40... (33k volt pár hete újan amit láttam)

(#48) Gorneck23 válasza Boxi88 (#46) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Inkább 30-33.
Meg mijjaz hogy jobb? Tökre mind1 szinte mit veszel...átlagban normális vezérlővel gyártják már őket...onnét meg azt veszel már amit akarsz...olcsót vagy drágát...különbség nem sok van köztük...aki meg bencsek alapján vásárol ssd-t meg is érdemli...

Játékot meg minek rárakni? Gyorsabban töltse be a pályát?

[ Szerkesztve ]

(#49) LordX válasza Pixelmaster (#32) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk ha megnézed, az SSD-k egységnyi ára kb. szabadesésben mozog, más kérdés, hogy a sztratoszférából indultak..

(#50) LordX válasza i are robot (#39) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt a 20%-ot az hardverből megoldják, tehát egy 64 gigás SSD valójában belül 80 gigás. Egyébként az új vezérlőknél az a 20% már valójában csak 10%.

Mod: Persze az csak jót tesz neki, ha több szabad hely van (a wear leveling kisebb write amplification-nel tud dolgozni), de sebességben új vezérlőkkel nem sok különbség van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.