Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Zsolto

Zsolto
(senior tag)

Nem semmi cucc lehet -- ránézésre milyen ártalmatlan, a Zenith Heliosom jut eszembe róla :))

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#2) Dare2Live válasza Zsolto (#1) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

á szar... meg fényerőben is gyenge..... :)

[link]

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#3) ottkar válasza Dare2Live (#2) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

"rekeszlamellák száma: 10,
közelpont: 1 m, "

Ezek a tulajdonságok tényleg gyengék. Az meg hogy távmérővel használják több mint baj.

(#4) Szten Márs válasza ottkar (#3) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most nem tudom ironizálsz-e vagy sem :F
1m-nél gyakorta jobb szokott lenni az 50mm-esek közelpontja, de a 10 rekeszlamella több, mint jó.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#5) ottkar válasza Szten Márs (#4) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Egy 50mm-esnél a 40 cm minimum. És a páratlan lamella a jobb, 9 is elég lett volna.

(#6) madgie válasza ottkar (#5) üzenetére

madgie
(VIP)

Az nem is számít, mennyire lekerekített, nem? Vagy ez olyan, hogy nőknek is csak páratlan számú virágot vihetünk, akkor lamellákban is csak ez a jó? :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#7) ottkar válasza madgie (#6) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Ha fényforrást fényképezünk a sugárága páros blendénél annyi amennyi a lamella, páratlannál a duplája, A kilenc lamellás blendénél 18 ágú lesz. Az 1m-es közelpont tényleg meghökkentően gyenge.

[ Szerkesztve ]

(#8) ottkar válasza Zsolto (#1) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

3,5x fényerősebb mint a Helios.1/5 helyett 1/20-ot lehet exponálni.

(#9) madgie válasza ottkar (#7) üzenetére

madgie
(VIP)

Rendben, napot rekeszelve fotózva jobb lesz. Nagy öröm egy ötvenesnél. Szerintem várjuk meg a képeket, a Nikon/Canon 85mm-es porté objektíve sem rossz attól, hogy nyolc lamellás rekesz van bennük.

(természetesen aláírom, hogy a kilenc lamellások rendszerint szépen "csillagoznak")

[ Szerkesztve ]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#10) Zsolto válasza ottkar (#8) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Igenis, fogtam, köszi :K
De a külleméről mégis ez jutott eszembe. :B

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#11) hcl

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem csak maga az 1.1-es fényerő kéne :)
Mondjuk szívesen látnék valami zoomos akármit ilyen fényerővel :)

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#12) madgie válasza hcl (#11) üzenetére

madgie
(VIP)

Ajándék talicskával, a súlya miatt? :)

(#13) Szten Márs válasza madgie (#12) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Legjobb, nem 50mm, hanem 50-500mm F/1,1 fényerős telezoom, az 50-500 úgyis bevált már egyszer... és csupán 45cm hatásos blendeátmérő kell hozzá ;]

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#14) ottkar válasza hcl (#11) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A 2,8-as Sigma mindössze 15 kg, az se lenne több száznál. ;]

(#15) Ijk válasza Szten Márs (#13) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

500mm f1,1-en egy közelebbi témánál hány nanométer éles tartományt adna?:DDD

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#16) Dtomi válasza Ijk (#15) üzenetére

Dtomi
(őstag)

közelponton nyitott bendénél 0,04-0,05 mm

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#17) Ijk válasza Dtomi (#16) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az nem inkább cm-ben? A nanométert mégiscsak ironikus túlzásnak írtam:)

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#18) Dtomi válasza Ijk (#17) üzenetére

Dtomi
(őstag)

De igen sorry CM és APS-C n

[ Szerkesztve ]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#19) ottkar válasza Ijk (#15) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A lényege az hogy olyan kicsit ami miatt nem érdemes ilyen optikát csinálni és ez a lényeg.

(#20) hcl válasza madgie (#12) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Oké! A kívánságlistához a "könnyű" is hozzácsapódik, h nem lenne egyértelmű :)
Merjünk nagyot álmodni :D

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#21) Szten Márs válasza hcl (#20) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Merhetünk, csak ez speciel ellentmondana a fizika törvényeinek ;)

(#22) orbano válasza Szten Márs (#21) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem ellentmondás. csak nem üvegből készülne egy ilyen objektív. nem tudhatod, feltalálhatnak valami szuperkönnyű anyagot, amivel építhetnek ilyen lencsét, vagy valami olyan kölcsönhatást, amivel egy erőteret használva módosítják a fény útját :)
persze a b*zi nagy átmérő ettől még riasztó lehet :DDD

A vér nem válik VAZZE!™

(#23) Szten Márs válasza orbano (#22) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen igaz :DDD

(#24) ottkar válasza orbano (#22) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Még a mai napig az üveg a legalkalmasabb anyag bármilyen optikai egység építésére. Pld még a legócskább távcsőben is üvegprizma van. Nem úgy megy az hogy előrántanak csak valami csodaanyagot.

[ Szerkesztve ]

(#25) philoxenia válasza ottkar (#24) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Víz? Tetszés szerint szennyezhető, a törésmutatója se olyan rossz, már csak formában kellene tartani.... :U :D

(#26) orbano válasza ottkar (#24) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

attól még hogy nem ránt elő senki ilyet könnyen, nem jogos a "fizika törvényei"-vel igazolniazt, hogy egy nagy gyutávú, fényerős objektív következésképpen nehéz is. szerintem egyébként már most vannak olyan polimerek, amik kiválthatnák az üveget, csak feltehetőleg baromi drágák.

A vér nem válik VAZZE!™

(#27) ottkar válasza orbano (#26) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

"most vannak olyan polimerek"

Olyan polimer ami az üvegnél jobb sose lesz. Nincsenek aranyból polimerek tehát nem lehet drága. És csak ismert anyagból van műanyag nincs titkos csodaanyag.

[ Szerkesztve ]

(#28) orbano válasza ottkar (#27) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

és kifejtenéd nekem, hogy miért nem lesz sosem jobb anyag erre a célra, mint az üveg? 20 évvel ezelőtt is ismerték a periódusos rendszer minden elemét, ma mégis vannak műanyag lencsés szemüvegek méregdrágán. na akkor most hogy is van ez? a szenet is mondhatni elég régóta ismerik, mégsem készítettek kapásból nanocsöveket.... fura nem?

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) eastsider válasza orbano (#28) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem is drágák a műanyag szemüveglencsék. egy sima full alap 3k.(Hoya)
szinte nincs is üveg
:DD

[ Szerkesztve ]

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#30) orbano válasza eastsider (#29) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azért egy jobb minőségű, vékonyított, karcálló kivitel picit több :) de 20 évekb. még 3 ezer forintos műanyaglencse sem volt....

A vér nem válik VAZZE!™

(#31) Flow válasza philoxenia (#25) üzenetére

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Gondolod?

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#32) philoxenia válasza Flow (#31) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Pedig ezt nem is olvastam anno.... :D

(#33) madgie válasza orbano (#28) üzenetére

madgie
(VIP)

Kicsit furcsának fog ez most hangzani, de a vékonyított lencsénél csak magát a vékonyítást kell megfizetni. Esetleg polikarbonátnál az ütésállóságot. Optikailag még a "sima", CR-39 alapanyagból készült lencséknél is rosszabbak. Igazából mindkét oldalról a kényelem szülte a műanyaglencsék elterjedését: a vásárló kap egy könnyű lencsét, ami nem törik össze, ha leejti véletlenül a szemüveget, a látszerész meg szintén örül, mert jóval kevesebb a nyűgje ezzel, mint az üveglencsével (főleg, ha fém szemüvegkeretről van szó).

Nagyon-nagyon ritkán csiszolunk egy-egy n=1.8-as törésmutatójú üveglencsét. Na, optikailag az abszolút csúcs. Gyönyörű átlátszó, alig torzít, szép vékony és ráadásul nincs is meg benne a műanyagok sárgás alapszíne. Ezektől függetlenül nekem is műanyaglencsém van, mert a damilos fémkeretbe csak ez lehet és mert a legjobb fényre sötétedő alapanyagot szintén csak erre az alapanyagra vihetik fel.

Ja, és van egy "kedvenc" páciensem, aki olvasta valahol, hogy az üveg jobb optikailag és a gyerek -5,25-ös lencséjét abban kéri. Érted, gyermeknek... félévente cserélni kell, mert baromi könnyen eltörik és hiába mondom neki, hogy nem kéne az üveg, mert legközelebb a törés esetleg úgy történik meg, hogy a srácot eltalálja egy labda és a szilánkokra törő lencse a srác szemében fog kikötni... apuka okos és csak az üveg jó. Komolyan, rossz belegondolni, mekkora veszélynek teszi ki a saját gyerekét :(

(#34) ottkar válasza orbano (#28) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Tudod én több mint ötven éve hordok szemüveget és van összehasonlítási alapom. Pld a műanyag eleve puhább és a törlésnél könnyebben lesz karcos mint az üveg. A műanyag "átláthatósága" rosszabb mint az üvegé, stb. A nagyon drága lencsék üvegből vannak.

(#35) madgie válasza ottkar (#34) üzenetére

madgie
(VIP)

Mutathatok én neked 120 ezres műanyaglencsét. A többiről meg írtam lentebb :)

(#36) orbano válasza madgie (#33) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ez oké, de a lényege a mondanivalómnak az volt, hogy 20, vagy akárhány éve még ilyen sem volt. most már van. egyesek meg azzal akarnak érvelni, hogy "már mindent feltaláltunk", kizárt, hogy az üvegnél találjunk jobbat. Ehhez hasonló marhaságot sokan mondtak már a történelem során, rendszerint (szerencsére) egyik sem bizonyult igaznak. különben macerásan töltődne be mindenkinek a prohardver a 640kbyte memóriába :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#37) hcl válasza madgie (#33) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem is volt üveglencsés szemüvegem, de folyamatosan törte az orrom, mert nehéz.

(#38) madgie válasza orbano (#36) üzenetére

madgie
(VIP)

Jogos.

(#39) perempe

perempe
(őstag)

Nekem meg ilyen van: Pentax smc P-M 50mm f/1.7 !!!
[link]

Az enyém se rossz, de az f/1.4 az igazi klasszikus.

[ Szerkesztve ]

* George Benson : White Rabbit *

(#40) ottkar válasza hcl (#37) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Könyörgöm nem a lencse törte az orrod hanem a keret. A keret a rossz nekem is volt olyan keretem amit nem lehetett használni.

(#41) madgie válasza ottkar (#40) üzenetére

madgie
(VIP)

Nopersze, mert az üveglencse könnyebb a műanyagnál. Látatlanban nehogy már megmondd, mi kezdte ki az orrát ( ilyet még a szakember sem tenne ;] )

(#42) ottkar válasza madgie (#41) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Már írtam hogy több mint ötven éve hordok szemüveget mindíg a keret tör nem az üveg súlya. Ehhez nem kell szakember 40 gr egy műanyaglencsés szemüvegem ugyanolyan kerettel egy nagyobb dioptriás üveglencsés 54gr észre sem veszem pedig nem 50 éves vagyok.Ja hogy mindakét keret jól van beállítva és eleve kényelmes.

(#43) madgie válasza ottkar (#42) üzenetére

madgie
(VIP)

Értsd már meg, hogy az te vagy, ő meg nem te vagy. Ahány ember, annyiféle, nekem az egyik kollégámnak annyira speckó orra van, hogy százból egy keretet tud elviselni. És ehhez semmi köze a keret súlyának vagy a beállításnak, csak akkor kényelmes neki a szemüveg, ha adott pontra fekszik fel az orrnyereg.
Ja, és légyszíves ne akard nekem megmondani, hogy úgyis be lehet állítani az orrnyerget akárhogy... majd ha hozzám hasonlóan minimum 30-40 ezer szemüveget megcsináltál, akkor esetleg megmagyarázhatod nekem. Addig is maradjunk annyiban, hogy legtöbbször a mérnök beállítottságúak akarják a "csak szakmunkás" beállítottságúnak megmagyarázni, mitől zöld az alma. És rendszerint ordas baromságokat állítanak.

(#44) ottkar válasza madgie (#43) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Mellesleg nekem is van olyan keretem amit semmikép nem lehet beállítani hogy az orromon kényelmes legyen alig hordtam mert nem kényelmes.

(#45) madgie válasza ottkar (#44) üzenetére

madgie
(VIP)

Na, akkor érted te. Mellesleg egy polikarbonát és üveglencse között nem csak 40/54 gramm különbség van. Eleve, a poly még a víz tetején is fennmarad...

(#46) philoxenia válasza madgie (#45) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Úszóknak különösen ajánlott akkor...

(#47) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

ezek a vágyálmok pont olyanok mint ami fotosop munkát láttam egyszer: canon 10-1000mm f1 asph. is. usm. L
végülis ráírtak mindent ami csak van a canonnál, oszt hadd szóljon. volt aki bevette :DDD

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#48) orbano válasza brumesz (#47) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

az apo kimaradt belőle :( biztos azt csak az MKII-be tennék bele... köcsög marketingesek :DDD

A vér nem válik VAZZE!™

(#49) philoxenia válasza orbano (#48) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Az APO obikat most főleg a Sigma gyártja tudtommal, a Canon nem tudom gyárt-e?

(#50) putu33 válasza Dare2Live (#2) üzenetére

putu33
(lelkes újonc)

áááá szar, még fényerőben is gyenge... :D

Canon 65mm f0.75

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.