Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) lajthabalazs válasza gyiku (#49) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Külhonban elértek még a fölött is: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=105070 kérdés, hogy miért nem emelte meg alapból az ATI az órajelet. Lehet, hogy nem egészséges ilyen magas fesz-en és órajellel hajtani a chip-et? Mert ha ez igy jól működik, akkor minden IGP teszthez hozzá kell adni 40%-ot.

Aki teheti legyen becsületes!

(#52) Oliverda válasza Móci (#50) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem már majdnem minden lapra kerülni fog valamilyen "külső" USB 3.0 vezérlő úgyhogy nem kell f*sni. :N

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#53) Ribi válasza lajthabalazs (#46) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Nem tesco gazdaságos pendrive létezik csak.
És az olvasási sebességet sokszor az USB korlátozza.
Valamint sok lapon a valós 60MB/sec felezve van valamiért.
Elég ritka az olyan lap ahol nem.
Amúgy egyre többen használnak usb winyót. Aminek viszont irás és olvasási sebességét is csak és kizárólag az USB szabja meg.

Ha úgy indulunk ki hogy minek USB 3 ha nincs még olyan eszköz, akkor később amikor vennél USB3 eszközt mert már van, akkor azt mondod minek, az alaplapod nem támogatja úgysem. Szóval 22-es csapdája. Ha már van, igenis cseréljék le USB3ra a vezérlőt, ha az úgyis visszafele kompatibilis.

Oliverda:
A legutóbbi USB3-as kártya 11K volt. Tudom később olcsóbb lesz, de akkor is ordas lehúzás.
Valamint az sem tudja a max sávszélt a PCI-E1x miatt.

[ Szerkesztve ]

(#54) Móci válasza Oliverda (#52) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy külön chip még jó megoldás, az Asus féle kártya kell a fenének...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#55) Abu85 válasza Oliverda (#48) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem gáz. A HD 3000 IGP is DX10 volt mégis ment a HD 3400-as GPU-val, ami DX10.1-es. Eddig a feltétel annyi volt, hogy az SP-k száma megegyezzen. Valszeg a mostani új IGP-ben 80 SP lesz.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#56) TESCO-Zsömle válasza lajthabalazs (#46) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézd. Ez egy olyan dolog, hogy amíg nem teszik bele/rá, addig nem terjed a technológia. Meg lehet nézni, hogy az eSATA mióta van. És csak tavaly jöttek az első eSATA pendrive-ok. Szóval erről ennyit. USB3 meg még alig néhány lapon, de már jönnek a 3-as pendrive-ok, meg vinyótartók...

Az lehet, hogy elég, de az UDB3 egyben hozza azt amit az eSATA és az USB2.

Ez így nem igaz. Fogalmazzunk úgy, hogy a filléres pendrive-okban nem az USB2 a szűk keresztmetszet. De pl a Flash Voyager GT igencsak kitolta a határt. És ott vannak az eSATA pendrive-ok, amik röhögve túlszárnyalják az USB2 sávszélességét, és nem kell majd rájuk két csatlakozót tenni két vezérlővel, elég lesz egy USB3-as és kész.

Való igaz. Csakhogy SATA-ból 6 van egy déli hídba, USB-ből meg 12-14. Aki ennél többet akar, annak külső vezérlőhöz kell nyúlnia.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#57) ThaBoss válasza gyiku (#49) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Na akkor majd hétvégén nekiülök, aztán ha minden jól megy dobok eredmény az ánusz topikba...
Igen figyeltem, meg olvastam külföldi lapokon is. Ez már elég kemény tuning, ajánlott egy erősebb chiphűtő rá :)

Abu85 #55: 80SP? Akkor duplája lesz? Akkor a gyártástechnológia is változik majd 40-re gondolom...

[ Szerkesztve ]

(#58) Oliverda válasza Ribi (#53) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én nem kártyáról beszéltem hanem egy vezérlő chipről amit majd ráültetnek valamelyik PCI-E sávra és kész. A Gigabyte-nak már több ilyen megoldása is van jelenleg forgalomban.

Abu85: Értem. Köszi!

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#59) gyiku válasza ThaBoss (#57) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

joe777 kollega igy erte el az 1000et 1.39V-vel: [link] ;)

[ Szerkesztve ]

(#60) ThaBoss válasza gyiku (#59) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

lol, az már szép... Kell oda a hűtés ;)
Kíváncsi leszek az új IGP-kből mennyit préselnek majd ki :)

(#61) Zanik válasza Abu85 (#55) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor talán arra is van esély, hogy a 785G-s IGP menjen HybridCF-ben az olcsóbb, Cedar chippes Evergreen kártyákkal?! :U

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#62) lajthabalazs válasza Ribi (#53) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Általában egy vezérlőhöz három port tartozik, ezért oszlik a sávszélesség.

Nem csak eszközök és alaplapok kellenek, hanem alkalmazás is. A fényképezőgépemben pld 1GB-os kártya van. 8MPixeles képeket csinálok, és mondjuk nyaralás után tele lesz a kártya, át akarom húzni a képeket. Megkeresem a kábelt, 60mp, feldugom a gépre, 5mp, bekapcsolom a fényképezőgépet 3mp, megvárom, mig felismeri meghajtóként 10mp, megkeresem a helyét, és létrehozok egy mappát 15mp elinditom a másolást 3mp. Átmásolom a gigabyte-ot 20MB/sec-el 50mp. Összesen 150mp. Ugyanez 0 másolási idővel 100mp. Tehát ha végig akarom nézni a másolást, akkor évente 10-15 alkalommal elvesztek majdnem negyed órát, az adott művelet pedig 30%-al lett gyorsabb. Ez az, amitől nem kell hanyat esni.

Az igaz, hogy Pci-e 1x lassú, de valahova az USB 3.0 is csatlakozik chipseten belül. És utána is kell a sávszélesség, akármerre megy az adat az alaplapon.

Aki teheti legyen becsületes!

(#63) Victorio

Victorio
(lelkes újonc)

Nekem a 785G-ből 2 dolog hiányzott nagyon amit kihasználtam volna.
Az hogy át tudjon tolni a HDMI csatlakozón 7.1-es DTS-HD MA hangot, meg hogy egyszerre két digi kimenetére is lehessen monitort kötni.

Remélem ebben ezek már benne lesznek.

(#64) atti_2010 válasza lajthabalazs (#40) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az nem zavar hogy közben az Nvidia is feladta a Hybrid Powert?

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#65) Zanik válasza lajthabalazs (#62) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Erre találták ki a wifis memóriakártyát fényképezőgépekhez! :DDD

(#66) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tehát ez egy 785 700Mhz-en CF támogatással és új déli híddal
valahogy többet várnék

thaboss: megy 1000 fölött is, már ha bios is engedi ;]

(#67) Oliverda válasza Victorio (#63) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ECS féle 890GX-en már 4 kimenet van úgyhogy szerintem ezeknél már menni fog a 2 digitális kimenet egyszerre. A HDMI-s audióval sem lesz gond szvsz.

HERR Z: Ezt miből sikerült levonni?

[ Szerkesztve ]

(#68) D.Orion válasza Abu85 (#55) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

80SP? :R Ejha, az már valami!

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#69) gyiku válasza HERR Z (#66) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

a hd4200 az hd4200 :DDD

(#70) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

A Liano milyen foglalattal fog működni?

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#71) Jared válasza Zanik (#61) üzenetére

Jared
(fanatikus tag)

Szerintem nem valószínű. Esetleg dx10 módban? :F

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#72) madgie válasza Oliverda (#67) üzenetére

madgie
(VIP)

Wow, DP alaplapon? Meg is csókolom az AMD seggit, ha egy kis időn belül 10 bit/színcsatornán küldik ki ezen keresztül a képet :DDD

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#73) Oliverda válasza atti_2010 (#70) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

FM1

(#74) Abu85 válasza ThaBoss (#57) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nemtom változik-e a gyártástechnológia. Csak a Hybrid Crossfire eddigi működéséből indultak ki. Az SP számnak meg kell egyezni. A Cedarban 80 SP lesz, így valószínű, hogy az RD890 IGP-ben is.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#75) Oliverda válasza Abu85 (#74) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem változik. Kétlem hogy lett volna a TSMC-nek szabad 40nm-es kapacitása chipset gyártásra amikor még a GPU gyártás is elég bajosan állt nekik össze. Ráadásul a chipsetek mindig a elég alacsony prioritást élveztek gyártástechnológia szempontból.

Amúgy szerintem a 880G (RS880) a 785G megemelt órajeles (->700MHz) változata lesz még a 890GX (RS880D) több újítást fog tartalmazni. Legalábbis az eddigi infók alapján erre lehet következtetni.

(#76) ThaBoss válasza Abu85 (#74) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem, köszönöm!
És remélem igazad lesz... ;)

(#77) Zanik válasza Abu85 (#74) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ez nagy kár, kicsit elpocsékoltnak érzem így a hd4200-es igp-t. Mondjuk nekem bőven elég egyelőre, későbbre meg úgyis erősebb diszkrét vga-t terveztem.

(#78) Ribi válasza lajthabalazs (#62) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Vedd már bele azt is, hogy elmész ebédelni ...

Én meg azt mondom, hogy átjön kolléga és áthozza a nemrég csinált vmware imageket ami kb 30G.
A mostani gépben usb2 van de abból is a szar így 20MB/sec-el másol, így fél óra malmozás míg átmásolja. Ez ha menne 60-al, akkor lenne 10 perc.
Visszamásolás ugyancsak ilyen lassan, tehát 40 perc+ malmozás.
Szóval van ahol nem csak kis dolgokat kell másolni usb-n.

(#79) Male válasza ftc (#29) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

..épp ezért írtam a közös bordát, hogy nem jó ötlet: a FET-ek fűteni fogják az északi hidat így elég rendesen... mert egy 6 magos procival a FET-ek nem 20 fokosak lesznek :U

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#80) ftc válasza Male (#79) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De mivel a CPU hűtője ráfúj nem érheti el az 70 fokot soha se. S ha azt vesszük, hogy egy normális házba hátul van egy venti mi szintén ráfújja a levegőt akkor még jobb hőelvezetés is lesz

(#81) arn

arn
(őstag)

inkabb egy teljesen ujratervezett proci kellene mar... hol lenne az amd az ati nelkul? :F a chipsetek eddig is rohadt jok voltak, ill a swsupportra kellene kicsit gyurni.

http://project-brian.blogspot.com/

(#82) smkb válasza Abu85 (#74) üzenetére

smkb
(senior tag)

No, ez a 80sp jól hangzik. Párom gépében a 750-en zümmögő még hd3200 is egész jól elboldogul azokkal amikkel ő szórakozgat, de ez a a dupla sp ez igen kellemesen hangzik..

(#83) X-Master

X-Master
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hát nem nagy cucc, azt hittem, valami forradalmi újítás lesz.Bár az nVidia is szarul áll a chipkészletekkel mostanában.

Aki nem issza el, annak van!

(#84) arn

arn
(őstag)

nemtom milyen forradalmat vartok... a lenyegi elemeket atkoltoztetik a prociba.

http://project-brian.blogspot.com/

(#85) atti_2010 válasza X-Master (#83) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Mi az hogy az" Nvidia is szarul áll"? az AMD csinálja jelenleg a legjobb csipszetteket úgyhogy az Intelre-Nvidiára írhatod hogy "is"de az AMD -re aligha, ezelőtt 2 éve mikor AMD-s csipszettes alaplapot kerestem alig találtam, most pedig 80% az.

(#86) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 890GX-el kezdenek? Akkor a MSI hogyhogy a 890FX-es lapját mutogatta?

MOD: Vagy mennyivel jön előbb a 890GX? 1nap? 1hét? Nekem úgy rémlik, hogy a 890FX-nek és a 890GX-nek egyszerre kellett volna érkeznie, áprilisban. Rosszul emlékeznék? :F

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#87) D4rkAv3ng3r válasza atti_2010 (#20) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Őszintén: nem mindegy? IGP-vel úgysem lehet játszani DX11 alatt, de még egy DX10.1-es Stalker CS is megfingatná, akkor minek? Biztosan szép lenne a dobozon, hogy DX11 ready, de értelme semmi. A W7-hez sem kell DX11, az Aero baromságoknak is elég bőven egy DX9.

USB3 dettó, mire elterjed széles körben, meg lesznek rá eszközök addigre ez az alaplap már történelem lesz. ;] SATA3 is jó dolog de hol is kapni jó áron SSD-t? Még baromi drága a kapacitásához képest.

[ Szerkesztve ]

(#88) Oliverda válasza leviske (#86) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pár napja linkeltem neked a dátumokat ugyan keresd már vissza. :U

(#89) leviske válasza Oliverda (#88) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt már az előtt láttam, hogy pár napja linkelted volna. :) Pont ezért nem értem, hogy most akkor hogy is jön előbb a 890GX.

(#20) atti_2010: Az egyik esetében IGP-ről, a másik esetében pedig diszkrét grafikus kártyáról van szó. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#90) Male válasza ftc (#80) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyilván nem melegíti fel az északi hidat 70 fokra, de akkor is melegíti... a korábbi HP-s összekötésnél volt már rá teszt, hogy a HP-t eltávolítva az északi híd hidegebb lett... szóval ez nem egy igazán jó megoldás. Persze konkrétan le kéne ezt is tesztelni, hogy kiderüljön az igazság.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#91) nandon

nandon
(tag)

Jó lesz ez! De szerintem már a "Fusion"-re koncentrálnak igazán!

RISC86 Power

(#92) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Szép lapok. Csak nekem tűnt fel az alaplapi Display-Port?

(#93) Oliverda válasza szki (#92) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem

(#94) szki válasza Oliverda (#93) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

:DDD oké

Amúgy hihetetlen már mi mindent ráintegrálnak az alaplapokra. Nem csoda, hogy a mikroATX méretű lapok fogynak leginkább, hisz nem kell már annyi bővítőkártya.

[ Szerkesztve ]

(#95) VaniliásRönk válasza szki (#94) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Most már csak az hiányzik, hogy végre elkezdjenek tömegesen mATX házakat gyártani.

Szerk.: Szerintem a böhöm ATX házaknak elég jelentős szerepe van abban, hogy sokan teljesen feleslegesen inkább notebookot vesznek, amikor egy desktop gép jobban megfelelne az igényeiknek.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#96) Oliverda válasza VaniliásRönk (#95) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Létezik egy rakat barebone jellegű microATX ház, ilyen és ehhez hasonló csak éppen itthon nem lehet kapni.

(#97) VaniliásRönk válasza Oliverda (#96) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Persze, meg van Chieftec HM-03 is, de ezek nem azok a termékek, amiket megvesz az átlagfelhasználó, pláne nem ebben az országban. Az ilyen bumfordi kockák egyébként sem hiszem, hogy vonzóbbak lennének, mint egy ATX torony.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#98) marcias válasza VaniliásRönk (#95) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Ez teljesen így van. Na meg tényleg érdemes lenne barebone irányba elmozdulni a mainstream piacon. (Alacsony ár és bővíthetőség maradna, de kisebb méret és felhaszálóbarátabb)

[ Szerkesztve ]

(#99) daa-raa válasza X-Master (#83) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Például milyen forradalmi újításra számítottál?

Si vis pacem, para bellum.

(#100) Oliverda válasza daa-raa (#99) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kávéfőzés, mosás, vasalás, ilyesmi.

(#101) VaniliásRönk válasza Oliverda (#100) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Vagy Roxxxy vörös hugicájára, Rubyra. :DDD

(#102) exx válasza Móci (#50) üzenetére

exx
(kvázi-tag)

Na én is így vagyok ezekkel a lapokkal. :K
A zöld :( ...de a másik elég jól néz ki. ;]

(#103) Nandish

Nandish
(újonc)

Én csak azt a frànya új usb-sajnâlom

World's Number One DJ Armin van buuren Only! Only! Only! STATE OF TRANCE!!

(#104) Oliverda válasza Nandish (#103) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szinte minden lapon lesz már legalább 2 port.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.