Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) tgabi333

tgabi333
(fanatikus tag)

nah, ebből kellene egy 450wattos is.....

You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu

(#2) Kriza

Kriza
(őstag)

6 felé bontott 12V ág a legnagyobbnál. :W
A belsejét vajon ki gyártja?

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#3) klambi

klambi
(őstag)

nah ha sokmindenki akar ilyeneket beépíteni akkor paksra spórolhatunk még 1 blokk-ért!! :(((

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#4) Szten Márs válasza klambi (#3) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért, a táp magában nem fogyasztó, csak annyit szolgáltat a gép felé, amit az kér, ha 200W-ot, ami kb reális, akkor 200W-ot x 1/hatásfok ami megy a levesbe hulladékként. Szóval ettől nem fogunk ennyit kajálni, szép is lenne.
Mindazonáltal ezen tápegységek hasznossága ömm... hogy fogalmazzak... megkérdőjelezhető :DDD

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#5) gfefe

gfefe
(őstag)

nem tudom ti hogy vagytok vele de én az lc power tápomat sem tudom kihasználni rendesen pedig az csak egy gyenge közép kategóriás táp.....

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#6) Szten Márs válasza gfefe (#5) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Emm... hát erre mit mondjak? ;] Annak a remek védelmeit tényleg nem tudja kihasználni baj esetén a géped, mivel nincsenek. :U

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#7) venember83 válasza gfefe (#5) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gyenge kategórián aluli táp. ;)

Ezeket sem fogják kihasználni, aki már ki tudná annál fel fog lépni az egyik 12 voltos ág limitje s a táp lekpacsol. Védelmi szempontból jó, de így totál értelmetlen az egész, max akkor nem, ha a proci és a videokártyák két-két ágról kapják a naftát, így már bőven elég lehet szinte bármilyen tuninghoz ez a táp.

Különben meg egyre kevesebbet zabálnak a procik és vidkarik, hülyeség, mint a többi fél kilowattnál erősebb táp.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#8) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

700W, 900W, 1100W
A porszívóm fogyaszt ennyit. Most nem az a trend, hogy 100W alatt tartjuk a gépet minden tartozékával együtt?
Ja, most gondoltam végig, hogy egy a több VGA-s rendszerekhez való táp. Akkor viszont fáin. :) Csak nem én vagyok a célközönség.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#9) Flashcash

Flashcash
(PH! addikt)

Ezek már nagyon jó hatásfok eredmények. Ahogy nézem a Coolermaster tápokat 115V-os rendszerben tesztelték, tehát itt Európában még +2-3%-ot hozzáadhatunk az eredményekhez.

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#10) Cs_Laci válasza simonzé (#8) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Én is ezen bosszankodok.
Ősöknek rakok össze gépet... 45W-os AMD procc, alá egy 780g-s chipset, 1 vinyó, 1 optika, 1db 2GB-s RAM modul és KÉSZ, a többi integrált.

Ez fogyaszt vagy 70W-ot teljes terhelésnél.. És most jön a buktató:

Melyik táp képes 100W teljesítményt 80%-os hatásfokon leadni???

Kinn az USA-ban lehet kapni FSP-től olyat, ami 82%, passzív és 120W-ot bír max leadni, de persze az EU-ban nem forgalmazzák, 120v-os cuccal meg nem akarok szórakozni, mert az átalakításon elbukom, amit amúgy megnyerek.

Ez a szegmens miért nem érdeke egyik gyártónak sem, miért csak a gigawattos csodák mennek...

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#11) ész ventura válasza Kriza (#2) üzenetére

ész ventura
(fanatikus tag)

A sok 12V-os ágat az igazi tuningosok szerintem sem szeretik.
Elég egy nagyobb tehelés az egyik ágra egy pillanatra, oszt máris lekapcsol.
Akkor már jobb a Corsair TX650, ott a leírás szerint egy 12V-os ág van, de az 52A-t elbír, ami aztán tényleg mindenre elég!

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#12) Flashcash válasza Cs_Laci (#10) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Magyarországon is lehet kapni: [link] +2-3%-ot itt is nyugodtan hozzáadhatsz az eredményekhez.

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#13) Dare2Live válasza Cs_Laci (#10) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Melyik táp képes 100W teljesítményt 80%-os hatásfokon leadni???"

ajánlom pl a corsair VX450wt.

105Wnál 86.9%os hatékonysággal dolgozik, 99.9% 100Wnál is jóval 80% fölött van.

itt egy nagyon korrekt teszt róla.
[link]

ezen felül még az Enermaxtól a Modu széria az ami ilyen durván jó hatásfokkal bír, csak az már VX450Whez képest is aranyárban van. (mondjuk a VX450W is 14K, de ilyen hatásfokért, zajtalanságért, 5év garanciáért, 5/12V...os ágon a minimális ingadozásért(noise) ért szerintem/nekem megérte/megéri.)

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#14) edipqe

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó tudni arról a listáról! Mostmár tudom, hol van a tápom. Eddig csak sejtettem.

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#15) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

Hát teljesen felesleges....

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#16) Integra

Integra
(Jómunkásember)

vajon hány %-át teszi ki a teljes értékesítésüknek az ekkora teljesítményű tápok, hogy ontják magukból kifelé ezek a cégek??

[ Szerkesztve ]

(#17) Cerebellum válasza Integra (#16) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Ne innen nézd. Gondolod, hogy a termékpalettát mérnökök állítják össze? Frászt, a marketing osztály szabja meg. Innen kezdve...

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#18) bteebi válasza Szten Márs (#4) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Erről van szó! ;) Lehetnének (elvi szinten...) jók ezek a tápok, mert a hatásfokuk nagyon jó, de mivel nagyon nagy teljesítményűek, így szerintem akár 30-50000 Ft-ba is kerülhetnek, szóval amit spórolhatnál az áramszámlán, azt duplán megfizeted erőfitogtatás, markating és hype címen :(. De 50 év alatt tutira behozza az árát ;].

300-450, max. 500 W-osak kellenének, a 300-as akár passzív is lehetne.

Te is fiam, Bluetooth?

(#19) bteebi válasza Cerebellum (#17) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Milyen igaz. De attól ez (is) még parasztvakítás :(((...

Te is fiam, Bluetooth?

(#20) Cerebellum válasza bteebi (#19) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Nyilvánvalóan igen, ezt nevezik proaktív marketingnek, mikor a cég nem a piachoz alkalmazkodik, hanem a piaci igényeket próbálja irányítani.

Egyébként: hogy bejött-e? Nézd meg, hány embernek lehet itt a PH-n lényegesen nagyobb tápegysége, mint amekkorára szüksége van?

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#21) bteebi válasza Cerebellum (#20) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Ezt nem igazán tudom. 500-600 W-nál nagyobb tápokat nem nagyon láttam a profilokban, bár az más kérdés, hogy Pistikének a QX9650 és a 2 db GX2 mellé már kell is egy ilyen táp ;]. (Bár egy ilyen gép mellé tuningoláskor már kellhetne is egy ekkora...)

Te is fiam, Bluetooth?

(#22) t72killer válasza bteebi (#21) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sacc/kb a két quad procival és 2db GX2-vel szerelt, húzott skulltrail platformot is elvinné a 700W-os. SzVSz kW feletti igénye csak sokprocis szervereknek/munkaállomásoknak van.

Esetleg, ha peltier elem+folyadékhűtéses rendszernél a peltier-eket (4xGPU, 2xCPU) és a szivattyút is a központi tápról tápláljuk, és ezalatt a fentebbi skulltrailt húzzuk szénné...

Szerk: #23: jogos, mindig elszámolom, hogy a névleges teljesítmény itt=leadott teljesítmény, és nem pedig a felvett:) (=a gépnek adott mennyiség fix, csak az áramszámla nem, ha jobb a hatásfok :DDD, hibás rész törölve :R )

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#23) Szten Márs válasza t72killer (#22) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Persze, hogy elvinné, de ehhez mi köze a hatásfoknak? :F

(#24) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Egész eddig azt hittem, hog a 400 wattos FSP Bluestorm II tápom (400-60GLN) jó hatásfokú, aztán most kiderül, hogy nincs is a listán.:(

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#25) Szten Márs válasza shtml (#24) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

FSP350-60GLN(80) ATX12V 350 83.34 STANDARD
A 400-as aligha roszabb, legalábbis nem jelentősen biztos, hogy nem, szóval csak annyit történhetett, hogy nem lett hitelesítve.

(#26) Integra válasza Cerebellum (#17) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

persze, ez teljesen világos.
ettől függetlenül még mindig megnézném az értékesítési összesítéseket:)

(#27) venember83 válasza Integra (#26) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lényeg, hogy ebben a szegmensben jóval nagyobb haszonkulccsal kelnek el a tápok, szvsz ez viszi előre az ilyen teljesítményű tápokat, nem az eladott példányok száma. De én is nagyon kiváncsi lennék egy ilyen összesítésre. :K

Anno a HL csapatnak (valve, ha nem csal az emlékezetem) volt egy felmérése a userek konfigjának az ügyében, abban nem szerepelt a táp, hogy kinek milyen van a gépében? Nem reprezentatív, de azért kiindulási pontnak nem rossz. Azt hiszem szerepelt...

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#28) Füge007

Füge007
(senior tag)

Komolyan az az érzésem, az enyém még nagyobb effektust használják ki a marketingesek. Nagyobbnál nagyobb tápok, hol a plafon :F

Füge

(#29) nyunyu válasza Kriza (#2) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

A belsejét vajon ki gyártja?

Na ez egy fogos ravasz kerdes.
CM-nek az eddigi tapjait szallito CWT-nek meg bronz minositesu tapja sincs, nemhogy ezust.

Sot, nagy, neves gyartoknal sem latok ezust minositesu tapot a listan

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#30) ész ventura

ész ventura
(fanatikus tag)

A lista alapján a Dell sem gyárt rossz tápokat, csak nálunk nem nagyon forgalmazzák.

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#31) Integra válasza venember83 (#27) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

valve az, jól emlékszel, a steam-en rendszeresen kapom az ilyen kérdőíveket

(#32) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elfogadnák egy ilyen 700W-osat. ;]
Mennyibe kerül? :F

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#33) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

úgylátom a listán FSP-nek van a legtöbb 80plus-os tápegysége
:R
nekem egy 400wattos 85%-os tökéletesen elég lenne mondjuk 14centis ventivel :B

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#34) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt valaki árulja el, hogy otthon ponthegesztőn kívül mivel lehet egy ilyen tápot 100%-ra leterhelni? (1100W-is elég, nem kell megoldás az 1320W-os csúcsra)
talán intel V8 meg quad CF, de ennél életképesebb otthoni megoldás?

True Success is Blonde

(#35) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Paksozásra:

"Ez a paksozás is milyen szánalmas már...??
Baszki, egy 1000W-os szgéptáp azért már elég combos, ellenben egy 1000W-os hajszárító legfeljebb csak belépőszint (1999 Ft, teszkóveljú). Mégis, amikor bekapcsolja valaki az 1000W-os hajszárítóját a fürdőben nem üvölti ezzel egy időben, hogy "Paksot ide ba*meg gyorsan Paksot, ezer, érted EZER watt van a kezemben, ba*meg paks kell ide ba*meg azonnal ba*meg, éééérted????", mintahogy ezzel egyidőben nem halványodnak el a lámpák az egész kerületben és nem kezdenek lassabban forogni a mosógépek a városban, köszönöm csakennyitakartammondani." :C

I-ponról egy srác...

[ Szerkesztve ]

(#36) nyunyu válasza Tomate (#35) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Mégis, amikor bekapcsolja valaki az 1000W-os hajszárítóját a fürdőben nem üvölti ezzel egy időben, hogy "Paksot ide ba*meg gyorsan Paksot, ezer, érted EZER watt van a kezemben, ba*meg paks kell ide ba*meg azonnal ba*meg, éééérted????"

Na igen, csak annyi a bokkeno, hogy a hajszaritot nem szoktad turaztatni napi sok oran keresztul, mig a gepet igen.

En sem aggodok a grillezos mikrom 1800W-os fogyasztasa miatt, mivel napi max negyed orat megy, amig osszeutok valami ebednek latszo targyat, esetleg felteszek vizet teahoz.

Havi villanyszamlara vetitve ez meg mindig nem eri el a minimal fokozaton jaro 15+ eves Zanussi hutot, nem hogy a gep+monitor+erosito TIZEDET.
Talan nem kene napi 12-14-16 orat ulnom elotte :W

(Mielott megkerditek: gep+21" CRT+hazimozierosito osszesen 350W.)

[ Szerkesztve ]

(#37) Ste válasza nyunyu (#36) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor nem lehet valami nagy teljesítményű házimozi erősítő, ha a gépnek monitornak is be kell szállnia a 350W-hoz :DDD

True Success is Blonde

(#38) Thulcandra válasza nyunyu (#36) üzenetére

Thulcandra
(őstag)

Haver 2 hajszárítóval fűtöte a szobáját mikor nem volt gáz ;]

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#39) nyunyu válasza Ste (#37) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

akkor nem lehet valami nagy teljesítményű házimozi erősítő, ha a gépnek monitornak is be kell szállnia a 350W-hoz :DDD

Papiron 5x75W-ot tud 6 ohmon az Onkyo TX-DS474, de atlagosan hasznalt -45dB-s hangeronel vesz ki 45-50W-ot a konnektorbol zenehallgatas kozben.
100W folotti erteket csak komoly basszussal megaldott szam kozben sikerult kicsiholnom a muszerbol, de akkor mar menekulnom kellett a szobabol a -15dB-re tekert hangerotol.

(Konkurens forumon csodalkozott valaki a napokban, hogy az A osztalyu sztereo erositoje akkor is 300W-ot vesz ki a konnektorbol, ha a bemeneten eppen semmi jel sincs. :W )

(#40) akosf válasza nyunyu (#39) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(Konkurens forumon csodalkozott valaki a napokban, hogy az A osztalyu sztereo erositoje akkor is 300W-ot vesz ki a konnektorbol, ha a bemeneten eppen semmi jel sincs. )

A minőségért fizetni kell. :-)

ON:
Vajon ezért a pár wattnyi megtakarításért mekkora felárat kell fizetni? :DDD
Gondolom ez a hatásfok dolog inkább a fanatikusoknak szól...

[ Szerkesztve ]

(#41) v.tom válasza nyunyu (#39) üzenetére

v.tom
(őstag)

Hát, mikor én bekapcsolom a fasza kis Orion sztero erősítőt, igencsak elhalványulnak a lámpák a szobában egy pillanatra... :)

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#42) venember83 válasza v.tom (#41) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ott a villanyszereléssel van baj. ;)

(#43) v.tom válasza venember83 (#42) üzenetére

v.tom
(őstag)

:F Remélem nem. Eddig még semmilyen probléma nem jelentkezett. Majd kicsit utánanézek.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#44) Ste válasza venember83 (#42) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagy az aggregátorral :)

True Success is Blonde

(#45) Cs_Laci válasza Flashcash (#12) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Nem erre gondoltam. Amit én mondtam, az egy 120W-os OLCSÓ, PASSZÍV táp 82% hatásfokkal !!

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#46) Cs_Laci válasza Dare2Live (#13) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Ismerem ezt a tápot, eléggé pontosan átnéztem annó a tesztjőt, sőt ajánlottam is másnak.

De akkor is feleslegesnek érzem, hogy valaki megvegyen egy 450W-os tápot tizenezrekért egy olyan konfigba, ami max 80W-ot igényel és amúgy összesen került 60K-ba..

Tudom, hogy a táp is csak annyit vesz fel, de akkor is, erre a feladatra egy sokkal kisebb, tényleg passzív cucc is bőven elég lenne, de ilyen nincs a piacon. Mindenki csak a brutál dögöket nyomatja....

Szerk:

MEGVAN, erre gondoltam: FSP 120-50GNF

120W, zajtalan, 82% hatásfok... Mondjuk miven újdonság, az ára nem annyira kedvező...

[ Szerkesztve ]

(#47) shtml válasza Cs_Laci (#46) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Igazad van, de ne feledd, hogy amennyiben a hatásfok a kisebb terhelés mellett is jó, akkor lényegtelen a táp mérete. Sőt, a kisebb fizikai méret még ronthat is, mert abba csak kicsi ventilátort lehet elhelyezni, az meg hangosabb lehet, mint pl. egy 12 centis.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#48) venember83 válasza Cs_Laci (#46) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

FSP-k sajnos van amikor cincognak, ciceregnek, szóval nem biztos, hogy zajtalan.

(#49) Ste válasza venember83 (#48) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

zen-en kívül melyiknek van még ilyen tünete?

True Success is Blonde

(#50) nyunyu válasza Ste (#49) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Multkor a melyik tapot topikban valaki a BS2-re panaszkodott, de mar par FSP belu Zalmannal is elojott a nyikorgas.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.