Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Gondwana

Gondwana
(őstag)

OK, az első alkalommal még nem írtam minden mezőbe fals adatot. De amikor minden egyes letöltéshez regisztrációt kért, elég volt minden mezőnél beletenyerelni csak a billentyűzetbe.
Akinek kellenek a fájlok, elég, ha valami fals adatokat beír.
Egyébként meg nem nagy durranás, aki komolyan gondolja a témát, gugglizzon utána a National Geographic fotóiskoláinak.

1ébként meg pipa vagyok a Canonra, mert a 24-70/2,8 objektívet 200.000-ért akarják megcsinálni, 220.000-ért meg veszek másikat. (Szingapúrból akár 2E5 alatt is)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#2) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Ehhem, részlet a táj- és épüéetfotózást taglaló részből (ld. a dőlt betűs részt):

"A polárszűrőkkel másféle effektust hozhat létre. A kék ég intenzívebb lesz,
nagyobb lesz a kontraszt, és elkerülhetők a nem kívánt fényvisszaverődések és
a csillogás. Polárszűrőt csak tükörreflexes gépekkel lehet haszálni. Ez azért van,
mert a szűrőt el kell tudni fordítani adott helyzetbe, és az eredményt követni kell
a keresőben vagy az LCD monitoron. Ehhez át kell tudni nézni az objektíven."

Akkor az biztos illúzió volt, amikor Fuji s5500-on és Minolta A1-en is használtam polárszűrőt :DDD

(a nyaralásosnál pedig a backlight-ot ellenfény helyett szó szerint hátsó megvilágításnak tükörfordították... ej-ej.)

[ Szerkesztve ]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#3) ottkar válasza j.bravo (#2) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

De csíkos atyafi! az EVF keresőben is lehet követni a kioltást, írja kereső vagy LCD.

Hátsóvilágítás! :DD Ellenfény= seggbevilágítás! :DD Mindíg hülyeségnek tartottam a kitűnő magyar fotós szakkifejezések helyett ész nélkül a sokkal rosszabb kilfeldit használni.

(#4) j.bravo válasza ottkar (#3) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Én tudom, anno én is az EVF-en követtem, de őszerintük nem lehet :DDD (ld. a dőlt betűs részt...)
Szerintem a fordító nem szakmabeli volt, hanem - például - a marketinggyakornok leányzót/srácot (aki angolból amúgy penge, csak éppen a gazdasági nyelvből) kérték meg hogy ferdítse le...

[ Szerkesztve ]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#5) h-yle válasza Gondwana (#1) üzenetére

h-yle
(őstag)
LOGOUT blog

Olcsó (ingyen) húsnak marketingszagú a leve. :) Viszont a Fotóiskola tipp az jól jön, leadok majd pár karácsonyi rendelést :)

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#6) upszilon

upszilon
(őstag)

Zerene Stackerrel egyetlen képet miért nem lehet feldolgozni?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.