Onnan tudja mert a rendszernek vannak előre megadott elérési utak ilyen páldául a DATA: is amin belül van a data/dalvik-cache, ami lehet akár a telefonon akár az SD-n ez az elérési út marad így, mert az app2sd+ csak ezt irányítja át az SD-re. Szóval a recovery annyit lát belőle, hogy van egy DATA:data/dalvik-cache amit wipeolni kell.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Én tudom, hogy szimlinkkel meg lehet adni. És tuti, hogy az Amonra is ezt használja? Én még nem próbáltam, de nagyon nem is akarom.
Azért kételkedem ebben, mert nagyon gyorsan (kb 1-1.5 mp) megcsinálja a wipe-ot abban az esetben ha az SD-n van a dalvik. Ha tényleg törölné a cuccokat az SD-ről akkor szerintem jóval tovább tartana.
2012: A PH-n csak akkor írhatod le a véleményed, hogy ha az Apple-t szidod vagy a droidot/samut isteníted. Ha leszólod a droidot/samut esetleg kiállsz az Apple mellett akkor nagy eséllyel bant kapsz.
Szerintem azt használja az AmonRa is, mert én működő rendszer alatt is wipeoltam Dalvikot SD-ről, és a boot is tovább tartott utána, mivel megint létre kellett hoznia.

kecz
(fanatikus tag)
llaszlo, FC-zik az appbrain, ha be akarok jelentkezni. Szerinted mitől lehet?
Nem a tudatlanság a szégyen, hanem a hülyeség!
Passz. Nálam megy rendesen.
impalaman: Ebben akkor lehetsz biztos, hogy ha wipe után kiveszed a SD-t és egy kártyaolvasóban megnézed. Bár amit írtál abban is van logika, tehát lehetséges, hogy onnan nézi az Amonra is az elérési útvonalakat.
[ Szerkesztve ]
2012: A PH-n csak akkor írhatod le a véleményed, hogy ha az Apple-t szidod vagy a droidot/samut isteníted. Ha leszólod a droidot/samut esetleg kiállsz az Apple mellett akkor nagy eséllyel bant kapsz.
Előtte is, utána is szoktam.
Desktop:IBM ThinkCentre,Palmtop:Samsung Galaxy Ace,Laptop: -
Utána? Ha telepítés előtt törölted a ROM-ból akkor utána, hogyan lehet ott? Ez paradoxon. 
Óra font. Flashelni kell.
Itt egy másik leírás, hogy hogyan lehet még telepíteni, de szerintem flashelni egyszerűbb. Úgyis újra kell indítani a telót.
[ Szerkesztve ]

ATM_automata
(senior tag)
Sziasztok!
Megjött a T-mobile hivatalos állásfoglalása a 2.1-es rommal kapcsolatban:
Tisztelt XY, kedves Előfizetőnk!
Köszönjük, hogy elküldte észrevételeit a T-Mobile Pulse készülékkel kapcsolatban.
A 2.1-es szoftver a készülék erőforrásait felemészti, ebből adódnak a lassulások, és a kevés memória.
Szervizünk visszajelzései szerint a hibák ismertek, melyeket a gyártónak jeleztünk. Amint készítenek egy javított szoftvert, elérhetővé tesszük ügyfeleink részére.
Kérdése, észrevétele esetén a továbbiakban is készséggel állunk rendelkezésére.
Üdvözlettel:
XY
levelezési képviselő
T-Mobile
Csak úgy...

matelijah
(újonc)
Ezek szerint csak nem felejtettek el minket

T-Mobile Pulse -> Flb 1.0
Mi is volt az eredeti kérdés? Mert én mintha nem látnám a választ a kérdésre.
Vissza kellene írni, hogy tanulmányozzák a modaco-t. 
[ Szerkesztve ]

bounty123
(fanatikus tag)
Hát az AmonRA-ban van külön wipe EXT menüpont is ha jól rémlik, az 1az1ben letörli az ext partit, szóval akkor már nem kérdés a symlink téma se. Érdemes azt is benyomni ha már wipe-olsz.
De ha csak appok vannak rajta akkor viszont fölösleges. Ha meg úgy működik ahogy impalaman írta akkor szintén fölösleges és csak a dalvik-ot kell wipe-olni. Minden esetre én leszoktam a wipe-ról.
Viszont rászoktam a backupra. 
Hülye függőségek. 

ATM_automata
(senior tag)
Használd a keresőt!!!
Bocs, de ezt a labdát nem lehetett nem lecsapni
Amíg a T-s 2.1 volt fenn, addig tapasztaltam hibáka, amikről már sokan sokat írtak itt, és főleg a 2.1 hibájának tudható be (talán). Geotagging hiba, egy névnél több szám esetén más nevet ír ki a rendszer, lassulások, akadások, process hibák, stb. Ezeket megírtam a T-nek, akik írták, hogy sorry, de időt kérnek a válaszra...mindenki azt hitte, hogy csak le akarnak rázni, de most kaptam ezt a választ....ezek szerint viszont elég sokan nyivákolhattak a rom miatt, mert csak miattam biztos nem foglalkoznának vele...
Csak úgy...
(#11015) ATM_automata válasza ATM_automata (#11014) üzenetére

ATM_automata
(senior tag)
FLB r3 tapasztalatok azoknak, aki vívódnak:
Nekem gyorsabb és tabillabnak tűnik, mint a MoDaCo. Kinézetben, kezelő felületben más, meg kell szokni. Vannak ebben is furcsaságok, de az email és contact kezelés sokkal gyorsabb. A telefon eddig még nem akadt meg egyszer sem, ami a többi romnál azért előfordult nem egyszer. Fagyás 1x volt, email szinkronizálás közben, de azóta nem fordult elő. Ajánlom kipróbálásra.
Kérdés:
Korábban nem kaptam rá választ, hogy a contact csoportjaim hogy jönnek elő FLB r3 alatt, mert nem látom csak az összeset meg a kedvenceket és ennyi....
Csak úgy...
Előtte is, utána is töröltem már néhány alkalommal. Természetesen nem ugyanarról a rendszerről. Remélem kielégítettem a kíváncsiságodat ès a nyelvi igényeidet egyaránt. 
Desktop:IBM ThinkCentre,Palmtop:Samsung Galaxy Ace,Laptop: -
És a setupwizard nem reklamált? Amúgy nem értem, hogy miért is reklamálna amikor ott a gmail-nek adod meg az adatokat. Ha utána elindítja valaki az email appot akkor az üres.
Ezt a setupwizard-ot nem lehet valahogy átugrani? Van a build.prop fájlban egy ro.setupwizard.mode=DISABLED sor, de akkor is elindul első indításnál. Pedig semmi szükség nincs rá.
[ Szerkesztve ]

PI314
(kvázi-tag)
A wipe factory... után nem a steupwizard, hanem a SetupWizardEx indul el, neki kell az email kliens is. Elvileg ha ezt (apk+odex) kiirtod a ROM-ból, elhagyhatod az email klienst is. Lásd ITT.
Egyébként ez a PulseLite ROM szerintem kiváló alap a saját fúrt-faragott-hegesztett-főzött ROM-okhoz. Ebből - ahogy néztem - kihagytak szinte minden biztonságosan kihagyhatót.
Galaxy S, Asus Eee Pad Transformer, LG Otimus ONE, Huawei U8220

Akron99
(tag)
Köszi. Ez a PulseLight nem is rossz
[ Szerkesztve ]
** Kávé, Barátok, Pénz : http://e-vita.hu/dxn **
Az FLB-ben is benne vannak ezek a tweakek, meg az enyémbe is megcsináltam ezeket a beállításokat. Igaz már az RMB-ben is van belőle jópár.
Most csináltam egy NeoCore benchmarkot. Hanggal 21.7FPS hang nélkül 26.7FPS.
és a driverek fent vannak rendesen?furcsa lenne,ha itt működne, ott meg nem....
kérhetnék valakitől vissza jelzést,hogy nála megy e?
köszi! 
Vegyé':http://href.hu/x/fnts
Szerintem a flasheléses megoldás egyszerűbb. Ahhoz, hogy működjön ígyis úgyis újra kell indítani a telót.
Már dolgozom egy blogbejegyzésen ezügyben. 
Nézted az óra fontot? Hogyan lehetne egyedi óra fontot csinálni? Mert nem találtam ilyet a neten csak azt az egyet amit linkeltem.
[ Szerkesztve ]
Kész a V1.3-as verzióm.
Itt külön választottam a Framework-öt a ROM-tól. Először ki kell tömöríteni a zip-et és utána az SD-ről először fel kell tenni a ROM-ot és utána a Framework-öt. Telepítés előtt lehet wipe-olni.
A következő project a movetosd beintegrálása a ROM-ba. Megnéztem az A2SD-t és elég komplikáltan csinálja. Ami viszont érdekes, hogy az RMB-ben és az FLB-ben is ugyanaz az a2sd fájlt található.
[ Szerkesztve ]

bounty123
(fanatikus tag)
Gondolom akkor az RMB is a darktremor a2sd megoldást használja, az FLB megemlíti a creditsben alul. [link]
Ott van a listában. De ezekről még nem tudok semmit sem. Jó lenne, hogy ha a srác tovább fejlesztené még egy kicsit az RMB-t. Legalább ezt megcsinálhatná, hogy működjön rendesen. Mondjuk én most is teljesen elégedett vagyok ezzel a ROM-mal. 
Vagy ha én le tudnám cserélni az is jó lenne. 
[ Szerkesztve ]

ATM_automata
(senior tag)
FLB hibát találtam, érdeklődnék, hogy tudtok-e rá megoldást, vagy találkoztatok-e már vele. Emailt írnék + filet szeretnék csatolni, de kiírja, hogy nincs olyan alkalmazás, ami végre tudná hajtani a feladatot....vicces.
Contact csoportokra még mindig senki semmit?
Csak úgy...
Milyen fájlkezelő van fent?
(#11028) KonzolKartel válasza ATM_automata (#11026) üzenetére

KonzolKartel
(senior tag)
Ez nem FLB hiba. Ez azért van mert nem olyan fájl kezelő van a telódon ami ismerné azt amit csatolni szeretnél.
Xbox 360 HDD FLASH + Új 4GB 65k, Új 250GB 78k, Phat 60GB LT3 50k, Phat LT3 45k - Budapest

ATM_automata
(senior tag)
Az FLB-ben ha jól látom, akkor alapból benne van az ASTRO, plusz fel van rakva az ES file explorer. Azt nem hiszem, hogy nem ismerné, amit csatolni akarok, merthogy odáig el sem jutok, hogy kiválasszam. A csatolás gombra kattinva már dobja is a hibaüzenetet.
Csak úgy...
Én nem a gyári email klienst használom (email for pw). Valaki panaszkodott is, hogy az nem jó. Van egy jópár nézz szét a marketen.

kecz
(fanatikus tag)
Kicsit off a problema, bocsi, de nem tudjátok, hogy a freemailes fióknál az smtp beállításoknál mi az ábra? Mert elvben neki nincs olyanja, mint a gmailnek, hogy neki az smtp szerója is gmail. Most elvileg az itthoni netem netszolgáltatója által megadott smtp adatokat kellene megadni, azzal nincs is gond (azon kívül, hogy valószínüleg egyszer megváltoztattam a jelszót és nem emlékszek rá
), de ha bárhol máshol csatlakozok egy nyílt wifire, akkor azokat az smtp-ket nem fogom tudni. Erre mi lenne a legjobb megoldás? Átirányítás gmailre?
Nem a tudatlanság a szégyen, hanem a hülyeség!

ATM_automata
(senior tag)
Az SMTP és a POP egymástól független, ergo freemail pop3 és gmail smtp együtt használható. A mail kilensbe be lehet rendesen állítani, így bárhonnan tudsz küldeni a gmail-es accountodon keresztül....
Én spec szolgáltató független, saját szerveres SMTP és IMAP levelezést használok, ezek is átmennek bármelyik szolgáltatón, nincs korlátozás, bár én 2525-ös porton küldöm. A Gmailnak is saját portja van (465), az se a 25-öst használja, szóval szerintem nyugodtan állítsd be, mennie kell.
[ Szerkesztve ]
Csak úgy...
A gmail mindent visz.
Az az adu ász. 
[ Szerkesztve ]

ATM_automata
(senior tag)
Mostmár igen, hogy van android...
Pl: Telefonon contactok szinkornizálnak a Gmail fiókkal, Thunderbird címjegyzék is szinkel a Gmail fiókkal, de úgy, hogy saját fiókot használok a T.birdbe....és mindenhol minden látszik..vicces.
[ Szerkesztve ]
Csak úgy...
Rájöttem, hogy hogyan lehet scriptet futtatni terminálból. 
Be kell másolni a /system/xbin mappába és ez legyen a kezdő sor:
#!/system/bin/sh
Így működik.
Remek. Mindjárt át is írom a blogomon a move dalvik-ot. 
igen, a fiókok és importálás címszó alatt gmailben.
@többiek
nem követtem a topikot, azaz követtem, de passzívan.
kijött már valami használható főzött rom, mert a hozzászólásokból az jött le hogy mindegyikkel van még jó pár gond...
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."
Elkezdtem készíteni egy romot még tegnap délelőtt, azóta fejlesztgettem, javítgattam és úgy gondoltam, hogy mostanra megérett a publikálásra. 
A neve DMC-ROM, a jelenlegi verziószám: 2.1r1
FLB v1.0beta3 az alapja, annyi módosítás történt rajta, hogy kiszedtem a számomra felesleges appokat, viszont hozzáadtam egy-két általam hasznosnak vélt appot is.
Már lassan 4 órája teszteljük 2 Pulsen is, eddig semmilyen bug nem jött elő egy alkalmazásban sem.
Lista a kiszedett appokról:
TouchPal és az összes nyelvi csomagja
VoiceSearch
Google Maps
Spare Parts
Astro File Manager
Lista a hozzáadott appokról:
QuickBoot
LauncherPro 0.6.0
T-s gyári fájlkezelő
gyári Android billentyűzet (VoiceSearch nélkül)
javított 3D Gallery az FLB beta4-ből
és az új Music app az FLB beta4-ből
Linpack eredmény:

Telepítés előtt ajánlott a teljes WIPE. A frameworköt a rom első indítása után telepítsétek, mert ha előtte települ akkor bootloop lesz a vége, de ez már pár hsz.-ben meg van említve. 
Link kiszedve.
[ Módosította: Viktor77 ]

m0rd0k
(senior tag)
app2sd működik már rajta?
Motorola Defy @Miui.us (Android 2.3.7)

matelijah
(újonc)
Nah mindjárt nekilátok és felrakom a romodat 
Működik az app2sd 

resch13
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy ha készítek egy ROM-ot, akkor azt kipróbáljam valahol, mielőtt élesben tesztelem a telefonon?
Pl. SDK-ban?
Köszi!

matelijah
(újonc)
Most bootol..

Eclips21
(tag)
az Android keyboard használod? az nem tud magyar T9-et ami szerintem elég nagy hiba vagy csak én használom a T9
[ Szerkesztve ]
Pulse, Penge, SGS Szeretem a Cicát :)
Nem szoktam T9-et használni, de ha többen is jelzik, hogy hiányzik nekik akkor esetleg visszatehetem a TouchPal-t is magyar nyelvi csomaggal valamelyik következő releasebe.

matelijah
(újonc)
Nah felraktam..
Minden jó minden működik..
Nagy respect!

Örülök neki 
Akármilyen bug jönne elő, jelezd nyugodtan.
Javaslom a full green framework-öt az espressoV2-re épül, de sokkal kiforrottabb. Én kértem a módosításokat a sráctól.
Innét letöltheted.
Az én legutóbbi ROM-om egyelőre bootloopol.
Lehet benne hagytam valami amit nem kellett volna. Majd kezdem előlről. Pedig már benne van a movetosd is. 
Én swype-ot használok. Igaz tanítani kell, de nem olyan bonyolult. Kell egy fájl ami tele van magyar szavakkal azokat mind egyszerre meg lehet tanittatni vele. Csak még az Ő, Ű beűt nem komálja. De majd idővel. 
[ Szerkesztve ]

matelijah
(újonc)
Egyébként én ezt a frameworkot használom.Ehhez egyébként van egy 'loading' köröcske is
![]()
A link:http://android.modaco.com/index.php?act=attach&type=post&id=57840 (ehhez van köröcske)
http://android.modaco.com/index.php?act=attach&type=post&id=57785 (ehhez nincs)
[ Szerkesztve ]
Ez az amit linkeltem. Csak nekem elküldte a srác a legutóbbit, mert nem ment a link. Ha tudod szerkeszteni akkor még törölheted a linket.
[ Szerkesztve ]