Ingyenes navigáció: http://waze.hu/
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Watt25
(senior tag)
Még én sem tűntem el teljesen. 
Átnéztem a blogomat linkügyileg, az R8a-n kívül minden link él és élni is fog. 

phoenix64
(senior tag)
Hát jah ez elég régi és nekem nagyon összetett
Nekem egy egyszerű leírás kéne arról, hogy tegyem fel a Styx ROM-ot. Ahhoz Cwm recorvery kell és azt nem tudom h kell feltenni.. meg ír valami TRE 2.1-et is a Styxnél.
Amúgy a Styx féle ROM-hoz is kell ext4? Vagy ott már annélkül is tud memkrarira telepíteni?
[ Szerkesztve ]

Watt25
(senior tag)
Minden recovery-t ugyanúgy kell feltenni.
Ne várj sokkal egyszerűbb leírást. Úgy kell csinálni a dolgokat ahogy le van írva. Olvasd el többször, ha elsőre nem megy. Tönkretenni nem tudod a telót, próbálkozz.

phoenix64
(senior tag)
Értem én, hogy ugyanúgy, de ezt a TRE 2.1-et nem értem meg azt, hogy hogyan kell CWM-et telepíteni bár ezt most olvasom egy angol forumon..
Amúgy ha z4root-al rootoltam az is jó?

Watt25
(senior tag)
Az nemtudommi.

NPeete
(kvázi-tag)
Hát, alapvetően nem kell külön rootolni a telefont. Az első lépés, hogy a custom recoveryt (ez a Clockwork) a fastbootban fel kell rakni. Ezután be tudsz lépni recoverybe, onnan pedig már egyből lehet romot telepíteni. A küldött régi, de jó leírás abszolút aktuális, csupán nem AmonRa-val, hanem Clockworkkel kell megcsinálni - ami amúgy innen elérhető.
Nem vagyok benne biztos, azonban ha már rootoltad a telót, akkor ha feltelepíted a Rom Manager nevű appot, onnan is tudod telepíteni a Clockworköt (erre a megoldásra én személy szerint nem esküdnék, valamint soha nem is próbáltam, nem tudom, hogy 2.1-el egyáltalán működik-e).
[ Szerkesztve ]

phoenix64
(senior tag)
Értem köszi. Styx ROM-hoz kell particionálni az SD kártyát? Vagy annnélkül is tud SD-re telepíteni?
Jah meg ezt a TRE 2.1-et nem tudod mi? Mert Styxnél írja, hogy ezt kell elötte feltenni.
ROM Manager nekem nem akarja flashelni a CWM-et, mindig valami hibát dob ki.. mind1 akkor marad a fastbootos megoldás
[ Szerkesztve ]
Működik a Rom Manageres megoldás 2.1 alatt is. Legalábbis amikor régen próbáltam, akkor ment, ha jól emlékszem. 
Egy próbát mindenesetre megér.
@phoenix64: Mivel CM6-on alapul, gyanítom, hogy tud SD-re telepíteni. A beépített megoldással csak az .apk-t teszi az SD-re, viszont az app beállításait és .dex fájlját nem, így ha kell a hely, jobban jársz az SD particionálással.
[ Szerkesztve ]

NPeete
(kvázi-tag)
Memóriakártyát akkor kell particionálni, ha akarsz app2sd-t - ami nem árt, Styxnél nincs sok hely alapból az alkalmazásoknak. A Tre az egy svéd frissítés, azonban ha fennvan a magyar 2.1-es, akkor már nem kell (és nem is tudod) felrakni a Tre frissítést (legalábbis nekem nem engedte...). Ugyanakkor megy rendesen a magyar updatetel is a Styx, a lényeg, hogy ne az angol (UK) gyári rom legyen fenn.
[ Szerkesztve ]

phoenix64
(senior tag)
Értem, köszi.
Memkarit ROM telepítés elött vagy után kell particionálni? Styxnél ezt írja: "In order for DT Apps2SD and swap to work properly, you must format your SD card properly before you install this rom. (I have a 8gb class 10 card with 256mb ext2 partition for a2sd and a 32mb Linux swap partition; the rest formatted to fat32.) However, the rom will work fine without doing that, you just won't have that added functionality. You can enable the built-in app moving if you prefer."
Ezekszertint elötte kell, ha akarok App2SD-t?
Igen, particionálni mindig romtelepítés előtt kell.

NPeete
(kvázi-tag)
Igen, előtte - ja és fontos, hogy jó legyen a memóriakártya. Nekem a régi microSD-m televolt szektorhibákkal, a telefon csomószor lefagyott, meg néha még elindulni se volt hajlandó... Az új class10es kártyával viszont igen pöpecül működik minden.
[ Szerkesztve ]

phoenix64
(senior tag)
Szerintem ami öcsémnek van az vmi szutyok class2-es lehet
Hol tudom megnézni cl hányas a memkari? Mert hogy ráírva nincs az ziher 
Amúgy elvileg 512MB belső tárhely van a telóban, amiből 256 használható nem? Öcsém feltett 2 játékot és máris rinyált a telefon, hogy már csak 3mb szabad hely van... ez hogy lehetséges? 
[ Szerkesztve ]

NPeete
(kvázi-tag)
Hát nekem mindkét kártyámra rá van írva (egy karikaszerű C betűben egy szám). Az is elképzelhető, hogy nincs, de akkor biztos valami lassú
(érdemes amúgy beruházni egy rendes kártyára, egy c10-es 8gigás kártya 3100 ft - jjó tudom, ez majdnem annyi, mint a telefon
)
Hát a belső memóriához nem nagyon vagyok tisztában, de ha 256 mega is, abban bennvan az egész rom kernelestül mindenestől. A 2.1-es gyári romon is, ha elkezded használni a telefont 0-ról, ~60 megánál nincs több helyed alkalmazást telepíteni... Ez 2.2-es verzióknál általában még kevesebb szokott lenni.
[ Szerkesztve ]

Watt25
(senior tag)
Ne keverjük (bár mindenki keveri) a memóriát a háttértárral. A memóriában futnak a programok, de a háttértárból töltődnek be (és ide installálsz). Memóriából 128MB-ot tud használni a Pulse, ebből általában 25-30MB szabad, ami kb azt jelenti, hogy folyton kivágja a programokat, mert kevés. (Ezért lassú ez a telefon.) A háttértár mérete erősen függ a telepített ROM-tól, illetve, hogy előtte milyen gyári ROM-ot telepítettél, mert az osztja fel partíciókra a háttértárat. Rosszabik esetben ez akár 40MB-ra is lecsökkenhet (mivel a /data partícióról beszélünk) szűz telepítés után, tehát ekkora helyre tudsz programokat installálni. (Ezen tud segíteni az App2SD. A memória gondokon pedig a swap partíció segít kicsit.)
[ Szerkesztve ]

phoenix64
(senior tag)
Aha biztos
Én ennyire nem értek hozzá, csak olvastam mobilarénán, hogy 512Mb ROM-ból 256Mb áll rendelkezésre, akkor a ROM az nem a tárhelyet jelenti?
[ Szerkesztve ]
Igen, a ROM a tárhelyet jelenti, a RAM pedig a memóriát. 

phoenix64
(senior tag)
Na, akkor csak jól gondoltam. 

phoenix64
(senior tag)
Feltettem a CWM, de halvány lila fingom sincs , hogyan kell ezzel particionálni az sd kártyámat... valaki esteleg tudna segíteni? 
A CWM-mel úgy tudsz particionálni, hogy felteszed a Rom Managert, abban megadod milyen és mekkora partíciókat szeretnél, ekkor újraindul a telefon, a recovery elvégzi a particionálást és kész is.

phoenix64
(senior tag)
ROM Manager nálam nem igazán mükszik. Most megcsináltam ez alapján, remélem semmi gubanc nem lesz. Amúgy Styx Romhoz mért Ext2 kell?
Minden romhoz ext2 kell, a fat/fat32-t csak adatok tárolására használja az Android, egyébként minden más partíció ext2 a telefon ROM-jában is.
szerk.: Amúgy így is jól csináltad szerintem, nem hinném, hogy lesz gond. 
[ Szerkesztve ]

NPeete
(kvázi-tag)
btw a legújabb styxhez már nem muszáj ext2, lecserélték a kernelt, kapott ipv6 meg ext3/4 támogatást - cserébe nem világítanak a billentyűk. Én még a régebbi romot használom, ahhoz ext2 kell.

phoenix64
(senior tag)
Már feltettem legújabb styxet ext2-vel meg 30mb swap-al, egész gyors
Most megnézem mit tud játékoknál.. nektek fruit ninja elfut ezen? Mert nállam gyári ROM-on elég diavetítés feelingje volt.
Amúgy ti milyen launchert használtok? Melyik a leggyorsabb launcher erre a telóra?
[ Szerkesztve ]
Viszont flashmemóriára kár ext2-nél újabbat alkalmazni, mert az ext3/4 elsősorban abban jobb, hogy nem igazán töredezik, ennek HDD-n van is értelme, de flashmemórián kb. semmi. 
Egyszóval, szerintem elég az ext2. 

phoenix64
(senior tag)
Valami nem fasza, nem tud fogadni bluetoothon semmit .. 

phoenix64
(senior tag)
Hmm játékra nem az igazi ez a ROM
Angry Birds lassabban fut mint gyári 2.1-en 

phoenix64
(senior tag)
Érdekes, hogy nem alapból a memkarira telepít, pedig a CM optionsba is ki van pipálva, egyik progit oda telepíti másikat nem, nem tom h látja e egyáltalán az ext2-t... vagy engedélyezni kéne vmit a terminálban?

tvamos
(fanatikus tag)
Es jatekra mit tegyek fel?
Csak jatek...WIFI.
Tomi - "Az alkohol nem megoldas, de a tej sem az!" - (altalam) ismeretlen szerzo / Minden, amit leirtam, csak a szubjektiv velemenyem, a valosaggal valo barmi nemu egyezes csak a veletlen muve!
@phoenix64: Androidon a Bluetooth küldés/fogadás érdekes tud lenni egyes esetekben, próbáld újraindítás után. A memóriakártyára történő telepítés pedig úgy fog működni, ha teszel fel A2SD-t. Ami alapból a romban van, az csak simán az SD kártyára telepít, az alkalmazás beállításait és tényleges futtatható állományát (vagy annak egy részét) a telefonon hagyja.
@tvamos: Attól függ, ha 2.1 kell akkor esetleg nézz körül a blogomon, ha pedig 2.2 akkor nem igazán tudom, talán valamelyik CM6 variáns. 

phoenix64
(senior tag)
És azt hogy lehet megoldani, hogy amit eddig a telefonon hagyott, azt most a memkari ext2 pariciójára tolja?
tvamos: Styx ROM nem is olyan rossz játékra, igaz hogy az angry birds laggol, de az még az x8 amon is hajlamos volt laggolni.. Styxen elég jól fut pl Fruit Ninja, ami 2.1 alatt kb 2FPS-t produkált 
[ Szerkesztve ]

NPeete
(kvázi-tag)
Én nem igazán játszottam mostanában, még anno a Cut the ropeppal játszottam, az első verzió szépen ment, semmi lag, aztán a frissítés az új pályacsomagokkal viszont már játszhatatlan lett...
@impalaman: persze, szerintem sincs semmi értelme ext3/4et használni - igazság szerint még az ext2 se teszi a legjobbat a memóriakártyának, exFAT talán még a legjobb megoldás az ilyen eszközökre, de hát azzal nyilván nem megy az app2sd

tvamos
(fanatikus tag)
Ha ez a Styx nem jon be, akkor nem kiserletezek tovabb. Inkabb veszek a gyereknek valami komolyabb cuccot, nagyobb kijelzovel. Unom a nyafogast hallgatni. Azert koszi a segitseget!
Tomi - "Az alkohol nem megoldas, de a tej sem az!" - (altalam) ismeretlen szerzo / Minden, amit leirtam, csak a szubjektiv velemenyem, a valosaggal valo barmi nemu egyezes csak a veletlen muve!

phoenix64
(senior tag)
Hát igen játszani nem egy number 1 ez a teló.
Nekem az Xperia x8 tökéletes főzött ROM-al semmilyen játék nem akad rajta még a Dungeon Hunter is elfut élvezhetően. 

tvamos
(fanatikus tag)
Na jo... de 7 eves... nem jatszik bonyolult jatekokat. De a merges madarak...
Most az a legnagyobb baj a CM6-tal, hogy o allandoan ujabb progikat installalna, de ez valahogy nem kezeli jol az SD-t, es mindig visszaal, hogy a belso memoriaba installaljon. Oda meg ertelemszeruen nem tud, es kiakad tole. Hozzam meg nem tud rohanni, mert 1600km-re lakom.
[ Szerkesztve ]

NPeete
(kvázi-tag)
Szerintetek most kb. mennyit lehet kérni egy 2 éves Pulse-ért? Hardveraprón nem nagyon találtam friss hirdetéseket...

Watt25
(senior tag)
Én igaz, hogy szokásos 2 év hűséggel, de 3700Ft-ot fizettem a ZTE Skate-ért pár hete... Vajon mennyit érhet akkor egy Pulse?
Hasznosítsd inkább valahogy, ahogy én is.
Állapottól függően 10-13 ezer Ft-ot.

NPeete
(kvázi-tag)
Akkor jól tippeltem, csak nem akartam irreális árat mondani se fel, se le.
Amúgy pont az eladás a lényeg, mert lenne, aki vinné, hogy fejlesszen rá - ezzel aztán ténylegesen lehet teljesítményre optimalizálni 
Szerk.: Áhh az egyetlen probléma, hogy nem tudom időben eljuttatni, ahova kell... Ugyanitt eladó ennyiért egy Pulse, akinek nem sürgős, viheti a korábban említett ártartományban 
[ Szerkesztve ]