A múlt héten már tapiztam ezt a telefont a T-nél, de most, hogy olvastam a tesztet visszamentem újra megnézni, próbálgatni. Hát az jött le, hogy ezt a telefont nem szabad ennyi pénzért (24k T. webshop) sem megvenni. Szerintem sokkal jobb választás az általam szintén többször (és most is) kipróbált Huawei U8500.
Ez a telefon a T webhopban csak 4.500 Ft-tal drágább vagyis 28,5K!
A különbségek: a Move külsőre (ízlés kérdése) borzasztó kicsi, és nagyon pixeles a kijelző. Ezen az oldalon látható kép nagyjából a valóságot tükrözi, persze fényesebb a kijelző és tisztább a kép, de itt jól látható, hogy mennyire pixeles élőben.
A Huawei-nek nagyobb (nem 2,8 hanem 3,2) a kijelzője, a felbontása pedig 320x480. Ez a felbontás ebben a méretben a Move-hoz képest gyönyörű képet ad.
Arról nem beszélve, hogy a marketen erre a felbontásra megvan minden program, míg 240x320-ra lehet, hogy magadnak kell otthon megírni!
A Move-nak a kamerája nulla, és a tesztelő is említi, hogy a hangminőségre is sokan panaszkodtak telefonálás közben. Speciel én nem szeretnék olyan telefont használni, amelyikbe állandóan kiabálni kell, hogy halljanak. A Huawei ebből a két szempontból csak jobb lehet.
A videó felbontása a Move-on állítólag 720x480, bár ha a minőség olyan mint a fényképeké, sok örömünk nem lesz benne. A Huawei 320x240-es videót tud.
Hogy melyik zenél jobban azt nem tudom, de mindkettőn 2.2-es Android van.
Az egyetlen amiben talán a Move a jobb, az a proci. Ebben MSM7227 van, míg a Huawei-ben csak MSM7225, igaz ezt felhúzták 600 Mhz-re, így hasonlóképpen "hasítanak" a gépek. Grafikus gyorsító egyikbe sincs, de érzetre mind a kettő szépen működik.
A T-nek mindegy melyiket veszitek, legfeljebb az Alcatelnek nem (az OT 990 jobb ennél a Huawei-nél, de az drágább is lesz), viszont a két telefon esetében nem kérdés, hogy megér-e a különbség 4,500 Ft-ot.
[ Szerkesztve ]