Na végre, nemcsak barkács-megoldással lehet megcsinálni 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Na végre, nemcsak barkács-megoldással lehet megcsinálni 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Polár továbbra sincs hozzá. Nem mintha telne az obira, de gondolom akinek van az szívesen használna polárt hozzá....

Ilyen látószögnél polárral csak óvatosan... 24mm-nél már nem lehet gond (de akinek 14-24-e van, annak sanszos, hogy van mellette 24-70 is
).

hát, én nem rég adtam el, mivel itt hevert hónapok óta használatlanul. a 14-24-re viszont valóban nem lenne rossz egy polár.. 
http://mlzphoto.blog.hu/

Ha lesz, csak óvatosan, nehogy ilyen képek is készüljenek. 
http://www.kenrockwell.com/tech/images/KEN_6031-polarizer.jpg

Irgum-burgum, hát ezért írok én cikket erről? 

Hehe, a Te képed még jobb is! 
(#8) philoxenia

Kellő óvatossággal használva a polárt azért nem ilyen képek készülnének, nem beszélve arról, hogy a 14-24 olcsón sehol sem kapható: [link], tehát a rávaló polár már csak haba tortán, akkor is, ha drágább, mondjuk például ez. [link]
Esetleg nagyobb méretű, a vignettálás elkerülése érdekében....
[link]

Minél nagyobb a látószöged annál nehezebb elkerülni ezt a jelenséget.
Az általad linkelt oldalon se nagyon van ehhez hasonló látószöggel készült kép, amin az égbolt is látszik, nem véletlenül.
Még ekv. 20mm-en készültet se találtam közöttük.

Hát azért ha APS-C-n használja valaki a 14-24-et, akkor még 20mm-nél is /eq. 30/ is jól jöhet a polár egy tájképnél.... Esetleg kitalálhatnának valami ívelt felületű polárt a nagyon nagy látószögekre... 
Itt mi a lényeg? Webfordítással nem az igazi... 
[ Szerkesztve ]