Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

nasa is ilyennel kutathatja a mélyűrt :)

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#2) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

na ez már nem hat olyan bóvlinak mint a ma bemutatott vízalatti pentax masina.szivesen elfogadnék egy ilyet,kiváncsi vagyok az ár alakukására :K

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#3) I.P@trick válasza eclipse006 (#2) üzenetére

I.P@trick
(lelkes újonc)

Azért az a vízalatti pentax sem valami bóvli részemről.
Ez viszont ígéretesnek tűnik, jól néz ki, tudása is kiemelkedő, de az árára én is kíváncsi vagyok :)

Megszólnak, ha részeg vagyok. De mit szólnak,ha szomjan halok?

(#4) eclipse006 válasza I.P@trick (#3) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

annál a fórum témánál is irtam hogy a tudása tetszik a vízalatti Pentaxnak,csak a külseje gagyi hatású,itt sem úgy értettem... :K

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#5) xT4ken

xT4ken
(kvázi-tag)

Nekem olyan hatasu ez az egesz mintha egy kis kompakt lenne beleteve egy nagyon meretu 'ruhaba'. Biztos jo, de nekem eroltetettnek tunik ez a dSLR kinezet...

(#6) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi értelme van a 16x optikai zoomnak? Ez már borzasztó módon rombolhatja a képminőséget.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#7) DV válasza schawo (#6) üzenetére

DV
(senior tag)

26x optikai zoom. :Y

[ Szerkesztve ]

(#8) vocsok válasza schawo (#6) üzenetére

vocsok
(újonc)

Ez azoknak kell, akik nem akarnak DSLR-el bajlódni, obikat csereberélni és 40 dekánál több súlyt a kezükben tartani.
:DD
Meg lehet érteni...

(#9) schawo válasza DV (#7) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jézusom, elnéztem :O

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#10) schawo válasza vocsok (#8) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annak kell 26x optikai zoom? Kíváncsi volnék, hogy 26x zoomal képstab mellett 100-ból hány képet lő bárki az elviselhető kategóriában :DD

Érdekelne az effektív felbontás is, egy ilyen mini-CCD és a zűrzavar-optika jó ha pár megapixelt tud.

(#11) vocsok válasza schawo (#10) üzenetére

vocsok
(újonc)

Erre így nincs válasz. :D
Összehasonlítani a kategóriatársaival lehet majd.

(#12) orbano válasza vocsok (#8) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

akinek ilyen bajai vannak, az vegyen inkább egy májkonzervet, azzal is lehet ilyen minőségű képeket készíteni, és sokkal olcsóbb, kisebb, könnyebb :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#13) Degeczi válasza schawo (#6) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

nem állt le ez a verseny sem: a Fuji HS10-ben már 30x-nál tartanak... :(

(#14) Overdose.

Overdose.
(újonc)

A gép ára ismert:399$
Megjelenés: 2010 április

[ Szerkesztve ]

(#15) huszar90

huszar90
(tag)

miért kell dslr-nek kinézi egy kompaktnak? :F

(#16) Agent87

Agent87
(fanatikus tag)

úgy néz ki mint bármelyik bridge gép mit kell ezen kiakadni?

(#17) schawo válasza huszar90 (#15) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha ez kidugja a csőrét a 26x zoomhoz, akkor egy kompakt forma kifordulna a kézből :)

[ Szerkesztve ]

(#18) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Hihehetlen, hogy a magyar fórumokban mindent fikázni kell.
Igenis van helye ezeknek a gépeknek (jó a 26X télleg overkill).

Én nem vagyok profi fotós plusz ismerem magam annyira hogyha beszálnék a DLSR hintába akkor akkor minden pénzem arra menne, viszont a kompakt gépeknél azért szerenék kicsit többet beleszólni abba hogy mi történik az exponálás elött, közben és után.
Nekem egy Canon SX10IS-em van és számomra ez pont az a középút ami már hozza azokat a lehetőségeget amiket az én amatőr fotózási tudásommal ki tudok használni és alacsony ISO mellett a képminőségben sem kell komoly kompromisszumokat kötni egy belépő DLSR-hez képest. Ja és állványról tele állásban is lehet igen jó képet készíteni.

Valsz a pentax se úgy gondolta majd sötétben kézből fogja leovasi az elsuhanó repülők sorozatszámát a kedves vásárló.

Na písz.

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#19) alonso64

alonso64
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

F5.6 fényerő nem is rossz 720mm-en. Szerintem ennek a gépnek a BSI-CMOS a legfontosabb újítása.Legalább nem szálltak el a megapixelekkel.

[ Szerkesztve ]

(#20) alonso64 válasza alonso64 (#19) üzenetére

alonso64
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Jaj,ez félrement, ebbe még nincs BSI-CMOS, sajnos.Összetévesztettem a Fujifilm HS10-zel amiben van BSI-CMOS. Meg nem is 720mm a optika vége.

[ Szerkesztve ]

(#21) fairi válasza O_L_I (#18) üzenetére

fairi
(senior tag)

560mm tartományt mire használod?
sőt ha 720mm lenne azt mire?

nem a kompakt létjogosultsága a kérdés,vagy a bridge kategóriának,hanem ennek a nagy zoomnak!!
nagy átfogás gyenge képeket eredményez főleg a végállásokban
28mm kezdőnek szuper,de 400mm felett már mire is jó? állatfotózás(lesifotózás),de egy 26-szoros,30-szoros csodagép végállásban szép, éles fotót fog készíteni róluk?

(#22) Dzsano

Dzsano
(tag)

Nem értem mit jajgattok a Pentax nagy (26x) zoomja miatt, amikor az Olympus 590UZ, melyen először megjelent, már ki is ment a divatból...

És igen, aki nem vérprofi (vagy magát annak gondoló) de sok állítási lehetőségű, komolyabb amatőr gépet keres, nem valami tenyércsodát, azoknál csakis a bridge gépek jönnek be.

Én inkább azon röhögök, amikor több százezret beleölnek egy gépbe és utána kiderül, hogy a mobilommal több képet csináltam, mint a "profi" fotós, és jobban megkomponálom a képet, és ha nem is jó a képminőség, de a tartalom az "ott" van, nem pedig a fellegekben járok, és objektíveket cserélgetek, amíg elmegy a téma a szomszédba...

Vagy külföldön ellopják az egész fotóstáskát mindenestől...

A fényképezőgép csak egy eszköz.

(#23) fairi válasza Dzsano (#22) üzenetére

fairi
(senior tag)

"És igen, aki nem vérprofi (vagy magát annak gondoló) de sok állítási lehetőségű, komolyabb amatőr gépet keres, nem valami tenyércsodát, azoknál csakis a bridge gépek jönnek be."

ők nem igénylik a jó képminőséget,vagy egy ilyen ember nem érdemli meg?

bridge azt jelenti híd a DSLR és kompakt közt,talán egyik gép ami tényleg belefér ide a canon G11,nem tud csilliószoros zoomot,meg MP-ben is le van maradva,de nagyon jó zajszint iso400-on is... Csak 5-szörös zoom...
ilyenek képzelem egy jó bridge-ét..http://pixinfo.com/cikkek/canon_powershot_g11.12

Ez se egy rossz:http://pixinfo.com/cikkek/fujifilm_finepix_s200exr.1
na ez talán tényleg nevezhető bridge-nek,csak az a fránya CA,fuji ficsőr...
de ez se csilliónyi zoomos tudom...

"utána kiderül, hogy a mobilommal több képet csináltam, mint a "profi" fotós, "
szted a képeket menyiségben(darabszám) kell mérni?attól leszel nagy fotós?
na ezen a mondatodon gondolkozz egy icipicit

"nem pedig a fellegekben járok, és objektíveket cserélgetek, amíg elmegy a téma a szomszédba..."
egy jó kis UZ kizoomolás,és míg az AF talál vmit elmegy a téma a fellegekbe könnyedén...

nem tudom mi abban nehéz megérteni,hogy itt senki nem a bridge-t fikázza,hanem az esztelen zoomnövelést,és mellé az MP növelést..
ez a kettő együtt sok jóval nem kecsegtet...

(#24) Fryskitt

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik. :N

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

(#25) milszab

milszab
(kvázi-tag)

Tapasztalatokat, tesztképeket rakhatnátok fel, bár ha valaki használja már! Én is szemezgetek a géppel nagyon! Bár előtte az S5600-as-omat elkell passzolnom...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.