Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) pincehely válasza atti_2010 (#11) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az én 9550-em 480-as FSB-t is bír.
Sokan vagyunk szerintem hasonló eredményekkel jelen a fórumon.

http://kefetemap.deviantart.com/

(#52) akosf válasza Bluegene (#41) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam egy Gigabyte GA-G33M-S2L lapban 340-345MHz-es FSB környékén megáll a tudomány. A Q6600-osnál ez 25% tuningot jelentett, de a Q8200 esetében már csak 2%-ot. Ilyen esetekben jól jöhet a nagyobb szorzó...

(#53) Bluegene válasza akosf (#52) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

E5200 esetén pedig 50-60%-ot :)

az való neked

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#54) TK36

TK36
(tag)

Úgy tünik, hogy máshol piacot kezd veszíteni az Intel, hogy ilyenben gondolkodik?
"elárulta, hogy olyan, megfizethető áron megvásárolható CPU-k piacra dobásán gondolkodnak" - és kinek lenne az megfizethető? :B

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#55) Tomcat

Tomcat
(őstag)

A hírhez hozzászólva úgy gondolom hogy itt is él az az aranyszabály hogy a jó ötletet nem bűn ellopni (lemásolni), csak itt az AMD BE procik "ihlették" meg az Intel-t miután látják az AMD BE procik elterjedését és keresettségét az utóbbi időben. Meglátjuk lesz-e belőle valami, de van egy olyan érzésem hogy az Intelnél várhatóan nagyobb lesz a szabad szorzózáras CPU-kon alkalmazott árrés mint az indokolható lenne. :)

Tomcat

(#56) Tomcat

Tomcat
(őstag)

2* küldte el!

[ Szerkesztve ]

Tomcat

(#57) akosf válasza Bluegene (#53) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van E5200-asom is. Nem pótolja a quadot.

(#58) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ez kell a nepnek, felesleges lepes volt eleve amikor varialtak vele.
Es ez ervenyes mindket gyartora.
Siman inaktivalnam a turbo boost-tot mihelyt nem auto szorzon van a cucc, ennyi.
Aki fagyasig akarja hajszolni a CPU-t az meg fogja tenni igy is ugy is.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#59) Oliverda válasza akosf (#57) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

áhhh...ugyan... a négy magot úgysem használja ki még semmi.. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#60) Golli válasza Oliverda (#59) üzenetére

Golli
(tag)

Még a 2-t sem... :U :C

Gondolom azoknak szánják ezt akik nem akarnak még váltani másik foglalatra de szeretnének még egy kicsit "fejleszteni\újítani" több teljesítményt kapni ebben a foglalatban. (1156)

[ Szerkesztve ]

"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?"

(#61) Daczy válasza Silentfrog (#14) üzenetére

Daczy
(fanatikus tag)

kérdés, hogy ezt magyar piac is így fogja-e gondolni.... :U

nem úgy van az Sztálin elvtárs....

(#62) proci985 válasza Oliverda (#19) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

volt már olyan emlékeim szerint... ld qx6700, qx6600 (bár utóbbiból baromi kevés volt).

más: az e6500 lockmentesnek szerintem sok értelme nincs szorzóemelésnek az 1066os FSB mellett (alapból is magas a szorzó, tehát nehezebb wallba futni, viszont a bus szűk keresztmetszet), de ők tudják. egy esetleges 8000es meg túl drága lenne.

amit meg a turbo boostról mondtak... ott is szorzóemelésről van szó terhelés hatására. tehát, adott esetben lehet lassabb lenne egy szálon, ha boosttal felmehet a szorzó 23ig, alap szorzó 20, user meg beállít fix 21et.

ha meg ért is valaki hozzá, akkor a szorzóemelésnek ott lesz értelme, ha wallba ütközik az ember, és (egyel) magasabb szorzóval még emberi feszültség/elvezethető meleg esik a procon. ÉS emellett az FSB nem szűk keresztmetszet, mert akkor lehet a szorzót emelni ameddig csak akarja az ember, gyakorlati haszna nem lesz sok.

olcsób lapoknál, amik nem bírják a sávszélt ez egy jó dolog lehet, de ott meg általában mást is alul szoktak méretezni. értsd, ha 340-350et bír a lap, akkor általában az áramellátás se szokott túlméretezve lenni, tehát a quad tuning mindenhogyan felejtős.

persze, hozzánemértőnek egyszerűbb, mert állít egyet és jé már megy is, meg tesztekbe bele lehet írni, hogy soha ilyen egyszerű a tuning még nem volt, de a gyakorlati hasznát én megkérdőjelezném.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#63) Gyuri27 válasza proci985 (#62) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Intelnél halál felesleges. Amig fsb emeléssel mennek a dolgok (márpedig mennek) addig egy forint felárat nem ér meg.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#64) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgyis drága lesz, ha lesz, nem kell ennyit izzadni. :D

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#65) akosf válasza proci985 (#62) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

(#62) proci985: "volt már olyan emlékeim szerint... ld qx6700, qx6600 (bár utóbbiból baromi kevés volt)."

Ennek a QX6600-osnak esetleg nem tudod a sspec kódját?
Valóban volt ilyen processzor? :U
Engem érdekelne egy példány, mint ritkaság...

(#66) Oliverda válasza akosf (#65) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#67) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

valami átverés lesz a dologban, le fogják válogatni a procikat :(

vagy el akarnak nyomni egy sz*r szériát egy kis PR-al :))

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#68) akosf válasza Oliverda (#66) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos ez csak egy sima G0 steppinges Q6600-as.

(#69) Oliverda válasza akosf (#68) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rosszat linkeltem

[link]

(#70) akosf válasza Oliverda (#69) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi! :C :R

(#71) belanet válasza akosf (#70) üzenetére

belanet
(tag)

Nekem még csak nem is G0-ás Q6600-am volt és én sem jutottam vele 3,6Ghz -ig amíg vissza nem vettem a szorzóból... :K :DDD

http://www.spring-gas.hu

(#72) proci985 válasza akosf (#65) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

arra készülj fel, hogy tényleg nagyon ritka volt. ebayen láttam belőle 1-2őt, de egyébként fehér holló szintű volt.

a dolgot nehezíti, hogy a q66osnak nem fix a szorzója (6-9 között állítható), tehát szorzózár azokban sincs tradicionális értelemben, csak 9 fölé nem lehet vinni a qxel ellentétben.

(#73) pincehely válasza proci985 (#72) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"csak 9 fölé nem lehet vinni a qxel ellentétben.": Hát ez a nagy szívfájdalmam nekem is :D

(#74) danati válasza D1Rect (#49) üzenetére

danati
(senior tag)

Detto. Olcsó 2 magos jó tuninggal olcsó lapba és meg is van az ütős quad konfig. :D

(#75) akosf válasza proci985 (#72) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A fehér holló színtű procikat érdemes gyűjteni... a többihez később is hozzá lehet jutni. Egyébként ahogy láttom, - illetve ahogy nem, - egyetlen darabot nem lehet fellelni. Egyre jobban tetszik. ;]

(#76) JanR

JanR
(őstag)

Na jo, de ha szorzozar nelkuli procik lesznek, akkor nem kell majd gyartani pl i7 920/940/965/975/stb.-t, mert megveszi az illeto a 920-at, azt szoroz :DDD Vagy tevedek? :)

www.oaziscomputer.hu

(#77) pincehely válasza JanR (#76) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valami okuk akkor is van, hogy ezt tervezgetik.

(#78) JanR válasza pincehely (#77) üzenetére

JanR
(őstag)

Biztos olyat tudnak, amit mi meg nem :)

www.oaziscomputer.hu

(#79) Aggregátor válasza JanR (#76) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De attól mert szabadon állítgatod a szorzót, még nem garantált a tuning...
Illetve ilyen alapon most is felesleges a 975, mert a 920-t simán fel lehet húzni a 975 órajelére.

[ Szerkesztve ]

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#80) proci985 válasza akosf (#75) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, ebben egyetértek, ritkaságokat kell gyűjteni :K .

a helyzet az, hogy kenti quadból szeinte az összes q66os volt, pár q67es (topikban láttam kb 5 darabot), nagyon ritkán qx67es és qx6850es, illetve elvileg voltak qx66osok is még amikor 500-600usd volt a q66os ára (tehát, 2007 július előtt).

egy oldal tesztjében anno láttam qx66ot, meg is lepődtem rajta anno, hogy ez mi. viszont az állítható szorzó miatt a q66osok egy részét is qx66osnak hívták páran, tévesen (számuk se egyezik), emiatt is nehezebb lesz szerezni.

aztán, olyan verzió is lehet (intel proc findert érdemes megnézni), hogy a qx66osok a gyakorlatban ESek voltak, az meg meg is magyarázná, hogy kb miért nincsen belőlük.

a qx67ben viszont biztos vagyok, hogy került retail forgalomba is, a 6850es pedig a qx9770 előtt volt a flagship modell.

JanR: nem olyan biztos az, nagyobb modellek általában jobban mennek (ez logikus is a szelektálás alapján)

[ Szerkesztve ]

(#81) brd

brd
(PH! kedvence)

Intel még mindig "hülye" (nem magának hülye, hanem nekünk, ezért az idézőjel :) ). Aki tuningol, így is tud tuningolni.
Lefelé mikor lehet már menni a szorzóval (és brutálisan alulfeszelni)? 1-3x-os szorzó bőven elég bizonyos esetekben, mégis, 6x a legkisebb. :(

One trend a day keeps the doctor away

(#82) pincehely válasza Aggregátor (#79) üzenetére

pincehely
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lesz ez még másként is. Talán az AMD legújabb dobására lesz ez az ellenszer. Ki tudja, talán az Intel csak üzenni akar az ellenfélnek, hogy a jelenlegi techmológiai fölényen kívűl van még marketing fogás is a tarsolyában.

(#83) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a hozzá nem értők tuning procija lesz. Eleve a magasabb FSB gyorsabb gépet eredményez.
De hogy is van ez a FSB wall-lal? Elég sokan említették, hogy wall-os a procijuk, még 350 MHz alatti értékekkel is vannak egy jópáran.
Bár nem értem hova a nagy sietség, az enyém gond nélkül menne 3GHz-en is, de inkább alulfeszelve használom, mert semmivel sem jobb a gyorsabb proci átlagos használat mellett. (na ezért most mit fogok itt kapni!)

[ Szerkesztve ]

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#84) leviske válasza 8nemesis8 (#47) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha úgy vesszük, az AMD-nek se volt rá szüksége. Mikor nem nagyon mentek a procik, akkor a szorzózármentesség se ért sokat. Most meg szorzózár mellett is elég szép eredményeket ki lehet belőlük sajtolni.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#85) D.Orion válasza Abu85 (#29) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Kétlem, hogy White lenne, elég csak megnézni, hogy kik a tulajdonosok. :DDD Enyhén furán hatna, ha a kék csillag hátteréből kiemelnék a fehéret. Gondolom érted mire gondolok. ;]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#86) Gyuri27 válasza leviske (#84) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

De kellett. Miért? Mert voltak gyenge lapok és gyenge userek. Így a tuningnál meg csak egy dologra kelett figyelni (ht-re, ramra nem). Teccik érteni? :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#87) proci985 válasza Depression (#83) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a wall chipsetfüggő, meg procifüggő is. pl a p35ös chipsetek kétmagossal 490-540 körül mentek, négymagossal 450 még általában meg szokott lenni. p45nél kétmagossal a 600as érték is meg szokott lenni, bár oda már eléggé masszív ramok is kellettek ddr2esekből, amik kibírták az 1200as tempót.

viszont, g31nél a chipset jobb esetben bírt 350et, nforce680-780nál is érdekes módon 340-350között wall volt annak ellenére, hogy a 400as qx9770el viszont mentek.

kenti quadoknál (azaz q6600nál leginkább) a proci miatti FSB wall gyakorlatilag nem létezett (legalábbis értelmes beállítások mellett kb lehetetlen volt belefutni még vízen is), legalábbis p35ön. korai x38aknál, illetve a 680-780as szériáknál jól dokumentált eset volt, hogy 3000 fölött már postolni se volt hajlandó. gyengébb lapoknál meg általában még a wall előtt kifogyott a lap áramellátása, szóval a probléma ismételten elméleti jellegű volt.

enyém alul is van feszelve, és 3mon is jár:)

(#88) FoBCRaistlin

FoBCRaistlin
(őstag)

érdekes lenne egy "ES" szerű intel proci elérhető áron.

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.