Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) mmdms

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Jó lenne, de eddig miért nem jutott eszükbe?

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#2) bitblueduck

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Mikor hathat negatívan a turboboost kikapcsolása tuning mellett? Mondjuk egyszálú proginál, ahol a tuning kisebb, mint a boost-os max. órajel?

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#3) Bluegene válasza mmdms (#1) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem véletlenül van az a szorzózár

gondolj bele ha a legtöbb proci szorzózárral lenne senki se venne drága procit, hisz a kicsik szorzóját felnyomod és ott vagy

az AMD kénytelen volt sok Black edition szorzózármentes procit kiadni h növelje népszerűségét, az intel úgy tud a legnagyobb pénzt csinálni ha szorzózáras procit csinál

sztem sokat nem jelent h nincs szorzózár, hisz az fsb növelésével elérhető a proci maximuma általában

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#4) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Úgy látszik megérné :)

(#5) akosf válasza Bluegene (#3) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért páran örülnének, ha lenne a 420-as Celeronból vagy az Atomokból szorzózár mentes verzió. ( Álmodik a nyomor... :DDD )

(#6) mmdms válasza Bluegene (#3) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Evvel én is tisztában vagyok, de egy-egy szériában egy lockmentes elfért volna.

sztem sokat nem jelent h nincs szorzózár, hisz az fsb növelésével elérhető a proci maximuma általában

Hát, azért ez nem teljesen így van. Gyengébb képességű lapok nem biztos hogy bírják a 450+ fsbt, vagy pölö 800-as ramok korlátoznak, mint az én esetemben. Személy szerint a 8X00-s szériában szívesen láttam volna egy lockmenteset.

(#7) Doom válasza mmdms (#1) üzenetére

Doom
(fanatikus tag)

TizenX évvel ezelőtt egy prociban sem volt szorzózár.

''Tremble, mortals and despair! Doom has come to this world!''

(#8) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van egy olyan érzésem hogy ez az egész dolog meg fog akadni a "gondolkodik" fázisnál.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#9) azbest válasza mmdms (#1) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha nem lesz szorzózár, akkor nehéz lesz 100MHz-enként növelni az órajelet*... legalább 10% tartalék azért szokott lenni a procikban, hogy stabilan fussanak mindenféle lapban... az intelnél az 50% sem ritka.

*: persze lehet, hogy a többség egyáltalán nem is tud / nem is akar foglalkozni ezzel és inkább fizet felárat a hivatalos +100MHz-ért

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#10) D1Rect válasza Oliverda (#8) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kár lenne érte.

Milyennapvan?

(#11) atti_2010 válasza Oliverda (#8) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Vagy olyan árban mérik hogy elmegy a kedvük a kedves vásárlóknak.

mmdms:kíváncsi lennék arra a procira amelyik 450 fsb-t bír, általában nem az alaplapon bukik el a dolog, a ramokat vissza lehet osztani.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#12) mmdms válasza Doom (#7) üzenetére

mmdms
(őstag)
LOGOUT blog

Dejó is volt, imádtam szorzó-fsb variánsokkal szórakozni.

atti_2010: pölö az enyém? Pont 450-en megy, 4 modullal csak agyonfeszelve mennek többet a ramok. g31-es lapok, meg ilyenekre gondoltam főleg.

[ Szerkesztve ]

(#13) GrotESC

GrotESC
(tag)

Intel Black Edition-t a népnek! Ez feketébb, mint az AMD megoldása :)

Mindenhol jó, de legjobb a Garfield!

(#14) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

"megfizethető áron megvásárolható " ez egy jo kis mondat az intel részéről... :)

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#15) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Az áron csökkenthetnének... Jó sokat... :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#16) atti_2010 válasza mmdms (#12) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ja mert én az AMD fele FSB-re gondoltam, ami tulajdonképpen nem is FSB úgyhogy bocsi.

Silentfrog:az Intel nyelven kb 700$ lehet.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#17) dokar válasza GrotESC (#13) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor inkább már Intel White Edition a nagyobb összecsapás érdekében. :D

extra

(#18) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó reggelt intel!

Aurea mediocritas

(#19) Oliverda válasza atti_2010 (#11) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet hogy lehozzák az 500-600 dolláros kategóriába is.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#20) errorcode06

errorcode06
(fanatikus tag)

ja hogy még csak gondolkodik...

Aki felvesz Diablo partnerlistára, írja oda hogy PH-ról, máskülönben nem igazolom vissza!

(#21) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit lépett az AMD, hogy az Intel elkezdett miatta mozgolódni? Vagy csak készülnek 2011-re? ;]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#22) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Intel árazásával az a baj, hogy nagyon durván emelkednek az árak ahogy megy fel a freki, hogy nem éri meg a magas frekiset megvenni. AMD-nél bőven nem ennyivel drágább a BE mint a legalapabb.

(#23) Bluegene válasza mmdms (#6) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Evvel én is tisztában vagyok, de egy-egy szériában egy lockmentes elfért volna. van, úgy hívják őket h extreme edition

Hát, azért ez nem teljesen így van. Gyengébb képességű lapok nem biztos hogy bírják a 450+ fsbt, vagy pölö 800-as ramok korlátoznak, mint az én esetemben. Személy szerint a 8X00-s szériában szívesen láttam volna egy lockmenteset. ezért mondtam hogy általában, az olyan procikat fogja vissza a szorzó mint Q8200, de egyébként egy jó lapban a szorzólock-os procik is kifutják a maximumukat, vagy közel a maximumukat

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#24) Sicilian válasza leviske (#21) üzenetére

Sicilian
(őstag)

Lehet, hogy mi még valamiről nem tudunk !! :DDD

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#25) D1Rect válasza Bluegene (#23) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na igen, a Q8x00 tényleg pöpec lett volna szorzózár nélkül, nem is vettem volna AMD-t.

Milyennapvan?

(#26) FRENK1988 válasza leviske (#21) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megunták, hogy a sok tuningos AMD-val nyomul :DDD

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#27) Bluegene válasza D1Rect (#25) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a Q8400-as állítólag már elég jó, tesztek szerint viszi a 4 gigát

de a Q8200 tényleg csak belépő szint

(#28) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, ha a csúcskategóriában akarják csak megjátszani ezt, akkor sok értelme nincs.
Bár gondolom biztos jóval drágább lesz az a proci, amiben nincs lock. Már ha lesz olyan...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#29) Abu85 válasza GrotESC (#13) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ... White Edition lesz. :D

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#30) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Ne reménykedjetek :N

Nem véletlenül lett behozva a szorzózár. Előtte, még az MMX-es időkben boldog-boldogtalan hamisította a procikat. Megvettek 1-2 ezer darabot, megnézték mennyit megy, aztán átszitázták a feliratokat.

(#31) D1Rect válasza Bluegene (#27) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Remek, de a Q8400 ~35K....
Igaziból az Intelnél az árazás a fő "probléma".

Milyennapvan?

(#32) Móci válasza Abu85 (#29) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem Blue? :DDD

(#33) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélem meg is valósul az elképzelés. :K

(#34) Roxbury

Roxbury
(senior tag)

Képzelem mi pénzt elkérnek majd értük.

(#35) darkarthur válasza D1Rect (#31) üzenetére

darkarthur
(senior tag)

Megtehetik! :K

Reméljük, nem csak elgondolás szintjén marad meg a dolog! :C

Samsung Galaxy S 2.3.6 (Darky's V10.4.2)

(#36) Bluegene válasza D1Rect (#31) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miért is?

miért mennyibe kéne kerüljön? ez egy 45nm-es yorkfield

(#37) marcus.fenix válasza Bluegene (#23) üzenetére

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A lockmentes prociknak pont az a lényegük, hogy egy 15k-s lapon, két noname memória mellett is kifutják a maximumot, némi feszemeléssel és egy jobb hűtéssel... Szerintem legalábbis.

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#38) Móci válasza marcus.fenix (#37) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az jó lenne, de mivel tuningban jobbak, így drágábbért el lehet őket adni pont ezért. Az intel meg gondolom egész szép árcédulát tudna rá tenni, mert ugye tuning a cucc. S ha extrát akarsz, fizess érte.

(#39) Bluegene válasza marcus.fenix (#37) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát akkor rakj bele egy lockmentes QX9650-est bvagy QX6800ast vagy EX6800-ast a 15K-s lapba két noname memória mellé :DDD
k
nincs értelme, mert a lckmenetes procik mindig drágák lesznek, 100K-s proci mellé butaság filléres lapokat rakni

az meg csak álmodban valósul meg h az intwel olcsón lockmentes procit fog kínálni, el fogja kérni az árát

(#40) akosf válasza Bluegene (#39) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyan... Az Intel azt is megtehetné, hogy a rosszabbul sikerült példányokat tenné lockmentessé. Ezzel az "olcsó" procik lennének lockmentesek. Persze így lőttek a tuningnak, de elmondhatnák, hogy ők is tudnak kínálni olcsó alternatívát...

(#41) Bluegene válasza akosf (#40) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én nem hiszek ebbe

az aktuális intel lockmentes procik az extreme edition-ök kb 250-300 magyar rúpiába kerül, vagy 1000 dollár körül

nem fognak ilyen procikat mostantól 200 dolcsiért adni, biztos vmi egyébként relatív gagyi proci szorzólockmentesítenek, pl E5300

egyébént ami proci nekem van az E5200 az gyakorlatilag szorzólockmentes, 12,5-es szorzó, az 450fsb-nél, 5,6 ghz, vagyis gyakorlatilag szorzólokmentes ;) , annyit úgyse tud, nem a szorzó határolja

(#42) lizakattila

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát érdekes elképzelés. Főleg, hogy már megszoktuk Inteléknél, hogy fsb/bclk emeléssel tuingolunk, legalábbis részemről.
Viszont annak kifejezetten örülnék, ha 1156-os foglalatba kiadnának ilyen procikat, mert akkor az azt jelentené elvileg, hogy a hírekkel/találgatásokkal ellentétben kicsit hosszabb távra tervezték ezt a foglalatot.

"kedvelik a tuningra vágyú felhasználók" - Itt mintha lenne egy kis elírás.

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#43) Móci válasza lizakattila (#42) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az 1156-os lockmentes procikra nem sok esélyt látok...
lehet, hogy lesz, de nem vennék rá mérget. Mondjuk vicc, amit a foglalatokkal művelnek, de ez van.

(#44) D1Rect válasza Bluegene (#36) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megéri kategóriával már kiegyeznék.

Milyennapvan?

(#45) marcus.fenix válasza Bluegene (#39) üzenetére

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ki mondta hogy az Intelről beszélek?

Aprópénzért vettem hárommagos BE-t, bekapcsoltam a negyedik magot, húztam rajta 600MHz-et gyári hűtéssel egy 17k-s lapban, azt' jóság van... Épp ezért ha Intel bácsi feláron akar az amúgy is bájos árcédulái mellett lockmentes procit adni, annak a végeredménye valószínűleg bukta lesz. Egy szűk réteget lehet így megfogni, mégpedig azokat akiknek amellett hogy sok a pénzük, szeretnének tuningolni, de úgy, hogy valójában nem értenek hozzá... Hány százaléka lehet ez a piacnak?

[ Szerkesztve ]

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#46) lizakattila válasza Móci (#43) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Maga az egész homály egy kicsit.
775-be már nem hiszem, hogy piacra dobnának új procit (legalább is lockmenteset - a 6500k sem terjedt el). 1366-ba szintén nem tartom túl valószínűnek, hiszen azok az Intel jelenlegi csúcsprocijai - ezeket sajnos szintén nem a megfizethető árkategóriába árazza be a gyártó általában, itt pedig olyanokról van szó; bár ez szubjektív, hogy kinek mi a megfizethető.
Akkor pedig maradna az 1156, ami megint érdekes, hiszen jövő tervezik az 1155 foglalat bevezetését - itt tehát megint ellent mondásba ütközik a dolog.
Abban viszont egyetértek (annak ellenére, hogy most váltottam i3-ra), hogy egy vicc ez a foglalat mizéria. :(((

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#47) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Ideje volt észbe kapnia már, AMDnél eléggé bejött. Bár hatalmas szüksége nincs az Intelnek rá talán, eddig ezért nem is hozták be.

(#48) Móci válasza lizakattila (#46) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hozzá voltunk nagyon szokva a 775-höz. Igaz, hogy volt egy valag chipset hozzá, de maga a foglalat az változatlan maradt, így jó sok éven keresztül kihúztuk vele.
Most meg adnak nekünk a középkategóriára egy foglalatot, no meg a csúcskategóriára egy foglalatot. Ráadásul a középkategóriás versenyzőt cserélik majd.
Vicc.

(#49) D1Rect válasza marcus.fenix (#45) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én 2 magosat vettem, picit drágább lapba, de a sztori ugyanaz....

Milyennapvan?

(#50) BiP válasza Bluegene (#41) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Ja, ha kellően magas a szorzó, akkor nincs gond. Nekem is volt E5200, nálam sem a szorzó korlátozott. Vagy E5400.

Amúgy a lockmentes E6500K is jó lett volna, ha nem lenne annyival drágább, mint a sima. Annyi pluszt nem ér.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.