Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#101) nkmedve válasza Thrawn (#99) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jójó, meg van értve, kicsit több humorérzéket vártam.
Tényleg nem volt idevaló a dolog, de én általában az ilyen törölt részeken tudok a legjobban derülni. :)

#102: Tudom, megkaptam privátban. Nem lehet nyitni ilyen kommenteknek egy külön topikot? Jobb lenne mint a Maunika show :P

[ Szerkesztve ]

(#102) ollie válasza nkmedve (#98) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az úriember konkrétan vulgárisan sértegetett másokat...

[ Szerkesztve ]

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#104) Ricco_hun válasza moha21 (#100) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Látom a szövegértés nem az erősséged.
"Akkor miért vettek vissza az órajelekből és miért ennyi a VRAM? Nyilván mert szarnak a szabványra..."

Igen, vissza van fogva a kártya, hogy megfeleljenek a szabványnak, beleférjenek a 300W-ba (látod, 275W lett a tdp), de otthon, nálad már nem kell megfelelni a pci-sig szabványnak és így a tuningnak szabad kezet ad az nv.

A többihez: most nem írom le mégegyszer ugyanazokat, ha nem érted, hát nem érted.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#105) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha VGA-nak nem is lesz a legerősebb, bacsis-nak lesz jó főzőlapja pár év múlva.

(#39) Dr. Romano: OMG. :DDD

(#58) MLaca: Akkor én épeszűtlen vagyok, mert laptop csak kiegészítésként jöhet számításba.

"kicsi, halk, mindent megcsinál"
Kicsi? Az.
Halk? Valamelyik este későn értem haza, leültem a gép elé, de hallom valami zúg...
A párom nem kapcsolta ki a laptopot.
Mindent megcsinál? Ha van időd kivárni.

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#106) Jaffafa

Jaffafa
(fanatikus tag)

Mit gondoltok mér van ott, hogy

ARE YOU READY?

:C :C :C :C

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#107) moha21 válasza Ricco_hun (#79) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"A fermi hardveres feszültségállítást fog tudni."

Én a képeken 4 vezetéket látok ami pwm vezérlésre utal, mivel sima "feszültségállítással" 6V alá nem lehet menni, mert megáll a venti.

#104) Ricco_hun : igen félreolvastam. :B

[ Szerkesztve ]

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#108) joey20

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hm nem is rossz. Korábban írtam, hogy nekem kb az 5870 teljesítménye kéne a jövőben. És csak akkor vennék fermit, ha kb ott lenne a teljesítménye, és az ára maximum +10% a vöröshöz képest. jelenleg úgy áll ha jól olvastam, hogy a 480 erősebb lesz a 5870nél. így belefér több, mint +10% is, főleg, hogy közben kiderült, hogy nem is biztos, hogy elég az 5870

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#109) Gabrika válasza Jaffafa (#106) üzenetére

Gabrika
(tag)

had ismételjem magam, azaz kedvenc ideillő idézetemet:

"Seid ihr bereit?
Seid ihr soweit?

Willkommen
In der Dunkelheit"

Antec P182; ZM500-HP; ASUS M4A79TDe; AMD 965BE@3.7; Scythe Ninja2b; G.Skill 8GB@1866; ATI5850; 5.4TBHDD; MOMO; T.FlightX; G.EM500; Samsung 2443BW, PS42B450B1W; Yamaha RX-V663; Klipsch F/C/S-1

(#110) Daczy válasza RoBorg (#88) üzenetére

Daczy
(fanatikus tag)

testvérem és én tanulunk:

íróasztali lámpa: 60W(rá van írva)*2 = 120 W

megy mind2 szobában a lámpa is, mivel nem csak az íróasztalon világít!

az is még legalább 2*60W= 120W

ez már 240W :U

aztán anyuka még süt-főz, ott is világít 60W, apa meg tv-zik a nappaliban, ott is világít, az még 60W :U

ez számításaim szerint több mint 300W :F

nem úgy van az Sztálin elvtárs....

(#111) D1Rect válasza Daczy (#110) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor egy család áramfogyasztását teszi ki egy vga? :DDD

Milyennapvan?

(#112) Daczy válasza D1Rect (#111) üzenetére

Daczy
(fanatikus tag)

nem, egy család átlagos esti világítását

ezért sem értem, miért mondja midnenik, hogy grillezés meg paksot leszívja...

ilyen alapon, belövöd a mikrót, és máris sötétségbe borul a föld... :U

[ Szerkesztve ]

(#113) moha21 válasza Daczy (#110) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ajánlom figyelmetekbe:

kb 1/4-ét eszi ugyanakkora fényerő mellett.

(#111) D1Rect : LOL !

[ Szerkesztve ]

(#114) Daczy válasza moha21 (#113) üzenetére

Daczy
(fanatikus tag)

köszi, majd anyut ráveszem, hogy váltsunk ilyenre, mert tényleg jó lesz kb 100Ft-tal kevesebbet fizetni havonta :K

(#115) moha21 válasza Daczy (#114) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor nem sokat mehet a villany nálatok, ha havonta 2 kw-ot takarítatok meg. 8 kw egy hónapra sima izzókkal nem rossz.

(#116) kcsa válasza moha21 (#115) üzenetére

kcsa
(senior tag)

hagyd rá, pont ezt írta valaki korában, hogy amíg valaki nem maga fizeti a villanyszámláját, addig nem foglalkozik annyira vele :) majd fogja ő is fizetni és akkor így fog csinálni: :W

emberek... "fan" és nem "fun"...

(#117) joey20

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem értem ezt a fogyasztásos mizériát.
Egy 5870hez viszonyítva ki kéne számolni, hogy mennyivel fogyaszt többet napi 3-4 óra játék, és még kb 5 óra sima használat mellett, majd ezt forintosítani, 1 hónapra. Utána lehetne sírni/nevetni.

[ Szerkesztve ]

(#118) TheChos3nOne válasza joey20 (#117) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem csak az a baj, hogy 300W-ot ki kell fizetni havonta, hanem az, hogy 300W-nyi hőt kell elvezetnie a kártya hűtésének, amikor erre sor kerül, akkor a ventije mellett lehet sírni, mert nevetni nem fogsz, az biztos.

[ Szerkesztve ]

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#119) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Ráadásul ha alapból forró, akkor nem lesz ideális a tuninghoz. Várni kell a B1 verzióra (bár ki tudja van-e, lesz-e olyan...az nvidiánál nem lehet készpénznek venni, amit mondanak)

(#120) D1Rect válasza TheChos3nOne (#118) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezaz.

Milyennapvan?

(#121) Robi BALBOA válasza Tigerclaw (#119) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

és a B1-es verzió (ha lesz) sem lesz a leghűvősebb, szerintem azzal sem tudják befogni a HD5800-as szérit fogyasztás ügyileg.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#122) Abu85 válasza Robi BALBOA (#121) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem a fogyasztás számít. A Hemlock-ot kell elkapni 300 W-on belül. Minden más szempont másodlagos.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#123) tibi666 válasza moha21 (#113) üzenetére

tibi666
(senior tag)

nekem nem vált be, kegyetlenül bántja a szemem. inkább fizetek többet, de ne verje szét a szemem. be is táraztam 100w-os izzókból egy csomót.

(#124) JanR

JanR
(őstag)

Akarki akarmit mond, en nagyon varom mar a Fermi-s VGA-kat :)

www.oaziscomputer.hu

(#125) JanR válasza moha21 (#113) üzenetére

JanR
(őstag)

Amugy ez is becsapos, mert akkor takaritasz meg vele sokat, ha folyamatosan eg. Mert aki kapcsolgatja a lampajat felorankent, annak nem er semmi :U

[ Szerkesztve ]

www.oaziscomputer.hu

(#126) Robi BALBOA válasza Abu85 (#122) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Ha maradnak a B1-el 40nm-en akkor szerintem nem tudnak csak majd +20-30% kihozni az A3-hoz képest ami még mindíg kevés a Hemlock-hoz.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#127) erikke17

erikke17
(senior tag)

Uhh kicsit kemény ez a 300W egy olyan VGA-ra amely csak 1 GPU-t használ, az ATI-nak a 4870x2-je fogyasztott ennyit, mi a fene ha ebből akarnak egy 2 GPU-s karit Dobozra nagy betűkkel feltünteve figyelem 380V 16A szükségeltetik a működéshez :D Vagy lehetséges 230V-ra is csak minimum 30A biztositék kell :D

Na viccen kivül azért kiváncsi vagyok a teljesitményére legalább lenyomja a 5*** széria árát.

WoT Acc- Erixx93 ""Ne várd, hogy megütöd a főnyereményt, ha nem dobsz be némi aprót a játékgépbe"" Mottóm :D :Tartsd rendben a géped és nem hagy cserben :) SE X10 Mini Megvenni és megszeretni :)

(#128) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem jó lenne ha külön tápot adnának már mellé, 3 fázisú táplálással :DDD
sőt a 2020-ban az új geforceokhoz a mávtól kell majd kérni hogy húzzák be a házba a 25kV 50hz-t hogy táplálja a gpu-t :D aztán csak arra kell vigyázni hogy egy 3000 tonnás induló tehervonat és a egy geforce nehogy leolvassza a kábeleket ;]

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#129) Archer válasza Killing (#50) üzenetére

Archer
(őstag)

Kikapcsolod a gépet! :DDD

[ Szerkesztve ]

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#130) erikke17 válasza Sanyix (#128) üzenetére

erikke17
(senior tag)

Beteszel gépbe 4DB-ot Quad SLI-be 4x300=1200W olyasmi lessz a géped mint egy kisseb fűtősiprál egy 2x2-es szobát simán kifűtesz vele :DD De az brutál lenne 1200W van olyan táp ami bir ennyit nyomni??Végén ott kötünk ki hogy mobilklimát kell a gép felé forditani.Valahol PH-n olvastam tesztben hogy volt egy ASUS VGA amire külön kivülről kellett tépellátás na a végén télleg ott kötünk ki

Félre értések elkerülése végett nem fikázom a Fermit :(

WoT Acc- Erixx93 ""Ne várd, hogy megütöd a főnyereményt, ha nem dobsz be némi aprót a játékgépbe"" Mottóm :D :Tartsd rendben a géped és nem hagy cserben :) SE X10 Mini Megvenni és megszeretni :)

(#131) zuchy válasza Robi BALBOA (#126) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Egy olyan 1600Mhz-s Shader órajel nagyon jót tenne neki, a GPU órajele meg 700-ra. Memókra is lehet egy pici plusz, ha szükséges... Azzal már a Hemlock mögött lihegnének.
Reméljük meg lesz nekik.

PC-STYLE.hu

(#132) azoli09

azoli09
(tag)

Helló
Itt nem csak a fogyasztásról van szó ,hanem táp csere esetleg az emberkének aki erre a kártyára várt lehet nem olyan a ház szellőzése vagy kicsi ,a másik ezáltal a proci is jobban fog melegedni mivel a meleg felfele szál és az addig jól bevált cpu hűtő lehet kevés lesz ,pláne ha van tuning is , de pl én havonta fizetek 21500ft villanyt (2 szintes családi ház ) és baromira nem mindegy hogy az a havi kevés bérem böl menyit kel + kiadni ,persze aki nek nincs ilyen gondja az mondja hogy o mi az ég a lápa meg mikró meg ilyenek ,de akinél vannak gyereke azok is jácanak meg én is meg megy a letöltés , ezeket is számításba kel venni ,energia takarékos mosógép hűtő szekrény keveset fogyasztó monitor (LCD) ha monitorba meg tudták csinálni hogy kevesebb fogyasztás mellet jobb és szebb a kép vagy kevesebb vizet fogyaszt a mosógép+áramot és úgyanojan tisztára mossa a ruhát akkor ezek mérnem tudnak hűvösebb és energia takarékosabb vga csinálni .

Én így gondolkodom remélem nem vagyok vele egyedül :)

(#133) tlac válasza azoli09 (#132) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

a tápcsere az annyira nem érdekes, mert a kártya árához viszonyítva már nem sok
plusz akinek eddig is felső kategóriás kártyája volt, könnyen lehet, hogy már van megfelelő tápja

ezáltal a proci is jobban fog melegedni mivel a meleg felfele szál

ha van kereszthuzat a gépben, akkor valószínűleg 10 foknál nem fog többet emelkedni a proc hőmérséklete

a többivel egyetértek, nem is szabadott volna 300W-ra emelni a szabványt...

(#134) Kopi31415 válasza moha21 (#115) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Havonta 2 kW? Azt mégis hogy? A teljesítmény pillanatnyi mennyiség, nem összesíthető ilyen formában.

Amúgy meg pl én rühellem ezeket a rohadt nagy környezettudatos fénycsöveket, a színűk miatt, a bemelegedési idejük miatt, amíg rohadt szar érzés a szobában lenni, plusz ne feledjük a nagy környezettudatosságban, hogy ezekbe bizony higany is kerül- éljen a környezet védelme...

Magyarul csakis akkor vagyok hajlandó ilyet venni, ha nicns semmilyen más kapható fénykibocsátó termék a földön.

[ Szerkesztve ]

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#135) azoli09 válasza tlac (#133) üzenetére

azoli09
(tag)

Lehet igazad van ,pl nekem a tápom ha jól tudom elég a 5850vs5870 hez ,és aki erre a kártyára várt hasonló tápja van akkor most menyen venni újat ? de mivan ha valakinek amd procija van ott azért 10fok + az már nem jó ,mondjuk énse örülnék ha nem 35fok lenne a cpu magok hőmérséklete hanem 45-50 , pláne hogy jön a nyár az pedig magasról tesz rá hogy nv vagy ati akkor is dög meleg lesz , vagy én így is majdnem megpusztulok nyáron pláne a vga ,nézzük meg a gtx295 alapon 60 fokos tudom mer volt már nálam asus volt a gyöngy szem ,hát mit ne mondja nagyon meleg és olyan hangos mint egy hajszárító ,ezekből ki indulva nagyon meleg és hangos lesz a ferike :Y

(#136) D1Rect válasza erikke17 (#130) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tényleg, végre értelme lesz a kilowatt fölötti tápoknak.

Milyennapvan?

(#137) tlac válasza azoli09 (#135) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

jó, de a kártya lesz vagy 120k (csak tipp) és ehhez képest nem sok már az a 20k, ami tápcseréhez kellhet

a mostani procik és gpu-k nagyon jól bírják a forróságot

[ Szerkesztve ]

(#138) RoBorg válasza Daczy (#110) üzenetére

RoBorg
(tag)

Basszus..Ti vagy nagyon profik vagytok, hogy 300 W-os világitásnak 500 Ft az össz havi költsége, vagy lopjátok az áramot. (Esetleg elszámoltad magad?)

testvérem és én tanulunk
...az jó. Akár kezdhetitek azzal is, hogyan csökkenthetitek a villanyszámlát. Mert amit itt leírtál: egy POCSÉKOLÁS...Még akkor is, ha mindegyikötök külön szobában van.

Egyébként azért is jobb, ha megbarátkozol a kompakt fénycsövekkel, mert az EU-ban már tiltólistás a hagyományos izzó. Tudommal nem is gyártják már (Európában).

De befejeztem, mert már nagyon off.

(#139) moha21 válasza Kopi31415 (#134) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ő írta 100 Ft-ot spórolna havonta, ha ilyet használna normál izzó helyett. 100 Ft = 2Kw/h árával.

Most azt méréssel alá tudom én is támasztani neked, hogy a negyedét eszi "ugyanakkora" fényerő mellett. Az, hogy kapcsolgatásra mennyire allergiás arra azt tudom reagálni, hogy szobámba sokadik éve van (6-7 év min.) kontakthibával, szóval villódzik, de mégis működik.

A színe már messze nem olyan jó az ok, de konyhába, fürdőszobába, folyosóra pont elég.
Műterembe, forrasztáshoz én is normál izzót használok.

A higany meg szomorú, de megoldható probléma lenne, ezt is lehetne gyűjteni. Sok választásod úgysem lesz, mert előbb utóbb ki fog kopni a normál izzó, de már jelentettek be higanymentes energiatakarékos izzókat.

(#138) RoBorg: Csatlakozom én is befejeztem, mert nagyon OFF!

[ Szerkesztve ]

(#140) RoBorg válasza moha21 (#139) üzenetére

RoBorg
(tag)

Lehet egy külön topikot kellene nyitni ennek, mert szerintem tévedésben élnek itt egy páran :)

(#141) Brutális eb

Brutális eb
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jöhetne már főleg a megfiztethető közép kategória ami kb a 8800-as széria szintet sikerét hozza.Talán szeptember környékén?

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#142) joey20 válasza TheChos3nOne (#118) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

itt mégis mindenki a fogyasztáson pattog... no mindegy, majd kiderül

(#143) Robi BALBOA válasza D1Rect (#136) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Lehet, hogy a táp gyártók egyezkedtek az Nv-vel, hogy egy olyan gpu-t dobjon piacra ami zabálja az áramot így a nagyobb tápokat jobban el tudják adni, és az Nv-nek is csurran-cseppen ebből a haszonból! :DDD

(#144) Szabesz válasza moha21 (#139) üzenetére

Szabesz
(őstag)

jó lesz az kWh-nak is

(#145) DraXoN válasza _Orbi_ (#38) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy frászt.. az egész épületben pislánkolni fognak alámpák ha elkezdesz vele játsztani.. ha lan partit tartanak majd valahol (ahol közel mindenkinek ilyen lesz a gépében), akkor az adott városban mindenütt pislánkol majd a lámpa xD

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#146) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

már érzem az égett műanyag szagát
300watt?! ebből is kiadnak pár év múlva egy "gts650"-ös elnevezésű green edition kártyát ami az akkori középkategória lesz és "csak" 250 wattot fog kajálni?

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#147) Robi BALBOA válasza brumesz (#146) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Ja mindenk csak dobálózik azzal, hogy simán le lehet hűteni 300w-os, de ha belegondolunk akkor az temérdek hő (gondoljunk bele, hogy egy 50w-os spot lámpa milyen forró szokott lenni, és ez 5-6x annyi hőt termel)!
Én csak szegény feszültség ellátó/szabályzó egységeket (vrm) és a tápot sajnálom, mit ki kell bírniuk :O

(#148) brumesz válasza Robi BALBOA (#147) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Naja. Oké hogy szinte sosem eszik 300wattot. De feltételezem hogy egy komolyabb játék esetén nem éri be 200w alatt, az meg még mindig nem kevés hő szempontjából. De ha valaki arra használja amire az Nvidia elvileg kitalálta az egész architektúrát szinte biztos hogy full fogyasztással fog futkározni a cuccos.
Bár az is igaz hogy egy olyan helyen ahol a számítási kapacitása kell és van belőle rengeteg(pl. csillagászat, meteorológia), ott kb. lesz@rják a fogyasztást és a hőtermelést.
Ez NEM egy gamer kártya szerintem... :U

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#149) Robi BALBOA válasza brumesz (#148) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Kellene egy szabvány arra vonatkozólag, hogy 1gpu-s kari nem ehet 225w-tól többet, mondjuk az Nv-nek szerintem ez sem lenne elég ahoz, hogy áttérjen egy olyan stratégiára mint az Ati.

(#150) dangerzone

dangerzone
(PH! addikt)

"Are you ready? "

Erre csak azt felelném az nvidiának, hogy : And you?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.