a tevhitekrol annyit, hogy vga vasarlas volt januar elejen.
foleg 3dhez hasznalom a vga-t, kepeket, animaciokat csinalok tobb kulonbozo 3ds progival.
jatek elhanyagolhato, kb havonta 1-2x jatszom.
gts260 vagy 5770? ez volt a kerdes. alapbol nvisias avgyok, ahogy cpu-ban pedig inteles.
SZAMTEK BOLTBAN az elado ilyeneket szol: a 260 elavult, reg elavult, az nvidia zabal mint allat, semmi energiagazdalkodast nem tud, csak gddr3 a ram stb.
nem emiatt, hanem a dx11 es az ebbol remelt elonyok miatt adtam egy eselyt az atinak, bar erosen felve h rabaszok.
ra is basztam. semmi nem tudta kihasznalni a dx 11-et graf progijaim kozul, cpu nak ezekben semmit be nem segitett es opengl tamogatas: 1.x
konyorgom 1.x!!!!
visszavittem a boltba es szepen kertem egy 260 cseret. megvolt.
tapasztalatok:
- a sok balfasznak aki szerint nem tud nvidia energiagazdalkodni: ha nem 3d megy orajelek visszaveve 400/300 ra. ram eseteben 1000/2000rol 300/600-ra. teccikerteni?
- opengl: 3.x verzio tamogatott jelenleg (ezen az elavult szaron, a csillivilli 5770 1.x)
- ram: igen, ez csak gddr3. de 448bit! 5770-nel 128bit. tessek szamolni.
- jatekok: az altalam jatszott nehany jatek alatt ÉREZHETŐEN gyorsabb a 260.
- pluszban van: physx, cuda stb.
szóval az "elavult szar" 260as, az bizony szamomra mindenben jobb, hazsnalhatobb.
az nvidia sokkal szelesebb koru tamoatast kinal, es ezt tenyleg erezni.
szoval en bizok a fermiben és várom.
és ne felejtsétek: siman elkepzelheto h a tsmc hibaja h nem eredeti orajelekkel hozza ki az nvidia a fermit...
es konyorgom, az olyan elvakult barmok, mint akik azt allitjak h az amd 4magos azonos teljesitmeny mellett kevesebbet fogyazst mint az intel core4magos kimeljenek.
www.zoldi.ejszarny.hu :]