Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) Robi BALBOA válasza dangerzone (#150) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Készen állunk, persze!
-Ipari áram bevezetve 3X25A 400V, a falban a legvékonyabb vezeték is 2,5-es, de a gépnek direkt duplán van húzva a 2,5-es vezeték
-Poroltó a számítógép ház mellé felszerelve.
-Zajvédelmi felszerelés bekészítve

Úgyhogy JÖHET :DDD

[ Szerkesztve ]

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#152) Abu85 válasza dangerzone (#150) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erre volt egy aranyos beszólás az NV blogoldalán. Valaki azt írta rá, hogy ... Igen, már beszereltem az új Radeont. :DDD

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#153) zoldidili

zoldidili
(újonc)

a tevhitekrol annyit, hogy vga vasarlas volt januar elejen.
foleg 3dhez hasznalom a vga-t, kepeket, animaciokat csinalok tobb kulonbozo 3ds progival.
jatek elhanyagolhato, kb havonta 1-2x jatszom.
gts260 vagy 5770? ez volt a kerdes. alapbol nvisias avgyok, ahogy cpu-ban pedig inteles.
SZAMTEK BOLTBAN az elado ilyeneket szol: a 260 elavult, reg elavult, az nvidia zabal mint allat, semmi energiagazdalkodast nem tud, csak gddr3 a ram stb.
nem emiatt, hanem a dx11 es az ebbol remelt elonyok miatt adtam egy eselyt az atinak, bar erosen felve h rabaszok.
ra is basztam. semmi nem tudta kihasznalni a dx 11-et graf progijaim kozul, cpu nak ezekben semmit be nem segitett es opengl tamogatas: 1.x
konyorgom 1.x!!!!
visszavittem a boltba es szepen kertem egy 260 cseret. megvolt.
tapasztalatok:
- a sok balfasznak aki szerint nem tud nvidia energiagazdalkodni: ha nem 3d megy orajelek visszaveve 400/300 ra. ram eseteben 1000/2000rol 300/600-ra. teccikerteni?
- opengl: 3.x verzio tamogatott jelenleg (ezen az elavult szaron, a csillivilli 5770 1.x)
- ram: igen, ez csak gddr3. de 448bit! 5770-nel 128bit. tessek szamolni.
- jatekok: az altalam jatszott nehany jatek alatt ÉREZHETŐEN gyorsabb a 260.
- pluszban van: physx, cuda stb.
szóval az "elavult szar" 260as, az bizony szamomra mindenben jobb, hazsnalhatobb.
az nvidia sokkal szelesebb koru tamoatast kinal, es ezt tenyleg erezni.

szoval en bizok a fermiben és várom.
és ne felejtsétek: siman elkepzelheto h a tsmc hibaja h nem eredeti orajelekkel hozza ki az nvidia a fermit...

es konyorgom, az olyan elvakult barmok, mint akik azt allitjak h az amd 4magos azonos teljesitmeny mellett kevesebbet fogyazst mint az intel core4magos kimeljenek.

www.zoldi.ejszarny.hu :]

(#154) zoldidili

zoldidili
(újonc)

bocs az elirasert, nem gts, gtx260...

(#155) azoli09 válasza zoldidili (#154) üzenetére

azoli09
(tag)

Helló
Kedves fórumtársam azért vegyél vissza magadból ;) nekem pl atim van sokan mondják hogy ilyen szar meg akad meg mit tudom én,nem tejesen így van kíváncsi lennék mi lenne akkor ha nem nv lenne írva a játékok zöme , de tudod mit mindenki jól jár az envidiával meg physix cuda mert ezek a fantasztikus dolgok 4 magos procibol csak egy magot használnak tényleg jó :K az nv bele erőlteti " már akibe tudja" a átnevezett ócska pl gtx 220 9400gt meg a ehez hasonló ddr2 ramal szerelt tv kártyáit ,másik meg ha annyival jobb az nv akkor hogy hogy az én 4850 vga gyorsabb a gt8800 családtól ? engem nem érdekelnek a tesztek azok az ép kedvenc gyártó fele állítják be a grafikont ;)
elnézést a OFF megnyilvánulásom ért :R

(#156) raus

raus
(fanatikus tag)

Hat nem tudom. Most keszülök venni GTX285-öt. Lehet hogy varnom kellene vele...es inkabb egy GTX470 vagy GTX480...nem elnyüstölök egy fel evig egy 285-öst aztan lehet mar valogatni az uj GeForcebol. Inkabb egy nagyon erös plattformot kell tenni a VGA ala. Pl. Corei7 930

nVidia forever

(#157) Abu85 válasza zoldidili (#153) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AMD OpenGL drivere a 3.2-es verziót támogatja. ;)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#158) Alpachino válasza azoli09 (#155) üzenetére

Alpachino
(PH! addikt)

"kíváncsi lennék mi lenne akkor ha nem nv lenne írva a játékok zöme"

De NV-ra van :K és a felhasználók 99%-át az érdekli, hogy jól fusson a gém a pénzért megvett VGA-jukon, nem pedig az NV-ATI párharca, és manipulációja :(

[ Szerkesztve ]

Asrock Z68 Pro3 Gen3, Intel Core i5 2500@3.9GHz, Corsair H60, Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz DDR3, ASUS 6870 DCu, ASUS 450W, OCZ Agility3 60GB SSD

(#159) azoli09 válasza Alpachino (#158) üzenetére

azoli09
(tag)

Igen akkor ez a megoldás XBOX VS PS3 nem az nv vagy a ati a megoldás conzolon nem akad ,de sokra mentem a nv megoldásával mer a volt 4 magos procim 4 magjából 1-2 ment ,akkor minek 4-6 magos cpu ha nem vagy vele előrébb ? :U
de nem akarok vitázni senkivel :DDD

(#160) Ricco_hun válasza moha21 (#107) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Igen félreolvastad, meg most ebben a hozzászólásodban is sikerült alkotni egyet (a hardveres feszültségállítás arra vonatkozik, hogy a GPU feszültsége arányosan nő a tuning mértékével). Csak akkor nem tudom mi sípért mész bele egy vitába, ha fogalmad sincs a dolgokról. :U
Idézet Abutól: "Amúgy a Fermi feszültségét nem érdemes álligatni, mert hardveresen vezérelt a rendszer. A lehető legjobb értékeket alkalmazza."

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#161) moha21 válasza Ricco_hun (#160) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nagyszerű hír, így pár Mhz emeléssel tolja maga alá a feszültséget, így legalább sokkal jobban melegedik így érthető az enyhén óriási teljesítményű ventilátor aminek "alig" lesz elektromos zaja..A 300w meg kit érdekel, nyilván véletlen lett kitalálva a szabvány.
Látom nem emlékszel a Geforce FX hűtőire azok is innovatívak voltak.

Bocsi, de végig a ventilátorról beszéltem erre benyomtad a szöveged rám ( akkor nem tudom miért rám ), gondoltam arra vonatkozik a hardveres feszültségállítás, mert kicsit félreértelmezhető a szövegedben. De PWM-el sem tudnak majd annyira lemenni, hogy ne 6-7W-ot zabáljon egy 7cm-es ventilátor.

A személyeskedést meg légyszíves kerüld én nem hinném bármi rosszat mondtam volna neked.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#162) Angel1981 válasza TheChos3nOne (#118) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Szerintem is inkább ez a probléma, nem maga a fogyasztás, illetve az ezzel járó + költség...

Illetve azért "folding farm"-ok estében számíthat a fogyasztás, ahol akár 3 ilyen kártya lehet beépítve a gépbe és éjjel nappal megy...

(#163) Kopi31415 válasza moha21 (#139) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem sehova nem elfogadható a fénye, mindenhl rühellem. Konyhában is, fürdőben is-ahol pl a pofámat kell látnom borotválkozáshoz. S miért vegyek pl a udiba gy olyan remek lámpát, ami amíg benn vagyok képtelen elérni a teljes fényerőt produkáló állapotát? Köszönöm, kenjék a sötétzöldek seggére az ilyeneket.

Nem modntam, hogy ah gayományos izzókat akarok venni- mostanában inkább halogénekkel barátkozom, nagoyn kellemes a színképük. S kíváncsian várom a ledes megoldásokat. Szigorúan melegfehér ledekkel.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#164) Kopi31415 válasza Robi BALBOA (#149) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van szabvány, ami miatt lett ott meghúzva a sebessége, ahol, plusz a letiltott egységek mennyisége. Ez 300W. Most mit spanyolviaszolnál itt?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#165) Robi BALBOA válasza Kopi31415 (#164) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Olvasd el még egyszer azt amit írtam és ha majd érted, hogy miről írtam akkor majd rájössz, hogy egy baromságot írtál válaszként nekem OFFban ráadásul. :(((

[ Szerkesztve ]

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#166) zuchy válasza Robi BALBOA (#147) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk egy 50W-os izzó azért az energiának amit felvesz, nagy részét elfűti, és csak kis része alakul át fénnyé. A Fermi felvesz teszem azt 300W-ot, de annak csak egy részét fűti el.
Hogy mennyit, azt nem tudom, de biztosan jóval kevesebbet, mint az izzólámpa. Persze arányosan. Talán elfűti a felvett energia 30-40%-át. Na azt kell lehűteni. De ez a lehűtendő mennyiség is függ a szivárgó áramtól is.

PC-STYLE.hu

(#167) Lacika001 válasza zuchy (#166) üzenetére

Lacika001
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha csak a 30-40%-át fűtené el a többivel mit csinálna?
TDP

off

(#168) Robi BALBOA válasza zuchy (#166) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Miért szerinted a maradék 60-70% energiával mi lesz? (elfűti a p.csába!)

Ez nem egy erősítő, hogy van 60-70%-os hatásfoka (ezt szólja ki) a maradék 30-40%-ot meg elfűti.

(#169) Daczy válasza Robi BALBOA (#168) üzenetére

Daczy
(fanatikus tag)

csak finoman megjegyzem, hogy a legjobb erősítőknek a földön kb 5% a hatásfoka :K

[ Szerkesztve ]

nem úgy van az Sztálin elvtárs....

(#170) Lacika001 válasza Daczy (#169) üzenetére

Lacika001
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor azt is fogalmazd meg finoman hogy ezt hogy érted. :B

off

(#171) zuchy válasza Robi BALBOA (#168) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem. Azt felhasználja a számításokra. Ha 300W-ot elfűt akkor mi maradna a számításokra?
Akkor nem videokártya lenne, hanem hősugárzó. :)

(#169) Daczy: Öhm a D osztályú erősítő hatásfoka 90%.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#172) Lacika001 válasza zuchy (#171) üzenetére

Lacika001
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezt ugye nem gondolod komolyan?? :N

off

(#173) zuchy válasza Lacika001 (#172) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt tessék átnézegetni.

PC-STYLE.hu

(#174) Daczy válasza Lacika001 (#170) üzenetére

Daczy
(fanatikus tag)

igyekszem finom lenni: 5% hangnyomás, 95%hő :B [/off[

[ Szerkesztve ]

(#175) dezz válasza zuchy (#171) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hányadikban is tanítják fizikából, hogy az energia nem vész el, csak átlalakul -- anyaggá (vagy ha úgy jobban tetstik egyeseknek, tömeggé), de nem számokká... ;) Nos, éppen a számítsok végzése közben alakul hővé az a bizonyos 300W, illetve annak nagy része, mivel idle-ben is van fogyasztás.

A D osztályúnak tényleg nagyon jó a hatásfoka, de ettől még nem ez lesz a legjobb!

Daczy: Úgy van! :)

Lacika001: A osztály... (Illetve azon belül bizonyos típusok.)

(#176) Daczy

Daczy
(fanatikus tag)

ja hopp, rosszul emlékeztem, nem az erősítő 5%, hanem a hangfalak :B

elnézést mindenkitől (kellett nekem okoskodnom :W )

[ Szerkesztve ]

(#177) dezz válasza Daczy (#176) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az A-osztályban találni olyan erősítőt is, ahol 95% / 5% az arány. :) Mondjuk ez már kicsit túlzás.

[ Szerkesztve ]

(#178) moha21 válasza dezz (#177) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi az valami ruszki cső?:D Én A osztálynál 30-40%-ra emékeztem.

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#179) Stirlitz válasza zoldidili (#153) üzenetére

Stirlitz
(senior tag)

Hát őccém..... Mega LOL! :D Ne haragudj de az aztán volt egy h.sz. bocs az off-ért mindenkitől.

Ha férget látok, rálépek. :)

(#180) dezz válasza moha21 (#178) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a teljes cuccra értendő, műterhelésekkel, stb. De közelebbit én sem tuidok.

(#181) alvaro válasza Daczy (#48) üzenetére

alvaro
(tag)

Az, hogy peak oil, mond neked valamit?

(#182) Daczy válasza alvaro (#181) üzenetére

Daczy
(fanatikus tag)

nem

(#183) Robi BALBOA

Robi BALBOA
(őstag)

Na mire újra ideértem minden tiszázódott, jó látni, hogy az itteni emberek többségét érdekli valamilyen szinten az elektronika. :K

(#184) alvaro válasza Daczy (#182) üzenetére

alvaro
(tag)

Akkor érdemes utánaolvasni, meglátod, mindennek a fogyasztása számít, egyre többet és többet...

(#185) Depression válasza MLaca (#58) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úristen! Neked milyen géped volt előtte, ami 24/7-ben 220-250W-ott fogyasztott?

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#186) Lacika001 válasza dezz (#175) üzenetére

Lacika001
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azt el tudtam képzelni hogy van olyan aminek 5% a hatásfoka, de hogy az legyen a legjobb azt már nem:)

Az NVIDIA szerint a GTX470 5-10%-kal lesz gyorsabb mint az 5850, (kérdés milyen körülmények között), a fogyasztása már nem kérdés hogy magas, egyedül az érdekelne hogy ez a 349dolláros ár, ez hogy viszonyul a HD5850-éhez, ennek nem tudom hol kell utánanézni.
[link]

off

(#187) DasH_001

DasH_001
(tag)

Essenek az árak, és benevezek egy 260-asra.

(#189) dezz válasza Lacika001 (#186) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értelmetlen lenne az ilyen alacsony hatásfok, ha cserébe nem kapnánk valamit... (Amúgy lehet, nem 5%, hanem 10 vagy 15, már nem emlékszem, csak azt hittem, Daczy erre gondolt, amikor az 5%-ot említette.)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.