Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) DJ.Gróf

DJ.Gróf
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó kis teszt! Lessz ídőm elolvasom részletesen. Mi ezt csak márkaidegennek hívjuk!
A CSB-aksi viszont nagyon pöpec,azt ajánlom bele. Ha gond van hozzátok be Sos Ups-hez ;) !

(#2) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon nagy hianypotlo ez a cikk, bar nem hasznalok UPS-t de rengeteg embernek segitettetek, nagy grat az o nevukben is!

Nem lenne hulyeseg ez, csak nem ilyen aron :(((

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#3) korner83

korner83
(kvázi-tag)

Az Ellipse MAX UPS teszt írásotok alapján választottam egy 850-es példányt és nem bántam meg! Ez a teszt is hasonlóan hasznos lehet mások számára! Kis reklám:
[link]

(#4) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

én vagyok vaksi vagy tényleg nincs kiirva az ára
akkor passiv pfc-s táppal müködik bármely szünetmentes ?

(#5) korner83 válasza Findzs (#4) üzenetére

korner83
(kvázi-tag)

Elvileg igen, az ára az összefoglaló táblázatnál van kiírva.

(#6) pLaceb0

pLaceb0
(újonc)

"Az Inform AVR (Automatic Voltage Regulation) megoldása maximum ±25 százalékos bemeneti áramingadozás esetén avatkozik közbe"

ezért már kirúgják az embert villanytan vizsgáról ...

(#7) korner83 válasza pLaceb0 (#6) üzenetére

korner83
(kvázi-tag)

feszültség változás?

(#8) korner83 válasza korner83 (#3) üzenetére

korner83
(kvázi-tag)

Ja és mióta meg van a szünetmentes alig várom, h. áramszünet legyen és élesben is tesztelhessem :D

(#9) venember83 válasza korner83 (#8) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nalam tegnap lecsapta a szolgaltato ketszer, mondhatom qrva boldog voltam, mak, h eppen nem dolgoztam...

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#10) Füge007

Füge007
(senior tag)

Sziasztok!

Sajna felénk mostanában elég sok apró kimaradás van az elektromos hállózatban, ezért beruháztam egy szünetmentesre. Itt a PH-n olvastam egy tesztet az Inform nevű cég szünetmenteseiről, vásároltam egy 1000 VA példányt. Tökénletesen működik, a tápom Sesasonic S12 600 W aktív PFC. Nem tapasztaltam semmi problémát eddig, pedig ott is kitárgyalták ezt a színusz problémát.

Füge

(#11) korner83 válasza venember83 (#9) üzenetére

korner83
(kvázi-tag)

Nálam meg most logolja folyamatosan a szünetmentesem, hogy volt e valamikor áramkimaradás. Akkor is ha a gépem nem megy. Az elmúlt 3 napban nem volt.

(#12) Renwick válasza pLaceb0 (#6) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

ezért már kirúgják az embert villanytan vizsgáról ...

Hála Istennek ez a veszély engem nem fenyeget... :DDD

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#13) Daneeka

Daneeka
(senior tag)

Valami ilyesmi a különbség a tiszta meg a torzított gitárhang közt is mint a szinusz-négyszögjel közt.

(#14) Dassler válasza Renwick (#12) üzenetére

Dassler
(őstag)

Esetemben elkövették azt a hibát, hogy a 2. UV-én átengedtek :DDD

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#15) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

tényleg ott van de azt még mindig nem tom hogy passziv pfc esetében mi a helyzet

(#16) Renwick válasza Findzs (#15) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Passzív PFC-vel nincs para.

üdv

R.

(#17) efi99

efi99
(fanatikus tag)

Az ember azért elgondolkozik, hogy milyen felhasználásra tervezik azokat az UPS-eket, amelyikek nem boldogulnak az aktív PFC-vel, mivel ma már gyakorlatilag csak ilyen tápok vannak.
Más: örömmel látom, hogy a gyártók rájöttek, hogy a fali konnektorból kihúzott dugókat az emberek szeretnék valahová be is dugni az UPS hátuljába. Az IEC320 teljesen felesleges nem tudom minek még mindig ennyi ilyen fajta csatlakozó, lassan úgy is kihal! Amúgy néhány éve még megkövezés járt volna Schuko csatlakozóért ilyen kategóriájú UPS-eken.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#18) HavocS

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na pont ez az, jóformán nem is gyártanak passzív pfc-s tápot a nevesebb tápgyártók, az új gépemhez pont a szünetmentes miatt nem is volt a 400W-os FSP tápnak alternatívája, ami ráadásul elég hulladék :(

Finally S-PVA!

(#19) Agyzuzo válasza Renwick (#16) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Szia! Bocsi, hogy offolok, de nem tudod véletlenül, az MGE Ellipse 1000-es UPS is elboldogul az aktív PFC-s tápokkal?

(#20) Csyppa válasza Agyzuzo (#19) üzenetére

Csyppa
(senior tag)

Ebben a tesztben igen: MGE UPS-ek - vive la France!

"-Mit szív? -Ezüst Marlborot meg a rendőrök vérét, de ebbe most ne menjünk bele."

(#21) Agyzuzo válasza Csyppa (#20) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Akkor jó, mert egyszer már megjártam egy ilyen szinuszos inkompatibilitási dologgal, még egyszer nem szeretném... A genya csíftek tápommal sajnos nem sok szeret együttműködni.

(#22) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Huuuu eggy ijet elfogadnák.
Még a "kicsi" is jólenne. :D

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#23) EQMontoya válasza Renwick (#16) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

aktiv pfc esetén mennyire kell komolyan venni a dolgot? ok, nem árt bőven felülméretezni az ups-t, de nem nagyon hallottam még ebből adódó gondról.

Pubszon: Huuuu eggy ijet elfogadnák. meg egy magyartanárt is.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#24) RoyalFlush válasza Renwick (#16) üzenetére

RoyalFlush
(MODERÁTOR)

Kíváncsi lennék pl. a szoftverben jelzett / kijelzőn megjelenő értékek pontosságára, eddigi UPS tesztekben hasonlóakról is volt szó.

(#25) avman válasza EQMontoya (#23) üzenetére

avman
(őstag)

delta belű (pl. chieftec) apfc tápoknak van gondjuk kivétel nélkül kváziszínuszos ups-el.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#26) szasza_1

szasza_1
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy még túl korán van nekem, de:

Az 1 kVA-es Informer Sinusnak (nem Informer Compactnak?) ez a terhelés láthatóan sok volt.

http://creationart.hu/

(#27) Renwick válasza szasza_1 (#26) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Dede az valóban a Compact. Az ilyeneket direkt rejtjük el a cikkeinkben, hogy teszteljük az olvasók figyelmét... :DDD

üdv

R.

ps.: kösz... ;)

(#28) Renwick válasza EQMontoya (#23) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

aktiv pfc esetén mennyire kell komolyan venni a dolgot? ok, nem árt bőven felülméretezni az ups-t, de nem nagyon hallottam még ebből adódó gondról.

Leginkább az a baj, hogy nem lehet általánosságban megmondani, hogy melyik kombináció megy és melyik nem. Szóba került ebben a topikban is az ominózus chieftec széria, azok jó eséllyel komoly problémát okoznak egy négyszögjeles UPS-nek.
De valóban arról van szó, hogy legfőképpen a belépőszintű, kis teljesítményű négyszögjeles UPS-ek a veszélyeztetettek, ettől függetlenül az sem kizárt, hogy egy nagyobb teljesítményű példány is (lényegesen) rövidebb ideig tartja az APFC-s gépet, mint a PFC-set (feltételezve, hogy csak a táp különbözik).

üdv

R.

(#29) Agyzuzo válasza Renwick (#28) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Ez nem túl jó hír. Nekem egy ilyen "Deltás" Csíftekem van (GPS-450AA-101A) és egy MGE Ellipse 1000-eset szeretnék vele használni. Van rá valami esély, hogy azért eldöcögjön vele? Vagy jobban járok, ha veszek egy új tápot?

(#30) venember83 válasza Agyzuzo (#29) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Problem, h uj tap se lehet tudni hogyan fog viselkedni... Szvsz inkabb a regi, de felujitott UPS-ekkel kene kiserletezni, abbol megkap az ember magasabb kategoriajut viszonylag olcson.

(#31) Agyzuzo válasza venember83 (#30) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

De most komolyan... Ha ennyire finnyásak ezek a UPS-ek, akkor mi az isten az értelmük? :(( Ha a jelenleg piacon levő tápok 99%-a aktív PFC-s, miért nem alkalmazkodnak ehhez a UPS-t gyártók?

(#32) Renwick válasza Agyzuzo (#31) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha a jelenleg piacon levő tápok 99%-a aktív PFC-s, miért nem alkalmazkodnak ehhez a UPS-t gyártók?

Ez a 99 százalékos arány azért nagyon sántít ám. High-end munkaállomásoknál talán megáll, de egy irodai/home office gép korántsem biztos, hogy APFC-s táppal megy. Az UPS gyártók meg alkalmazkodnak; drága, nagy teljesítményű, nagy értékű gépekhez lehet kapni szinuszos berendezéseket, csak ezekben drágább elektronika működik, ezért arányaiban többe is kerülnek.

üdv

R.

(#33) EQMontoya válasza Renwick (#28) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

melyik az a ct széria? érdekelne a dolog :) amúgy azért kérdeztem, mert az eddigi ups tesztjeitekben sem fordult elő ilyen probléma.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#34) Renwick válasza EQMontoya (#33) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Már hogyne fordult volna elő: anno egy belépőszintű Inform és egy MGE is kifeküdt (Coolink 550-es APFC-s táp volt a tesztrendszerben mindkét esetben). Most nem rémlik pontosan melyik két modell, de mindkét esetben említést tettünk róla, ebben biztos vagyok.

A Chieftecről több helyen is szó volt; az APFC-s GPS-szériával szoktak általában összeférhetetlenségi problémák lenni (ezeket asszem a Delta gyártja, de majd talán erre jár valami szaki, és megmondja a biztosat). Régebben (még a Chieftec régi weboldalán) a FAQ-szekcióban külön foglalkoztak ezzel a témával, most már ha jól látom nincs fent ez az info az oldalukon. Lehet hogy gyártót/technológiát váltottak, és az újabb szériákkal már nincs ez a gond...

üdv

R.

(#35) Agyzuzo válasza Renwick (#34) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Az bizony, a GPS széria... Kellett nekem pont azt venni. :((

(#36) korner83 válasza Agyzuzo (#35) üzenetére

korner83
(kvázi-tag)

nekem a 400-as csíftekem megy smián az MGE ellipse max 850-el!!

(#37) Szipi válasza Agyzuzo (#31) üzenetére

Szipi
(fanatikus tag)

Üdv.

Én is paráztam az aktív PFC-s táp + UPS jelenségtől tápcserekor.
Egy Coolink AP550X(kiiktatott PFC-vel) tápot cseréltem FSP BlueStorm II-re ami ugye APFC-s, nem vettem észre semmi változást ugyanannyi ideig tartja a szünetmentes a gépet (APC CS650 - kváziszinuszos).

Nem feltétlenül adódik probléma abból ha APFC-s táp van az UPS-re kötve!
Biztosra persze csak kipróbálással lehet menni.

Ha már ittvagyok, megkérdezném a szakértőket: Normális, hogy magas hangon zizeg az UPS-em ha áram alá van helyezve? Nem az inverter csinálja(Standby topológiájú) és csak akkor haggya abba ha kihúzom a konektorból vagy átvált aksira. Amúgy müxik rendesen.

''Ingyé nem dolgozok ... semmi pénzé'' by anonimus

(#38) Szipi válasza Agyzuzo (#31) üzenetére

Szipi
(fanatikus tag)

Sorry duplázott =>503-as hiba, szétütöm a gépet.

''Ingyé nem dolgozok ... semmi pénzé'' by anonimus

(#39) Agyzuzo válasza Szipi (#37) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Én jól megszívtam ezzel, mert vettem egy 550VA-s APC-t (mondjuk ez az alap szériás, ami úgy néz ki, mint egy nagy elosztó) és nem bírta el egymagában a 450W-s Csífteket (pedig semmi mást nem kötöttem rá és idle-ben ment csak a gép). Odaadtam húgomnak, neki egy passzív PFC-s 420-as Csíftekje van, azt elviszi 10 percig monitorostul. Én most váltottam egy 1000VA-s MGE Ellipse-re, eddig nem nyavajgott, hát remélem ez már nem is fog. :)

(#40) martin5555

martin5555
(újonc)

szivok én is az uj szünetmentesemmel...

chieftec GPS 400AA-101A

APC Back UPS --t lecseszi, mert a lépcsőzetes szinuszát a táp rövidzárnak veszi.

az APC- s supporttól kérdeztem, a chieftec GPS széria hisztis erre.

megkérdeztem, hogy enermax -ra volt e már panasz lépcsőzetes szin-ű ups-szel, de még nem vót. most tápot hajtok!

kérdésem: táp-ban mi a legujabb szabvány? atx 2.0 ? mert ahogy olvasgattam, alaplapban már ATX 2.2 van.

és mi az FMA II egy táp eseében? kell az nekem ASUS a8n SLI premium , 1 x SATA 2 x DVD 1 x Nvidia 7600 256 gddr3 esetében? vagy modern alaplap csere után majd fog kelleni?

(#41) Zoleeca válasza martin5555 (#40) üzenetére

Zoleeca
(újonc)

Hát a fene egye meg ezt a Chieftek-et meg az APC-ét is...nekem sem megy a 450-es tápommal a 400-as APC... :W :W :W :W :W :W :W

MSI P35Neo3 | Core2Duo E6750 @ 3.00 Ghz | 4x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz @ 1000Mhz | ASUS HD4850 512 DDR3 | 2x500GB Samsung SATA2, 1x1500GB WD SATA2

(#42) Rive válasza Agyzuzo (#31) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha a jelenleg piacon levő tápok 99%-a aktív PFC-s, miért nem alkalmazkodnak ehhez a UPS-t gyártók?
Én inkább azt nem értem, miért nem csinál már valaki 400V egyenfeszre UPS-t. Esetleg néhány extra, beállítható kisfeszes kimenettel.

A TFT meg a PC is azzal kezdődik, hogy a táp egyenirányítja a 230-at ( -> 400V). Egyedül a kis trafós cuccok kérnek váltót, de igazából azok is beérnék egyennel, gusztusuk szerint tipikusan öttől 12V-ig.

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#43) Hequila válasza Rive (#42) üzenetére

Hequila
(őstag)

Tényleg csak off-ban jegyzem meg, de 230V*√2 ≈ 325V. Csak a pontosság kedvéért :B

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#44) Rive válasza Hequila (#43) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:B

Ott a pont :DDD A 400V csak a hozzá tartozó kondi, elnézést :DDD

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#45) spieler válasza Rive (#42) üzenetére

spieler
(lelkes újonc)

Én inkább azt nem értem, miért nem lehet az aktív pfc-t mondjuk egy kapcsolóval kiiktatni. (Mondjuk ennek biztosan oka van, lehet hogy kötelező a pfc?) Vagy ne adj' isten detektálni a bemenő fesz jelformáját, és ennek megfelelően beavatkozni automatikusan. Mert egyenfesszel ugyanúgy nem menne, ahogy négyszöggel, vagy kvázi-színusszal sem.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.