Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

elég komoly számokkal dobálóznak:) szvsz teljesen felesleges ekkora erőforrás egy akármilyen mobil méretű eszközbe :N 5x sebesség 75%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett&1mb cache :C

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#2) ZCoyote

ZCoyote
(őstag)

Szerények az Nvidia-nál: Kal-El :D

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#3) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

40 nm-en az 1,5 GHz-es 4 mag elég hihetetlennek tűnik, még tabletbe is.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#4) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Ez a STARK elég "félelmetesen" hangzik..... :Y
Mondjuk a cikk is írja, hogy elméleti és tényleges teljesítmény között nagy különbség is lehet... :)

(#5) flexxx2

flexxx2
(tag)

Félek tőle, hogy jönnek a brutális rendszerek, de nem fogok kapni 40k forintért egy olyan minőségi tabletet ami csak arra az 1-2 dologra kell amire használnám is, hanem vehetek 100-200-ért olyat ami feleslegesen gyors pl. olvasáshoz. Az erő csak a játék miatt kell, a flasht meg le kéne váltani valami optimálisabbra.

[ Szerkesztve ]

(#6) Male válasza erdoke (#3) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...és az, hogy ez majdnem kétszer gyorsabb, mint egy Core 2 Duo? Mert mintha ezt húzták volna be az nVidia slideon (elég hihetetlennek tűnik). Persze nem írták oda, hogy miben :DDD

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#7) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Már csak az a kérdés, hogy mikor lesz PhotoShop, 3DSMax, illetve Autocad Androidra...
mert netezni meg videózni baromi luxusnak tűnik (egy mostanában szokásos) 150-250 ezer forintos komolyabb tablet. :F

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#8) nbg válasza ZCoyote (#2) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

Azert a tobbi kodnev se kutya... ;)

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#9) stevve válasza bogyo112 (#7) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Már csak az a kérdés, hogy mikor lesz PhotoShop, 3DSMax, illetve Autocad Androidra..."

Belátható időn belül ilyesmiről álmodni is kár.

"mert netezni meg videózni baromi luxusnak tűnik"

és ezeknek a cuccoknak az ereje túl is lép ezen a szinten. Tehát erősödik a hardver és ezt max. játékokkal vagy animált menükkel, háttérrel lehet kihasználni, de ez mind jelentősen terheli az aksit.

Jó az erős SoC, csak értelmet kell találni a felhasználásra.

PH semleges

(#10) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért egy picit érdemes továbbgondolni a mai internet lehetőségeinél. Jelenleg a videókat mutogatják, mert a youtube egy kedvelt dolog, de ezek a rendszerek gyorsítják a webGL-t, ahol a netes játékok új forradalma érkezik.
Felejtsük el itt a mai alap netet, a HD ott is beköszönt minden szempontból. Elég megnézni, hogy mit lehet kihozni a WebVision-ből például. [link]

Kép a játékból (és ez egy böngészőben futó játék):

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#11) stevve válasza Abu85 (#10) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

de akkor is "csak" egy játék. Egy egész iparágat játékokra építeni... tényleg ez kell a jövő emberének? :U

Akkor már inkább gondoljunk arra, hogy a tudomány területein is kihasználható lehetne - csak persze ezen a téren nagy a csönd.

PH semleges

(#12) Abu85 válasza stevve (#11) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Semmi nem akadályozza meg, hogy a webGL-t felhasználva 3D-s weboldalakat csinálj. A lehetőségek kezdenek határtalan formát ölteni.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) Fecow válasza vinibali (#1) üzenetére

Fecow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy mobilba ma még nem tudjuk elképzelni mire jó, de jövőbe senki nem lát majd a lehetőség akkor megszüli azokat az alkalmazásokat szolgáltatásokat amik már kihasználják ezeket.
Viszont, ahogy a cikkben is említik, ezek már nem csak mobilokba mehetnek. Tabletekbe, esetleg nettopokba, netbookokba (smartbook), smartTV-kbe, az nVidia nem rég állapodott meg autógyártókkal, szóval autók fedélzeti számítógépeinek működéséért is felelhetnek stb stb.

(#11) stevve: Ha már előtérbe került a WebGL, akkor tényleg ne csak játékra gondolj. Itt van például ez az anatómiai alkalmazás.

[ Szerkesztve ]

Nyergeld meg a nagyot

(#14) .mf

.mf
(PH! addikt)

Belehúztak... csak így tovább

Már várom mikor lehet kisker forgalomban kapni s.k. multimédiás / htpc építésére mITX lapokat a cikkben szereplő 2-4-magos procikkal. Meg úgy egyáltalán tényleges termékeket...
Az az APQ jó lenne már leváltani a Duál-Atom+Ion gépem, várhatóan nagyobb teljesítmény jóval alacsonyabb fogyasztás mellett.

(#15) Male válasza Abu85 (#10) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért jó az, hogy a böngészőben játszik valaki :F

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#16) avman

avman
(őstag)

van egy halovány gyanúm, h az nvidia titokban a win8 arm platformjában reménykedik, tablet, notebook és desktop szinten. na, ez nem kicsit forradalmasítaná a pc piacot. kis fogyasztás mellett brutális teljesítmény és 3d, egy populáris os-en.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#17) Bici válasza Male (#15) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Ez már a cloud előszele. Majdnem minden a szerverről jön, kikerülhetetlen frissítésekkel, stb.

(#18) lenox

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

En meg azt latom, hogy tegra, tegra 2, mostmar tegra 3, es meg mindig alig adnak el. Oke, hogy az nvidia jo gpu-ban, de cpu-ban nem, es a celpiacon mas is gyart cpu-t is meg gpu-t is (igp-t), es azok huzzak be a tapasztalatot ezerrel, az nv meg nem... Nem latom a filmet magam elott, hogy ebbol hogy lesz nem bukta...

(#19) erdoke válasza Male (#15) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Pl. mert ugyanott tudod folytatni este a szállodában, ahol reggel az otthoni gépen abbahagytad.

(#20) Abu85 válasza lenox (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV nem nagyon tehet mást. A GeForce helyett keresni kell egy olyan piacot, ahol értékelhető nyereségre tesznek szert. A Tegra ezt a célt szolgálja, és egyelőre jól működik. Most mondta el az NV a negyedéves konferencián, hogy a Tegra már most több nyereséget termel, mint a GeForce. Mondjuk a GeForce esetében a mobil GPU meglepetésre a desktop alá került, szóval így nem nehéz felülmúlni, de egyértelmű, hogy a VGA-piac elveszti anyagi varázsát, és pár poweruser nem tartja majd el az üzletágat. A Tegra agresszív fejlesztése mögött is ez áll. Sikeresnek KELL lennie, mert nincs más lehetőség. Az NV a politikáját is áthelyezte a Tegrára. A TWIMTBP címek 70%-a Androidra készül. Ha ez a stratégia anno bevált a PC-nél, akkor miért ne válna be a mobil vonalon?

[ Szerkesztve ]

(#21) DesertDog válasza Male (#15) üzenetére

DesertDog
(tag)

Pl. nehezebb warezolni.

(#22) benedekco válasza Male (#15) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

Talán oprendszer függetlenné válik a játék.

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#23) stevve válasza Fecow (#13) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, ismerem a google body-t, látványos. Pont ilyenekre gondoltam a játékok helyett, mellett. :)

PH semleges

(#24) F34R

F34R
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vao le esett az állam :Y azért ezek a kódnevek enyhén karakter nevek Logan=Wolverine
Stark=Ironman , Kal-El = Superman , Bruce Wayne = Batman :P

hirdetéseim : http://bit.ly/Ad2BQ8

(#25) Bici válasza Abu85 (#20) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Arrról lehet tudni valamit, hogy az ARM-es win8 és az x86-os között mennyi szoftveres átjárás lesz? És ha lesz, akkor miylen területeken?
Ez alapvető fontosságú az ARM számára.

(#26) stevve válasza Bici (#25) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Elég nehéz lenne... ezért kell a vékonyklienseken (webes) erősíteniük.

PH semleges

(#27) Fecow válasza stevve (#23) üzenetére

Fecow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Oké, azt hittem, amikor a tudományos használatról beszélsz, akkor ilyen GPU gyorsított fehérje modellezés, vagy SETI kutatásra gondolsz.

Nyergeld meg a nagyot

(#28) stevve válasza Fecow (#27) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, nem. Most nem arra gondoltam, csak a WebGL kapcsán jutott eszembe, hogy nem csak játékok vannak. :)

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#29) Gave válasza Abu85 (#12) üzenetére

Gave
(senior tag)

Kerdes, hogy mire es hogyan hasznalhato egy 3D-s weboldal ugy nagy altalanossagban. :)

(#30) ddekany válasza Abu85 (#10) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Kép a játékból (és ez egy böngészőben futó játék):"

Már amennyiben ezt böngészőben futónak lehet nevezni... Ez lényegében webböngészőböl elindított natív játék (értsd, rendes akár C++-ban írt cucc, mint az asztali játékok). Ezt is azért lehetséges megcsinálni, mert előtte fel kell tenned a Web Vision böngésző plugint.

(#31) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Az NVIDIA állítása szerint a Kal-El ötször gyorsabb a Tegra 2-nél, amit az útiterv is jelez. Ezt a fejlesztést évenként fogják új Tegra platformok követni. A 2012-ben esedékes Wayne platform kétszer lesz gyorsabb a Kal-El-nél, míg a Logan ezt a teljesítményt fogja ötszörözni. A 2014-re ígért Stark lapka a Logan teljesítményének a kétszeresét kínálja, vagyis összességében százszor nagyobb tempóra képes majd, mint a Tegra 2."

Ez mekkora blabla, ilyen tempóra még az Intel sem képes. Ennyivel egyszerűbb felépítésűek a Tegra-magok az x86-osoknál? Nehezen hihető...

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#32) Fecow válasza Male (#6) üzenetére

Fecow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Gondolom erre hivatkozva írják amit, bár nem épp 2x gyorsabb, de ez alapján gyorsabb. Egyébként a szoftver környezetet leszámítva ez már abszolút elgondolkodtató teljesítmény, netbookokba, ultra mobile notebookokba.

Nyergeld meg a nagyot

(#33) lenox válasza Abu85 (#20) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Hat en ketelkedem benne, hogy a Tegra nyereseget termelne, ha a fejlesztes koltseget is beszamitjak... De nem neztem utana, szoval lehet, hogy igen, de eleg gyanus. En amugy ertem, hogy ez bevalhatna, csak azt nem, hogy hol vannak a tegras cuccok, amibol a nyereseg van, mert leginkabb sehol...

(#34) Abu85 válasza lenox (#33) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV már szállítja őket. A termékek mostanában jelennek meg, de az NV ugye a partnereknek már szállítja a lapkát régóta, vagyis az az NV szemszögéből már el van adva.

[ Szerkesztve ]

(#35) darál0w válasza F34R (#24) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

szinte meseszerű az egész dolog :)

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#36) Abu85 válasza Bici (#25) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy az ARM-mal hogy számolt az MS. Az az igazság, hogy eddig a Win-ek mindig kínáltak olyan dolgokat, amivel az MS az átjárhatóságot próbálta erősíteni. Technikailag nem elképzelhetetlen az ARM-hoz egy x86 emulátor, ami már jogilag is lehetséges, és az eddigi x86-os progik is futnának ARM-on. Persze nem lenne gyors megoldás, de megoldás.

(#30) ddekany: Ez való igaz, de a flash is nagyon hasonlóan működik. A user annyit lát, hogy felmegy az oldalra, és betölti a játékot. Ez innentől web experience. :) Ahogy hallom minden gyártó ráállt a HD Internet fogalmára. A marketing megint hengerel. :D

[ Szerkesztve ]

(#37) Bl@tty válasza F34R (#24) üzenetére

Bl@tty
(újonc)

Hopp, elnéztem egy sort... :DDD
A nevek nagyon találóak

[ Szerkesztve ]

(#38) darál0w válasza Bl@tty (#37) üzenetére

darál0w
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ott van az...vagy csak nekem jelenik meg? :DDD

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

(#39) Male válasza Bici (#17) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen... csak miért jó ez egy felhasználónak (hogy a cégnek miért, azt értem, hiszen nehéz a warez + állandó bevétel amíg csak játszol).

erdoke: Ehhez elég a mentéseket online tárolni, ahogy azt teszi pár játék. (Nomeg ennyire függők lennének már a játékosok?)

DesertDog: Igen, de mint felhasználót, ez nem érdekel... ettől a játékosnak nem jobb semmivel.

benedekco: Cserébe böngésző függő.. ami gyakrabban változik, mint az OS. ...de ez szintén nem igazán érdekli a felhasználót (jó, aki Linuxot, vagy valami ritkább OS-t használ, azt igen, de ez elég kis %).

Fecow: Ezt a Coremarkot nem igazán ismerem... gugli alapján beágyazott rendszerek teljesítményét méri valamilyen módon (hogy pont milyen teljesítményt, azt nem láttam elsőre). Amúgy egy Celeron E3300-ra 14500 pontot ad (ez meg ami szerintük majd kétszer gyorsabb egy Core 2 Duonál, kap 11300-at).

(#40) And01 válasza Abu85 (#36) üzenetére

And01
(tag)

Abu méretben ez már azonos a Brazos-al!
Fogyasztásban/teljesítményben hogy aránylanak?
Persze van eltérés, viszont ilyen alapon a brazos
már labdába rúghat ellene! /szerintem/

(#41) erdoke válasza Abu85 (#36) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az ARM nem "áerem" magyarul kiejtve? Angolul pedig "éjárem"? Egyikhez se passzol a -hoz.
Már többször is láttam, de lehet, hogy mindkét nyelven "arm"-nak ejtik. :F

[ Szerkesztve ]

(#42) Abu85 válasza erdoke (#41) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen. Simán Ármnak ejtjük. Az angolban is olyan, mintha azt mondanád, hogy kéz. Meglepő volt nekem is, de ez a helyzet. :)

(#43) Abu85 válasza And01 (#40) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Brazos lapkája majdnem akkora, mint a most bemutatott Kal-El. 1-2 mm^2 eltérés van. A fogyasztást nem lehet tudni. Az mindenképpen fontos szempont, hogy a Kal-El-ben rengeteg fix funkciós egység van, míg a Fusion esetében a chip nagy része szabad programozható egység. Utóbbi jelentősen növeli a fogyasztást, persze a Fusion gyorsabb is.
A kategória még mindig eltérő. A netbook és a nettop szinten versenyezhetnek, de a tableteknél nem, mert az Android fejlesztése jelentősen gyorsabban halad ARM-ra. Ez számottevő hátrány az x86-nak. A Win 7 elég gyenge egy tablethez, a MeeGo pedig egyelőre messze nem olyan jó a nokiás bemutató alapján, mint azt sokan várták. Az persze kérdés, hogy a szoftveres rész, hogy fog állni egy év múlva. Nincs lejátszva a meccs, de tény, hogy az Android egyelőre jobb minden más megoldásnál.

[ Szerkesztve ]

(#44) DemonDani válasza Abu85 (#36) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amennyire gyorsan fejlődnek, és amilyen jól kihasználhatóak az ARM-ok még csak nagy lassulást sem okozna egy rendes emulátor mire jön a Win8 vígan lesznek A15ös lapkával szerelt SoC-ok, ott meg sok-sok mag 2,5ghz...

Bár ezekben a A9-ekban már így is annyi felesleges erő lesz, hogy bőven nem rajta múlik a rendszer végteljesítménye...

(#43) Abu85

És a jelenlegi ARM ütemes térnyerésben ez a fejlesztési "terv" már csak az x86 javára fog romlani...

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#45) Bici válasza Male (#39) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Nem mondtam, hogy nekik jó, inkább a fejlesztőknek (nem kell százféle környezetet támogatni). Szerintem a cloud felhasználói oldalról inkább "kényszer" lesz, mint tudatos választás.
Egyébként a felhasználónak is jó lehet, mert nem kell megvenni az erős hardvert, tökölni a sokszoftverrel. Ehelyett csak egy egyszerű kis kütyü, ami keveset fogyaszt, és egyszerű OS-t futtat.

(#36) Abu85: Köszi! :)

[ Szerkesztve ]

(#46) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Laikuskent igeretesnek tunnek ezek a fejlesztesek, csak egyvalami nem igazan tiszta.

Gondolom elobb-utobb ARM alapu netbookok is elerhetoek leszenk, 1/2/4 maggal. Ha nem is ARM alapu W8-al, de mondjuk egy ARM based Linux-szal szivesen belevagnek, napi feladatokra otthon tobb, mint elegendo lenne szvsz. Viszont azt nem tudom, hogy pl. adott egy linuxos program, ami x86, fog-e futni ez ARM-en, vagy ez hogy megy a gyarkolatban?

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#47) Abu85 válasza Balinov (#46) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha a program x86-ra van fordítva és nincs ARM portja, akkor nem fog futni ARM-on. Maximum az emulálás lehetséges, de ahhoz valakinek el kell készítenie majd az emulátort.

(#48) Donor válasza bogyo112 (#7) üzenetére

Donor
(kvázi-tag)

Magyar fejlesztés, vállalati alkalmazás

Jönnek ezek az az alkalmazások is , csak meg nem ismerjük őket de ez hamarosan változni fog :D

(#49) erdoke válasza Abu85 (#42) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem lehet ezeken kiigazodni. Pedig biztosan hallottam már egy keynote-ban, de valahogy nem tűnt fel.

(#50) Balinov válasza Abu85 (#47) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ertem Abu85, koszi. Magyaran meg akkor sem megy az eredetileg x86 linuxra irt alkalmazas ARM magon, ha a forras elerheto, es elvileg le lehet forditani (mondjuk homaly vagyok linuxbol, nem tudom ez gyakorlatban mennyire jarhato ut)

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.