elég komoly számokkal dobálóznak
szvsz teljesen felesleges ekkora erőforrás egy akármilyen mobil méretű eszközbe
5x sebesség 75%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett&1mb cache 
BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!
elég komoly számokkal dobálóznak
szvsz teljesen felesleges ekkora erőforrás egy akármilyen mobil méretű eszközbe
5x sebesség 75%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett&1mb cache 
BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

Szerények az Nvidia-nál: Kal-El 
Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.
40 nm-en az 1,5 GHz-es 4 mag elég hihetetlennek tűnik, még tabletbe is.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Ez a STARK elég "félelmetesen" hangzik..... 
Mondjuk a cikk is írja, hogy elméleti és tényleges teljesítmény között nagy különbség is lehet... 

Félek tőle, hogy jönnek a brutális rendszerek, de nem fogok kapni 40k forintért egy olyan minőségi tabletet ami csak arra az 1-2 dologra kell amire használnám is, hanem vehetek 100-200-ért olyat ami feleslegesen gyors pl. olvasáshoz. Az erő csak a játék miatt kell, a flasht meg le kéne váltani valami optimálisabbra.
[ Szerkesztve ]
...és az, hogy ez majdnem kétszer gyorsabb, mint egy Core 2 Duo? Mert mintha ezt húzták volna be az nVidia slideon (elég hihetetlennek tűnik). Persze nem írták oda, hogy miben 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Már csak az a kérdés, hogy mikor lesz PhotoShop, 3DSMax, illetve Autocad Androidra...
mert netezni meg videózni baromi luxusnak tűnik (egy mostanában szokásos) 150-250 ezer forintos komolyabb tablet. 
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

Azert a tobbi kodnev se kutya... 
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
"Már csak az a kérdés, hogy mikor lesz PhotoShop, 3DSMax, illetve Autocad Androidra..."
Belátható időn belül ilyesmiről álmodni is kár.
"mert netezni meg videózni baromi luxusnak tűnik"
és ezeknek a cuccoknak az ereje túl is lép ezen a szinten. Tehát erősödik a hardver és ezt max. játékokkal vagy animált menükkel, háttérrel lehet kihasználni, de ez mind jelentősen terheli az aksit.
Jó az erős SoC, csak értelmet kell találni a felhasználásra.
PH semleges
Azért egy picit érdemes továbbgondolni a mai internet lehetőségeinél. Jelenleg a videókat mutogatják, mert a youtube egy kedvelt dolog, de ezek a rendszerek gyorsítják a webGL-t, ahol a netes játékok új forradalma érkezik.
Felejtsük el itt a mai alap netet, a HD ott is beköszönt minden szempontból. Elég megnézni, hogy mit lehet kihozni a WebVision-ből például. [link]
Kép a játékból (és ez egy böngészőben futó játék):![]()
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
de akkor is "csak" egy játék. Egy egész iparágat játékokra építeni... tényleg ez kell a jövő emberének? 
Akkor már inkább gondoljunk arra, hogy a tudomány területein is kihasználható lehetne - csak persze ezen a téren nagy a csönd.
PH semleges
Semmi nem akadályozza meg, hogy a webGL-t felhasználva 3D-s weboldalakat csinálj. A lehetőségek kezdenek határtalan formát ölteni.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Lehet, hogy mobilba ma még nem tudjuk elképzelni mire jó, de jövőbe senki nem lát majd a lehetőség akkor megszüli azokat az alkalmazásokat szolgáltatásokat amik már kihasználják ezeket.
Viszont, ahogy a cikkben is említik, ezek már nem csak mobilokba mehetnek. Tabletekbe, esetleg nettopokba, netbookokba (smartbook), smartTV-kbe, az nVidia nem rég állapodott meg autógyártókkal, szóval autók fedélzeti számítógépeinek működéséért is felelhetnek stb stb.
(#11) stevve: Ha már előtérbe került a WebGL, akkor tényleg ne csak játékra gondolj. Itt van például ez az anatómiai alkalmazás.
[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot

Belehúztak... csak így tovább
Már várom mikor lehet kisker forgalomban kapni s.k. multimédiás / htpc építésére mITX lapokat a cikkben szereplő 2-4-magos procikkal. Meg úgy egyáltalán tényleges termékeket...
Az az APQ jó lenne már leváltani a Duál-Atom+Ion gépem, várhatóan nagyobb teljesítmény jóval alacsonyabb fogyasztás mellett.
Miért jó az, hogy a böngészőben játszik valaki 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

van egy halovány gyanúm, h az nvidia titokban a win8 arm platformjában reménykedik, tablet, notebook és desktop szinten. na, ez nem kicsit forradalmasítaná a pc piacot. kis fogyasztás mellett brutális teljesítmény és 3d, egy populáris os-en.
[ Szerkesztve ]
Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

Ez már a cloud előszele. Majdnem minden a szerverről jön, kikerülhetetlen frissítésekkel, stb.
En meg azt latom, hogy tegra, tegra 2, mostmar tegra 3, es meg mindig alig adnak el. Oke, hogy az nvidia jo gpu-ban, de cpu-ban nem, es a celpiacon mas is gyart cpu-t is meg gpu-t is (igp-t), es azok huzzak be a tapasztalatot ezerrel, az nv meg nem... Nem latom a filmet magam elott, hogy ebbol hogy lesz nem bukta...
Pl. mert ugyanott tudod folytatni este a szállodában, ahol reggel az otthoni gépen abbahagytad.
Az NV nem nagyon tehet mást. A GeForce helyett keresni kell egy olyan piacot, ahol értékelhető nyereségre tesznek szert. A Tegra ezt a célt szolgálja, és egyelőre jól működik. Most mondta el az NV a negyedéves konferencián, hogy a Tegra már most több nyereséget termel, mint a GeForce. Mondjuk a GeForce esetében a mobil GPU meglepetésre a desktop alá került, szóval így nem nehéz felülmúlni, de egyértelmű, hogy a VGA-piac elveszti anyagi varázsát, és pár poweruser nem tartja majd el az üzletágat. A Tegra agresszív fejlesztése mögött is ez áll. Sikeresnek KELL lennie, mert nincs más lehetőség. Az NV a politikáját is áthelyezte a Tegrára. A TWIMTBP címek 70%-a Androidra készül. Ha ez a stratégia anno bevált a PC-nél, akkor miért ne válna be a mobil vonalon?
[ Szerkesztve ]

Pl. nehezebb warezolni.

Talán oprendszer függetlenné válik a játék.
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.
Igen, ismerem a google body-t, látványos. Pont ilyenekre gondoltam a játékok helyett, mellett. 
PH semleges
Vao le esett az állam
azért ezek a kódnevek enyhén karakter nevek Logan=Wolverine
Stark=Ironman , Kal-El = Superman , Bruce Wayne = Batman 
hirdetéseim : http://bit.ly/Ad2BQ8

Arrról lehet tudni valamit, hogy az ARM-es win8 és az x86-os között mennyi szoftveres átjárás lesz? És ha lesz, akkor miylen területeken?
Ez alapvető fontosságú az ARM számára.
Elég nehéz lenne... ezért kell a vékonyklienseken (webes) erősíteniük.
PH semleges
Oké, azt hittem, amikor a tudományos használatról beszélsz, akkor ilyen GPU gyorsított fehérje modellezés, vagy SETI kutatásra gondolsz.
Nyergeld meg a nagyot
Ja, nem. Most nem arra gondoltam, csak a WebGL kapcsán jutott eszembe, hogy nem csak játékok vannak. 
[ Szerkesztve ]
PH semleges

Kerdes, hogy mire es hogyan hasznalhato egy 3D-s weboldal ugy nagy altalanossagban. 

"Kép a játékból (és ez egy böngészőben futó játék):"
Már amennyiben ezt böngészőben futónak lehet nevezni... Ez lényegében webböngészőböl elindított natív játék (értsd, rendes akár C++-ban írt cucc, mint az asztali játékok). Ezt is azért lehetséges megcsinálni, mert előtte fel kell tenned a Web Vision böngésző plugint.
"Az NVIDIA állítása szerint a Kal-El ötször gyorsabb a Tegra 2-nél, amit az útiterv is jelez. Ezt a fejlesztést évenként fogják új Tegra platformok követni. A 2012-ben esedékes Wayne platform kétszer lesz gyorsabb a Kal-El-nél, míg a Logan ezt a teljesítményt fogja ötszörözni. A 2014-re ígért Stark lapka a Logan teljesítményének a kétszeresét kínálja, vagyis összességében százszor nagyobb tempóra képes majd, mint a Tegra 2."
Ez mekkora blabla, ilyen tempóra még az Intel sem képes. Ennyivel egyszerűbb felépítésűek a Tegra-magok az x86-osoknál? Nehezen hihető...
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core
Gondolom erre hivatkozva írják amit, bár nem épp 2x gyorsabb, de ez alapján gyorsabb. Egyébként a szoftver környezetet leszámítva ez már abszolút elgondolkodtató teljesítmény, netbookokba, ultra mobile notebookokba.
Nyergeld meg a nagyot
Hat en ketelkedem benne, hogy a Tegra nyereseget termelne, ha a fejlesztes koltseget is beszamitjak... De nem neztem utana, szoval lehet, hogy igen, de eleg gyanus. En amugy ertem, hogy ez bevalhatna, csak azt nem, hogy hol vannak a tegras cuccok, amibol a nyereseg van, mert leginkabb sehol...
Az NV már szállítja őket. A termékek mostanában jelennek meg, de az NV ugye a partnereknek már szállítja a lapkát régóta, vagyis az az NV szemszögéből már el van adva.
[ Szerkesztve ]
szinte meseszerű az egész dolog 
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
Nem tudom, hogy az ARM-mal hogy számolt az MS. Az az igazság, hogy eddig a Win-ek mindig kínáltak olyan dolgokat, amivel az MS az átjárhatóságot próbálta erősíteni. Technikailag nem elképzelhetetlen az ARM-hoz egy x86 emulátor, ami már jogilag is lehetséges, és az eddigi x86-os progik is futnának ARM-on. Persze nem lenne gyors megoldás, de megoldás.
(#30) ddekany: Ez való igaz, de a flash is nagyon hasonlóan működik. A user annyit lát, hogy felmegy az oldalra, és betölti a játékot. Ez innentől web experience.
Ahogy hallom minden gyártó ráállt a HD Internet fogalmára. A marketing megint hengerel. 
[ Szerkesztve ]

Hopp, elnéztem egy sort... 
A nevek nagyon találóak
[ Szerkesztve ]
ott van az...vagy csak nekem jelenik meg? 
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
Igen... csak miért jó ez egy felhasználónak (hogy a cégnek miért, azt értem, hiszen nehéz a warez + állandó bevétel amíg csak játszol).
erdoke: Ehhez elég a mentéseket online tárolni, ahogy azt teszi pár játék. (Nomeg ennyire függők lennének már a játékosok?)
DesertDog: Igen, de mint felhasználót, ez nem érdekel... ettől a játékosnak nem jobb semmivel.
benedekco: Cserébe böngésző függő.. ami gyakrabban változik, mint az OS. ...de ez szintén nem igazán érdekli a felhasználót (jó, aki Linuxot, vagy valami ritkább OS-t használ, azt igen, de ez elég kis %).
Fecow: Ezt a Coremarkot nem igazán ismerem... gugli alapján beágyazott rendszerek teljesítményét méri valamilyen módon (hogy pont milyen teljesítményt, azt nem láttam elsőre). Amúgy egy Celeron E3300-ra 14500 pontot ad (ez meg ami szerintük majd kétszer gyorsabb egy Core 2 Duonál, kap 11300-at).

Abu méretben ez már azonos a Brazos-al!
Fogyasztásban/teljesítményben hogy aránylanak?
Persze van eltérés, viszont ilyen alapon a brazos
már labdába rúghat ellene! /szerintem/
Az ARM nem "áerem" magyarul kiejtve? Angolul pedig "éjárem"? Egyikhez se passzol a -hoz.
Már többször is láttam, de lehet, hogy mindkét nyelven "arm"-nak ejtik. 
[ Szerkesztve ]
Igen. Simán Ármnak ejtjük. Az angolban is olyan, mintha azt mondanád, hogy kéz. Meglepő volt nekem is, de ez a helyzet. 
A Brazos lapkája majdnem akkora, mint a most bemutatott Kal-El. 1-2 mm^2 eltérés van. A fogyasztást nem lehet tudni. Az mindenképpen fontos szempont, hogy a Kal-El-ben rengeteg fix funkciós egység van, míg a Fusion esetében a chip nagy része szabad programozható egység. Utóbbi jelentősen növeli a fogyasztást, persze a Fusion gyorsabb is.
A kategória még mindig eltérő. A netbook és a nettop szinten versenyezhetnek, de a tableteknél nem, mert az Android fejlesztése jelentősen gyorsabban halad ARM-ra. Ez számottevő hátrány az x86-nak. A Win 7 elég gyenge egy tablethez, a MeeGo pedig egyelőre messze nem olyan jó a nokiás bemutató alapján, mint azt sokan várták. Az persze kérdés, hogy a szoftveres rész, hogy fog állni egy év múlva. Nincs lejátszva a meccs, de tény, hogy az Android egyelőre jobb minden más megoldásnál.
[ Szerkesztve ]
amennyire gyorsan fejlődnek, és amilyen jól kihasználhatóak az ARM-ok még csak nagy lassulást sem okozna egy rendes emulátor mire jön a Win8 vígan lesznek A15ös lapkával szerelt SoC-ok, ott meg sok-sok mag 2,5ghz...
Bár ezekben a A9-ekban már így is annyi felesleges erő lesz, hogy bőven nem rajta múlik a rendszer végteljesítménye...
(#43) Abu85
És a jelenlegi ARM ütemes térnyerésben ez a fejlesztési "terv" már csak az x86 javára fog romlani...
[ Szerkesztve ]
asd fgh jkl éáű

Nem mondtam, hogy nekik jó, inkább a fejlesztőknek (nem kell százféle környezetet támogatni). Szerintem a cloud felhasználói oldalról inkább "kényszer" lesz, mint tudatos választás.
Egyébként a felhasználónak is jó lehet, mert nem kell megvenni az erős hardvert, tökölni a sokszoftverrel. Ehelyett csak egy egyszerű kis kütyü, ami keveset fogyaszt, és egyszerű OS-t futtat.
(#36) Abu85: Köszi! 
[ Szerkesztve ]
Laikuskent igeretesnek tunnek ezek a fejlesztesek, csak egyvalami nem igazan tiszta.
Gondolom elobb-utobb ARM alapu netbookok is elerhetoek leszenk, 1/2/4 maggal. Ha nem is ARM alapu W8-al, de mondjuk egy ARM based Linux-szal szivesen belevagnek, napi feladatokra otthon tobb, mint elegendo lenne szvsz. Viszont azt nem tudom, hogy pl. adott egy linuxos program, ami x86, fog-e futni ez ARM-en, vagy ez hogy megy a gyarkolatban?
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet
Ha a program x86-ra van fordítva és nincs ARM portja, akkor nem fog futni ARM-on. Maximum az emulálás lehetséges, de ahhoz valakinek el kell készítenie majd az emulátort.

Magyar fejlesztés, vállalati alkalmazás
Jönnek ezek az az alkalmazások is , csak meg nem ismerjük őket de ez hamarosan változni fog 
Nem lehet ezeken kiigazodni. Pedig biztosan hallottam már egy keynote-ban, de valahogy nem tűnt fel.
Ertem Abu85, koszi. Magyaran meg akkor sem megy az eredetileg x86 linuxra irt alkalmazas ARM magon, ha a forras elerheto, es elvileg le lehet forditani (mondjuk homaly vagyok linuxbol, nem tudom ez gyakorlatban mennyire jarhato ut)
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet