Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

felbontás?

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#2) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erre rajzolni is lehet?

(#3) nbg válasza akosf (#2) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

egyszer...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#4) akosf válasza nbg (#3) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem vitték túlzásba.

(#5) Sutty66

Sutty66
(tag)

Lessz belőle pihe-puha többrétegű? :)

(#6) ttower válasza Sutty66 (#5) üzenetére

ttower
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

az ebből készült újságpapír nem lesz megfelelő "arra" ;]

question = ( to ) ? be : ! be; -- Wm. Shakespeare http://www.youtube.com/watch?v=RdBHQjasLr4

(#7) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

Jó lenne egy A5-ös körüli méretű készülék, mert olvasni szeretek, de monitoron nagyon nem.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#8) Srodney

Srodney
(senior tag)

segget törölni kemény,szarul ég,akkor meg mire való?! :P nah jo viccet félretéve egy cég monopol helyzete sose tesz jót a piacnak,ha lesz kereslet akkor beválik.ismét egy termék amivel sok bőrt lehuzhatnak rolunk,ha veszünk ilyet és hagyjuk..

(#9) Kiki18

Kiki18
(senior tag)

Nem vagyok otthon ebben a témában. Az igazat megvallva most olvasok erről először. Mi ez a papír?Miben jobb mint a hagyományos? Nem kell fát kivágni?

B. Krisztián | Ha az élet ellen fordulsz,és sikerrel jársz,több leszel,mint Isten ( 06302480428 )

(#10) szab.tam válasza nbg (#3) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD

(ezt szerintem nem értette mindenki...)

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#11) Karma válasza akosf (#4) üzenetére

LOGOUT blog

Alkoholos filccel biztos lehet rá rajzolni :P

Egyébként meg ez csak egy kijelző. Eléraknak egy rezisztív panelt, vagy mögé egy Wacom cuccot, és máris lehet veszteségmentesen rajzolgatni.

Szerk.: Nekem is csak most esett le az "Egyszer..."

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#12) lujó55

lujó55
(őstag)

Ez azért elég innovatív dolog, nem? LG simán felzabálja a Samsungot.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#13) akosf válasza Karma (#11) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sejtettem, hogy legtöbben csak a primitív válaszig jutnak el. :B

Viszont rengeteg jegyzetet és rajozt készítek munka közben. Jó lenne találni egy egyszerű megoldást amivel megúszhatnám a papírkupacokat és nem kerül plusz időbe.

(#14) vanhalen válasza lujó55 (#12) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Samsung több ízben licencelt technológiákat LG-től (pl. monitorok kapcsán) Végülis minek fejlesszék ki ugyanazt, ha azt a pénzt, amit a fejlesztésen megtakarítanak, a licencelésbe is "ölhetik"? Koreaiak összetartóbb népség amúgy, nem USA, vagy Kína meg nem is Hungary. Majd amikor elkészül, megkopasztják a világ többi részén tevékenykedő konkurenciát és passz. Egyébként jó kis cucc, örömmel látnám már ezeket a háztartásomban (mondjuk az e-inkes e-readereket is, csak máig nem értem mi kerül bennük közel netbook árba..)

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#15) Karma válasza akosf (#13) üzenetére

LOGOUT blog

Leginkább a pénztárcádtól függ, hogy megoldható-e a probléma...

Kezdve a sima rajztábláktól (low-enden ez ~10k-s költség, bár olyan is; WACOM rulez), ott vannak a tablet PC-k (pl. egy HP TC1100 elég olcsó mostanság, csak ki kell fogni), vannak digitális tollak (bár általában először azzal is papírra rajzolsz, csak közben letárolja a vonásokat), egy-két köztes móka (pl. a Sony PRS-600 eInkes, rezisztív képernyős eBook-olvasó, csak éppen gyakorlatban nem jó semmire se, tapasztalat), vagy mondjuk egy iPad + kapacitív stylus (Pogo Sketch pl.), a csúcson meg az Intuosok ;]

Nem tudom mi a helyes megoldás.

lujó55: Nem csak az LG és a Samsung van jelen ezen a piacon. Ott van az E Ink Corporation, meg még egy páran.

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#16) akosf válasza Karma (#11) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyébként valóban csak egy sima kijelző.

A felbontása 150dpi ( 0,17mm ).

(#17) IDM válasza akosf (#13) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

PDA?

(#18) akosf válasza Karma (#15) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a tippeket...

Hm... ennyi pénzért egy low-end rajztábla megérdemelne egy próbát. :U

(#19) szab.tam válasza akosf (#13) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

érintőkijelzős táblapc. nem jó?

szerk
(only write...) :B közben már más is írt....

[ Szerkesztve ]

(#20) akosf válasza szab.tam (#19) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezekkel az elektromos kütyükkel az a gond, hogy nehézkes őket használni.
A papírt egyszerűen imádom. Csak az a sok saláta amivel jár...
Meg néha jó lenne egy "search" funkció... :DDD

(#21) szab.tam válasza akosf (#20) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én meg hirtelen felbuzdultam, és utánanéztem, van-e már 22"-os 1920*1080 érintőképernyős monitor. majd leestem a székről:

Samsung SyncMaster LD220Z

gyári oldal...

az érintőképernyők 100k alatt már a spájzban vannak.... :DDD

régi vágyam az, hogy az egyik gépet, (rajta egy külön os-t), úgy állítom be, hogy egy kisebb érintőképernyő monitor előttem, sínben kicsúszik, mint egy klaviaturatartó, és klónban a fullhd tv-vel...

[ Szerkesztve ]

(#22) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Számomra ez egy jele annak, hogy a két kóreai óriás között mégis csak van valami szintű együttműködés (lehet állami ráhatás). Ez tényleg egy drága, de hosszú távon minden bizonnyal megtérülő befektetésnek tűnik. Logikus, hogy csak egyszer, és nem párhuzamosan kétszer fejlesztik ki, ölik bele a nagy pénzt, hanem az egyik cég majd átveszi a másiktól a kész megoldást.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#23) rybank válasza rudi (#22) üzenetére

rybank
(senior tag)

a nyomdaipar nyugdíjba vonulhat

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#24) misx

misx
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyszer talán ezen olvassuk majd a PH!-t. ;)

Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

(#25) rybank válasza misx (#24) üzenetére

rybank
(senior tag)

ha lesz benne wifi

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#26) rudi válasza rybank (#23) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Talán majd 10-20 év múlva. Nem két fillér ez a technológia.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#27) kovgab

kovgab
(kvázi-tag)

mekkora újság, de vajon a fejlesztések amennyibe kerülnek mennyi lesz ennek is az ára ebben az országban? pl.: 100$ netbook. Vagy ki forgalmazza, és hol és milyen szolgáltatást csapnak majd hozzá? Vagy bemész és veszel egy lapot oszt usb-n nyomtatsz rá egy könyvet??
na erre kíváncsi leszek

Ká Úr

(#28) Sifre válasza akosf (#20) üzenetére

Sifre
(fanatikus tag)

"Meg néha jó lenne egy "search" funkció... :DDD "

Titkárnőnek hívják. Ha installálva van a szomszéd szobában, hangutasítással indítható. :D

Siemens M35 -> Nokia 5110 -> Siemens S55 -> Nokia 3650 -> Nokia 6680 -> Nokia N73 -> Nokia 5800 -> Nokia N8 -> Nexus S

(#29) menalcas

menalcas
(őstag)

Lassan, de biztosan fejlődik a technológia, pár év és jön a 3D-s E-papír :C

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#30) rudymester válasza akosf (#18) üzenetére

rudymester
(senior tag)

A Sony e-book olvasóját én is kipróbáltam rajzolásra poénból és lehet használni, de nem érdemes. Kicsit lassú a reakcióideje a az e-ink technológiának.

Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - retrofaktor.blog.hu - youtube.com/retrofaktor

(#31) Ceree válasza vanhalen (#14) üzenetére

Ceree
(fanatikus tag)

Én is örömmel használnék ilyet, ha nem ennyire elmebeteg áron lenne... Egy kompakt A5-ös méretű kis reader kéne. Nekem nem kell, hogy színes legyen, a legtöbb könyv úgyse az. :)

Pólóblogom: http://findyourself.iblogger.org - Utolsó frissítés: 03.17. Ideiglenes domain.

(#32) 3psilon válasza Ceree (#31) üzenetére

3psilon
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát igen, a minap én is néztem e-book olvasókat, és marha drágák. :F
Max. 20000 Ft lenne amit kiadnék egyért, de még szerintem igen sokáig nem lesznek ilyen árban. (E-inkes kijelzővel legalábbis. Ebayen van olcsóért kínai LCD kijelzős.)

(#33) bela5

bela5
(Ármester)
LOGOUT blog

Mennyi munkahely fog ezzel megszűnni...Szörnyű belegondolni...

NE DŐLJ BE NEKIK!!! a kedves külső mögött szervkereskedő banditanszervezet tagjai lapulnak

(#34) ABee válasza bela5 (#33) üzenetére

ABee
(tag)

...és mennyi munkahely jön létre ennek a gyártásával. Bár igaz, én is jobban örülnék ha az olaj vagy fegyveriparban szünne meg annyi állás mint a nyomdászatban fog.

"I wouldn't want you guys to take all the credits", "I'm late to the party but the girls are coming home with me" and "that was for Cortez"

(#35) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát kár hogy ne,lát fantáziát benne a Samsung.Nem ártana ha lenne jó sok gyártó,hogy az árak jelentösen csökkenjenek,mert jelen pillanatban egy e-könyv olvasó majdnem notebookárban van

(#36) Dark Archon válasza bela5 (#33) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Emiatt egy jó darabig biztosan nem kell aggódni, a nyomdászat ehhez képest filléres dolog és az is marad.

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#37) ollie válasza Srodney (#8) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mégis milyen bőrre gondolsz? Azért mert fogalmad sincs mire való, még nem jelenti azt, hogy rossz.

(#2) akosf: nem azért találták ki

[ Szerkesztve ]

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#38) Kiki18

Kiki18
(senior tag)

Ha ezen lesz mozgókép is,simán lehetne olyan,mint a Harry Potterben az újságok :DDD :DDD :DDD :N

B. Krisztián | Ha az élet ellen fordulsz,és sikerrel jársz,több leszel,mint Isten ( 06302480428 )

(#39) kovgab válasza Duree (#35) üzenetére

kovgab
(kvázi-tag)

a netbook-os üzletnek is jót tett, hogy többen beszálltak

Ká Úr

(#40) ollie válasza Kiki18 (#38) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Az még sokára lesz, ugyanis jelenleg borzalmas rossz a válaszideje, olyan másodpercben mérhető.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.