Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Sunzi

Sunzi
(senior tag)

Elvileg van benne 1GB intel turbo memory is.. Ez a Ti kiszerelésetekben nem volt? Asszonynak is a cikkben szereplő kiépítésű gépe van, és, mintha láttam volna a dobozon is feltüntetve..
Az MSI logo nektek világított? Valahol láttam utalást, hogy teszi, de a gyakorlatban ezt nem tapasztaltam, lehet hülyeség... :)

Amúgy valóban jó kis gép, nagyon elégedett vagyok vele. Hazamegyek, első lesz a kijelzőkalibrálás, köszönet a cikknek...

[ Szerkesztve ]

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#2) dekoninck

dekoninck
(senior tag)
LOGOUT blog

Na mi van, már eltelt 10 perc, és még senki nem jött, hogy az MSI sz@r???

(#3) Batmause

Batmause
(tag)
LOGOUT blog

A teszt nagyon jó lett, de egy részen rosszul voltam.

Egy alaplapra integrált videókártyát nem egy felsőkategóriás kártyával kellene összehasonlítani, hanem egy közel hasonló tudású kártyával.
Az integrált videókártya kevesebbet fogyaszt, kisebb teljesítményű - ami egy munkagéphez szükséges...

A további ezenkívül nagyon tetszett. Hőmérséklet, kijelző, aku, stb...

(#4) rudi válasza Batmause (#3) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyelőre ez a második tesztünk az új notebookos környezettel, kénytelen vagy elfogadni, hogy csak azt mértük mellé, ami kéznél volt. Természetesen a következő tesztekben jönnek más chipsetek is, bár ndavid éppen most kavrta el a Radeon Xpress 1270-es mérések eredményeit, a notebookot meg már visszaadtuk :(

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#5) Shadows válasza dekoninck (#2) üzenetére

Shadows
(senior tag)

mi ez a sz@r zöldség :DDD

(#6) rudi válasza Sunzi (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy MSI ER gépet fejeztünk be éppen, annak világított a logója a PR200 YA-nak nem. Turbo memory-t nem láttam az MSI oldalán, de bármelyik i965-es gépben lehet, utánanézek.

[ Szerkesztve ]

(#7) sekli

sekli
(PH! addikt)

nagyon komoly, alapos teszt lett, gratulalok...!

[ Szerkesztve ]

(#8) VINIKOR

VINIKOR
(senior tag)

De jó kis teszt! Gratula! Ilyen jöhet máskor is.

(#9) venember83 válasza dekoninck (#2) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nyilvánvaló, minek irogatni? :DDD

Különben nem tűnik rossznak, de notinál valahogy nem érdekel a szin, a tartósság és a megbizhatóság viszont annál inkább, ezügyben pedig sajnos egy teszt nem sokat mond el.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#10) windoki

windoki
(újonc)

Nagyon kemény az a "PH!" felirat a második oldalon a notebook táska belső oldalán :C

AMD rulez

(#11) rudi válasza venember83 (#9) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sajnos, ezeket a paramétereket (tartósság, megbízhatóság) pár hét alatt nem lehet megvizsgálni, de tovább megyek, egy széria egyetlen modelljén egyáltalán nem is lehet. Legfeljebb a felhasználók tudnak némi infót adni majd úgy fél vagy egy (vagy több) év múlva.

(#12) bobace

bobace
(őstag)
LOGOUT blog

Jó kis cikk, és nekem a gép is bejön. Most is MSI-t nyűvök és 2 év után is nagyon szép. Nem tudom az ujak romlottak e tartósságban,de ha nem és váltok, tuti MSI lesz.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#13) venember83 válasza rudi (#11) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, ezért is nehéz beférkőzni az elit közé, mert sok éven keresztül lehet csak bizonyitani pl az MSI-nek, hogy az ő laptopjai igenis megbizhatóak.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#14) orbano

orbano
(PH! félisten)

ejj, bár ki ne nyitottátok volna. odáig szép volt és tetszett :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#15) bLaCkDoGoNe

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Nekem a színek nem tetszenek, az ezüstös belső egyenesen borzasztó, valamint 12" és 2 kiló? Az én W3N-em ugyanezt 14"-lal tudja, és nem mai darab (igaz az árából 2 ilyen MSI-t vehetnék... :) ). Az MSI akksiideje viszont impresszív.

Az új tesztelési módszer (Wifi, melegedés) viszont nagyon tetszik, a jövőben is tartsátok meg jó szokásotokat!

[ Szerkesztve ]

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#16) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

De szeretnék egy ilyen gépet csicsa színek nélkül, 1 giga rammal, kicsit gyengébb processzorral, szóval kis kurtításokkal 200000 Ft-ért.

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#17) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Ezek csúnyák. :(

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#18) Vigneau válasza AMD Power (#17) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Viszont a Feleségemnek tetszik. Nem hiába keresek egy ideje rózsaszínt belőle. Ez a teszt legalább pont aktuális, szépen át tudja majd böngészni. ;)
Ami engem illet, nagyon hálás vagyok, hogy górcső alá vette a PH!. :R

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#19) Kovács84

Kovács84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A külső burkolat nagyon szép, ellenben a billentyűzeten és a "belső" képeken jól kivehető, hogy a billentyűzet a silányabb fajtából való :(

(#20) ígyvanferi

ígyvanferi
(senior tag)

A kék tetszetős. :B

Azonos felszereltségű, méretű, de nem csicsás notebookoknak is kb. ennyi az ára?

(#21) DarkByte

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon igényes cikk, gratula. Ti aztán nem apprózátok el :C Viszont ezek a színes notik nekem nem jönnek be.. még ezüstöt sem vennék, kizárólag csak feketét. A másik dolog hogy nekem alapból nem jön be az MSI-nek ez a noti emblémázása.. lóbetűk és még karika is kell köré. Na mind1, ez utóbbi úgyis szubjektív :B , a notit még minőségre ezért nem ítélném el.

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#22) rudi válasza ígyvanferi (#20) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sajnos idehaza még csak 2 GHz-es processzorral láttam a fekete-ezüst PR200-at. Annak az ára 275 000 Ft körüli, ahogyan a cikkben írtuk.

(#23) ígyvanferi válasza rudi (#22) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

Nem feltétlenül MSI-re gondoltam. Mondjuk hasonló kategóriájú HP vagy DELL esetleg ASUS?

(#24) Vigneau válasza ígyvanferi (#20) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem azok olcsóbbak.
A 3 szín közül mellesleg a legtöbb helyen a Pink a drágább, akár 10-15k-val is...
Nekünk meg a kinézet a fontosabb inkább - hiába, a Feleségemnek az ilyen cuccok jönnek be. Alacsonyabb felszereltséggel és egyben olcsóbban még jobban el tudnám képzelni ezt a PR200-at.

[ Szerkesztve ]

(#25) Space marine

Space marine
(tag)

nem tudtam teljesen végigolvasni a cikket, ezen a modellen is volt hdmi? a problem ott van hogy 1 ilyen gépre / kék/ raktunk fel xp-t és a legucso realtek driverrel se ment fel rendesen... hang volt de látott még 1 audio eszközt... gondolom a hdmi-t. Megoldásrol tud valaki?? esetleg már ezt is csak vistával érdemes használni? :O szép lenne... :O
nem beszélve 1 ismeretlen eszközröl amire ketten se jöttünk rá :(((
a biosból engedélyezhető TMC egység lenne a másik ismeretlen eszköz a listán ahhoz még drivert se láttam az MSI-nél... :(
szal örülnék 1 xp-s emberkének ugyanilyen notival :DD

''UJJUNK PERCÉN SZÉPSÉG,ÖKLÜNK BÜTYKÉN HALÁL,SZIVÜNKBEN NINCS KÉTSÉG,VIGASZT HARCBAN TALÁL!

(#26) Vigneau válasza Space marine (#25) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet, pénteken én is okosabb leszek, de ez messze nem 100%... :B

(#27) rudi válasza ígyvanferi (#23) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lesz még itten notebookteszt ;) bár egyelőre 12-est nem ütemeztünk be. A HP és Dell hasonló tudású kis gépei úgy néztem, hogy drágábbak. Talán az Acer és a Fujitsu-Siemens van még ilyesmi árszinten. Az Asus most újítja az U5-öst U6-ra és F9-eket is csak drágábban láttam.

[ Szerkesztve ]

(#28) rudi válasza Space marine (#25) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

El kell hogykeserítselek, de XP-s eredményeket nem fogsz látni. Nagyon sok esetben az van, amit Te is leírtá, hogy az XP-s meghajtókkal, sőt gyakran már az oprendszer telepítésével is szívás van, miközben a Vista él és virul (azért vannak ellenpéldák is, pl. Avermedia Volar tuner nem komálta a Vistat, pedig elvileg támogatja). Lassan jön a Vista SP1, annak megérkezte után majd összevetünk pár notit a két oprendszert használva.

(#29) ígyvanferi válasza rudi (#27) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

Ebben biztos vagyok. :)
A kisebbek érdekelnek főleg, ha nem is pont a 12-esek.
Hát, ha a Dell, Hp drágább, akkor jó lesz ez is. :D Acer, FS nem túl szimpatikus. Az ASUS-okat még meglesem. Köszönöm az infókat. :R

(#30) Space marine válasza rudi (#28) üzenetére

Space marine
(tag)

összhatásban a gép él és virul... :) ezek az ismeretlen eszközök és valszeg a hdmi nem megy fel normálisan...
de a poén hogy a TMC-hez még vistás driver sincs az MSi-nél... :C vagy csak ketten voltunk vakok :DD
na mindegy... még mindig jobb igy mint sehogy :) ja és van még rózsaszin is... ma 1 idös néni akarta a kisfiának... :DD kulturáltan körbekérdeztem hogy esetleg nem-e meleg a fia? :D
maradtunk a kéknél.... :DD

''UJJUNK PERCÉN SZÉPSÉG,ÖKLÜNK BÜTYKÉN HALÁL,SZIVÜNKBEN NINCS KÉTSÉG,VIGASZT HARCBAN TALÁL!

(#31) Vigneau válasza Space marine (#30) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hiába, a rózsaszín a menő, csak épp a nők körében. Mennyit fájt az én fejem is éppen emiatt mostanában...

(#32) Szanya válasza Space marine (#25) üzenetére

Szanya
(tag)

Én is a bőrtok belső felére rajzolt "PH"- n akadtam fenn.

Most vettem egy MSI VR601x-012HU gépet. A felszereltsége közel hasonló. Leszámítva az ujjlenyomatos részt és a HDMI- t és összesen 4 USB- je van.

Az XP- vel nagyon- nagyot szívtam (2 hét). De végül felment rá, és tökéletesnek tűnik már napok óta.

A billenytűzet kiosztása nekem is sok kellemetlenséget okoz az "í" miatt, mert numerikus billentyűzet is van. Én is a bal SHIFT- re terheltem volna inkább ezt a betűt.

Összességében nagyon elégedett vagyok egyelőre. Még a WC- re is vittem magammal, pedig anyué lesz a gép. :-) Remélem, hogy hosszú távon sem bánom meg, hogy nem HP- t vagy Acer- t vetettem anyuval. Ja, minezt a 19k Ft- os (nem telepített) XP- vel együtt 176k Ft- ért. Hmmm...

Végre egy gép, amin öröm játszani a Civ IV- gyel. És asszem megveszem pénzért(!) a HL2- t is. :-) Ezekkel el leszek még vagy 2- 5 évig. :-D

''Szanya csak egy van.''

(#33) xedos

xedos
(PH! addikt)

Nagyon tetszik a teszt! Gratulálok!
A noti is tetszik, bár a profiktól még messze van.
A 2kg a nagy akksival van?
Nekem 13.3"-os SONY-m 1.95kg.
Ezek az MSI-k meg tetszenek! Mese nincs, jobb egy általam szépnek tartott notin dolgozni, mint egy csúnya Thinkpaden :-) -ezért mit fogok kapni...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#34) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

10-ből 5 júzernek a fekete tetszik , 4-nek a kék , 1-nek a barbi .
A kislibafoszöld és a döglötthal szín nevezhető tévedésnek is :DDD
Egyébként az elektrovilágban hónapok óta vannak tesztpéldányok.

(#35) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amikor s271-em volt, imádtam
nem volt zavaró a nagyobb akku és a hátése is rendben volt
jól néz ki ez a YA, bár kicsit többet vártam volna a színektől és a színezéstől
az egérke a célnak megfelel, bár a zöld szín határozottan hátrányosnak tűnik

True Success is Blonde

(#36) Batmause válasza rudi (#4) üzenetére

Batmause
(tag)
LOGOUT blog

Természetesen megértem, és köszönöm a választ.
Ha mondhatom, akkor csak ezt az egy ordító hibát találtam.

Ha elkészül X1270 tesztje akkor nem lehetne kicserélni a 8800-éval?
Gondolom a 8800 mellett erősebb hardware-felépítés is párosult...biztos lennék benne, hogy egy 8800 melett nem egy 3600+-os AMD vagy hasonlóan gyenge CPU illetve más egyébb alkatrész dolgozott együtt...

A hőmérsékelt-zaj, és monitor tesztelése tetszett a legjobban! Le a kalappal! :R

(#37) ígyvanferi válasza Batmause (#36) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

Sokat nem tévedtél: "Összehasonlítási alapnak, jobb híján, egy Athlon 64 X2 4200+ processzoros, 2 GB DDR400 memóriás, 320 GB-os SATA merevlemezes és GeForce 8800 GT 512 MB grafikus kártyás asztali gépet használtunk." Amennyiben erre gondoltál...

(#38) hzcs

hzcs
(senior tag)

A vinyónak biztos jót tesz, hogy ferdén kell forognia.

(#39) Gabesz84 válasza hzcs (#38) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

notebookvinyok eleg strapásak, es kulonben is, folyadekcsapagyasak, ammeg nem kopik annyira :)

(#40) venember83 válasza hzcs (#38) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lényeg, hogy stabil legyen, hogy ferdén van vagy nem, az szvsz teljesen mindegy.

(#41) dabadab válasza hzcs (#38) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A vinyonak baromi mindegy. Talan ugy ket-harom evtizede volt az fontos, hogy a merevlemezek vizszintben legyenek, azota ez mar nem szamit.

Egyebkent a dokkolokban is ilyesmi pozicioban vannak a laptopok, na meg persze utkozben sincsenenk kivizszintezve.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#42) hzcs válasza dabadab (#41) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Kb 2 éve olvastam valamelyik informatikai hírportálon egy számítógépasztalról, amin a számítógép ferdén helyezkedett el, és ott írták, hogy a vinyó csak vízszintesen vagy függőlegesen érzi jól magát. De akkor ezek szerint tévedtek. Pedig én mindig vigyázok, hogy feküdjön vagy álljon, ezután nem fogok :D

(#43) Sunzi válasza Space marine (#25) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

Szia.

Szívtam vele, de, működik. Az inteltől kellett hdmi drivert leszedni, fejből nem tudom, honnan, de, a googleval percek alatt megvolt a megoldás. Ha nem találod meg, este utána tudok nézni

(#44) orbano válasza xedos (#33) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mit? egy pillanatra felmerült bennem a halálbűntetés gondolata is ;]

egydébként akármilyen "szép" egy ilyen, sohasem cserélnék rá egy thinkpadet. egy vaio, vagy portégé már más kérdés... de azok tényleg szépek is...

A vér nem válik VAZZE!™

(#45) Space marine válasza Sunzi (#43) üzenetére

Space marine
(tag)

Hali!

nagyon köszi :) az ismeretlen eszköz nálad nemm jött elő? :B :O meg is kuksizom gyorsba a guglit :C

(#46) Szanya válasza orbano (#44) üzenetére

Szanya
(tag)

Jah. Mint az Air. :-)

''Szanya csak egy van.''

(#47) Szanya válasza Space marine (#45) üzenetére

Szanya
(tag)

Haverom Dell- jén van egy alapvető rendszereszköz nagy sárga kérdőjellel. Semmit nem tud vele kezdeni.

''Szanya csak egy van.''

(#48) xedos válasza orbano (#44) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Folyamatossan notin dolgozom, mindig beleszeretek egybe azután cserélem :-)
Na jó ... leghosszabb ideig egy régi ASUS és egy Macbook Pro volt nálam.
Na meg a gyerek IBM T20-asa :-)

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#49) Space marine válasza Szanya (#47) üzenetére

Space marine
(tag)

ez igy elég sovány leirás volt :C :DD mondjuk nem árt az ucso verzio a chipkészlethez... pl.. :)) de a legjobb... telepitsd újra :DD

(#50) Sunzi válasza Space marine (#45) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

De, az egyik ismeretlen eszköz a hdmi kimenet volt, a másik az Intel Turbó Memory, de, ha jól emlékszem új firmware-el az eltűnt...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.