Az az öt vinyós verzió hot swap, vagy csak a vinyó szerelését könnyítik meg ezzel a megoldással?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
Az az öt vinyós verzió hot swap, vagy csak a vinyó szerelését könnyítik meg ezzel a megoldással?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
szerintem a szerelését..

Elfogadnám az utolsót otthonra 
[ Szerkesztve ]
2-es jöhetne
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

valaki legyen szíves és homályosítson fel ezeknek a felhasználási területéről, előnyéről, mert hülye vagyok hozzá. illetve miben különbözik egy hálózati adatárolótól (nas)? számomra ugyanannak tűnik, csak a megnevezés más... vagy tévedek?
előre is köszönöm
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
Még egyszer beszoroztam az árat a GBP árfolyammal mert elsőre nem hittem el...másodikra is annyi lett... 
Ayg0!
"...miben különbözik egy hálózati adatárolótól (nas)?"
Pl. abban hogy teljes értékű számítógépek.
Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

nasokban is atom dolgozik, mellette pár giga memória, gigás ethernet stb. akkor mi a különbség? a telepíthető oprendszer?
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
Igen. Például nekem tökéletes megoldás lenne itthonra. Jelenleg van egy p3-as gépem, amin web- és adatbázisszerver fut (tesztrendszer webfejlesztéshez), továbbá fileszerverként és letöltőgépként szintén használható. Ennyivel több, mint egy sima NAS, hogy a fileszerver funkciók mellett gyakorlatilag bármire használható, mégis keveset fogyaszt és kis helyen elfér.
Amúgy szerintem nagyon jó áruk van, figyelembe véve azt, hogy Windows-t is adnak hozzá, tehát gyakorlatilag a dobozból kivéve használható eszközök.
[ Szerkesztve ]
Egyrészt atom prociból is több van, nem mindegy melyik, másrészt egy ilyen NAS sem két fillér.
cucka!
A hw része ~50k-ból kihozható, ha nem ragaszkodsz a WinServerhez lehet Linux ingyen vagy W7 ~25k-ért; igaz ekkor neked kell mászkálni, szerelni, telepíteni, de ennyit szerintem megér a különbség... Szigorúan szvsz!
Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

Csatlakozom, jelenlegi "Otthoni Szerver"-em is ~65 gurigaban all meg (egy merevlemezzel), es NAS-kent, letoltogepkent hasznalom, valamint abrobb, egyszerubb weblapok szaladnak meg rajta. Linux hazibarkacs, semmi komolyabban megerolteto nincs a dologban. (A benne levo tobbi, 15 db 1 TB-os vinyo arat nem szamoltam bele, ugy mar nem lenne "versenykepes"...
)
[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

ízlések (vagy inkább pénztárcák?) és pofonok. ~120k-ből sokkal gazdaságosabb, erősebb & bővíthetőbb masinát is össze lehet rakni. az kis utánajárás + "barkács" személy szerint megér néhány 10,000ft-ot. 
köszönöm a felvilágosítást mindenkinek.
Ááá, igazatok van, nem voltam teljesen képben az árakkal. Utánanéztem, valóban nem annyira olcsó, mint amennyire elsőnek tűnt..

Esetleg ha valaki el tudná nekem magyarázni objektívan, hogy miért is jó a Windows Home Server azt megköszönném. (a már "megszokott" és széles szolgáltatásokkal és támogatással rendelkező Linux alapú megoldásokhoz képest)
Egy HP-s NAS-hoz volt szerencsém, amin ez futott és a saját QNAP-omhoz hasonlítva nem voltam tőle hasra esve szolgáltatások terén...
De persze ez lehet, hogy a tudatlanságom miatt van :-)
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-