Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az az öt vinyós verzió hot swap, vagy csak a vinyó szerelését könnyítik meg ezzel a megoldással?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#2) iSonic válasza Kopi31415 (#1) üzenetére

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem a szerelését..

(#3) Tomessz85

Tomessz85
(kvázi-tag)

Elfogadnám az utolsót otthonra ;)

[ Szerkesztve ]

(#4) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2-es jöhetne

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#5) Ayg0

Ayg0
(senior tag)

valaki legyen szíves és homályosítson fel ezeknek a felhasználási területéről, előnyéről, mert hülye vagyok hozzá. illetve miben különbözik egy hálózati adatárolótól (nas)? számomra ugyanannak tűnik, csak a megnevezés más... vagy tévedek?

előre is köszönöm

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#6) canniball

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még egyszer beszoroztam az árat a GBP árfolyammal mert elsőre nem hittem el...másodikra is annyi lett... :Y

Ayg0!
"...miben különbözik egy hálózati adatárolótól (nas)?"
Pl. abban hogy teljes értékű számítógépek.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#7) Ayg0 válasza canniball (#6) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

nasokban is atom dolgozik, mellette pár giga memória, gigás ethernet stb. akkor mi a különbség? a telepíthető oprendszer?

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#8) cucka válasza Ayg0 (#7) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen. Például nekem tökéletes megoldás lenne itthonra. Jelenleg van egy p3-as gépem, amin web- és adatbázisszerver fut (tesztrendszer webfejlesztéshez), továbbá fileszerverként és letöltőgépként szintén használható. Ennyivel több, mint egy sima NAS, hogy a fileszerver funkciók mellett gyakorlatilag bármire használható, mégis keveset fogyaszt és kis helyen elfér.

Amúgy szerintem nagyon jó áruk van, figyelembe véve azt, hogy Windows-t is adnak hozzá, tehát gyakorlatilag a dobozból kivéve használható eszközök.

[ Szerkesztve ]

(#9) canniball válasza Ayg0 (#7) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyrészt atom prociból is több van, nem mindegy melyik, másrészt egy ilyen NAS sem két fillér.

cucka!
A hw része ~50k-ból kihozható, ha nem ragaszkodsz a WinServerhez lehet Linux ingyen vagy W7 ~25k-ért; igaz ekkor neked kell mászkálni, szerelni, telepíteni, de ennyit szerintem megér a különbség... Szigorúan szvsz!

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#10) nbg válasza canniball (#9) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

Csatlakozom, jelenlegi "Otthoni Szerver"-em is ~65 gurigaban all meg (egy merevlemezzel), es NAS-kent, letoltogepkent hasznalom, valamint abrobb, egyszerubb weblapok szaladnak meg rajta. Linux hazibarkacs, semmi komolyabban megerolteto nincs a dologban. (A benne levo tobbi, 15 db 1 TB-os vinyo arat nem szamoltam bele, ugy mar nem lenne "versenykepes"... :DD )

[ Szerkesztve ]

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#11) Ayg0 válasza cucka (#8) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

ízlések (vagy inkább pénztárcák?) és pofonok. ~120k-ből sokkal gazdaságosabb, erősebb & bővíthetőbb masinát is össze lehet rakni. az kis utánajárás + "barkács" személy szerint megér néhány 10,000ft-ot. :)

köszönöm a felvilágosítást mindenkinek.

(#12) cucka

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ááá, igazatok van, nem voltam teljesen képben az árakkal. Utánanéztem, valóban nem annyira olcsó, mint amennyire elsőnek tűnt..

(#13) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

Esetleg ha valaki el tudná nekem magyarázni objektívan, hogy miért is jó a Windows Home Server azt megköszönném. (a már "megszokott" és széles szolgáltatásokkal és támogatással rendelkező Linux alapú megoldásokhoz képest)

Egy HP-s NAS-hoz volt szerencsém, amin ez futott és a saját QNAP-omhoz hasonlítva nem voltam tőle hasra esve szolgáltatások terén...

De persze ez lehet, hogy a tudatlanságom miatt van :-)

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#14) gliskard válasza nbg (#10) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

+1

aki meg nem akar a sw-rel bajlódni annak ott a FREENAS

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.