Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

eizo - nincs párja :)

azért a 90W elég szép érték, mikor fogyaszt egy tft legtöbbet? teljes fényerőn fehér megjelenítésnél?

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#2) Cathfaern válasza shteer (#1) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

TFT panel függő. Vagy teljes fehér, vagy teljes fekete képernyőn a legnagyobb a fogyasztás, attól függően, hogy az alapállapot "nyitott" vagy "zárt", és maximális fényerő mellett, de gondolom ez egyértelmű.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#3) dabadab válasza shteer (#1) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"teljes fényerőn fehér megjelenítésnél?"

Igazabol egyedul a hattervilagitasnak van a fogyasztasra erdemi hatasa, a kepernyo tartalmanak alig valami es - ha jol remlik - kulonbozo paneltipusoknal eltero, hogy az atlatszo vagy az atlatszatlan allapot fenntartasa kerul-e plusz energiaba (TN-nel emlekeim szerint az atlatszas a "default", szoval ott a max fenyero, tokfekete kep adja a maximumot, a tobbit passzolom).

szerk: na, jol lemaradtam :)

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#4) robika88

robika88
(tag)

mitől szemkímélőbb mint a többi monitor?

(#5) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Gyönyörű ez a monitor, nekem a EIZO FlexScan S2431W-m van, és nagyon megvagyok vele elégedve.
700 euró nem is olyan sok érte. Szerintem nagyon megéri.

(#6) shteer válasza robika88 (#4) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

el kell olvasni a hírt :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#7) dabadab válasza robika88 (#4) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Attol, hogy van benne automatikus fenyeroallitas - amit persze mindenki kikapcsol, mert az jol tonkrevagja a kalibralast :)

(#8) TrollBalint válasza robika88 (#4) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

gondolom, hogy be tudja állítanni az ideális fényerőt a környezet hatására.
bár nekem sosem ezzel volt a gondom, hanem, hogy a monitor mögött mindig volt egy ablak, amin besütött a nap :(

affene, ha nem kérnek tőlem Nokia töltőt, megelőztelek volna dabadab :)

[ Szerkesztve ]

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#9) Taybore

Taybore
(tag)
LOGOUT blog

Az ötlet jó és használnám is nagyon szívesen! A fogyasztása viszont lehetne karcsúbb, és a design se nyerte el a tetszésemet.

www.aranykopesek.com | Nokia 3210 > 7110 > 7650 > N70 > N85 (+6300) > Samusng Galaxy S

(#10) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Kérdésem, most egy csökkentet fényerő oké, hogy kevésbé fárasztja a szemet, de engem zavarna vagy ha mezei user lennék megijednék, ha felkapcsolom a lámpát "kikapcsol" a monitor :D

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#11) GegeWarrior

GegeWarrior
(senior tag)

Nekem inkább az ára nem tettszik:) 700 Euró, kissé sok!

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

(#12) Mikiller

Mikiller
(tag)

Azért az a 16ms válaszidő nem kicsit GÁZ!
Az 5ms-nál is látok utánhúzást, amikor billiárd játékot nyomatok és a golyó gyors mozgásban van.

(#13) Scalpel válasza Xirtam (#10) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Épp ellenkezőleg, ha felkapcsolod a lámpát, megemeli a fényerőt. Sötétben húzza le a fényerőt.

(#14) luw2win válasza Mikiller (#12) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Nem vagyok nagy monitorszakértő, de ez nekem is szemetszúrt :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#15) dabadab válasza Mikiller (#12) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Azért az a 16ms válaszidő nem kicsit GÁZ!"

Ugye, egeszen veletlenul sem koveted el azt a hibat, hogy ezt a valaszidot a TN-ek marketingadataihoz viszonyitod? Ja, de. :)

(#16) -XadAnuX+ válasza dabadab (#15) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Valahogy úgy ;]

(#17) copass

copass
(senior tag)

AdobeRGB színtér 96%-át képes lefedni. A burkolatába épített fényérzékelő szenzornak köszönhetően a környezeti viszonyoknak megfelelően is képes beállítani a kijelző fényerejét
ez a nem mindegy!
annyira azért nem drága.

(#18) HavocS válasza dabadab (#15) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Úgyúgy. A HP lp2275w-m 6 ms g2g, 16 ms teljes válaszidejű, és semmi utánhúzást nem látok rajta. Pedig engem aztán nagyon irritál...

Finally S-PVA!

(#19) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

700euró :Y kicsit sok. 16ms felejtős. :U

(#20) Nyugdíjas válasza Ari18 (#19) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jajj, kis butus fiú vagy :D

Csak szólok, hogy minden bizonnyal ezt a terméket nem neked készítették. A jelek erre utalnak ;)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#21) -XadAnuX+ válasza Nyugdíjas (#20) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Még ez azért megváltozhat. :K

(#22) cousin333 válasza Mikiller (#12) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért lenne gáz? Szerintem a 16 ms-et sem látod. :U

Az más kérdés, hogy ez csak egy szám, ami megpróbál kifejezni valami olyasmit, amit inkább grafikonnal kellene. És ami annak a bizonyos grafikonnak a minimumával egyenlő...

Egy 25ms-es, overdrive nélküli PVA panel: na az már problémásabb... :D

[ Szerkesztve ]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#23) old_artist válasza cousin333 (#22) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

"... Egy 25ms-es, overdrive nélküli PVA panel: na az már problémásabb... " - ez így is van! :K
Egyébként (tulajdonképpen) nem a "válaszidő" xyz száma a döntő, hanem az Input-lag és utánhúzás, amit pl. nagyon sok monitornak csak a tesztelés alaklmával ismerhetünk meg - sajnos!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#24) -XadAnuX+ válasza old_artist (#23) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Az én EIZO-m neked köszönhetően még jobb lett, megint csak köszönet érte! :R

(#25) cousin333 válasza old_artist (#23) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy régebbi 16 ms-es PVA monitor görbéje (X-bit Labs oldaláról):

Látszik, hogy a 16ms a legjobb érték. Tudja valaki, hogy ma a 6ms g2g az pontosan milyen görbét takar? Hol 6 ms az érték?

Ráadásul az input-ag részint az overdrive-nak "köszönhető". :(

[ Szerkesztve ]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#26) old_artist válasza -XadAnuX+ (#24) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

:R
Remélem azóta összejött a gép is, és ezt a jó kis EIZO-t is szivesebben nézegeted ...! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#27) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Vegre egy normalis felbontasu monitor.

(#28) GuMipOkE válasza old_artist (#26) üzenetére

GuMipOkE
(fanatikus tag)

Jelen egy másik páciens is. :DDD

S2431W paraméterei alig különböznek ettől az újtól, és nem érzékelek zavaró utánhúzást. Persze biztos van, csak elfogadható szintű. A kép minősége meg bőven kárpótolja az embert. :))

Riszpekt

(#29) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Nekem egyenesen gyógyítaná a szemem, ha egy ilyen Eizo csücsülne az íróasztalomon:)

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#30) twollah válasza Ijk (#29) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Nekem FS van es nem gyogyitja a szemem, de a felbontasa az igen baratsagos.
1920x1200, egyelore ugy nez ki, hogy kenyelmesen elferek rajta.

(#31) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Diavetítős 16ms válaszidő és gagyi 1000:1 kontraszt? :(
Pfff, ma már 5ms és 10000:1 a minimum, mekkora foshányadék már ez a TFT. :W

;]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#32) -XadAnuX+ válasza lezso6 (#31) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Te miről beszélsz??? :U,
Elolvastad te a cikket, tudod milyen az EIZO a monitoroknál?

[ Szerkesztve ]

(#33) cousin333 válasza -XadAnuX+ (#32) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lásd: smiley a jobb alsó sarokban...

(#34) -XadAnuX+ válasza cousin333 (#33) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Miért kell így eldugni a smiley-t, totál nem vettem észre. De nagyon sok értelme volt ennek a hsz-nak, na mindegy sorry.

(#35) old_artist válasza Ijk (#29) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Milyen igaz, az ilyen EIZO-któl csak gyógyulhatna "a felhasználók szeme is" ...

... és ha most valaki azzal jönne, hogy ...de azért nézzük meg az árát is, akkor erre csak azt mondanám, hogy az ember szeme szinte fontosabb bármely anyagiak megfontolásától ...

[ Szerkesztve ]

(#36) -XadAnuX+ válasza old_artist (#26) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Minden összejött, egy álom a monitor :R

(#37) Ijk válasza old_artist (#35) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Igazából megértem, ha valaki nem tud 40k-nál többet szánni monitorra, de attól falnak megyek amikor valaki megveszi 100+k-ért a 26"-os TN panelest. Viszont bizony a képernyő a számítógép legfontosabb eleme.

(#38) -XadAnuX+ válasza Ijk (#37) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

TN paneles monitorom, nem akarok megbántani senkit, de egy ilyen monitor meg az ég és föld. Igen drágább mint a TN paneles, de erre szerintem áldozni kell. Saját véleményem.

(#39) Tidus válasza -XadAnuX+ (#32) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet hogy jó, de a 16ms elég nonszensz dolog a mai felbontás, és válaszidők mellett, egy kicsit rángatós.
A 700 euróról nem is beszélve.
Nálam az ACeR marad az alternatíva.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#40) copass

copass
(senior tag)

emlékszem amikor anno 2 éve vettem a TN paneles 21" viewsonic-omat asszem vmi 60E körül volt, még a sok monitort látott számtechboltos haverom is felsziszent hogy milyen szép kepet adott vissza 1680x1050-ben, kár hogy nehéz beszerezni! :( senki nem bírta a nagyon komoly garancia elvárásokat, tesztelni kellett átadás előtt vagy vmi ilyesmi).
de a "csúcs" az EIZO marad, haverom filmes studióban heggesztő, hát seggreültem amikor mutatta a képeket a melóhelyről, ótóamata színkalibrálás,környezettől függő fényerő,stbstb.

[ Szerkesztve ]

(#41) -XadAnuX+ válasza Tidus (#39) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Erre a válaszidő dologra megkapod a választ a #15-dik hsz-ban.
Ezt ne keverd össze a TN paneles monitorral!

Ára magas szerinted?
A minőséget meg kell fizetni, aki meg nem tudja semmi baj, vegyen mást. :K

(#42) dqdb válasza -XadAnuX+ (#41) üzenetére

dqdb
(őstag)

Én az elmúlt 10 évben kétszer vettem monitort, de mindkétszer 1,5-2x többe került, mint az aktuális számítógépem, és ez a jövőben sem fog megváltozni. Nem vagyok grafikus, elvileg nem kellene a színhelyesség, de a szemem igényli legalább az S-PVA szintjét, amit egy MVA paneles darab előzött meg időben. TN paneles asztali monitorom sohasem volt, okkal nem.

A laptopom tesztekben dicsért TN kijelzőjére nézve még 3 hónapnyi napi szintű használat után is sírhatnékom van, annyira nem sikerült megszokni ... Amikor csak tehetem, akkor inkább az asztali gépet használom emiatt.

A Viewsonic elfelejtette, hogyan kell jó monitort gyártani? Lassan 5 év után az 1280x1024 kezd már kevés lenni, ezért nekiálltam nézelődni. A VP191b miatt az első utam hozzájuk vezetett, de alig találtam meg az egyetlen nem TN paneles darabot a kínálatban ... Pár órányi szörfözés után kijelenthetem, hogy részemről is Eizo lesz, csak még kell hozzá az elhatározás, és egy nagyon mély belenyúlás a pénztárcába :)

[ Szerkesztve ]

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM    38911 BASIC BYTES FREE

(#43) Ijk válasza dqdb (#42) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Sajnos a laptopok kijelzője katasztrófális. Nem elég, hogy még egy asztali TN is mérföldekkel jobb, de erőltetik ezt a tükröződő felületet, ami erősebb fényben teljesen használhatatlanná teszi. Nem értek hozzá, de notikba nem lehet valami komolyabb technikát építeni?
Egyébként amióta megvettem a pva paneles monitoromat, többet ülök a gép előtt, egyszerűen öröm bámulni:D

(#44) -XadAnuX+ válasza dqdb (#42) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Tuti, hogy nem fogod megbánni, jól fogsz vele járni!
Eizo témában nagyon profi old_artist kollega. 35-dik hsz-ban megtalálható :K
Ha bármi kérdésed van, bátran fordulhatsz hozzá, sőt még kalibrálást is vállal.

(#45) -XadAnuX+ válasza Ijk (#43) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Én is így vagyok vele, ha notizok nagyon hamar megfájdul a szemem, fejem.
Sokkal jobb egy jó monitor elé ülni. Notiba, hogy miért nem tudnak jobb panelt szerelni, nekem is nagy talány, pedig biztosan egyszerű a válasz.

Amúgy, hogy a témánál maradjunk, az Eizo moncsim tényleg fantasztikus, szinte minden szögből lehet látni, olvashatóan, vagy ha filmet nézek stb.

És, egy ilyen Eizo monitor kb 3-4 éve még 400-450-e Ft körül mozgott, szóval szerintem a mostani 700 EU nem olyan vészes érte. Persze azért azóta rendesen fejlődött a technika, TFT-k rendesen árzuhanásba kezdtek,

(#46) dqdb válasza Ijk (#43) üzenetére

dqdb
(őstag)

Ez matt felületű szerencsére (szempont volt), és a laptopok között elvileg nagy fényerővel rendelkezik (ez is szempont volt), de számomra az egyetlen pozitívum benne az 1440x900-as felbontás 14.1"-en.

És hiába jó a maga kategóriájában, hiába alázza az előző laptopomat ilyen téren, ha maximális fényerő mellett is állandóan állítgatni kell a kijelző dőlésszögét, amikor kicsit is megmozdulok a székben ... :O

Tudomásom szerint az xVA kijelzők többet fogyasztanak, mint a TN-es társaik, a magasabb ár mellett ezért is nem használják őket laptopokban.

[ Szerkesztve ]

(#47) cousin333 válasza Tidus (#39) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi köze a felbontásnak a válaszidőhöz?

És miért lenne "rángatós"? Tudtad, hogy a monitorod ezek szerint "rángat"? Csak mert 60Hz-es képfrissítés az 16,666 ms-nak felel meg...

Tudod, mit jelent itt egyáltalán az a 16 ms? :U

[ Szerkesztve ]

(#48) dqdb

dqdb
(őstag)

A FlexScan S2431W kezd egyre jobban tetszeni. Az árlistákban szereplő E és H szuffix a típusjelzésben mit jelent? A -BK és -GY a végén egyértelmű, de erre nem jöttem rá.

Az Eizo oldala a monitorhoz kétféle talpat is ír (állítható magasságú és EzUp). Mindkettő jár a monitorhoz, vagy a kérdéses betű pont ezt jelöli? A maximális magasságra feltolt VP191b után itt is az állítható magasságú lenne a nyerő.

Kezdek aggódni, hogy nehéz lesz meggyőzni magamat arról, hogy a monitor még ráér pár hónapot, mert a lakás finishez közelítő berendezését már tényleg be kellene fejezni :D

(#49) Mikiller válasza dabadab (#15) üzenetére

Mikiller
(tag)

Szerintem tök mind1 milyen panel, a 16ms az lassú. Persze lehet, hogy TN panelben még az 5ms lassabbnak hat. De volt már itt a héten egy monitor a hírekben nem TN paneles ls 10ms alatt volt.

Na megtaláltam, nem a héten volt (rohan az idő) :) A samsung új panelje.
http://prohardver.hu/teszt/samsung_f2380_c-pva_avagy_cheap_pva_panellel/f2380_kulsore_nem_tul_kulonos.html

[ Szerkesztve ]

(#50) -XadAnuX+ válasza Mikiller (#49) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Semmilyen után húzás nem tapasztalható. Se játéknál, filmnél, semminél sem.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.