"Szövegszerkesztésre és CAD-ra biztos. Fénykép és filmnézésre önkínzás..."
Nono... Nekem "sz@r" TN paneles moncsim van (előtte CRT volt, nem a legolcsóbb fajta)
Mellette plazma TV-m van, ha akarsz vitatkozni, állok rendelkezésre, de NINCS OLYAN LCD ami filmben olyan képet adna mint a plazma.
És akkor az összevetésem: ha jól be van állítva az a TN panel, már messze nem ad olyan rossz, csúnya képet, mint ahogy azt te képzeled. Persze kontrasztarány az messze van a plazmától, de tökéletes választás volt szerintem, és nem adnék dupla árat egy PVA/IPS panelesért, mert annyival nem jobb... (a melómban egyébként a TN paneles moncsik jóval szarabb képet adnak, de érdekes mód az otthonim (ASUS VB191T) relatívuszokban gyönyörű)
Mint ahogy Racecam is mondta, azért a CRT biza gyakran torzít, emellett huzamos használat mellett a szemed tönkreteszi. Nekem fizikai fájdalmat okozott már a CRT-m. TN mellett szól még a kis helyigény (19"-nak azért elég nagy hely kellett, emellett rohadt nehéz is volt) valamint a fogyasztás, ami kb harmada a CRT-nek... (nem panelfüggő persze, de TN vs. CRTről volt szó)
Önkínzás? Nem hinném. Persze ez olyan dolog mint hogy diNovo-t használok, az átlagember pedig soha nem is látott még olyat, de ettől nem ők lesznek a hülyék, persze, valamivel jobb, de egy átlagember számára nem fogja a többszörösét érni a +20% élmény...
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX