Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) DiVaD

DiVaD
(fanatikus tag)

Kivancsi leszek rajuk.Csak kerdes, hogy mennyire lesz gyors pl. egy külső merevlemez. De a HD webkamera ára is kérdéses egyelőre.

Hirdetéseim : http://href.hu/x/b7yq

(#2) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végre eljön az idő, mikor érdemes lesz USB-s külső adattárakat, rack-et venni. De vártam már ezt.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#3) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Alig várom már, hogy munkahelyre vagy haverhoz egy sima, olcsó 3.5-ös 1 TB-os vinyóval mehessek adatokért, és 100 MB-ot másolhassak másodpercenként. Vagyis egy 8 GB-os dupla DVD vagy egy lekódolt HD film átvétele kicsit több, mint 1 percemet fogja elvinni az életből. :Y

(#4) DiVaD válasza Champipi (#3) üzenetére

DiVaD
(fanatikus tag)

most nem azért, de gépen belül simán megy a 100MB-os írás? :U
szerintem ez hdd/sdd függő is lesz de nagyon.

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim : http://href.hu/x/b7yq

(#5) llax válasza DiVaD (#1) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Azzal is elégedett lennék, ha a jelenleg elérhető leggyorsabb desktop HDD-ket is teljes sebességgel lehetne használni...

Kíváncsi vagyok a vezérlőre is...
Ha PCI, akkor max 100-110MB/sec (elméleti: 133MB/s), egyidejűleg egy irányban.
Ha PCIe x1 (1.1), akkor kb 220-230MB/sec (elméleti: 250MB/s), duplex módban.
Tehát ha el akarják érni azt a 500MB/s sebességet, akkor minimum PCIe x4 (1.1) kell hozzá. Még a PCIe 2.0-ból is kevés egy sáv, mivel annál is az 500MB/s "bruttó" átviteli sebesség, ugyanazon a buszon megy a címzés és sz összes többi vezérlőjel.

#4:
Lemez elejéről olvasol, a másikon pedig oda írsz, akár gyorsabban is megy, a 7200rpm-es HDD-közül egyre több típussal.

[ Szerkesztve ]

(#6) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nah veeegre mar, remelem hamarosan elterjed!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#7) llax válasza Devid_81 (#6) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

A tömeges terjedés kezdetéhez minimum 1 teljes chipset generáció váltás kell. Vezérlőkártyákkal nem sokan fognak szórakozni.

(#8) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ezek az elméleti sávszélességek, vajon mennyire fognak visszaköszönni a valóságban? Csak arra gondolok, hogy sata2-es vinyót sem láttam még 300-al dolgozni.

Az rendben, hogy kis külső rack, meg usb 3, de ettől vajon gyorsabb lesz az a vinyó?

(#9) Chaser válasza antikomcsi (#8) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vinyót lehet nem, de SSD-nek lassan már szűkös a sata2.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#10) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Az ExpressCard aljzat vajon mennyire szűk keresztmetszet az USB 3 nagyobb sebességének áteresztésében?
Ja és az ExpressCard-os USB mekkora áramot tud biztosítani?
Az USB 3 szabványban változott a korábbi 500 mA max. áram leadás képessége?

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#11) moli.hu

moli.hu
(senior tag)

az egy webkamera?! ekkora lencsevel? legalabb szep kepe lesz

(#12) Shim

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jól néz ki ez a webkamera :K
Külső vinyóhoz most még inkább eSATA. El fog tartani egy darabig mire elterjed az USB 3.0.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#13) Tolkarius

Tolkarius
(kvázi-tag)

Helyes, helyes... csak terjedjen az új USB, ennek legalább van értelme... és persze rendesen lemegy majd az USB 2.0s eszközök ára

(#14) djyuri

djyuri
(őstag)

És Firewire-re nem lehet átalakítót szerezni vinyókhoz?....és akkor nem kellene csak emiatt konfigot váltani annak,aki nem tűr el pci portos usb 3.0-s kártyát :D

Amúgy már lehet kapni kártyát?

http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

(#15) Cathfaern válasza antikomcsi (#8) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jelenlegi legjobb usb2-es külső rackek sem tudnak 30mB/s-nél nagyobb sávszélt kitolni magukból. Ennél a ~10 éves hdd-k is nagyobb sebességet produkálnak.

Shim:
Szerintem hamarabb lesz az usb3 általános, mint az eSata :) (feltéve, hogy a mobilitás számít, s nem csak saját 1-2 gép közötti hurcolásra kell)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#16) djyuri válasza Cathfaern (#15) üzenetére

djyuri
(őstag)

Szia

nekem az E-sata-n a legstabilabb az íróm. és ott még soha nem volt adatelfogyás,ha esetleg kiakadt volna a gép,mert ott vagy volt neki szabad IRQ-ja vagy nem tudom,de mindesetre amióta van e-sata-m,azóta sokkal jobb a dolog.

Én láttam már 40ezer felett másolni végig usb cuccot(abit fatality amd ddr1-es lapocskával). De az enyém sose volt képes 28ezernél gyorsabban tolni :(

[ Szerkesztve ]

http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

(#17) Tüzi

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

HD webcamozást bírni fogja a net? Vagy ezt jobban fogják tiltani a szolgáltatók mint P2P-t? Időkorlát? :) Még ha valamennyire csökkentik is a minőséget (amit az emberi szem+monitor miatt megtehetnek) szerintem kegyetlen módon le lesz terhelve a jelenlegi hálózat. Kíváncsi vagyok mit találnak ki ez ügyben (ez ellen) :)
Vagy majd tömörítés miatt (ami szükséges lesz a neten HD kamerázáshoz) mindenki vehet új gépet akinek régi gépe van (4-5év+), de remek lesz.
Nem mintha engem ez érintene, mármint a kamerázás része...

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#18) Shim válasza Tüzi (#17) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Amíg spam teszi ki a forgalom nagy részét, addig fölösleges emiatt aggódni :DDD Még a sima webcam se terjedt el annyira, és amúgy is rövid ideig használja az ember.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#19) PC-Style

PC-Style
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát tényleg ideje volna már egy igazán használható sebességű usb adatátvitelnek. ;)

DOMAIN nevek eladók, vagy hasznosításra ötleteket várok!!! - http://www.mesefilmek.com/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.