Jó volt olvasni ezt az írást.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Quintipor
(újonc)
Kitartást! 
Az élet néha szar tud lenni, de van, hogy meglep jó dolgokkal 
Nagyon jó írás lett! 
Köszi

"Aki hülye, az okoskodik, aki pedig okos, az hülyéskedik!" [http://haverhost.fw.hu/]
Ezek után mondja valaki, hogy a marihuána nem okozz függést.
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***
Ez így nem feltétlenül törvényszerű. Úgy gondolom, hogy csak a szenvedélybeteg, vagy arra erősen hajlamos személyiségeknél okoz függést. Azaz az olyan embereknél, akik a drogokat egyfajta pótlásként használják valamire. Tegyük fel például, hogy egy kokainfüggő ember azért használja a kokaint, mert visszahúzódó, bátortalan személyisége van, az anyag pedig önbizalmat, bátorságot ad neki. Magyarországon egyébként sajnos rengeteg szenvedélybeteg ember él (ide értve az alkoholistákat is, belőlük van a legtöbb), nem hivatalos adatok szerint a népesség kb. fele.
[ Szerkesztve ]
"Aki hülye, az okoskodik, aki pedig okos, az hülyéskedik!" [http://haverhost.fw.hu/]

IreN!CuS
(senior tag)
Bár mi okozhat függőséget a lényeg az hogy,ezt ki hogy tudja lekezelni ki hogy tudja magát kordában tartani vagy a környezet ahol van hogy tudja "szabályozni" gondolok itt a szülőkre.Például ha én elkezdtem volna drogozni gondolkodás nélkül kibasztak volna otthonról nem mondom hogy ez miatt nem kezdtem el,de tudat alatt ott volt,hogy mivel játszok.
Nekem van olyan ismerősöm aki nyomta a füvet/gázt stb stb még is volt benne annyi amikor látta hogy nem lesz jó vége letette.Néha néha rápöffékel de ritkán és ott az ellenpélda olyan "ismerős" aki rajta maradt a cuccon,eljár melozni ha éppen úgy alakul azon kívül xbox a tv előtt és ennyi.Le van épülve olyan mint egy hajléktalan,és nem is lehet vele mit kezdeni.
Én azt mondom aki ahhoz erős hogy elkezdje de képtelén leállni amikor már látja hogy hova jutott az "megérdemli".Persze itt lehet az vitatkozni miért kezdet el drogozni,de attól mert otthon "utálnak kiabálnak veled" még nem adják a kezedbe a cuccot.
Ettől függetlenül és azt látom hogy "divat/raj" dolog lett füvezni,vagy 12-13 évesen matta készen lenni a piától.
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/

JanFe
(fanatikus tag)
Erdekes iras, tetszett 
"There is nothing permanent except change"
Tanulságos írás, nagyon jó lett. És az gond, hogy már a 13-14 évesek is fogékonyak ilyenekre. 
-- Xperia mini ExPERIA v2 - WAZE! közösségi navigáció
A marihuana nem okoz fuggest, tessek. Marihuananal nincsenek olyan elvonasi tunetek, mint alkoholnal, heroinnal, vagy plane, mint a nikotinnal. Ha valaki nem akar tobbet szivni, az nem sziv, ennyi.
Egyebkent nekem egy kicsit furcsa az egesz, egyreszt folyamatosan "a drog" van emlegetve, masreszt meg a leirtak eleg kevesse hasonlitanak csak arra, amit egy rengeteget fuvezo ember szokott produkalni (kezdve mondjuk a lefogyassal).
Amugy meg altalaban a szenvedelybetegek alapvetoen nem a hasznalt dologtol fuggenek, hanem maga a fugges kell nekik - ami egyebkent eleg jol latszik a vallasos alapon mukodo rehaboknal, olyan vallasi fanatikusok tudnak onnan kijonni, hogy hajj - de legalabb nem a cuccot toljak.
[ Szerkesztve ]
Falsus in uno, falsus in omnibus.

UnA
(újonc)
A marihuana nem okoz fuggest, tessek. Marihuananal nincsenek olyan elvonasi tunetek, mint alkoholnal, heroinnal, vagy plane, mint a nikotinnal. Ha valaki nem akar tobbet szivni, az nem sziv, ennyi.
Ez eléggé kendermagos aktivistára sikerült... de ebben az esetben először egyértelműsíteni kellene a fogalmakat, mert különben nincs értelme beszélni a dologról. Azt sohasem értettem, hogy egyesek miért erőltetik azt, hogy a függés csak akkor lenne az, ha rá tudnak mutatni, hogy egy bizonyos receptorhoz kötődik. Ha tudati szinten létezik ugyanez, akkor az miért ne lenne addikció?

temes69
(fanatikus tag)
kicsit nekem is furcsa volt ez az írás. mindenesetre arra jó, hogy ez a terápiás hely ismertté vált itt is.
egyébként nekem is van olyan füves ismerősöm aki lefogyott, de ő azért mert masszívan tolta a piát is a fű mellett. aki csak hébe-hóba betép az max hízik a fűtől mert mindent felzabál amit talál.
"Ha tudati szinten létezik ugyanez, akkor az miért ne lenne addikció?"
Az is addikcio, viszont ha nem a marihuana okozza, akkor nehez azt mondani, hogy az okozza. Ha valaki barmibe kepes belemenekulni, csak ne kelljen a sajat elcseszett eletevel foglalkozni, akkor nem az a gond, hogy a marihuana fuggest okoz (mert nem), hanem az, hogy az illeto szamara kezelhetetlenul el van cseszve az elete - ennek megfeleloen a helyzet kezelesekor nem a marihuanara kell osszpontositani, hanem arra, hogy ne legyen annyira elcseszett az elete es jobban tudja kezelni a problemait, ahogy azt a mellekelt abra is mutatja.
Mit értetek azalatt, hogy furcsa?
Az előbbiekre reagálva pedig annyit mondanék (@ dabadab), hogy nyilván elég sok mindent kihagytam az írásból, mivel ez elég zűrös és káosszerű időszaka az éltemnek. Sok mindent bele tudtam (és tudnék most is) írni, csak sokat kéne hozzá gondolkodnom, bogozni kicsit a szálakat, szóval elég időigényes lenne, és a lényeg valahol elveszne a részletekben. A célom nem az volt, hogy egy könyvet írjak az életemről, és annak drogos időszakáról minden egyes részletével együtt, ez csupán egy átfogó képet ad arról, hogy egy függő ember számára is van kiút. Az üzenete a változás fontossága, és az újrakezdés lehetősége, ami mindig fent áll az életünkben, kérdés, hogy tudunk-e érte nyúlni? De ha mégis felmerülne benned bármi kétség vagy kétely, szívesen válaszolok neked privátban, vagy akár itt is, hiszen nem szégyellek semmit. 
Ebben viszont egyetértek.
az illeto szamara kezelhetetlenul el van cseszve az elete - ennek megfeleloen a helyzet kezelesekor nem a marihuanara kell osszpontositani, hanem arra, hogy ne legyen annyira elcseszett az elete es jobban tudja kezelni a problemait, ahogy azt a mellekelt abra is mutatja.
Erre viszont egy szenvedélybeteg ember aligha képes. Főleg, ha a betegsége már középső vagy végleges szakaszban jár. Ilyenkor már jellemző a kontrollvesztés, a realitás torzulása. Konkrétan arra gondolok, hogy neki eszébe sem jut, hogy változtasson az életén, csak a drog érdekli, minden másra szarik magasról. Az, hogy kinél mi az a mélypont, amikor objektíven rálát magára és elgondolkodik a változáson, mindenkinél más. Van, aki rájön, hogy változtatnia kell, valaki viszont simán meghal.
A "furcsa" arra vonatkozott, hogy amit leirtal, az nem igazan fedi azt, ami egy sima fuves produkal, sokkal inkabb politoxikomanianak tnit.
Tudomásom szerint sehol nem említettem, hogy nem vagyok politoxikomán
(Bár azt sem, hogy az vagyok) A bázisdrogom (amit főként használtam) a fű volt, mellé viszont nyomtam bármit, ami jött.
Nálam az Erős Pista okoz függést 

@ Post(er)
Kitartást kívánok a leszokáshoz. Nem ítéllek el, mert igazából én is hajszálnyira voltam ettől, amit te felvázoltál.
Nekem is pokoli gyerekkorom volt, édesapám (afrikai) alig 1,5 éves koromban lelépett Franciaországba, majd Afrikába, engem tulajdonképpen a szüleim helyett (19 évesen szült édesanyám) leginkább a nagyszüleim neveltek, akik szerettek, de már túl öregek voltak a feladathoz. Anyám igazából nem is törődött velem, kb. 1-2 alkalomra emlékszek, mikor szeretettel kezelt... pasizott, fiatal volt, nem volt még alkalmas a gyereknevelésre...ráadásul a szüleivel (a nagyszüleimmel) is egyre rosszabb lett a viszonya, az is tüskét hagyott benne, hogy szerinte őt nem szerették, engem viszont igen...ez leginkább később jött elő. 10 évesen újra férjhez ment, nem volt rossz a viszony a nevelőapámmal, két féltestvéremmel sem, akik ez után születtek...de mivel ekkortól anyám nevelt, inkább csak cseléd, csicska voltam, akire ráadásul még minden gondért én voltam a hibás...16-17 évesen mindkét nagyszülőm meghalt, és onnantól én is teljesen zárkózott lettem (már előtte is kicsit az voltam, kevés barátom volt, még kevesebbel volt mély a barátság). Fájt az is, hogy apám olyan 12-13 éves koromig néha írt ugyan, 13 éves koromban el is jött, két hetet velünk töltött, aztán úgy ment el, hogy majd ír, tartjuk a kapcsolatot...de ez pár hónap múlva megszakadt, csak 25 évesen tudtam meg, hogy elhunyt 2003-ban (23 éves koromban). Ja, és kb. 10 éves korom körül anyám felelőtlensége egyre súlyosbodó anyagi gondokhoz kezdett vezetni, emiatt egyre több és több, mindennapos vita volt otthon, egy pokoli légkör alakult ki...
Én is próbáltam (de tényleg csak próbáltam) több szert, fű, karika, gyors...de mondjuk még a legsötétebb időkben is tartózkodtam az ennél erősebb szerektől...legfeljebb 1-2 hetente house partikon (szerettem, ma is szeretem az elektronikus zenét, szinte csak arra bulizok, igaz, ma már csak itallal, avval is ritkán, mert többnyire vezetek minden nap) nyomtam ezeket...de mindig tudtam, hogy hol a határ, mindig az volt az elvem, hogy ésszel kell mindent csinálni és mértékkel....és nem szabad függővé válni.
Talán azért is voltam én szerencsésebb, mert bár ma is elég magányos vagyok (van barátnőm, bár egyik kapcsolatból a másikba bolyongok...meg van pár haver, 1-2 igazi barát is), de mindez (mármint a gondok, a magány, az, hogy mindennel egyedül nézek szembe) egyfajta dacosságot váltott ki belőlem. Hiába mondta nekem is anyám 10-12 éven át, hogy haszontalan senki vagyok. Tudtam, hogy ez nem igaz, hogy el fogom érni, amit akarok. Még nem sikerült ez teljesen, saját lakásom nincs, albérletben élek...de van autóm, van biztos állásom (igaz, nem agyonfizetett, de keresek másikat...addig is megélek belőle), idén meglett a nyelvvizsgám és a diplomám is (igaz, kicsit későn, de munka mellett végeztem el, ja és már 12 éve dolgozom)...lépésről lépésre elérem az álmaimat, és mikor visszatekintek, tudom, hogy követtem el hibákat, sokszor voltam/vagyok önző és makacs...de nem lettem függő, nem lettem bűnöző, amit elértem, azt csak magamnak köszönhetem, senki soha nem segített (se lakásban, se másban...17 éves korom óta dolgozom, a legutolsó zoknimat is magam veszem azóta...mekiztem, ha kellett, biztosítási ügynöktől kezdve boltoson át pultosig, majd később megállapodva logisztikai ügyintézőként, ma pedig banki operátorként sok mindent dolgoztam már), az eredményeim, még ha nem is sok és nem is nagy....csak az enyémek.
Ez hajt, ez motivál, és nem érdekel, ki mit mond, ki mit lát bennem, ki az, aki csak egy félvér srácot, vagy (akinek nem mondom el, hogy afrikai származású vagyok) egy cigányt/arabot vél látni bennem.
Neked is azt tudom csak javasolni, hogy ne figyelj másra, keress célokat magadnak, legyen elsőnek a drog mentesség, aztán pedig egy tisztes élet. És ne mások értékelése alapján határozd meg önmagad, legyél tisztában a saját értékeiddel és hibáiddal, az utóbbiakon fejlesz, az elsőkre csak légy büszke 
[ Szerkesztve ]
Köszönöm, hogy ezt megosztottad
Viszont kívánok csupa jókat 
Okozhat 
Konkrétan az erős/csípős ételek hasonló szisztémájú függést okoznak, mint a drog, csak persze enyhébbet.
Ma is tanultam valamit 
"A csípős íz endorfinokat szabadít fel a szervezetben, ezért okoz boldogságérzetet" - magyarázta a LIFE magazin stábjának Stemler Mihály addiktológus, aki maga is az ilyen ételek rajongója. A boldogságérzetért felelős vegyületet a test valójában a fájdalomérzet enyhítésére szabadítja fel, nem csoda, hogy a csípősebb ételek hatására is beindul a folyamat. Természetesen minél nagyobb mennyiséget fogyasztunk, minél erősebb fűszerből, annál intenzívebb lesz az endorfin-reakció, szélsőséges esetben eufóriához hasonló, kellemesen bizsergő állapotot idézve elő, ezt az angol szlengben chili rush-nak nevezik.
A függőknek azonban nem elég egy pár falat erős paprika, vagy egy tüzesebb lecsó elfogyasztása, ők az endorfin-löketre vágynak, amelyhez - a csípős érzést okozó kapszaicinhoz való hozzászokás miatt - egyre nagyobb és nagyobb adagra van szükség.
"A kapszaicin külsőleg helyi vérbőséget, forróságot okoz, ezért használják például a sportolók a bemelegítés során a paprikakivonatot tartalmazó krémeket" - magyarázta kérdésünkre dr. Fábián Péter gyógyszerész. "Ételben fogyasztva étvágyserkentő hatású, ugyanis fokozza a nyálelválasztást, emellett a helyi vérbőség miatt elősegíti az emésztést. Túlzottan nagy mennyiségben azonban vízvesztést, ebből kifolyólag hasmenést, helyi gyulladási reakciókat (súlyos esetben gyomorfekélyt), bélhurutot, az arra érzékenyeknél pedig allergiás tüneteket eredményezhet."

mitulabattyi
(fanatikus tag)
Ajajjj, lehet le kéne állnom a csípős kajákkal... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ez nem OFF ![;]](/dl/s/v1.gif)
Minden tiszteletem a kedves cikk írónak, érdekes írás volt! 
X360 konzol, Battlefield 3 LIMITED eladó! http://href.hu/x/hw5z | kenny123 felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
Aki érti, az érti, aki nem, az nem
jóvót, gratu (Istenhez is) bár arról írtál a legkevesebbet.

Hja, és átmentem ugyanezen, nekem 10 évembe került, rehab helyett kimásztam belőle egyedül, és részletesen megírtam egy könyvben 
Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

kzoard
(lelkes újonc)
Az első hozzászólásban nem akartam igazán kritikát írni, de most már megengedhetem magamnak. Szóval az írással csak egy a gond, ami a valósággal: állandóan ugyan az. Ez alatt azt értem, hogy ez egy teljesen átlagos sztori, teljesen átlagos körülményekről és reakciókról. Így aztán nem gondolkodtatott el, nem mozdított meg bennem semmit, csak szimplán elolvastam és azt mondtam rá. hogy ez így van. PONT. Tudom, mert én is átmentem hasonló dolgon. Tehát aki nyomorba és elvek, családi szeretet nélküli környezetbe születik/nő föl, majd ezek után sikerül a társadalom „normális”/hasznos részévé válni, erre nem fog igazán mit mondani. Hétköznapi sztori hétköznapi EMBEREKKEL, hősökkel.

philo
(kvázi-tag)
Szeretnéd a cikk elolvasásával elérni, hogy a drogos ember ne egy hulladéknak tűnjön! Sajnos mindig azok lesznek és maradnak. Gyenge, semmirekellő, a társadalom szennyei, ugyanúgy, mint az alkoholisták is és azok az agresszív emberek is, akik a saját nyomorúságukat más hibájának (állam, bank, munka, stb.) gondolják!
Szerencsétlen söpredékek, akiknek még az élethez sincs joguk, mert igaz lelkiismeret furdalás mellett, de a családjukat, barátaikat is, mindenkit átvernek és önző módon csak a saját jólétük számít! Persze egy rehabon az ott dolgozók önzetlenül kedvesek velük és ez jól esik, igaz?
A másik véglet pedig, hogy ki milyen háttérből kerül oda, mint itt is olvasható és gyerekfejjel, ha nincsen törődés, akkor ezt látja kiútnak, de ez sem indok a felnőttkori bűnözésre, hanem eszköze, lételeme. Tisztában van vele, hogy rosszat tesz, tisztában van vele, hogy büntetik és legfőképp, de nem utolsó sorban Ő is átment olyan dolgokon, amik neki rosszul estek, de ennek ellenére az önzés hatalmasabb! Az eseteiben elszenvedő emberek (sértettek), ha mind a droghoz és más hasonlóhoz nyúlnának a trauma végett, akkor hatványozódnának ezek a lecsúszott szennyek!
...de, most jön a de: Ez esetben becsülendő a változás és azok munkája, akik értelmet adtak az életének! Isten ide-vagy oda (én nem hiszek), teljesen mindegy mi a kiút, ha azt valaki megtalálja. Igen, sok ilyen sztori van, de rengeteg, sőt majdnem mind visszaeséssel folytatódik. Aki egyszer már úgy szerzett pénzt, hogy nem kellett dolgoznia érte, az előbb-utóbb meg fogja unni a munkát!
Nagyon remélem és drukkolok, ha ezt így kiadtad, akkor csak a tanúságot látod már vissza és egy kötelező rossznak tekinted a jó élethez vezető úton, mint életcélt!
Igen, könnyen dumálok, mert nekem ilyesmin nem kellett átesnem, de emberek vagyunk, minden kevés, így én sem éreztem gyerekkoromban, hogy mindent megkapok, de már látom, hogy másoknak sem volt több. Te jó életre vágytál, de, ha az megvan, akkor egy jobb bicikli kellett volna!
[ Módosította: dabadab ]
Budapesti eladó lakást keresek! Itt látható szöveg alapján bátran keress meg! Köszönöm...
Érdekes írás. Sokszor filozofáltam már a szenvedélybetegek életéről.
Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

steadywarp
(újonc)
Ez egy hazugság az egész 
Nem tudom te miről beszélsz! hogy te nem füveztél soha az biztos! 15 éves korom óta füvezgetek most 24 leszek van négy szakmám igaz kétkezi de büszke vagyok rá. Van munkahelyem sok füves barátom egyik sem ingyen élő és nem rabolnak fosztogatnak. dolgoznak!!! Amit te le írtál az leginkább a kemény cuccokra jellemző mint a heroin. Memóriád tönkre tette nahát azon nagyot nevettem. Van benne valami de csak annyi hogy kicsit szórakozottabb leszel pl: hova tettem a kulcsom meg ilyenek. Ez egy propaganda írás semmi köze a valósághoz. Aki figyelmesen el olvassa rájön ezt nem egy 20-21 éves ember irta.
Úgy hogy nagyon sürgősen fejezd be a hazudozást.

[ Szerkesztve ]
itt nem érsz el írj emailt steadywarp@gmail.com azt azonnal meg kapom :)

philo
(kvázi-tag)
Odaírta, hogy a fű után ment a keményebbekre!
Budapesti eladó lakást keresek! Itt látható szöveg alapján bátran keress meg! Köszönöm...
Jó látni, hogy mindenkinek más - más véleménye van a dologról, és azt is, hogy mennyire eltérő és egyéni mindenkié
Én részemről búcsúzok ebből a témából, megtudtam, amit meg akartam, és reagáltam, amire kellett 
@steadywarp
Azt is jó látni, hogy idióta modortalan emberek is vannak még
A cinikus, meghazudtoló, arrogáns gusztustalanság, amit minden bizonnyal a véleményednek hívsz visszataszító és gyomorforgató számomra, nem mellesleg sértő is. De nyilván rendelkezel annyi élettapasztalattal, hogy ilyen alpári módon nyilvánulj meg, és nyilván magas szintű szaktudással is rendelkezel a témában, úgyhogy nem vitatkozom 
Van benne valami, csak steadywarp nem látja a teljes képet. Az az igazság, hogy a világon rengeteg ember drogozik, és nagy részüknek nem okoz semmilyen problémát. Aki pedig gyenge jellem, szar ember, el van cseszve az élete stb., annak csak katalizátor a drog a süllyedéshez. Sosem a drog a hibás, hanem a használója.
[ Szerkesztve ]
Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html
Hát sry, de ez elég bullshit lett. Úgy állítod be a testi oldalát, mint aki 50-szer túllőte magát herkával ( pedig az sem néz ki így ), szal lol.
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

steadywarp
(újonc)
Tiszta szégyen amikor az ember a kábítószereket állítja be fő gonosznak amikor más drogoktól ugyan így elvesztené az önkontrolját akár az alchololtól akár nikotintól. Nem alpári hanem felháborító amikor egyes emberek saját gyengeségeit másra fogják egyfajta menekülés képpen hogy nem ő a rossz hanem a világ na meg a azok a mocskos kábítószerek. És azért akadtam ki mert pont az ilyen elfogult tényeket ferdítő írásokból az jön le egy hozzá nem értőnek hogy: "a drog rossz értem"! Tiltsunk be mindent aztán meg jön majd a spice mefedron mdpv metylon herbál füstölők meg minden szar a mi legális és azt sem tudod mi lessz veled 10 év múlva ha használod ellentétben a fűvel amit már 3000 éve használnak.

itt nem érsz el írj emailt steadywarp@gmail.com azt azonnal meg kapom :)
Az legalább legális.. mindenki kever mindent, főleg a média. [link]
eszembe jutott erről most az tényleg, hogy nem drogokat használnak drogként. miért jó növényvédőt intravénásan adagolni, ami lerohasztja a húst? (krokodil)
ennyire gyenge lehet valaki, hogy inkább megöli magát (mert látja, tudja hogy az lesz a vége), de kielégítse a vágyait, és engedjen a függőségnek?
ami meg az örök vesszőparipa: alkohol is káros: igen, be lehet tiltani: század elején megpróbálták USA-ban -> tudjuk mi lett a vége. értelmetlen.
ha drogot liberalizálnák, veszélyes lenne, hogy jobban elterjedne. ja és Hollandiával nem kéne példálózni, az teljesen más ország, alapvetően más mentalitással. ez M.o.
[ Szerkesztve ]
iPhone 4S
Ha elolvasnád a link-et, akkor rájönnél, hogy nem maga a krokodil ( dezomorfin ) "rágja le a húst, hanem az ahogyan készítik.

Ijk
(PH! kedvence)
Magyarországon az alkohol jelenleg még sokkal nagyobb probléma mint a drog.
Beginning is easy - Continuing is hard.
Pont ezért kéne legalizálni a drogokat, úgy legalább sokkal gyorsabban lenullázná magát a társadalom söpredéke. Az alkohol és a cigi túl lassú. Aki pedig ésszel drogozik (a drogosok 70-80%-a legalább), az a legalizálás után sem ütné ki magát állandóan csak azért, mert olcsóbb és nem büntethetik érte. Furcsa, de a legtöbb drogosról nem is gondolná az ember sem első látásra, sem hosszabb távon (ha nem mondja el), hogy valaha is drogozott volna. Csak a "hangos kisebbség" miatt alakult ki a pejoratív kép az emberekben.
[ Szerkesztve ]
Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

Ijk
(PH! kedvence)
Emberi hülyeségre nincs jó megoldás. A 14-20 év közötti időszak a legveszélyesebb mind cigi, drog és alkohol szempontjából. Itt csak a megfelelő nevelés lehet hatékony, de még az sem jelent 100%-os biztonságot.
Beginning is easy - Continuing is hard.
A "tarsadalom sopredeke" egyreszt azert jelentos mertekben alapvetoen beteg ember, akiket inkabb kezelni kellene, masreszt meg mondjuk patikatisztasagu heroinnal meg steril tuvel tulzottan hamar meg se halna senki.
(#40) whitezo88: nem erzel durva ellentmondast a ket utolso bekezdesed kozott? Ugyanis meg lehet nezni, hogy mi lett a vege a drogok teren a nagy tiltasnak az USA-ba: pont ugyanaz, mint az alkoholnal: egy csomo bunozo megszedte magat, a fogyasztas meg az egekben. Vicces statisztika, hogy az USA-ban a fiatalok nagyobb resze fuvezik, mint Hollandiaban.
[ Szerkesztve ]
nem, nem érzek. ha legális lenne akkor úgyis tudnák olcsóbban adni feketén, ez teljesen más biznisz mint az alkohol.
amúgy melyik az elfogadható? ha valaki lelkironcs és azért drogozik, vagy aki nem, és azért?
vagy mindkettő?
tudtommal pl CA-ban orvosi rendelésre lehet füvet kapni. de én erősen kétlem hogy csak a betegek szívnák...
de butítsák tovább a népüket, így sem állnak túl fényesen.
iPhone 4S
"ez teljesen más biznisz mint az alkohol."
Mennyiben? Tenyleg nem latok abszolut semmi kulonbseget, foleg, hogy az alkohol, koffein, nikotin meg tarsaik is drogok.
mert sört meg bort nehezen tudsz otthon a kertben termeszteni, csak valami pacsulit, de azt meg minek, aki akar, az meg olcsó bort vesz vesz a tesco alsó polcáról. árban nem lehet annyira alálőni, mint kender esetén.
iPhone 4S
ÉS vajon melyik a butítóbb a kender vagy a tesco alsó polca?
Arról nem beszélve, hogy szipuzni is legális ( mindegy higítót vagy patront ), de szabad.
[ Szerkesztve ]
Azért a vadkender termesztése sem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Fényviszonyok, páratartalom, hőmérséklet, kártevők, beporzódás elkerülése, tápanyagok adagolása stb., ezekre mind oda kell figyelni, ha használható cuccot akarsz termeszteni. Persze ezt is meg lehet tanulni. 
[ Szerkesztve ]