Amikor először átfutottam az írást, félre olvastam az árát: "csak 6200Ft?" -hmm, nem is drága és mire a végére értem még így sem találtam elég vonzónak ahoz, hogy rákacsintsak. Aztán persze visszalapoztam és jött a hidegzuhany: 62000Ft!!!! 
Ez még viccnek is rossz, de komolyan...
De mivel ilyen még úgy se volt és mert nem egy elvetélt ötlet, leírom röviden, hogy szerintem mik a főbb kritikus pontjai:
1. A "számlap" gondolom csak elég korlátozott keretek között állítható, van vagy két preset aszt annyi, pedig ennek a grafikus felületnek az előnye éppen az lenne, hogy szinte korlátlanul kedvünkre cserélgethessük a számlapot, testreszabhatnánk, vagy akár sajátot is készíthetnénk.
2.Az ilyen kijelzős megvalósítás órának elég aksi fogyasztó mulatság, egy órátol meg nem éppen azt várja az ember, hogy naponta töltögetni kelljen. Nem túl praktikus, legalábbis addig amíg föl nem találják a "csodaaksit".
3.Jó megoldás lenne (és a fenti problémára is), ha raknának bele egy olyan gyrot ami érzékeli mikor van a kezünk olyan pozícióban amikor egy átlag emeber az óráját nézegetni szokta és pl. csak ilyenkor kapcsolna be a kijelző.
4.Elég ronda szíjjakat adnak hozzá, nekem ez a gagyi érzetű szövetszerű pántika nem a leg bejövősebb és a színük is ronda. Ezen kívül négyzet alakú, ami nálam mint óra alapból kilőve (de ezt ízlése válogatja), ráadásul egy baromi ronda és vastag fekete keretet kapott, mi értelme a színválasztéknak ha úgyis csak a fekete rondaságot látjuk belölle?!
5.Nem biztos hogy a leg praktikusabb mp3-at hallgatni vele úgy, hogy a karunkon van, mivel zenehallgatás közben azért szeret néha az ember kicsit mozogni is a bal kezével, úgyhogy ilyenkor jobb inkább zsebrevágni a lejátszót, bár ez nem tudom hogyan működik a gyakorlatban.
Mindezek ellenére úgy érzem hogy az "mp3-as óra" ötlete nagyon nagy és ha a hibáit kiküszöbölik, valamint, ha följebb srófolják a képességeit és realizálják az árát, akkor a jövő eggyik slágere lehetne. Ezt az Apple-t ismerve én inkább a konkurens gyártóktól várnám, hogy ők is mihamarább jelenjenek meg saját tervezésű, de ezen az ötleten alapuló megoldásaikkal.
Addig pedig megmarad ez is az újgazdagék szűk látókörében, akik megveszik a trendi cuccost emós kisfiuknak, hogy az pár hétig menőzzön vele a suliban, aztán jöhet a kuka meg a legújabb nyalóka...
[ Szerkesztve ]
XY