Az SLC-64GB-os modell egész barátságosnak tűnik, kár, hogy nincs mellette árcédula
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
Az SLC-64GB-os modell egész barátságosnak tűnik, kár, hogy nincs mellette árcédula
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

a gyorsabb típusokhoz nem mertek árat írni, mert nem fért volna ki 
[ Szerkesztve ]

Én eddig azt hittem, hogy az SSD-k a gyorsaságuk miatt drágák, de amint látom még a SATA1 sebességét sem érik el... Hát nem tudom.
„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

Nekem meg az SSD-SATA2-SLC-32-k közül a gyorsabbik egész szimpi
. Bár azért még van hová fejlődni az írási sebesség területén (is)
.
Te is fiam, Bluetooth?
a gyorsabb példányok legalább hozzák kb a HDD-k sebességét. Bár kíváncsi lennék egy 320GB-os 2.5"/7200rpm írás-olvasási sebességére
Ami jó ötlet lenne pl, ha készítenének 16-32GB-os ultragyors modellt (pl 200+MBps read, 150+MBps write, 0.01ms access) mini-pcie csatlakozóval, rendszertárolónak
- így egy átlagos notiba is simán belemenne mellé egy nagyobb/olcsóbb, de lassabb tároló.
bakker mi az a 7MB/seces véletlen írás
(gondolom mert egész blokkot újra kell írni, így sokkal több adatot ír újra, mint szekvenciálisan)
Olvasásban azért jobb sokkal mint a merevlemezek.
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

Alakulnak ezek, alakulnak. De 3.5" méretben senki nem fog gyártani ilyet? Vagy majd csináltatunk hozzá beépítőkeretet? 
olvasásban annyira veszettül nem, egy jobb notiwinyó átlagosan 60-70MBps olvas szekvenciálisan. Ok, ez is egy jó 2x-es faktor, de emiatt nem adnék ki 5x annyit egy jóval kisebb, ráadásul rövidéletű SSD-ért. Ami érdekes ezekben a kütyükben az a random-elérés, attól fog 10sec alatt bootolni a vista, 1 sec alatt betöltődni a játék, stb
#7: vagy egy idő után nem is gyártanak majd 3.5" wincsit, és asztaliban is 2.5" lesz a szabvány
éljenek a barebone-PC-k 
[ Szerkesztve ]
Az a gond, hogy a fogyasztása se az igazi...
"A CSX SSD meghajtók áramfelvétele használat közben 390 mA, üresjáratban 300 mA"
Ez ugyebár 1.95W és 1.5W... namost egy 160-as Samsung notivinyó (HM160HC) adatlapja van elöttem:
Read-Write: 2W
Idle: 0.6W
A vinyó az idő nagyrészében üresjáratban van, így ez az SSD nemhogy kevesebbet fogyasztana, mint a vinyó, hanem többet.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

ha az új spinpointok 100mb fölötti szekvenciális olvasását nézem, akkor azért annyira nem egy hűde... pláne ennyiért
A vér nem válik VAZZE!™

remélem. legalább marad hely a rezgéscsillapításnak
SSD silencer 
A vér nem válik VAZZE!™

Na végre észrevette valaki!
Az MLC-re meg ha jól tudom kevesebb írhatóságot garantálnak mint az SLC-re. Ennek függvényében méginkább érdekelne az áruk. 
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu
nah most én nem értem ezek miért olyan jók? Icipici kapacitás, megbízhatatlanok (ahogy utóbbi hírekben is hallottuk), többet fogyaszt, és kb 100x annyiba kerül 1GB mint a hagyományos winyóknál. Engem nem zavar a vinyóm hangja, hogy érdemes legyen ilyeneb beruházni.
Azokból a tesztekből amiket eddig láttam az jött le, hogy egy gyorsabb SSD agyonveri még a Raptort is, szóval ezek a gyári adatok nem mondanak sokat, esetleg az SSD-k közti megkülönböztetést segítik.
Egyébként a CSX állítólag küld nekünk tesztpéldányokat. Ha ez igaz, akkor meglátjuk, hogy mire képesek.

Kérdés, hogy ugyanolyan rendszerbeállítások mellett-e? Úgy tudom, az SSD használatához eléggé sok adminisztrációt célszerű kitiltani a W rendszereiben. (A kevesebb írás miatt.) Érdekelne, hogy sima winyó esetén egy ilyen módosított OS mit fut?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

a swap kikapcsolasra gondolsz?

Nem csak arra. Kitiltható, hogy a file-ok utolsó hozzáférését regisztrálja. Ezzel minden file olvasásakor annak adminisztrációját írja. Vagyis egy sűrűn használt de nem rezidens modul névbejegyzését egy futási idő (bekapcsolás) alatt többször is írhatja, holott csak olvasta a file-t! Vagyis egy boot során rengeteg file adminisztrációja írásra is kerül. Ez pedig ha jól tudom "kicsit" gyilkolja a flash típusú tárakat. Ehhez a reg. módosítások, ..... még hozzájönnek. Nem is tudom, hány pontot érinthet. Viszont amit nem végzünk el (és nem kell a rendszer életéhez), az gyorsít.
Igen... amiket még régen néztem doksikat, azokban az MLC a tizedét bírta az SLC-nek.
fLeSs: Ha nem nagy kérés, valami fogyasztás mérést is csinálnátok? Ha más nem, notiba betenni, és az akksi időt lemérni vele és notivinyóval is.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
a sima konnektoros fogyasztásmérő erre tuti alkalmatlan.

Azért majd a tesztbe vegyétek be az új VelociRaptort is, mert úgy fair ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ha lesz ilyen teszt, akkor légyszi menjetek rá a random olvasás írás témára erőteljesen, mert sok tesztben pont azt nem hansúlyozzák ki, hogy a random műveleteknél van lényeges különbség a winyó és az ssd közt 
A hírben a 7MB/s random írás elég lehangoló volt számomra... olvasásban nem rosszak... írásban viszont nem tűnnek jobbnak a winyóknál. (hmm bekapcsolt adminisztráció amit fentebb emlegetett liksoft lehet erősen visszafogja a teljesítményét... mert random írást kell csinálnia mindenféle fájlt olvasásakor
)
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
Akkor marad az akksis üzemidő... mondjak az nem egy gyors teszt, tudom 

Hát még mindig iszonyú drágák és nem igazán alternatíva a vincsikre, ráadásul ahogy nézem csak olvasásban gyorsabb a HDDnél

Nekem szimpibb egyelőre inkább egy db 1TB vinyó, mint egy 32GB SSD....
Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

Ehhet van vmi könnyen használható segédprogram?
Felesleges, a registryben kell 2 értéket megváltoztatni a következőkre:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
1.
DisableNTFSLastAccessUpdate=1 (ez felelős az adminisztrációért)
2.
NTFSDisable8Dot3NameCreation=1 (ez 8x3-as fileneveket csinál a renszer számára, szintén felesleges)
#24: teljesen 1etértek: Majd ha 500+GB-os, gyors SSD-ket adnak a tera+kapacitású vinyók árában (40-50eFt) akkor beruházok egybe 
"Majd ha 500+GB-os, gyors SSD-ket adnak a tera+kapacitású vinyók árában (40-50eFt) akkor beruházok egybe
"
sztem ez egy hibás meglátás, persze jogod van hozzá.
sztem SSD-t nem tárolásra kell venni, hanem rendszervinyónak, arra pedig elég 32/64 GB. a rendszer legyen gyors illetve azok a programok amik még ráférnek, de film/zenetárolásra minek SSD?
közepes notiban gondolkozom, amibe nem fér 2db wincsi, főleg emiatt. (külső HDD-t meg mindigis másodlagos tárolónak használtam, szeretem, ha van hely, ami rögtön elérhető
)
Mondjuk emiatt lenne jó megoldás a kicsi, de villámgyors mini-pcie SSD, akkor maradna hely a winyónak

Ajjaj! A 8+3 tradicionális file-név használata sokszor igencsak előnyös. Adatmentésből tudom, hogy az ékezetes file-nevekkel mind a mai napig gondok vannak. Ha viszont nincs DOS kompatibilis neve, nem tudod átnevezni, így időnként (leginkább hurcolászós eszközön - pendrive, külső winyó - NTFS használata mellett) elérhetetlen egy-egy file. Természetesen mindig a legrosszabbkor, a leginkább fontos file az. 
hú, ezt jó tudni... akkor registrybuhera 2 kilőve
Teszek 1 kísérletet az adatmentőprogimmal, ő hogy reagál. Hogy is kell? Tehát kitörlök 1 létfontosságú filet... 

A probléma akkor jelentkezik, ha eltérő XP (német, magyar, angol, stb...) alatt mindenhol a magyar karakterkészlet van kiválasztva. Ekkor ugyanis meg kell még a rendszernek adni, hogy a nem unicode-os karaktereket milyen kódkészlettel kezelje. A két beállítás különböző variációi a hosszú ékezetes karakterek esetén más-más fizikai kódot, de ugyanazt a látszólagos karaktert adják. Ilyenkor kiesik a szemed, mert ott van a file, olvasható a neve, amikor meg hivatkozol rá, közli : Ilyen nincs.
Hát köszönöm!
Ebben az esetben lehet DOS box-ban vagy régi DOS-os progival (ekkor lehetőleg csak 2GB alatti file-t próbáljunk) átnevezni (már ha van rövid neve). Ezután az új névvel már elérhető. A kódlapok használata miatt még ekkor is érhet meglepetés, így annak (nem unicode rész - lásd előrébb) átállítására is szükség lehet. Van, hogy ilyenkor a hosszú néven is elérhetővé válik, de nem minden esetben.