Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól értem, hogy ez tulajdonképpen csak az áramot veszi a DIMM foglalatból? ...így mi értelme van egyáltalán :F

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#2) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Semmi értelme szerintem. Akinek van szabad SATA helye annak van szabad helye az SSDnek

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#3) wwenigma válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne asztali gépben gondolkozzatok, szerverekben vannak nagy "tepsik" ahova memóriát raknak, gondolom az ott üresen álló helyek hasznositasara hoztak letre ezt a cuccot.

Amugy jo elgondolas, nyilvan lesz/van ra igeny.

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#4) bucu

bucu
(lelkes újonc)

Ha csak az áramot veszi a memória slotbol akkor miért van a képen az összes lába kiépitve? Viszont ha nem csak a tápot veszi onnan akkor meg minek a SATA ? :) Ennek egy kicsit utána kutatok ugyérzem kevés az információ , vagy én nem értettem meg :F

(#5) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor itt merre is mennek az adatok? Jól értem, hogy ezen a módon kiküszöbölhető a CPU és a háttértár közti chipset? :F

(#6) Móci válasza wwenigma (#3) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem is tetszik az ötlet, elég sok helyet meg lehet vele spórolni. Pláne egy vékony szervernél jöhet baromi jól, aminek ugye nincs szép nagy tágas háza...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#7) Dassler válasza bucu (#4) üzenetére

Dassler
(őstag)

Ez a rész nekem se tiszta. Ha az összes lába ki van építve (kép alapján), akkor a rendszer hogy működik normálisan? Gondolok it tarra, hogy hogyan dönti el, hogy ez most nem RAM, hanem háttértár.

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#8) Evilangel

Evilangel
(tag)

érdekes, de olyan érzésem van, mintha csak lenne egy ötlet, aztán majd meglátjuk mire lesz jó

(#9) lujó55 válasza Móci (#6) üzenetére

lujó55
(őstag)

és akkor ugrott a memória.
Addig amíg a SATA helyek száma így-úgy bővíthető, a memória modulok száma véges. Ez pont olyan, mintha egy duál gépben az egyik procit kikajuk és a helyére bedugunk egy jó kis hangkártyát! Na, milyen eredeti ötlet.
Én ennek nem látom értelmét, de való igaz, hogy az összes csatlakozó megvan a modulon és van rajta SATA is.
El bírom képzelni milyen sebességgel megy majd a többi memória ha ezt rádugják a foglalatra :(

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#10) orbano válasza akosf (#5) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem érted jól. semmilyen kommunikáció nincs a foglalaton keresztül. mnt a cikk is szépen leírja, az adatok egy SATA csatlakozón keresztül mozognak

A vér nem válik VAZZE!™

(#11) Gabboo

Gabboo
(tag)

Érdekes elgondolás, és ha "A Viking Modular már szállítja az 50, a 100 és a 200 GB-os megoldások mintáit az érdeklődőknek." akkor biztosan vannak érdeklődők, és lehet szerverpiacon lesz is rá kereslet.

--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--

(#12) wwenigma válasza lujó55 (#9) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elkéne olvasni rendesen a cikket meg 1-2 hsz-t is. Szerverekbe valo, ahol mondjuk uresen all 20-30 slot de kell a tarhely dögivel.

Az meg hogy a dzsunka gyartok rajtahagytak a pcb-n a labakat senkit nem erdekel, ha fizikailag nincs hasznalva, vagy nincs bekotve sehova.

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#13) Yutani válasza wwenigma (#12) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A DDR3 nagyon sok lábon kapja a delejt, amit ez a SATADIMM is kihasznál, ezért van rajta minden láb. Nyilván az adatlábak nincsenek összeköttetésben az egység alkatrészeivel.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#14) bucu válasza wwenigma (#12) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

azért jol nézhet ki hogy van 20-30 memória slot és mindegyikröl jön egy sata kábel :),

(#15) wwenigma válasza Yutani (#13) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudtam , hogy ugy kellett volna fogalmaznom, hogy az összes labat rajtahagytak. ;]

bucu: jamjamm, tudnak jol kinezni a szerok is. :K

[ Szerkesztve ]

(#16) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha sata kábelen megy az adat, akkor semmi értelme az egésznek, csak feleslegesen foglalja a slotokat. :F

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#17) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

Ha ebbe az irányba kezdenének el fejleszteni idővel talán azt is meg lehetne oldani hogy ne kelljen a gépbe RAM. Ha olyan gyors lenne az SSD, akkor ki lehetne hagyni a RAM-ot, és a CPU közvetlenül az SSD-ről dolgozna, nem kell köztes tár (RAM), és az SSD nézne ki úgy mint a mostani RAM-ok. Persze ahoz nem a SATA kábelen hanem a RAM foglalaton keresztül kellene folyni az adatoknak.
De csak hangosan gondolkodtam :DDD

(#18) bucu válasza TheChos3nOne (#16) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

én is épp ezen gondolkozom..az adat mehetne a memória buszon is, végül is virtuális meghajtókat igy is lehet belőle kreálni :D Bár tény hogy az már egy szoftveres megoldás lenne és feltételezem itt cél az volt hogy a rendszer sima hétköznepi háttértárként lássa...

(#19) bucu válasza wwenigma (#15) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

wwenigma : egy ilyen öszeállítást szivesen megnéznék :) :C

(#20) wwenigma válasza T_Stark (#17) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, ha RAM ként dolgoztatnad a kis SSD-t, akkor elég hamar elfogyna az a 10-100e ujrairas....

Mégegyszer, mindenkinek: szerverekbe szanjak, hattertarnak a kihasznalatlan memófoglalatok kitöltésére és nem RAM-nak... meg amugy is, bármilyen gyors az SSD, nem igazan hozza a mostani RAM sebességeket és elérési időket...

[ Szerkesztve ]

(#21) TheChos3nOne válasza bucu (#18) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt hittem azért ekkora találmány, mert rájöttek, hogy kva gyors a DDR3 foglalat, ezért hamarabb odaér az adat vagy ilyesmi, ez így 0.

(#22) bucu válasza TheChos3nOne (#21) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

ahogy most látom ezt az egészet ez csupán akkor a hely takarékosságra megy...mondjuk tudok elképzelni olyan szituációt ahol fontos lehet

[ Szerkesztve ]

(#23) wwenigma válasza TheChos3nOne (#21) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úristen. Instant headshot.

(#24) Zsiti4

Zsiti4
(újonc)

Szerintem ez ugy lenne ütös ha az egyik oldala Ram lenne a másik meg SSD. Akkor kihasználtam a RAM slotot + kaptam egy háttértárat is. Maximális helykihasználással. :C

(#25) T_Stark válasza wwenigma (#20) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Nem is úgy gondoltam én hogy a mostani SSD-ket használnák így, ahoz még sokat kell fejlődniük élettartamban és sebességben is, de nem lenne hülyeség szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#26) TheChos3nOne válasza wwenigma (#23) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Neked mi bajod van, tudsz olvasni?

(#27) DeltaPower válasza Zsiti4 (#24) üzenetére

DeltaPower
(őstag)

ezt még most védesd le :)

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#28) bucu válasza Zsiti4 (#24) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

ehhez még nőni kéne a modulok kapacitásának vagy max kicsit magasabbra kéne csinálni öket :) :DDD

(#29) FRENK1988 válasza wwenigma (#3) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondolom. De egy 2,5"-os SSD nem sok helyet foglal.

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#30) brumesz válasza Zsiti4 (#24) üzenetére

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

ha lenne itt like gomb, lájkolnám az ötletet :D

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#31) Probber válasza Zsiti4 (#24) üzenetére

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Ez nem is lenne hülyeség. Viszont szerintem két eszköz (2 in 1) meghajtásához már kevés is lenne a memóriafoglalatból felvehető maximális áram.

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#32) _Oscar

_Oscar
(tag)

Szerintem ha lesz SO-DIMM verzió is, annak konzumer szinten is lesz értelme. Notebookok/netbookok vonalán minden köbcenti hely számít.

Chuck Norris már utazott a 4-es metrón. Még '97-ben... Keddig nem leszek itthon. Ha valami kell a cucaimból telefonon keress.

(#33) bucu válasza Probber (#31) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

nem biztos hogy többet fogyasztana, csupán egymástól függetlenül müködne a két oldal. :C

(#34) bucu válasza _Oscar (#32) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

notebook esetén még probléma lenne a SATA kábel elvezetése, ha csak nincs előre kiépítve.

(#35) Cs_Laci válasza FRENK1988 (#29) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Egy Bladeserverben az a nem sok is rengeteg...

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#36) ivana válasza T_Stark (#17) üzenetére

ivana
(kvázi-tag)

Ja persze és ha olyan gyors lenne a RAM ki lehetne hagyni a cachet :F

"I only believe in statistics that I doctored myself." Winston Churchill

(#37) ivana válasza T_Stark (#17) üzenetére

ivana
(kvázi-tag)

Ja persze és ha olyan gyors lenne a RAM ki lehetne hagyni a cachet :F

"I only believe in statistics that I doctored myself." Winston Churchill

(#38) _Oscar válasza bucu (#34) üzenetére

_Oscar
(tag)

Pusztán tervezés kérdése. Az alaplapon a memória környékére tesznek egy csatit és egy 2 centis kábellel meg van oldva a dolog. Nem a mostani notikban gondolkodom. Csak egy jövőbe mutató vízió akart lenni :)

Chuck Norris már utazott a 4-es metrón. Még '97-ben... Keddig nem leszek itthon. Ha valami kell a cucaimból telefonon keress.

(#39) bucu válasza _Oscar (#38) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

csak halkan ...lehet pár év mulva már megvalósul és aztán futkozhatsz a biróságra hogy Te ezt már kitaláltad :) :R

(#40) lapa

lapa
(PH! kedvence)

azért beláthatóan nehézkes a kábelezése, egyedül duplán tört sata kábellel lenne használható. de ahhoz már szűkös a hely.

www.lapanet.hu

(#41) bucu válasza lapa (#40) üzenetére

bucu
(lelkes újonc)

hát ha én egy fejlesztői részlegen dolgoznék akkor tuti a prohardverre járnék 5letekért, Szépen csöndben olvasnáma hozzászolásokat és jegyzetelnék! :K :DDD

(#42) T_Stark válasza ivana (#37) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Akár azt is ki lehetne, miért ne? A RAM, a Cache ezek mind csak kényszermegoldások a háttértár lassúsága miatt, de ha nem lenne lassú mi szükség lenne ezekre?
De mire egy SSD olyan gyors lesz mint a Cache vagy akár a RAM az még nem holnap lesz :DDD Ha lesz olyan egyáltalán valaha...

(#43) Cs_Laci válasza lapa (#40) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Azért aki megtervez/ legyártat egy szervert annak ez nem fog megoldhatatlan problémát okozni. Ez nem asztali gépbe való, ezt el kéne lassan fogadni.

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#44) Zsiti4 válasza Probber (#31) üzenetére

Zsiti4
(újonc)

Szerintem ráférne egy tápcsati is mondjuk egy aprocskább fajta vagy legyen rajta powered ESATA csati. (talán jól emléxem hogy ESATAp a szabvány neve?) Akkor nem kell külön tápellátás a ram oldalról.

(#45) _Oscar válasza lapa (#40) üzenetére

_Oscar
(tag)

A memória alá tervezém a sata csatit aminek a vége nem a memória foglalat felé néz. Terveznék hozzá egy U alakú műanyag pöcköt amiben az összes sata vezeték U-alakban végig fut. Ezt a cuccot csak rá kéne tolni a két csatira. 6-8mm vastag lenne, 1,5cm hosszú és 5cm széles. Ennyi.

(#46) orbano válasza Zsiti4 (#24) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

sőt, befőttesgumival rögzítenének rá 1-1 lap rágógumit a rossz szájszagú rendszergazdáknak. akkor aztán abszolút a 100%-ot kihoznák a dologból

A vér nem válik VAZZE!™

(#47) Ribi válasza _Oscar (#45) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Ha úgyis tudod hogy oda SSD-t raknak, akkor egyszerőbb oda sem rakni a foglalatokat, csak rászikszalagozzák a winyót és nem kell bonyolul dolgokkal tökölni.
De szerintem most is egyszerűbb lenne, kitörni egymás melletti 4-6 foglalatot, oda már kb befér 2 winyó és kész is.

(#48) akosf válasza orbano (#10) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne haragudj, de továbbra sem értem.

A cikkben valóban az szerepel, hogy: "Természetesen az adatok mozgatása SATA kábelen keresztül történik."

Ez a SATA kábel a Viking SATADIMM és a SATA háttértár közt van.
Továbbra sem értem, hogy jut el az adat a processzorig.

(#49) LW

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát, ez, őőő.. Érdekes. :DDD
Csak akkor lenne szenzáció, ha nem kéne hozzá satakábel. :N

Még a sáladba is bele van írva, hogy 100% láma. - by Useless *** Kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája, akkor meg nézegetek, hogy betojt a windóóz / Zotya21 *** http://picasaweb.google.hu/Reactorx2/

(#50) akosf válasza akosf (#48) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megvan. A SATA kábellel nem egy háttértárat lehet az eszközre kapcsolni, hanem ez az egység kommunikál a SATA kábelen keresztül az alaplappal. Ez így tényleg nem több mint egy SATA DOM. Már kerestem benne a nagy ötletet. :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.