Jah, sajnos ezeknél az op. rendszeres telefonoknál sokkal könnyebb adatvesztésbe futni, mint a régi telóknál. Viszont a jövőre nézve a Gmail account és kapcsolat lementés, szinkronizálást tényleg ajánlom, nagyon egyszerű és jó.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Perillustris
(fanatikus tag)
Igen, de nem mindig jön elő a hiba.
Perillustris

Chris Kiki
(kvázi-tag)
Hogyan tudnék átvinni több száz Nokia contactot (vcard vagy csv) a Gmailes sz@rság használata nélkül?
Köszi.
ez megoldja a file küldési hibát?
mert feltettük a Bluetooth File Transfer-t, de se küldeni se fogadni nem tudott GT540-ről.
valaki leírná, hogyan kell 2.1-et rádobni?
Aurea mediocritas
(#755) noicenoice válasza Chris Kiki (#753) üzenetére

noicenoice
(kvázi-tag)
Pedig ez a legbiztosabb módszer.
X10 Mini Pro

pető bá'
(fanatikus tag)
[link] innen boztosan tudsz informálódni! A névjegyeidet MENTSD LE a biztonsági mentésen KÍVÜL is!!!
Samsung Galaxy 3 - DutchMods v5.3 (finally); G3mod kernel v2.4.1 OC

Sztif
(tag)
Sziasztok!
Megosztanék egy hasznos dolgot a kezdő Androidosokkal, mire figyeljenek elsőként amikor állítják be a készüléket. Saját tapasztalat, az én hülyeségemből - kissé láma voltam
, és most nektek akarok spórolni.
Lassan két hete lesz hogy megvettem a készüléket a Telenornál. Első nap boldogan állítgattam rajta mindent az alkalmazásoktól a neten keresztűl. Még nincs Mobilnetem, de hamarosan fogok igényelni, mert tegnap a számlát nézve kissé elképedtem...
Az első napokban még nem találtam hol tudom beállítani az adatforgalom tiltását, 3G-t rögtön kiiktattam, de mivel a GSM-en fut a GPRS és az EDGE, így ezek csatlakoztak, míg nem WiFi-ztem. A számlán 2350kb GPRS adatforgalom figyelt, ami bakfity. DE! Mivel nincs mobilnetem, így Netto 1.04Ft egy ici-pici "kilóbájt" és ez adóval megfejelve a végösszeg: 3055Ft
Nem azért sírok, hogy húúú, mekkora összeg (lehetett volna nagyobb is, ha...) De ennyiért olyan mobilnetért fizetek elő, hogy csak na
. Momentán egy 500Mb-os 1990,- 1GB-os 2490,- szemben azzal a bő 2megabájttal.
Szóval kezdő Droidosok, ha nem akartok meglepit a számlán akkor ezt itt és most: Beállítások - Vezeték nélküli vezérlők - Mobilhálózatok - Adatforgalom (ugyancsak a mobilhálózatoknál a "Hálózati üzemmód"nál tudjátok beállítani a GSM/3G-t) 
Jah és ha Market: Angry Birds - AJÁNLOTT!!!! 
NOKIA Lumia 800

Sztif
(tag)
Tudja valaki hogy mikor lesz a Telenornál 2.1-re való frissítés???
NOKIA Lumia 800

TomKiss
(kvázi-tag)
Van.
Én múlt szombaton vettem, és a SEUS-al még aznap tudtam is frissíteni.
"Nincs az a magánélet, ami ne lenne leleplezhető. A civilizált világban nem lehet titkot tartani. A társadalom olyan, mint valami álarcosbál, ahol mindenki eltitkolja az igazi személyiségét, de rejtőzködés közben lelepleződünk."
hát ez nem sok mindent mond.
ezt a PC Companion szoftvert kell letölteni és ezen keresztül lehet frissíteni 2.1-re?
sose volt még sony ericsson-om...ez olyna mint az LG-nél vagy nokiánál a PC Suit?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
ezt találtam. de itt se világos hogy a backupot hova teszi, mert előtte le kell húzni az usb-ről. hova menti az adatokat?
nincs nálam a teló, meg nem is az enyém, ezért vagyok ilyen értetlen 
Aurea mediocritas

christha
(újonc)
Sziasztok!
Mennyire használható ez a készülék mobilinternet előfizetés nélkül, wifi-vel? Az alkalmazások mobilinternetet követelnek, vagy wlan-nal is mennek? Csak mert én leginkább így szeretném használni
Teljesen kikapcsolható, hogy véletlenül se kapcsolódjon másképpen?
Köszi!
teljesen kikapcsolható.
wlan-al is működik minden(miért ne működne?).
Aurea mediocritas

fpy_
(tag)
Ha nem kell a folyamatosan frissülő email és a szintén frissülő időjárás witget szarságok, akkor teljesen jó csak WIFI-vel. Nekem sincs adatforgalmam jó pár hónapja elvagyok nélküle ezzel a telóval.

fpy_
(tag)
Olyan.....letölt, installál, frissít....ennél egyszerűbb nem is lehetne.

fpy_
(tag)
Ez a szarság nem is szarság, mert ennél egyszerűbb módszert nem nagyon fogsz találni.
Persze mazochisták kerüljék.
király, köszi
Aurea mediocritas

abteam2008
(kvázi-tag)
Nem tudjátok, hogy valahol árulnak-e hátlapot a telóhoz?
Xbox Live GamerTag: galbalazs1987

krida
(újonc)
Sziasztok!
Én most tervezek venni egy ilyet, jelenleg HTC Touch Pro 2 -m van. Tudtam kb. 10 percig nyomkodni egyet és nagyon megtetszett az Android is. Miben fog csalódás érni és min fogok meglepődni, hogy aztaa ilyet is tud?!
Mennyiben más, mint a HTC -m? (méret ok!, és még?)
Tud pl. olyat, hogy Internet megosztás? Vagyis a mobilnetemet tudom használni laptopon is?
olyat lehet beállítani a telón, hogy automatikusan jelezze ha van wifi hálózat a közelben?
Aurea mediocritas

noicenoice
(kvázi-tag)
Beállítások/ vezetéknélküli kapcsolatok/ wifi beállítások/ értesítés hálozatokról - pipa
X10 Mini Pro

fpy_
(tag)
Szia,
én is WINMO-s féltégláról váltottam.
A teló legnagyobb előnye a méret/tudás arány, azaz ha nincs lapápkezed használni könnyebb, zsebrevágni szintén egyszerűbb, nagyon kompakt. Az Android azért bizonyos szempontból kompromisszumos, pl. az üzemidőt nagyon befolyásolja, hogy milyen progik vannak fenn...de ha sikerül összeválogatni, akkor jó kis konfigot lehet csinálni. Sajna a sok ingyenes SW közül tapasztalati úton legjobb kiválasztani a megfelelőt, azaz egy pár hét rámegy, amire összáll minden.Azt érdemes megnézni, hogy van -e Androidos alternatívája az esetleges spéci funkciójú WINMO progiknak amit feltétlenül használni akarsz.
A 2.1 Android és némi változtatás (JIT enable, Road Sync delete) egész baráti készüléket eredményez sebesség és üzemidő terén is (persze csodát nem kell várni a kicsi akksitól) én már egyáltalán nem vágyok a WINMO-ra újra, azaz nem bántam meg a váltást. Erre már meg léehet csinálni az App2SD-t is, azaz SD kártyára telepíteni progikat, sajna ezt ez az Android még nem tudja alapból....ezért írtam, hogy kompromisszumos, mert egyrész olyanokat nem tud, amit a WINMO már 5 éve is tudott, ugyanakkor néhány dologban meg előbbre tart a Linux alapok miatt.

krida
(újonc)
Ami nekem fontos program: Midomi, RSS olvasó (de ez gondolom van
), MSN, Facebook, Twitter, FTP kliens illetve, hogy meg tudjam a mobilnetet osztani a laptopommal!
Ezek elérhetőek Androidra is?
"JIT enable, Road Sync delete" <= ez mit jelent?

noicenoice
(kvázi-tag)
Ezek mind megtalálhatók Androidra.
A JIT... bonyolult, de a lényeg, hogy gyorsul tőle a teló.
A RoadSync egy szinkronizáló alkalmazás (viszonylag kevesen használják), ami zabálja az akksit, ezért érdemes eltávolítani.
X10 Mini Pro

krida
(újonc)
Köszi! iGO8 el fut rajta? Vagy valamilyen iGO?

fpy_
(tag)
Fut és még más progik is vannak. Persze a kijelző méret miatt nem ez az ideális megoldás navigációra.

krida
(újonc)
No igen... ez igaz
Nembaj, ez legyen a legkevesebb!
Olyan program létezik, ami mondjuk a teljes telefonkönyvet át tudja menteni WinMobilról? Esetleg SMS -eket is (bár ez kevésbé fontos!)?

Hadzsi Gábor
(lelkes újonc)
Nem kell külön program, Winmo-n alapból működik a Google sync.
A támában két oldal
http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138636&topic=14299
http://www.technet.hu/telefon/20090326/kiprobaltuk_google_sync/
Egy Google account természetesen kell hozzá
köszi.
nekem az volt még fura, hogy GT540-nél van ilyen opció hogy hálózat keresés, ennél a telónál meg nincs.
Aurea mediocritas

noicenoice
(kvázi-tag)
Itt nincs, mert ha be van kapcsolva a wifi, akkor automatikusan keresi a hálózatokat.
[ Szerkesztve ]
X10 Mini Pro

cryingdr4g0n
(fanatikus tag)
"Erre már meg léehet csinálni az App2SD-t is, azaz SD kártyára telepíteni progikat, sajna ezt ez az Android még nem tudja alapból..."
Nálad működik ez a dolog a gyakorlatban?
Ha szépen megkérlek, tudnál ennek a leírásáról linket küldeni? Lehet angolul is. Kerestem sokat, de nem találtam egyértelmű leírást, bizonyos proggik, amik pedig ehhez kellenek, nem csinálták meg a dolgot. Még annyit tudtam kisilabizálni, hogy a memkártyára kell csinálni egy linuxos partíciót, és azt exfat-ra formázni, de valahogy nem áll össze a dolog.
Előre is köszönöm! 
Flies around shit - bees around honey.

fpy_
(tag)
Itt [link]
Pontosan kell követni.

fpy_
(tag)
Én anno átszinronizáltam PDA-ról Outlookba a kontaktokat. Onnan importáltam őket .csv fileba, ezt a formátumot pedig be lehet exportálni a Gmail accounthoz.
Onnan pedig már le lehet szinkronizálni a telefonra.

cryingdr4g0n
(fanatikus tag)
köszönet még egyszer is!
Flies around shit - bees around honey.

Szilvii28
(újonc)
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a telefonnal kapcsolatban. Például az, hogy mi célt szolgál az, hogy ha a menübe bele akarok lépni valamibe, és hosszan nyomom a kijelzőt , akkor fekete lesz a háttér?
Hol tudom megnézni az utolsó hívás idejét és, hogy összesen mennyit telefonáltam vele (fontos lenne, mert előfizetéses vagyok)?
Hogyan tudok zenét küldeni másoknak, azt már megtaláltam, hogy hogyan kell képet küldeni, de a zenére nem jöttem rá?
(A telefont már frissítettem, és android 2.1 van rajta).
Előre is köszi.

noicenoice
(kvázi-tag)
1. Ilyenkor tudod az ikonok sorrendjét megváltoztatni illetve az utólag telepített programokat törölni.
2. Az utolsó és az összes többi hívás idejét egyenként úgy tudod megnézni, hogy a menüben rámész a hívások menüpontra (ez a híváslista). Az össz beszélgetési időkhöz pedig telepíteni kell valami programot a telóra (pl. Call Meter).
3. Valami filekezelővel (pl. Astro, Estrong, stb.) megkeresed a képet, hosszan rányomsz, kiválasztod a küldést (send), és mehet.
Vagy az albumban mgnyitod a képet és a bal felső saroban ráböksz a boriték ikonra.
X10 Mini Pro

Szilvii28
(újonc)
Kicsit kikattantam most erre a telefonra. Ahhoz nem kell véletlenül külön program h tudjak vele telefonálni?? Annyira alapvető dolgokat nem raktak rá..számomra ez durva. Nem azért vettem ezt a telefont h nézegessem meg hogy minden szar programot telepitgessek rá nem érek én rá ilyesmire meg nemis értek hozzá annyira. Na mindegy számomra kicsit túlbonyolitották ezt a telefont vagy nemtudom lehet minden ujabb telefon ujabban ilyen...
Azért köszi a választ.
[ Szerkesztve ]

fpy_
(tag)
Ezek az oprendszeres telefonok tudnak meglepetést okozni. Más rendszerek másban gyengék. Összességében az Android jól konfigurálható, de tényleg macerás annak, aki nem számít rá, hogy ilyen és valami kész dologta számít. Érdemes vásárlás előtt utánaolvasni, így elkerülhető a bosszúság, és ez persze nem csak telefonra igaz.

ben11
(senior tag)
Ezért nem árt körültekintően vásárolni..Akkor nem érik az embert meglepetések..
Közérdekű: http://hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/

kliszi
(tag)
Sziasztok ! Azt szeretném megkérdezni hogy mit adnak a telefonhoz , mi van a dobozban ? Valahol olvastam hogy képernyövédö folia is és védötok is van benne igaz ez ?

noicenoice
(kvázi-tag)
Felvevőgombos headset, 2Giga memóriakártya, töltő és adatkábel, puha tok, meg egy fólia, ami egyébként a legtöbb telón rajta van gyárilag. Nekem elég sokat kibírt.
X10 Mini Pro

kliszi
(tag)
Még lenne egy kérdésem az anyaghasználat milyen , minösége nem recseg a hátlap vagy az egész telefon ? Strapabirosága milyen , illesztések ? Férrfi kezében hogy mutat nem nagyon kicsi lehet használni kényelmesen ?

noicenoice
(kvázi-tag)
Anyaghasználat szerintem rendben van, jó fogása van. Férfikézben is teljesen jól használható.
A hátlapnak van egy kis recsegése, de ez engem csak akkor zavar, ha teljes csendben használom. De ez mind szubjektív dolog.
X10 Mini Pro

fpy_
(tag)
Anyagminőség rendben, a hátlap recsegés viszont elég erős. Engem nem zavar, de ha kényes vagy az ilyesmire, akkor bosszantó lehet. Bár írta itt egy tulaj, hogy ki lehet belül fóliával ragasztani az illesztési pontokat és akkor elhallgat. Egyébként csak néhány hátlap levétel után jön elő, újan a boltban az enyém sem recsegett.

fpy_
(tag)
Nem mindegy hol veszed, utána kell olvasni. Függetlenhez nincs tok ha jól tudom, de hangerőállítós a füles. Telenor passz...

tailor
(senior tag)
Sziasztok. 2.1-es rendszerrel hol találom a gyári beállítások visszaállítását? Mert a beállítások közt sehol nem lelem... 
[ Szerkesztve ]

noicenoice
(kvázi-tag)
Beállítások - Adatvédelem - Gyári adatok alaphelyzetbe állítása
X10 Mini Pro

abteam2008
(kvázi-tag)
Nekem már vagy 5 napja az istenért nem szinkronizál a gmail+naptár+kapcsolatok. Ez mitől lehet szerintetek? Beállítások/Fiókok és szinkronizáláson belül ezt írja a gmailes accomhoz: "A szinkronizálás jelenleg hibát tapasztal. Rövidesen folytatja." Valami ötlet, hogy mitől lehet ez? 
Xbox Live GamerTag: galbalazs1987

robyg
(tag)
Üdvözletem mindenkinek. Lenne egy kérdésem hozzátok.
Az normális,hogy a teló aksija 47 fokosra melegszik fel?
BF-Bad Company2: RobyG (HUN) ; Origin: RobyG