Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) newschool100

newschool100
(újonc)

A legnagyobb baj tényleg az, hogy csak a T árulja a telefont így az árakat is az egekben tudja tartani. Sokkal jobb lenne mindenkinek ha mind a 3 forgalmazó elkezdené árulni, mert akkor a verseny miatt csökkennének az árak.

(#152) gabor_01

gabor_01
(tag)

Leendő tulajként lenne egy kérdésem:
Voip hívásra képes a telefon alapból, vagy ehhez programot kell telepíteni?
Ha igen, a névjegyzéet tudja-e használni?
(Régi symbianos nokijáknál ez jól működött, csak az újaknál már le van tiltva.)
Köszi !

:U

(#153) Zugi válasza newschool100 (#151) üzenetére

Zugi
(fanatikus tag)

Pedig pl. a svéd Telenor az összes X10-et, így a mini pro-t is már árulja!! Van 0 koronáért elvihetős díjcsomagjuk is. Csak mindig mi járunk úgy idehaza, hogy hozzánk tolja az összes multi a szemetét. Nyugaton kiválóan szolgáltatnak, kiváló árukínálattal és minőséggel, de mire hazánkba érnek mind leromlik.
[link]

(#154) dedike válasza newschool100 (#151) üzenetére

dedike
(PH! addikt)

Jó reggelt kívánok! ;]

Mondanál példát, melyik az a telefon, ami mindhárom szolgáltatónál van (jó, legalább kettőnél), és azért lett olcsóbb, mert a másik (kettő) is elkezdte árulni? :U

Egyébként, nosza, vegyél belőle százezret a Sony Ericssontól, és kezd el olcsón árulni! ;]

Zugi:

Magyarország nem tartozik Európához, csak névleg, sajnos! :(

[ Szerkesztve ]

Jó szerencsét!

(#155) talpalavalo

talpalavalo
(senior tag)
LOGOUT blog

Aki sokallja az ne vegye meg, várjon vele hónapokat éveket, és mire észbe kapja magát, hogy le ment az ára addig ott lesz a következő csúcsmobil, és az után fog folyni a nyálad...
Ez pont ezért ennyi mert akinek tetszik elszánt és meg is teheti akkor megveszi most és nem hónapok évek múlva..
voip-pel kapcsolatban meg: Gyárilag nem de ez a jó az Androidban, hogy fejlesztenek mindenfélét, és nemcsak telefongyártók, hanem a juzerek is :) Egyszóval szoftverrel minden megoldható, csak keresni keel: google.hu

(#156) bozgabi válasza talpalavalo (#155) üzenetére

bozgabi
(újonc)

Sajnos ezt a hibát én is elkövetem hogy várakozok valamire hogy lemenjen az ára és amikor már lement akkor elavult lett és várok a következőre. És főleg a csúcskategóriás dolgokkal szokott ez megtörténni. Annyira kiélezett a verseny hogy kénytelenek nagyon gyorsan fejlődni a gyártók. És mint mondtad nemcsak a hardver fejlődik hanem a szoftver is. Csak az a különbség hogy míg egy új hardverért venni kell egy új telefon addig az úgy szoftvert csak le kell tölteni. Szóval aki csakis a szoftver miatt várna az láthatja hogy emiatt egyáltalán nem érdemes. Az android van annyira felkapott hogy a lehető legkényelmesebbre lehessen szabni a sok-sok programmal amit rá fejlesztenek.

(#157) gabor_01 válasza gabor_01 (#152) üzenetére

gabor_01
(tag)

Na megjött ma.
Ismerkedés zajlik :P :U :DD

(#158) Zozicsek válasza gabor_01 (#157) üzenetére

Zozicsek
(lelkes újonc)

hol vetted? milyen gari van hozzá? (ha t-mobil akkor tárgytalan)

"Nice to meet you, Rose. Run for your life!" - Doctor Who

(#159) predator24 válasza talpalavalo (#155) üzenetére

predator24
(kvázi-tag)

Nem hiszem, hogy az átlag felhasználó azzal foglalkozna, hogy testreszabja a telefonját. Régen az okostelefon piac még arról szólt, hogy hozzáértők szét tuningolták a mobiljukat, most meg már mindenkinek ilyen van, és nem foglalkoznak a plusz dolgokkal. Legalábbis addig nem, amíg nincs egy olyan platform, mint az appstore, vagy a market. Mivel MO-n a market eléggé hiányos, ezért meggyűlhet az ember baja ezzel. Pláne, hogy nem lehet SD kártyára telepíteni...

PEACE

(#160) kaller1 válasza predator24 (#159) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Mivel MO-n a market eléggé hiányos, ezért meggyűlhet az ember baja ezzel.

A több tízezer alkalmazásból nem tudsz válogatni? :F

Kínai WinMo és Android alapú készülékek tesztje a logout blogomban, ha kíváncsi vagy , lesd meg. :) # Logout Díj 2010 Legjobb teszt: i-mate SPL - ismeretlen ismerős by kaller1 :) #

(#161) gabor_01 válasza Zozicsek (#158) üzenetére

gabor_01
(tag)

tárgytalan :D

(#162) gabor_01

gabor_01
(tag)

Elsősorban telefonnak vettem, így az elején van néhány gondom:

-Nincs Outlook szinkronizálás
Így egyenlőre nincs névjegyzékem :(
-BT kihangosítónál nem beállítható az "automatikus válasz"

Kicsit fura a használata gombos telefon után :P
Nem adom fel ... :Y

[ Szerkesztve ]

(#163) Zugi válasza gabor_01 (#162) üzenetére

Zugi
(fanatikus tag)

A névjegyek szinkronizálása külön kérdéskör.
Itt egy oldal ami ezzel foglalkozik: [link]

Az eljárás, hogy a contactjaidat gmail-be kell eljuttatnod, onnan meg tud szinkronizálni a telefon.

A másik dologtól, azaz az érintő képernyőzéstől bevallom kicsit én is tartok. Majd számolj be róla, hogy pár nap után mi a véleményed a gombokkal való kezelésről való átállással. Egy kicsit azonban engem még várakoztat a vásárlásban ez a Telenor dolog. Hátha lesz náluk is:)

(#164) gabor_01 válasza Zugi (#163) üzenetére

gabor_01
(tag)

Az nem sokat ér.
Nekem átment csv formátumban is a gmail-en keresztül.
De vissza hogyan pakolom egy nokijába?

(#165) Karma válasza gabor_01 (#164) üzenetére

LOGOUT blog

Nokiákon SyncML-lel vagy Exchange ActiveSynckel (Mail for Exchange) juttathatod át a névjegyeket a Google Contactsból. Itt mindent megtalálsz.

Break Driven Development

(#166) gabor_01 válasza Karma (#165) üzenetére

gabor_01
(tag)

Ennyire nem bonyolítom az életem :(
Marad a névjegyek szerkesztése és karbantartása egy nokián. Onnan csv fájl, majd import gmail, majd szinkronizálás.
Elöbb utóbb lesz valami direkt outlook szinkronizáció. Nagy a felháborodás a júzerek között...
Más:
Gyorstárcsázás lehetősége vicces. Ha nem akarok mndenkiről fotót berakni, nem lehet megkülönböztetni, kit is akarok hívni. Van erre valami megoldás?

Azért ez az Android még eléggé kezdetleges.

(#167) Karma válasza gabor_01 (#166) üzenetére

LOGOUT blog

Nem akarsz bonyolítani, azaz a Nokiádról közvetlenül a GMailbe feltolni a kontaktokat, helyette inkább CSV-zel? Részemről mindegy :U

Break Driven Development

(#168) gabor_01 válasza Karma (#167) üzenetére

gabor_01
(tag)

Ez legalább működik. Nem akarok semmit sem telepíteni a telefonra.
A gond a visszafele út, ami ha működne is, kituggya, mennyire kapnám vissza ugyanazokat a mezőket?

(#169) Karma válasza gabor_01 (#168) üzenetére

LOGOUT blog

Egyrészt nem kell semmit se telepíteni a telefonra, csak meg kéne ismerni. A SyncML támogatás be van építve az S60-ba már nagyon régóta.

Másrészt visszakapod, én minden létező platformon a Google Syncet használom. Az egyetlen baj akkor volt, amikor WM volt a célpont, nem tolerálja azt, hogy egy embernek több "mobil" vagy "otthoni" száma van. Tehát egy típusból csak egyet enged a WM.

Break Driven Development

(#170) gabor_01 válasza Karma (#169) üzenetére

gabor_01
(tag)

Köszi, nekifutok akkor :R

(#171) gabor_01

gabor_01
(tag)

A beépített böngésző:
Kezdőoldal nem beállítható, valami T-set akar behozni, de az hibás.
Böngészni komfortos vele az Operához képest. Nem tud viszont oldalakat elmenteni és offline nézni őket.

(#172) Gabi006

Gabi006
(újonc)

Sziasztok!
T-mobile oldalán azt olvastam, h nem lehet vele bluotoothon fájlt küldeni és fogadni se ezzel, se a sima minivel....nem tudja valaki, akinek van ilyen készüléke, h ez igaz-e? :\

(#173) dussy

dussy
(senior tag)

gabor_01: készenléti időről tudsz valamit mondani?

-dussy-

(#174) gabor_01 válasza dussy (#173) üzenetére

gabor_01
(tag)

Hát így 1 nap után 60%-nál vagyok kb. :U

(#175) talpalavalo válasza m@xsys (#47) üzenetére

talpalavalo
(senior tag)
LOGOUT blog

Engem csak a kijelző kicsi mérete zavar ami nyilván direkt van, de akkor is, szeretem ha rátenyerelhetek :D
Ez a piros fekete tényleg fasza lehet de azért meg a vodát nem választanám, hacsak nem adná valami borzalmasan olcsón mert akkor még az első állításommal is felhagynék, de erre nyilván semmi esély...

(#176) kenguroo válasza talpalavalo (#175) üzenetére

kenguroo
(kvázi-tag)

Ha jól értem akkor az X10 miniről van szó?:D Mert ha igen akkor én még nem hallottam piros fekete színűről... És főleg nem arról hogy a vodafonnál lenne....

(#177) tpetru válasza kenguroo (#176) üzenetére

tpetru
(újonc)

Cserélhető a hátlapja, és lehet rá rakni pirosat, és így lesz piros a színe... Amúgy számomra a mérete pont ideális lenne, tipikusan női telefon:)

(#178) gabor_01 válasza tpetru (#177) üzenetére

gabor_01
(tag)

A feleségem is ezt mondta :DD
De használni nem tudná :))

(#179) fizzdani

fizzdani
(kvázi-tag)

Nekem is nagyon megtetszett ez a telefon, aki már vásárolt, légyszíves visszajelzéseket írjon! Köszönöm! :R

(#180) gabor_01 válasza fizzdani (#179) üzenetére

gabor_01
(tag)

Nekem kihívás hagyományos telefon után a használata.
Ennek ellenére szerethető, nincs nagy disznóság vele :D
Egy csomó beállítást kihagytak az Androidból, ezzel együtt sok minden mégis jól működik, mondhatni emberközpontú.

(#181) romeomalac válasza gabor_01 (#178) üzenetére

romeomalac
(kvázi-tag)

minden nő így van vele :DD

de amúgy minden okos telefonra át kell "szokni" egy hagyományos után, nincs is ezzel semmi baj, több mindent lehet állítgatni meg sokkal inkább testre-szabhatjuk őket

(#182) Zugi válasza gabor_01 (#180) üzenetére

Zugi
(fanatikus tag)

Amikor egy kiállított példányt nyomkodtam, nekem az volt nagyon fura a kezelésében, hogy tapizás közben az ujjammal mindig eltakarom a képernyő egy jókora részét. Kis képernyőnél ez sok esetben elég nagy eltakarást jelent. Ez az ami roppant szokatlan a gombokkal irányított készülékek után, de még a pálcikával bökdösött érintőképernyőkhöz képest is. Nem tudom ezt mennyire lehet megszokni? :F

(#183) mang0o0 válasza Zugi (#182) üzenetére

mang0o0
(kvázi-tag)

Nem hiába adnak hozzá pálcát. Az kis felületen érintkezik a képernyővel, így elkerülhető az, hogy egyszerre mondjuk több gombot nyomjunk meg a virtuális billentyűzeten. Nekem nagyobb érintőkijelzős mobilom van, amikor sima billentyűs telefonról szoktam át semmi gond nem volt. 1 nap alatt már tök jól kezeltem. Különben sokkal egyszerűbben és gyorsabban lehet használni az érintőkijelzős mobilokat.

(#184) domperke válasza mang0o0 (#183) üzenetére

domperke
(őstag)

Nekem személy szerint bejön ez a kis gép..CSak az árát faraghatná le még kicsit és ez lenne a következő készülékem.Próbálgattam és nem volt rossz vele irni a tapija kifejezetten kellemes volt.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#185) gabor_01 válasza Zugi (#182) üzenetére

gabor_01
(tag)

Remélem megszokom.
De hasonló dolog, hogy óhatatlanul is megnyomok akaratlanul valamit.
A harmadik pedig a kvázi melléütés (tutti nem ütök mellé, de annak tekinti :O )

(#186) gabor_01 válasza mang0o0 (#183) üzenetére

gabor_01
(tag)

Hová dugták a pálcát, mert nem találom.
Kapacitív kijelzőnél is működne?
Jó lenne...

(#187) Zugi válasza gabor_01 (#186) üzenetére

Zugi
(fanatikus tag)

Nem tudom, hogy kolléga milyen pálcáról beszél az X10 mini esetében. Pálcát (stylus) a rezisztív érintőképernyőknél kell használni. Kapacitív kijelzőknél amilyenek ezek is, ott nincs bökdöső pálca, mert a hagyományos pálca itt nem működik az eltérő működési elv miatt. Illetve létezik egy speciális pálca az ilyen kijelzőkre is, de az elég körülményes és drága is lenne ezeknél a mobiloknál.

(#188) gabor_01

gabor_01
(tag)

Nos, voip tapasztalat:
A Fring müködik. Nem megy ki a számom, de lehet hívni vele. :C
A Sipdroid feltelepül, kimegy a hívószámom, de a hang csak egyirányban megy. Én nem hallok semmit. De ez le is van írva a honlapjukon :))
Ezen kívül a le tudja fagyasztani a masinát, úgyhogy ment a kukába.

(#189) kuruczcsilla válasza domperke (#184) üzenetére

kuruczcsilla
(újonc)

Jó persze mindig jobb lenne az olcsóbb, de szerintem tudásához mérten kb korrekt ára van. Érintőképernyős telefonok között nekem bejön. Azt azért nem állítom, hogy rohanok megvenni, de ha lenne rá keret elgondolkoznék.

(#190) romeomalac válasza kuruczcsilla (#189) üzenetére

romeomalac
(kvázi-tag)

egy ilyen kategóriás telefont nem osztogathatnak fillérekért, a tudását meg kell fizetni, meg ha olcsóbb lenne, akkor a gyengébb telókat nem venné senki :)

(#191) galacskov

galacskov
(újonc)

Az biztos, hogy a telefon nem az olcsók közé tartozik ha függetlenül akarjuk megvenni. Abban az esetben, ha előfizetéssel szeretnénk megvenni akkor jobban járunk. Nagyon kedvező konstrukciókba lehet előrendelni a telefont. És a legjobb, hogy a díjcsomagokba foglalt dolgokat ha átlépjük akkor se kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, mivel az árak nagyon kedvezőek.

(#192) fpy_ válasza galacskov (#191) üzenetére

fpy_
(tag)

És vajon lesz -e hozzá T-s Android 2.1 frissítés?

(#193) gabor_01 válasza fpy_ (#192) üzenetére

gabor_01
(tag)

Reménykedjünk, hogy nem, mert akkor egyből 2.2 lesz :DD

(#194) rwbag

rwbag
(újonc)

Nem bírom megtalálni, hol is lehet visszaellenőrízni a készüléken, éppen mennyi is az aktuális adatforgalmam, hány percet beszéltem meg ilyeneket. Hiába, eddig csak Nokiám volt:)

(#195) SE_HELP válasza rwbag (#194) üzenetére

SE_HELP
(kvázi-tag)

@rwbag: Az adatforgalmat a NetCounter nevű alkalmazással tudod mérni.

(#196) rwbag válasza SE_HELP (#195) üzenetére

rwbag
(újonc)

Köszönöm, feltettem. És akkor ez mostantól méricskéli az adatforgalmat, ha jól értem? Még a percforgalom visszanézésére lennék kíváncsi. Én vagyok béna, hogy nem találom, vagy én vagyok béna?:)

(#197) SE_HELP válasza rwbag (#196) üzenetére

SE_HELP
(kvázi-tag)

Hívásidő információ: tárcsázó --> hívásnapló --> ott rámész arra a számra vagy névre, amire kíváncsi vagy, és a legfelső sorban ír róla minden szükséges infót: a hívás típusát (kimenő/bejövő/nem fogadott), a pontos időpontot (dátum, óra, perc), valamint a hívás időtartamát.

(#198) gabor_01 válasza SE_HELP (#197) üzenetére

gabor_01
(tag)

A hívásnaplóban ha a névre ütök, máris hívni kezdi. Vagy rossz helyen nézem?

(#199) rwbag válasza gabor_01 (#198) üzenetére

rwbag
(újonc)

Épp ezt akartam mondani én is. Egyből hív nekem is.

(#200) gabor_01

gabor_01
(tag)

Aksiidő:
Úgy tünik, hogy 5 napot simán bír a jószág. Most 4,5 napnál tartok és 16% van benne.
Kondíciok: BT be, WiFi ki, 3G ki, kevés telefonálás.
:DD
:C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.