A Smart Settings alapból fel van telepítve vagy le kell tölteni?
(És a frissítéseket sorrendben kell telepíteni, vagy elég az utolsót?)
SAMSUNG Wave I
IBM/LENOVO SK-8835 ThinkPad USB Keyboard with UltraNav billentyűzet
IBM/LENOVO THINKPAD MINI DOCK SERIES 3 TYPE 4337 dokkoló új állapotban
SAMSUNG IBM/LENOVO 2GB PC3-8500 DDR3 1066MHz RAM gyári memória
SAMSUNG SPINPOINT HM641JI 640GB 2,5" 5400rpm 8MB SATA II notebook HDD
IBM/LENOVO THINKPAD gyári UltraBay 2nd HDD Adapter újszerű állapotban

A Smart Settings alapból fel van telepítve vagy le kell tölteni?
(És a frissítéseket sorrendben kell telepíteni, vagy elég az utolsót?)
SAMSUNG Wave I

Nem.Külön lekell tölteni.Ajánlom a nokiaprogramok.hu-t.
Viva La Vivaz :)Spiro: ha ZENE kell!http://www.szerencsesnap.blogspot.com/

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nem nagyon értek a telefonokhoz, főleg nem ezekhez az újakhoz. Most kaptam egy vivazt és hát nem nagyon boldogulok vele. Egyenlőre 2 kérdésem lenne. Adobe programot hogy tudok rátölteni? mert már másnap kiírta, hogy vásároljam meg mert lejárt az ingyenes. A másik, hogy gyárilag nincsenek rajta játékok vagy csak én vagyok olyan béna, hogy nem találom?
Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Játékot nem tartalmaz az új készülék, azt neked kell rá telepítened.
Látogass el a Sony Ericsson és a Nokia megfelelő oldalaira a letöltésért.
Ugyanez a helyzet az Adobe progival is. Egyel előtted már írta egyik fórumtársunk, hogy honnan szerezheted be, ha nem szeretnéd a licencet megvásárolni.
mrlujoak
Xperia™ ray 4.0.3 és Xperia™ X10 mini

Ez nem igaz,h.játékot nem tartalmaz!A gyári mem kártyán 2 játék,2 alkalmazás van,amit az alkalmazás kezelőböl tudsz telepíteni!
Igaz. Telepített játékot nem tartalmaz. 
"..., azt neked kell rá telepítened."
mrlujoak
[ Szerkesztve ]

Tesóm most vett ilyen telefont, és arra kért keressek neki videókonvertáló progit, meg olyan oldalt, ahonnan játékokat/alkalmazásokat tölthet le hozzá. Megköszönném, ha tudnátok adni nekem linket privátban! 
Nem tudom igazából milyen formátumokat támogat, vagy mire érdemes konvertálni a filmeket. 
For the Emperor!!!

Sziasztok!
Olyanoktól kérdeznék, akik használtak már Vivazt.
Navigáláshoz, milyen a gyári progija? A térképet netről szedi, vagy csak 1x kell frissíteni?
Bár gondolom igen, de azért meg kérdezem, hogy Garmin, meg Tomtom, ugye telepíthető rá?
Thx. Sziasztok.
Ui.:
Ha rossz helyen tettem volna fel a kérdéseimet, akkor dobnátok egy linket a jó fórumhoz?
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/emtu

Szia.Gyári jó,de fizetős.Garmin telepíthető rá.Megfelelő fórumon találsz rá leírást is.
Szia!
Igen, a beépített navi a netről rántja le a térképeket.
Természetesen van más alternatíva is, erről pl itt tudsz tájékozódni. (Navigáció - lehet, hogy az eléréséhez regelned kell a fórumba)
Peace-nek is javaslom a fenti linket, sok okos dolgot lehet letölteni innen.
mrlujoak

Köszönöm, mind kettőtöknek. 

sziasztok! Most szereztem be a SE vivazomat ,Elég jó Kivéve a hangszoroja...
Nagyon GÁZ meg az nem tetszik benne hogy a fájlkezelöbe ha megnyitok egy képet nem lehet továbblapozni a következöre ( ErrE nincs valamilyen orvoslás??? )
Robi
(#863) Quasi_modo válasza ViVaz U5i... (#862) üzenetére

Használd helyette a Resco Viewert.
3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD

Kösszz
DE ezt hol tudom beállítani vagy ezt le kell tölteni vagy mi?? Bocs hogyha hülyeségeket kérdezek de még nem vagyok ott a témába... 
Robi
(#865) Quasi_modo válasza ViVaz U5i... (#864) üzenetére

Ez egy letölthető képnézegető. Szerintem igen jó.

Még esetleg az is megoldás,ha a média menüben nézed a képeket!
Kedves Vivazosok!
Most én szeretnék kérni valamit.
Full reseteltem a telefont, és a telefon C: meghajtójáról (kb 20 MB) a gyári képek, hangok, tartalmak is törlődtek.
Valaki fel tudná nekem dobni fájlmegosztóra?
Netán egy gyors és egyszerű linket tudna nekem valaki adni, ahonnan ezt egyszerűen össze tudom gyűjteni?
Fáradalmaitok előre is köszönöm!
mrlujoak
Hali!
Akinek van Vivaz-a attól kérhetnék egy két sötétben készült tesztképet?
előre is köszönöm!
Üdv
Lancia Dedra 1.9 TDs & Alfa Romeo 145 TS Vé-I-Ká-Té-O-eR

Itt mind a ketten nagy eséllyel sikerrel járhattok: [link]
mrlujoak, Integrale

Rakd újra a szoftver SEUS-al,és mindjárt újra meglesznek a gyári tartalmak 

Nos. Tömören: idáíg op renszer nélküli, symbian (uiq3, P990), és android telefont használtam. Régóta szemezgetek a Vivaz-al. Győzzetek már meg, hogy ez egy jó készülék. Az androidot korábban kilőttem. A symbiantól aggódok egy kicsit. A P990 jó volt, remekül szuperált, de voltak olyan hibái amik felidegesítettek. A lassúsága, - persze ez a készülék specifikuma volt - nehézkes telepítés (szignálás, tanúsítvány stb), halom egyéb optimalizáló szoftver, hogy normálisan működjön. Egyszóval gyakran kellett buherálni a készüléket. Ez fennáll-e a vivaz-nál is? Több helyen olvastam, hogy leállnak a symbian fejlesztésével. Frissítések mennyire gyakoriak? Várom a meggyőző érveket. Előre is köszönöm.
Én vagyok

Szignózni itt is kell a fizetős dolgokért,vagy megveszed.A rendszer gyors,stabil,nem fagy.Ha konkrét kérdésed van írj!

idáíg op renszer nélküli, symbian (uiq3, P990), és android
Tisztázzuk: olyan nincs hogy oprendszer nélküli.
Ezek spec nyitott oprendszeresek. Amiket használtál (uiq3, android), azok is.
Szia!
Köszönöm, pont onnan kaptam segítséget, az ottani fórumtárs tette fel a gyári tartalmakat.
SEFAN84:Igen, ezt én is tudtam, csupán mire feltűnt, hogy a full reset után a gyári képek, hangok is eltűntek (érdekes, a gyári témák nem) már lényegében ismét mindent beállítottam a telefonon.
Ezért a SEUS-os manőverrel nem kísértettem meg a sorsot.
Minden rendben van már, köszönöm mindenkinek a segítséget!
mrlujoak

Győzzünk meg
Olvass róla, és ha van konkrét kérdésed akkor tedd fel.
Több, mint egy hónapos használat után elégedettséggel használom a készüléket.
Mivel erős a teló hardvere (symbianos berkekben persze - jóvanna egyébként is az) nagyon féltem, hogy harmatos lesz az üzemidő, de hála az égnek pozitívan csalódtam.
mrlujoak
Hello!
Nekem is bírja 3 napot sőt többet is. T-Mobilos és semmi fagyás meg ilyesmi. 
Köszönet a sok segítségért
Szia!
Én mid a kettőt megtapiztam. A nokia X6 egy csoki forma míg a vivaz igazán kézre álló kis telefon. Az javaslom, hogy tudásilag hasonlítsd össze és az alapján dönts! Én a Vivaz pro mellett maradtam és eddig jó döntésnek bizonyult. 
Köszönet a sok segítségért

Sziasztok! Azt Szeretném kérdezni h amikor telepíteni szeretném a Media Go Programot a Sz.gépre akkor sose sikerül. (mindig azt irja ki hogy vmik nem telepíthetök) ez eléggé idegesítö...Nektek sikerült fölraknu?? Ha Vki tud a bajomra megoldást az kérem irjon Elöre is
Ja és még egy kérdés .Amikor blootothon küldenek át fájlokat azt üzenetekbe menti el,nem lehet valahol átállitani h már egyböl mappába mentse?? Meg valamikor el se tudom fogadni a bejövö elemeket mert azt irja ki h (Az általános memória megtelt)
???
Robi
Nekem legális, 32 bit-es Win 7-em van, és két hiba miatt nem tudtam telepíteni.
Az elsőnél a Microsoft Visual C++ 2005 környezetet hiányolta a progi, amit telepítettem is, majd ismét egy hiba miatt nem települt.
Ez pedig a letöltött sérült fájl miatt volt. Valamiért a Firefox nem az egész fájlt töltötte a Sony Ericsson weboldalról, hanem lecsípett pár MB-ot.
Újra letöltve már elsőre települt a progi, de azóta sem használtam 
mrlujoak
Ja, a memória megtelt problémádra:
Mivel a Symbian a BT-on beérkező állományokat üzenetként kezeli, így az a beérkező üzenetekbe kerül. Ez viszont a telefon belső memóriáját használja fel, ami ugye olyan 60 MB körüli.
Ilyenkor egy cselt tudsz eszközölni. (én is így csináltam, mert egyszerre vagy 150 MB-nyi zenét toltam át a K850i-mről a Vivazomra)
Menü > Üzenetek > Opciók > Beállításo k> Egyéb > Használt memória
Itt állítsd be az E-t, mint memóriakártya.
Ja, ne ijedj meg, ilyenkor az eddig beérkezett - és a telefon belső memóriájába mentődött sms-eket nem fogod látni, de nem törlődnek!
Ha végeztél a nagyméretű fájlok BT-s fogadásával, visszaállítod a C-t, mint használt memória, és ismét láthatóvá válnak a régebbi sms-ek.
[ Szerkesztve ]

Huuu...Köszi Sokat Segítettél!

Robi

Kösz a válaszokat! (hasznos és kevésbé hasznosakat is). Amint egy kicsit lejjebb megy az ára veszek egyet. A következő okostelefonom ez lesz.
Én vagyok
Hali!
Tud valaki olyan progit, amiben a virtuális billentyűzet nem QWERTY, hanem ABCDEF?
Thx: mrlujoak
Tárgytalan a kérésem, a nagy Symbian topikban kaptam választ... 
mrlujoak

Üdv!
Tud valaki választ adni arra, hogy mi a kénköves ménykő miatt tölt fel a telefonom csak maximum 86%-ig? (Van valaki aki tapasztalt már hasonlót?) A telefont másfél hónapja vettem, és azóta mindig csak eddig a szintig tölti fel magát. Egész éjjel töltőn van de ennyi a maximum. Természetesen a gyári szoftver úgy látja, hogy 100%, de több más program, widget és flash szerint is csak 86%, egy esetben 82%-ot érzékel. Esetleg valami akkumulátor élettartam védő opció lehet a háttérben (ez csak azért jutott eszembe, mert a barátnőm Samsung netbookjának biosában van ilyen opció és akkor csak 80%-ig tölti az aksit).?

zannor:
Ez nem feltétlenül jelent hibát, de ha nagyon zavaró, érdemes beküldeni a készüléket a Sony Ericsson szervizbe, ott be tudják mérni az akkumulátor kapacitását.

Sziasztok! Olyan programot keresek a vivazomra ami a fájlkezelöbe is megjelenitené kis ikonokként a képeimet !? Meg a másik az eqalezer?! Nem tud valaki segiteni?
Ja és még keresek: Silver moon,Vagy Kék elö,hát lapot a telora ha valaki tud,az irjon
A Válaszokat elöre is köszönöm!!!

És még egy kérdés : Szerintetek ha junius végén vásároltam a vivazpmat akkor már frissitsem: http://www.sonyericsson.com/update/?cc=hu&lc=hu vagy ez van az enyémen alapból?? És ezt hol tudnám megnézni?

Robi

Helló!
Szoftver verziót meg lehet nézni:
- alapállapotban beírod, hogy *#0000#, ott lesz legfelül a szoftververzió, vagy...
- alapállapotban megnyomod egymás után ilyen sorrendben a hívásindító/befejező gombokat: piros - zöld - piros - piros - zöld - piros. Ekkor beléptél a szervízmenübe. Itt rámész az első menüpontra, hogy "Szolgáltatásinformáció". Ezen belül lesz egy olyan, hogy "Szoftverinformáció". Ide ha beléptél, a legfelsőt (PDA szoftververziót) kell nézni.
A legújabb az R2CA024.
Ha nem ez van rajta a telefonodon, akkor a sonyericsson.hu-ról letölthető Update Service program segítségével tudod frissíteni a szoftvert, csak követni kell az utasításokat. Ezzel a garancia is megmarad (ha van rá egyáltalán).
A fájlkezelős kérdésedre nem tudok mit mondani. Az házasra szintén.
Az equalizer pedig egy sima külső program, amit le kell tölteni és rá kell telepíteni a telefonra. De nem a médialejátszó részben kell utána állítgatni a hangszínt, erre nem lesz lehetőség, hanem kikeresed a programot a menüből, belépsz, ott beállítod a hangszínt és onnantól a program a háttérben működik az aktuális hangszínbeállítással. Google a barátod. 
[ Szerkesztve ]
Szia!
A fájlkezelős progiban nem tudok kapásból segíteni, de a hangszínszabályzósban illetve a sw verziós kérdésedben igen.
Ha még nem vagy, akkor célszerű regelned a SEria.hu-n.
Az oldal Fórumában rengeteg alkalmazást, játékot(...) találsz melyek ki is lettek próbálva Satio-n Vivaz-on és Vivaz Pro-n.
Ha regeltél - bár lehet ez a felület még a nélkül is elérhető - akkor ezen az oldalon a legelső, kiemelt letöltési lehetőség a hangszínszabályzó gyári SE progi, melyet szignózni sem kell.
Az alábbi linken találhatsz komplett házat is, a keresőbe Vivaz battery cover vagy Vivaz cover összetételt használd.
Mo-on még nem nagyon találtam normális megoldást...
A SW-t pedig a:
Menü>Beállítások>Telefon>Telefon kezelés>Eszközfrissít-ek menüpont alatt éred el.
Gyári független telefon esetében ha jól emlékszem május végén jött ki friss sw verzió, ami
az: R2CA024
Frissíteni pedig a SEUS-szal tudod, egyszerű és gyors.
mrlujoak

T-Mobilos Vivaz esetén is az R2CA024 a legfrissebb szoftver. 
Nekem meg olyan gondom van a telefonnal, hogy a beszédhangszóró egyik napról a másikra elkezdett torzítani, okát nem tudom. Por, fémreszelék és egyéb külső behatás nem érte. Másnál is előfordult már ilyen?
[ Szerkesztve ]

Köszi szépen a gyors válaszokat ,sokat segítettetek !!

Robi
Na ezt nem is tudtam...

...És nincs is w'n'w ikon, vagy egyéb T-s nyalánkság a szoftban?!
A hangszórós kérdésedre nem tudok érdemben válaszolni, nálam nincs ilyen hiba - aug. 4-én lesz 2 hónapos a telóm - én a szervizmenüből is ellenőrizném azt a hangkeltőt, hátha csak a hálózat jele volt ramaty...
Robi: nincs mit. 
mrlujoak
[ Szerkesztve ]

Ellenőriztem, a szervízmenüben inglisül karatyoló csajszi és hapek hangja (meg az a magasodó sípolás/búgás) is torz sajnos. A legszebb, hogy garanciapapír hiányában nem tudom javíttatni, csak saját költségre... Egyébként nincs ikon, csak a szolgáltatói beállítások (net + mms) és egy T-logó (az előlap alján) utal T-Mobilos mivoltára.
Ui: az alkalmazások között kutatva találtam egy web'n'walk ikont.
[ Szerkesztve ]
Ha nincs gari, és csak pénzért tudod gariztatni, akkor marad a fújd meg barkács - ne nagynyomású kompresszorral
, vagy a hangszórócsere.
De érdemes megnézni magát a hangszórót, hogy ránézésre van-e baja.
A burkolatot relatíve könnyű eltávolítani
mrlujoak

sziasztok.
egy rövid kérdésem lenne: nokia 5800-hoz hasonlítva gyorsabb a vivaz úgy általánosan, ugye?
csak hogy legyen összehasonlítási alapom, mert egyik havernak 5800 van és az nekem elég lassúcskának tűnt.
kösz
Igen, gyorsabb.
...és ez tapasztalat.
mrlujoak

A szétszedés nem olyan nagyon egyszerű művelet, mivel nem éppen úgy szeretne szétjönni, ahogy a mellékelt ábra (service manual) mutatja. 
A fújkálást már próbáltam (tiszta erőből, tüdőből). 
[ Szerkesztve ]

Gyorsabb de ha zenét is akarsz hallgatni akkor nem ajánlott.
Igaz ami igaz. 
"Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel" - A.E.
Hallgattál már Vivaz-on zenét?

A Nokia MD-8-as kis hangszórót olyan döbbenetes erősséggel hajtja meg, hogy én ilyet még nem láttam (hallottam)! A pofám leszakadt, mikor rákötöttem és megszólalt.
Egy normális headsettel (HPM-64 / 70) nagyon jól szól, ha felraktad az equalizer-t. A külső hangszóró viszont elég gyesza, de 60-70 %-os hangerőig elmegy kategóriás.
Tegnap szétkaptam, hogy próbálok valamit csinálni a hangszóróval, azóta nincs térerő / nagyon gyenge. Az antennával és a kábelével vannak gondok. Pedig service manual szerint szedtem szét, de erre semmi sem figyelmeztetett.
Úgyhogy csak óvatosan a szétszedéssel!
UPDATE! Az oldalsó kékes színű műanyag elemek ragasztva vannak részben és cs*sznek normálisan illeszkedni a helyükre házilagos szétszedés után...
[ Szerkesztve ]