Tévedsz és butaságokat beszélsz. Egyrészről nem említettem, hogy csak ebben van a különbség. A vita egy nagy marhaság körül folyt ott, mivel valaki azt állította, hogy a symbian lassú/használhatatlan kapacitív képernyő mellett. Erre írtam, hogy a rendszer sebessége nem függ az alkalmazott érintőpaneltől, és maximum annyiban gyorsabb egy kapacitív képernyő, hogy nem feltétlenül van hagyományos értelemben vett lag. Úgyhogy pont azt mondtam, hogy ez nem különbség, mert mindkettő ugyan olyan gyorsan reagál... Ez volt az amiben butaságot beszéltél.
Most jönnek amikben tévedtél:
Van jelen pillanatban is kapacitív telefonom, iPhone 3gS. Lehet, hogy te nem tudod elképzelni, de nekem személy szerint a rezisztív panel jön még mindig be jobban nyomáserő szempontjából! (satio vs iphone). Az iphonet csak "simogatni" kell, ami mondjuk a saját felépítésű menüjében elég kényelmes, de gépelés közben nekem egy rémálom. A sation legalább egy picit érzem, hogy most megnyomtam a képernyőt. A rezisztívnek jelenleg egy valós hátrányát látom, ami pedig az, hogy nagyon karcolható. Ezt gyűlölöm is benne, főleg hogy a garancia erre már nem terjed ki. Itt még megjegyezném azt is, hogy léteznek rezisztív képernyők is, amik már egy ecsettől is életre kelnek, támogatják a valódi multitouch -t, 0 jitterrel rendelkeznek, és érzékelik a nyomás erősségét. Persze a mai telefonokban nem láttam még ilyet(mielőtt előjönnél azzal, tudod te is, de manapság ilyennel nem találkozni), gondolom drága. AMOLED et még nem láttam huzamosabb ideig, de pont a napokban keltek szárnyra olyan hírek, hogy az amoled fárad, romlik a színe, régebben is panaszkodtak, hogy gyakran tönkremegy. én ezeket el is hiszem. Nekem tökéletes a TFT is.
Szerintem ez a marha kapacitíves megállapításod nagyjából annyit ér, mintha én azt mondanám, hogy multitasking nélkül nem telefon a telefon se nekem, se másnak. Számodra a puha érintés a fontos, én inkább a sok futó alkalmazást kedvelem.
Tehát a válasz az utolsó, két : ) közé zárt sületlenségedre: Nem azt mondtam, hogy a válaszidő a különbség, pont azt mondom hogy a válaszidő maximum 1/100 sec ban tér el, amit jó szívvel sem neveznék valós előnynek. Kapacitív és rezisztív képernyős telefonom is van, és a rezisztívet jobban szeretem. Nem próbálom egyik képernyőfajtát sem védeni, veled ellentétben [aki próbál törvényeket felállítani ("aki fogott már kapacitívet annak nem kell rezisztív" duma)] én csupán leírom, hogy nekem a rezisztív képernyő jön be, és pont azért amiért neked nem, azért mert meg kell nyomni.