Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) joey20 válasza Quasi_modo (#250) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a sense gépek azzal kerülnek piacra. szóval nem lehet egy kalap alá venni.
ráadásul egyébként az spb sem tud teljesen belemászni pl a 6.1be, szerintem symbianon sem fog. de a gyári legújabb kiszivárgott 6.5.x is jobb kezelhetőség szempontjából.

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#252) Quasi_modo

Quasi_modo
(PH! addikt)

joey20 Vagy nézd meg a Voyager menüt. Azzal már egész szép oldalanként lapozható káoszt lehet csinálni. [link]

[ Szerkesztve ]

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD

(#253) joey20 válasza Quasi_modo (#252) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

továbbra sem gyári...
egyébként meg hihetetlen ronda ekkora böszme ikonokkal. azt nem lehet, hogy 4 legyen legalább egy sorban?

a symbianban az almenük elrendezése, a méretek, a billentyűzet, a 600 felé ágazó beállítás...
és ez továbbra is megmarad. Szóval ez az ikonos-mappás stb vita csak egy apróság, nem látom értelmét ennyire elmenni erre. Ráadásul mint látható, hiába van ikonos megoldás, gusztustalan

[ Szerkesztve ]

(#254) Quasi_modo válasza joey20 (#253) üzenetére

Quasi_modo
(PH! addikt)

Akkor részemről befejeztem. Te mindenképpen ugyanazt a szart akarod látni minden mobilon, tehát semmi más nem fog megfelelni.
Négy ikon egy sorban? inkább öt vagy hat. Úgy még szarabbul látható és kezelhető...

(#255) joey20 válasza Quasi_modo (#254) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te mindenképpen ugyanazt a szart akarod látni minden mobilon,
Nem igaz. Ott a sense vagy az alap android. vagy akkor már az alap wm 6.5.x.
ezek az ikonok olyan rondák mint a HD2-n alapból az első fülön a 3 ikon. bár ott egy kicsit gusztább. Csak ott át lehet alakítani 4 vagy 5 ikonra egy sort. Még az 5 sem lenne sok ekkora kijelzőn, kiindulva a 3.2" android, az említett HD2, vagy a számodra véres rongy iphoneból. pedig nincsenek kis ujjaim (pontosan ezért nem voltam kibékülve a wm 6.1 felülettel ), tehát bőven kezelhető.

szóval amit állítasz, ismét szimplán nem igaz

[ Szerkesztve ]

(#256) punky10 válasza joey20 (#253) üzenetére

punky10
(senior tag)

A kollégám 21"-os Ketter szerszámosládájában minden megvan,de ömlesztve.Nekem ugyanazok a szerszámok és anyagok vannakaz ugyanakkora ládába,csak csoportositva:egy szortimerbe a csavarok,egy másikban a saruk...stb.Legfelül vannak a legtöbbet használt szerszámok.Én hanyatvágodok attol a kupitol,ami nála van,ö fél oráig csak a dobozokat nyitogatja az én ládámban,ha egy szigszalagot keres... :D De a saját ládánkkal mindketten ugyanolyan hatékonyak vagyunk.
Ja,én nem akarok "rendet"tenni az ö cuccai között,és P...n vágnám,ha rumlit csináln az enyémben.Mi ezt szoktuk meg.Ha szerinted ez nem ide vág,akkor sorry...Majd holnap ráirom a ládámra:Vivaz...Akkor legalább annyira kapcsolodni fog az eredeti témához,mint ez a meddö vita... ;]

(#257) joey20 válasza punky10 (#256) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

remélem érzed, hogy ennek semmi értelme nem volt... főleg hogy tobábbra is egy dolgon rágódsz.

(#258) Kvasir

Kvasir
(lelkes újonc)

Pedig öt év után ez az "első" SE ami tetszik.... bár inkább a PRO verziót nyomogatnám meg élőben. Ha a kijelző rezisztív, van hozzá stylus?

NOKIA S40 kártyafüggetlen+microSD-kártyás telefont keresek...

(#259) punky10 válasza joey20 (#257) üzenetére

punky10
(senior tag)

Csak ÉN rágodom EGY dolgon?Egyfolytában azt hajtogatod,hogy mennyire sz.r a mappaszerkezetes menü,mennyire kezelhetetlen,szerteágazo...Csak azért mert NEKED nem tetszik.Páran vagyunk ugyan,akik szeretik,de mi igénytelenek vagyunk,vagy egyszerüen nem veszünk tudomást arrol,hogy a többi OS sokkal logikusabb,modernebb...
Az elöbbi szerszámosládás utalás egy kicsit finoman azt példázta volna,hogy nem mindenki gondolkodik ugyanugy,vannak bizonyos dolgok,amiben eltérnek a vélemények:szerszámosláda,operáciosrendszer...stbMivel elöttem már páran probáltak erre rávezetni,és nem sikerült,gondoltam megprobálkozom ezt kézzelfoghatoan elmagyarázni.Bocs,hirtelen csak ezt a példát tudtam felhozni,de hiába...Valoszinüleg még mindig hihetetlen számodra,hogy vannak akik szeretik a mappákat rendezgetni(vagy a különbözö dobozokat,csavarokat... :) )Ez van,maradiak vagyunk...

(#260) joey20 válasza punky10 (#259) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

pont ezt mondtam, hogy hülyeség a mappás dolognál leragadni. érdekes, te emiatt támadsz, más meg azért, ha az egész rendszert alapjaiban. tehát nem lehet rosszat mondani a symbianra.

(#261) jorgi22 válasza joey20 (#260) üzenetére

jorgi22
(tag)
LOGOUT blog

Nem erről van szó!!

Arra próbáltunk rávezetni, hogy az hogy kinek melyik rendszer tetszik, melyik a kényelmes, az teljesen emberfüggő és szubjektív.

Tőlem nyugodtan szídhatod a Symbian-t akár az alapok, akár a kezelés vagy akár a grafika miatt, de akkor ezt úgy tedd, mint saját vélemény.

Nem ezzel volt bajunk/bajom, hanem hogy általánosságban beszéltél szubjektív dolgokról, és nem vetted figyelembe, hogy itt legalább tízen írtuk, hogy nekünk pedig ez a kényelmes, és még ekkor is azt írtad, hogy nem jó és kész. Ezután persze, hogy mi is elkezdtünk vitázni!

(#262) joey20 válasza jorgi22 (#261) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a kényelem továbbra sem szubjektív. ennyi

(#263) jorgi22 válasza joey20 (#262) üzenetére

jorgi22
(tag)
LOGOUT blog

Persze, mert mindenki csak háton fekve alszik, meg ugyanolyan alsógatyát hord, meg ugyanúgy állítja be a kocsi ülését vezetésnél, stb.
Ne viccelj már..

(#264) joey20 válasza jorgi22 (#263) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

értelmetlen példák

(#265) jorgi22 válasza joey20 (#264) üzenetére

jorgi22
(tag)
LOGOUT blog

Nem vagy semmi.. :)

(#266) suriati

suriati
(újonc)

nagyon jo kis gep,de a fapados zenelejatszo hazavagja. Ha egy telo SE, akkor elvarnam a legfrankobb(szemelyreszabhatobb) music playert ;)

(#267) Inarus válasza joey20 (#262) üzenetére

Inarus
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:DDD

Ne haragudj, többnyire egyet értek veled, de ez kijelentés nagy hülyeség volt...
Max azt mondhatod valamiről, hogy azt sokan, a legtöbben, stb kényelmetlennek találják. Ha azt mondod valamiről, hogy kényelmetlen, akor már szubjektíven nyilatkozol, éppúgy mint a kajáról, hogy finom-e vagy sem.

[ Szerkesztve ]

myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

(#268) madstunt válasza jorgi22 (#261) üzenetére

madstunt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mint saját vélemény.
figyelj ez olyan mint a star trekben a borg sok test de EGY tudat
"az ellenállás hasztalan!/refuse is futile!"

[ Szerkesztve ]

www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 5 pontján, Budán, Pesten, Szentendrén, Szegeden és Pécset

(#269) joey20 válasza Inarus (#267) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az elején már leírtam, hogy a többihez képest kényelmetlen, közel sem olyan felhasználó barát a kezelőfelület. nem gondoltam, hogy minden postban így ki kell fejteni, mint ahogy a mappás rendszert is felhozzák még mindig pedig igazából nem csak a fenti állítást igazoltam ám vele ha az elejétől elolvasod.

(#270) Inarus válasza joey20 (#269) üzenetére

Inarus
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A többihez képest számodra, nem pedig számukra. Az eddigi vitapartnereid is többségükben csak azon akadtak fenn, hogy úgy vélték, te egyetemes igazságként jelentetted ezt ki, márpedig ők nem értenek a kritikáddal egyet és nem így érzik a dolgot. Pont. :)

myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

(#271) joey20 válasza Inarus (#270) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig ez tény, kevésbé kényelmes, és felhasználóbarát, mint akármelyik másik touch rendszer. Ettől ahogy írtam, valakinek elég lehet az a kényelem is, amit a symbian ad, de azt állítani, hogy kényelmesebb egy androidnál mondjuk, az szimpla elvakultság. Pont. :)

(#272) Quasi_modo válasza joey20 (#271) üzenetére

Quasi_modo
(PH! addikt)

Pedig ez tény, kevésbé kényelmes
NEKED. Ezt valahogy mindig elfelejted...

(#273) joey20 válasza Quasi_modo (#272) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem csak nekem. ez tény. a többit könnyebben lehet használni. Ez kéne már nektek bevallani.

(#274) madstunt

madstunt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem kérem majd a topik átnevezését "Joey20 vs Minden S60v5 user" topikra vagy valami hasonlóra :DDD :C

www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 5 pontján, Budán, Pesten, Szentendrén, Szegeden és Pécset

(#275) rizso

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért tényleg nem gyenge amennyi erőt, energiát és időt beleöltök itt páran 1-1 vitába/felfogásba ;] ;]

(#276) Lirion válasza joey20 (#249) üzenetére

Lirion
(őstag)

Az almenük elrendezése biztos rettentően bonyolult. Elvégre milyen szar már, hogy itt csoportosítva vannak a dolgok és nem ömlesztve.

A méretekkel valóban hatalmas gondok vannak, hisz rohadt nehéz egy 1-1,5 centis csíkra rábökni,elhiszem én. Végülis a többi touch rendszerben már 3-4 centis listaelemek vannak ugye.

A billentyűzet az összes közül symbianon a legjobb szerintem, ékezetes karakterek gépelésénél például nincs ellenfele.

A 600 felé ágazó beállítás pedig a testreszabhatóságot szolgálja. Sajnos ez egy ilyen rendszer, hogy átalakíthatsz meg beállíthatsz rajta egy csomó mindent, nem úgy, mint máshol. Ez szerintem is gáz, miért adnak a felhasználóknak szabadságot...:(

Btw azt még elmagyarázhatnád, mivel kényelmesebb az almenük rendszere olyan touchos telefonon, ahol először ki választod az opciókból az almenüt és utána a listaelemet szemben azzal, hogy kiválasztoda listaelemet és ráböksz az opciókban az almenüre.

Jah jut eszembe, a symbianos tájékozottságodat jól mutatja, hogy azzal sem vagy tisztában, hogy hol és mikor működik s60v5-ben a kinetic scroll. Ezek után egyetemes tényként kijelenteni, hogy kényelmetlen az röhejes. Pont.

(#277) joey20 válasza Lirion (#276) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 600 felé ágazó beállítás pedig a testreszabhatóságot szolgálja.
Az ugyan nem.

Az almenük elrendezése biztos rettentően bonyolult.
nem bonyolult, hanem körülményes, lassú, kényelmetlen használat

A billentyűzet az összes közül symbianon a legjobb szerintem, ékezetes karakterek gépelésénél például nincs ellenfele.
Ezt gyűlölöm a legjobban a symbianban, a billentyűzetet. Katasztrófa minden máshoz képest. Nem véletlen készül rá több külsős billentyűzet.

azzal sem vagy tisztában, hogy hol és mikor működik s60v5-ben a kinetic scroll.
mire is gondoltál pontosan ezzel a hülyeséggel?

kényelmetlen az röhejes
hát bizony röhejes, az egykori kiváló rendszer, hogy tudott ennyire elavulni

[ Szerkesztve ]

(#278) jorgi22 válasza joey20 (#277) üzenetére

jorgi22
(tag)
LOGOUT blog

Nem bántásból, csak kiváncsi vagyok: használtál hosszabb ideig, mondjuk pár napig vagy egy hétig S60V5-ös készüléket??

[ Szerkesztve ]

(#279) joey20 válasza jorgi22 (#278) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen.
Egyébként ez az ultimate kérdés, ha nincs valós érvelés, hiszen ha a válasz nem, akkor diadalittasan lehet mondani: hát akkor?? De 1.: ez most nem lesz, mert használtam (sajnos), bár szerencsére nem én vettem, így pénzt nem tettem bele, sajátnak max i8910et vennék, ha nagyon muszáj lenne 2.: és ha nem: kipróbálod, hogy milyen pl a billzet, vagy egyéb más. Nem kényelmes, és kész. Ezt mondtam, hogy pont az nem tud erről objektív véleményt alkotni, aki már hozzászokott, és ezt használja hosszú ideig, mert hiába gyenge ezen a ponton rendszer, megbarátkozik vele, elfogadja.

[ Szerkesztve ]

(#280) jorgi22 válasza joey20 (#279) üzenetére

jorgi22
(tag)
LOGOUT blog

Hmm..
Valós érvelés ugyebár nálad sem volt.. egyszer sem..
Aki pedig csak kipróbálta a rendszert, aztán gyorsan félredobta, itt pedig ilyen vehemnciával küzd minden egyes felvetés ellen, amit felhozunk, az szerinted objektív??

Mellesleg ékezetes szöveg beírásánál tényleg a Symbian-os billentyűzet a legjobb.. Ha valami más bajod van vele azt persze elogadom!

[ Szerkesztve ]

(#281) joey20 válasza jorgi22 (#280) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elég annyi, hogy 100x több félreütésem volt egy 3.5" Sation, mint egy 3.2" Heron, vagy Dia2-n. Mellesleg ronda is. Az ékezetes betűk sem egyszerűbbek, ezzel ' megoldással, sőt halál!
HTC IME, az igen.

most felőlem mehet az, hogy minden egyes apróságot kivesézünk 100+ hszben, mint a mappa, vagy a most kialakuló billzet téma, csak éppen elkerülése végett mondtam azt, hogy a rendszer általánosan, gyökeresen el lett szabva. Ami nem is csoda, hiszen alapvetően ez a felépítés nem érintőképernyőre lett kitalálva. Gombok telefonok esetében egy baromi jó kis rendszer a symbian, a mai napig a best. De az, hogy minimális változásokkal dobták ki az érintős változatot, az hiba volt. Egy érintőképernyőre szabott rendszer más elrendezést, felépítést kíván

Az a rendszer amit szokni kell, és meg kell tanulni kezelni, az eleve rossz, kényelem szempontjából.

[ Szerkesztve ]

(#282) Just486

Just486
(fanatikus tag)

Ma van a 4. nap, hogy a Satio mellet párhuzamosan egy iPhonet is használok.
hogy pontos legyek 3G -t (nem a legújabb)
Viszont nem értem, hogy mit verik magukat az emberek, hogy ilyen gyors, meg olyan gyors.
jegyzettömb elindítása ~ ugyan annyi idő, kilépés belőle Sation gyorsabb. Office indítása: sation összevethetetlenül gyorsabb, üzenetkezelő, naptár, óraalkalamzás sation gyorsabb, ha multitaskingot is használok mellé, az előny még tovább nő. Képek elforgatása: iPhonen kicsit gyorsabb. Zoom iPhonen gyorsabb, kényelmesebb, viszont szarabb (homályos kép, 100% ra korlátozott nagyítási limit) Kinetic scroll a képgalériában iPhoneon összevethetetlenül gyorsabb. (satio szinte akad mellette). Kamera indítása: Sation már kész a fotó, mire a ziphone egyáltalán elindítja a kameraalkalmazást.
A zenék, képek felmásolása a telefonra körülményes, akárcsak a file küldés és fogadás. 4 nap alatt arra jutottam, hogy ez olyan, mint egy szar játék szép grafikával vs egy jó játék egy szar grafikával. Az iPhone sokat animál, ügyesen, emiatt a gyorsaság ÉRZETÉT kelti. Ez az átlag felhasználót, aki vagánykodni akar a telefonjával lenyűgözi, és nem is fogja zavarni (egy darabig), hogy a csinos megoldások mögött nincs valódi érték. Az iPhoneom gyakorlatilag szinte egész nap mások kezében van, mindenkinek ez kell, játszanak rajta, és tetszik nekik a sok csili -vili animáció.Viszont ha veszünk egy mondjuk 10-15 teendőből álló listát, ami egy mindennapi használat során életszerű kombináció lehet, könnyen kiderülhet, hogy az iPhone nagyon csúnyán alul maradhat. Mire gondolok itt? Előre megadott feladatokat végrehajtani, hogy az emberi sebesség ne számítson(pl gépelési sebesség) néhol fix idő alatt. így:
-Játsszál a bejeweleddel 3 percet
-Írj 2 percig SMS -t a barátodnak.
-játsszál megint a bejeweleddel, ezúttal 2 percet.
-töltsél le egy doc filet a netről.
-nyissad meg és javítsad ki benne a helyesírási hibát. (1 perc)
-keresd meg(a telefonra felmásolt zenék közül) és hallgassad meg teljes hosszában a kowalsky - kell neked című számot.
-készíts egy naptárbejegyzést. Legyen mondjuk egy találkozó. Állíts be hozzá riasztást is.
-nyisd meg és zoomold 100% -ra az előre feltöltött "car02.jpg" -t.
-Folytasd a játékodat a bejeweledben. Fél perc futás után nézd meg, hogy mennyi az idő. (mobilodon), majd játssz további 1 percet.
-fotózd le a séta közben észrevett, szép házat.
-hívd fel Janit. 1 percet beszélj vele.
-lépj be a navigációba. útra készülsz.
-módosítsad a naptárbejegyzés időpontját 1 órával későbbre.
-folytasd a navigációs program futását, a feladatsor itt véget ér.

Megnézném, hogy egy iphone vagy egy symbian használó végez -e gyorsabban a feladatsorral, és azt is, hogy melyiknek van jobban elege a mobiljából.
A symbian a multitaskingnak köszönhetően gyorsabban vált a már 1x megnyitott alkalmazások között, így minél hosszabb a lista, és minél többször használunk egy programot (pl word szerkesztés, vagy valamilyen utólag telepített játék vagy alkalmazás futtatása, vagy akár képnézegetés) , annál jobban kijön a multitasking előnye.
Én egy alkalmazást naponta többször is használok (office, adobe, fordítás, játékok, üzenetek, stb) , ezért nekem sokkal kényelmesebb így, hogy bármit leküldhetek a háttérbe, és nem kell megvárnom míg újra betölt a fordítóprogramom, a filekezelőm, vagy az officeom. Cserébe kevesebb animációt és kevésbé látványos felhasználói felületet kapok. Számomra ezek nem túl fontos dolgok, az egyszerű kezelhetőség, és rendesen használható feladatkezelés sokkal fontosabb. Ennek ellenére biztos van, akinek egy iPhone is elég ahhoz, hogy napközben jól érezze magát. De ezek nem mi vagyunk, ezt meg kéne értenetek, kedves iPhone felhasználók.

(#283) joey20 válasza Just486 (#282) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na gyorsan pár dolog:

1.: miért mindig az iphone van példának felhozva?
2.: 3Gnél már valóban vannak gyorsabb készülékek. GS-nél nem...
3.: milyen animációk? valóban van pár animáció, de nem érzem azt, amit samu TW, vagy lg sclass rendszeren, hogy a gyorsaság érzetét keltik, pedig lassú.
4.: a leírt példasor GS-en nem hiszem, hogy lassabb
5.: ezeknek mi köze van ahhoz, amit a symbain gyengeségei példájára (vagy inkább konkrétan Vivaz példájára) hoztam fel? Ezért gyenge a symbian: [link] Nem jó a kezelhetősége.

Szóval még utolsó megjegyzés/értetlenkedés:

az utolsó bekezdést nem értem, mert ha visszaolvasol, többször kijelentettem, hogy szakadjatok le az iPhoenról, nem annak az istenítése folyik, vegyük úgy, mintha nem létezne. Szóval eleve hülyeség, így ebben a formában, mert akkor ott a WM vagy Android, ott még multitask is van hivatalosan is. Tehát ahogy mondtam: Nem a szifon ilyen király, hanem a symbian ilyen szar, hogy minden modern érintős készülék ami okostelefon, az jobb nála

[ Szerkesztve ]

(#284) Lirion válasza joey20 (#277) üzenetére

Lirion
(őstag)

Ezt gyűlölöm a legjobban a symbianban, a billentyűzetet. Katasztrófa minden máshoz képest. Nem véletlen készül rá több külsős billentyűzet.
Na itt is megnyilvánul az, hogy csak szubjektív véleményeket írsz le, amik nem tények. A magam részéről nincs se s60v5-ös, se androidos se iphone-m, se wm telóm, viszont az összes közül a symbianos touchon tudtam a legkényelmesebben gépelni. A kapacitív kijelzős telefonokon egyenesen rémálom volt a gépelés (ide értve az iphonet is).

A 600 felé ágazó beállítás pedig a testreszabhatóságot szolgálja.
Az ugyan nem.

Ha ilyen gyorsan rá tudtad vágni a nem-et, akkor bizonyára meg is tudod indokolni, hogy mi mást szolgál. Kíváncsian várom.

[ Szerkesztve ]

(#285) Just486 válasza joey20 (#283) üzenetére

Just486
(fanatikus tag)

Érdekes, hogy mondod, hogy szakadjunk le az iPhoneról, de azért ellenpéldaként mégis felhozod a GS -t, ami ha jól sejtem szintén iPhone.
Talán azért ezt hoztam fel, mert most ezt vettem, ez van, ezzel tudom összehasonlítani.
Nem tudom miről ebszélsz, amikor azt mondod, hogy az animációk nem keltik a gyorsaság érzetét, a lomhaság mellett. Bent vagyok a jegyzetekben, megnyomom mindkettőn a középső gombot, a satio már rég kint van az előző menüpontban, az iPhone meg még fogja, és nekiáll animálva behozni a halomnyi ikont, mielőtt bármelyiket is megnyomhatnám közülük.
A leírt példasor csak egy, a lehetséges temérdek közül, és 3gS -en sem lenne gyorsabb, mivel az sem tud többmindent futtatni egyszerre. Így mindig, amikor megszakítod valami tevékenységgel a játékodat (akár csak az idő megnézése, de legyen mondjuk SMS írás), újra meg kell várnod mire betölt az adott alkalmazás, aztán vissza kell jutnod annak a menüjébe, ahol voltál, és folytatnod amit abbahagytál. Pozitívumként legyen megemlítve, hogy amennyire én tudom mondjuk egy játékban az adott állást elmenti kilépés előtt, de lehet, hogy ez programfüggő.
A leírtaknak semmi köze a symbian gyengeségéhez, talán ezért is nem a "válasz", hanem az "új" opciót használtam. Az már megint más tészta, mert a kezelhetőségével sincsen bajom, minden kézre esik, talán a felugró opciósorok listája lehetne logikusabb, és állandóbb, de így is bőven a használhatóságon belül van. Külön pluszpont, hogy a legtöbb elemet először csak kijelölöm, majd második kattintásra nyitom meg, így van időm "meggondolni magam", és különböző opciók tárházából is könnyebben választhatok így.

(#286) joey20 válasza Lirion (#284) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha nem tudtál gépelni akkor nálad van a hiba. vagy a serian írták ezt is?
a 600 felé ágazás a kényelmetlenséfet szolgálja.

285: ez ok, de akkor sem értem miért hozod fel, mert amire az utolsó bekezdésben utalsz, olyan itt nem volt (iphone dícséret. maximum én hoztam fel példának, mert ahogy ezt már szintén leírtam egyébként az van a zsebemben, abból tudok konkrét példát hozni.)
most meg persze hogy válaszoltam rá, ha már felhoztad, de ez belátom, hiba volt

(#287) jorgi22 válasza joey20 (#286) üzenetére

jorgi22
(tag)
LOGOUT blog

ha nem tudtál gépelni akkor nálad van a hiba. vagy a serian írták ezt is?

Ezt most miért?? Az előbb írtad, hogy a Symbian billentyűzete mennyire rossz, mert félreütsz rajta, ha valaki pedig az Iphone-on üt gyakran mellé akkor az meg a felhasználó hibája mi??
Kicsit kettős a mércéd..

[ Szerkesztve ]

(#288) joey20 válasza jorgi22 (#287) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

OMG LOL! a kapacitív kijelzőre írtam, nem konkrétan szifonra! tényleg felejtsétek már el az iphonet... inkább veszek egy nexus onet hogy ne kelljen ezt hallgatnom! ;]

(#289) madstunt

madstunt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gyermekeim! Ma eszembejutott valami. Az hogy mit ír bárki is a fórumba az rohadtul nem változtatja meg a világot és azt se hogy az adott embernek mi a jó...
Tehát azt javaslom mindenki menjen el a fórumban tapasztalható baromságok mellett és hagyjuk a fenébe őket, Inkább bontsunk egy üveg bort/sört/másegyebet a baromságokra való reagálás helyett vagy ha valakinek jutott asszonyka (kockafórumon ez a kisebbség ;] ) akkor őt nyissa fel parttalan viták nyitása helyett :))

[ Szerkesztve ]

(#290) Just486 válasza madstunt (#289) üzenetére

Just486
(fanatikus tag)

én csak tejszínhabos kakaót iszom.

(#291) madstunt válasza Just486 (#290) üzenetére

madstunt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért volt ott a "másegyéb" :K

(#292) Lirion válasza joey20 (#286) üzenetére

Lirion
(őstag)

"elég annyi, hogy 100x több félreütésem volt egy 3.5" Sation, mint egy 3.2" Heron, vagy Dia2-n"
ha nem tudtál gépelni akkor nálad van a hiba.

Elvakult vagy és kettős mércét használsz, így pont annyira lehet veled érdemi vitát folytatni, mint Ulkesh-sel.

(#293) joey20 válasza Lirion (#292) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem pont te ne beszélj inkább elvakultságról...
ha egy 3.2" kijelzőn jobban megy a gépelés mint egy bazi 3.5" kijelzőn, akkor valóban nálam lehet a hiba, hát persze. Érdekes, hogy pont a billentyűzettel próbálod védeni a rendszert, az az egyetlen pont, amit valóban mindenki leszól akivel eddig beszéltem (olyan is, aki legalább olyan elvakult mint te, és más dologban lehetetlen meggyőzni, nem is fog váltani soha, de a gyenge billzetet még ő is elismeri)

Ulkeshez meg szintén hülyeség hasonlítani, hiszen ő egy márka mellett elfogult, én meg maximum a symbian ellen, legalábbis ezzel vagyok megvádolva. Más kérdés, hogy anno erdoke meg moonman voltak azok akikkel vitáztam, mert védtem a symbiant a drága kis wm ellenében. Úgy vártam az 5800-át mint a megváltót! De hát nem jött össze, ez van. Kb olyan a symbian, mint az nvidia. Ott is váltani kényszerülök, pedig soha nem hittem, hogy ati kártyám lesz. Fermi=Touch symbian

2 dologra is elfelejtettél válaszolni:

1.: hol szóltam le az UIQ rendszert?
2.: a kinetic scroll kérdése...

[ Szerkesztve ]

(#294) Lirion válasza joey20 (#293) üzenetére

Lirion
(őstag)

1.: hol szóltam le az UIQ rendszert?
Ha a "menj a seriara" beszólásod nem az UIQ leszólására irányult, akkor fejtsd ki, hogy mire, mivel az előzmény hsz-ban csak az UIQ volt köthető a SE-hoz konkrétan, a többi nem.

2.: a kinetic scroll kérdése...
Ezt valóban benéztem, rosszul emlékeztem arra, amit leírtál.

"ha egy 3.2" kijelzőn jobban megy a gépelés mint egy bazi 3.5" kijelzőn, akkor valóban nálam lehet a hiba"
Nahát, ugyanez volt a helyzet nálam is, mégis szerinted a hiba nálam volt. Érdekes..

Azt kéne már felfognod, hogy az rohadtul lényegtelen, hogy vmi hány embernek nem tetszik vagy kényelmes, az ő kijelentésük alapján nem lehet tényként közölni egy szubjektív kritériumot. Ha pedig a kényelemre szerinted szar példa volt pl. az autok ülése vagy a háton alvás, akkor nálad valóban komoly gondok vannak.

De tudod mit, elfogadom, hogy te beéred azzal is, hogy minden ömlesztve egy helyen van és nem tudsz használni vmit, amin rendszerezve találod meg a dolgokat. Gondolom a szobádban sincs könyvespolc, hanem minden könyv, magazin, újság stb.. a földre van lehányva. :K

(#295) joey20 válasza Lirion (#294) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

természetesen a szokásos stílusodnak szólt. nem is értem hogy keverhetted bele az uiq-t...

és ismét az lenne a kérésem, hogy ne ferdíts, ne adj olyat a számba amit nem mondtam. soha nem mondtam, hogy nem tudom vagy bárki más nem tudja használni. ahogy azt is mondtam, hogy nem az egybe vs mappás nézet miatt szar csak a symbian kezelhetősége.

csak azt nem tudom, hogy ha valami negatív dolgot mondok azt mindeni megjegyzi, ráugrik . de amikor 6x leírom, hogy nem csak a mappás elrendezés a gond, hanem ezer más, azt mégis mindenkivel külön le kell vitáznom. felőlem legyen, elég lesz csak copyzni.

a felhozott példák valóban gyengék, hiszen azok valóban szubjektív dolgok. a symbian kezelhetősége nem az. ezt a rendszert nem alakították át rendesen érintőképernyőre.

[ Szerkesztve ]

(#296) Lirion válasza joey20 (#295) üzenetére

Lirion
(őstag)

Akkor mondok egy másik példát: hagyományos váltó vs automata. Bár nem vagyok benne biztos, hogy van ismerősöd, aki a hagyományos preferálná, de én ismerek ilyen embert és körbe röhögne, ha azt mondanád neki, hogy az automata a kényelmesebb. Mert nem mindenkinek.
Azt elismerem, hogy van egyszerűbben kezelhető rendszer is, de ha vki személyes preferenciáinak a symbian felel meg, akkor neki az lesz a kényelmes rendszer, akárhogy kardoskodsz is ez ellen. És nem pedig egy android (vagy bármilyen más rendszer), amit nem tudna úgy használni, ahogy a symbianját szeretné.

(#297) joey20 válasza Lirion (#296) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jobban megfelelő lehet, ezt nem is vitatom. de nem kényelmesebb

(#298) Just486 válasza joey20 (#297) üzenetére

Just486
(fanatikus tag)

de ha valakinek a symbian felel meg jobban. akkor neki az a kényelmesebb....

(#299) joey20 válasza Just486 (#298) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem. én is használok pc-n olyan programot ami számomra a legjobban megfelel mert azt és úgy tudja ahogy nekem kell, de belátom, hogy van a piacon annál kényelmesebb felépítésű kiadás is, de az nem mindent tud esetleg.

(#300) Lirion válasza joey20 (#297) üzenetére

Lirion
(őstag)

Te egész egyszerűen nem tudod, mit jelent a kényelmes szó..

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.