a symbiannal az a baj, hogy alapjaiban el van cseszve, és kényelmetlen. ; )
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Just486
(fanatikus tag)
tudom vesszőparipám de elvileg európában 300 euró környékén lesz a bevezető ár sz'al szerintem legrosszabb setben is a 115ös verzió a valóságnak megfelelő
Just486miaz asszimilálódtál a borgba? 
[ Szerkesztve ]
www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 5 pontján, Budán, Pesten, Szentendrén, Szegeden és Pécset

Just486
(fanatikus tag)
csak nem szeretném, hogy kikopjanak szegény billentyűzetén ezek a gombok.
Én egy 4ezres svájci vagy svéd (kronon vagy mi a tököm) árból indultam ki.
O meg is van. 4000 svéd kronor. Abból jött ki a 115. Persze ha olcsóbb lenne, mindenki csak örülne, szerintem!
hát akkor szívből remélem sokáig húzza még nálad a p1, mert nem tudom mire válthatnál, hacsak nem valami alsókategóriás gépre.
a symbiannak pedig valóban gyökeres változásokon kell átesnie ha vissza akarja szerezni régi hírnevét.
reméljük nagyobb sikerrel jár mint a SE, hiszen ők rohamosan zuhannak tovább, a nagy reménységek meg mind megbuktak. (x1, x2, satio)
[ Szerkesztve ]
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

fairi
(senior tag)
jaja,nemrég kikerült a windows photon ,amit félbehagytak,nem értem miért kellett teljesen kinyírni a 6.5 helyett jó lenne..
lenne a photon és ez a zune..
A SE csúcskészülékeinek bukása többnyire az árban is keresendő...Annyira nem rossz telefonok, csak kicsit túlárazták őket - szerintem...Bár ha az árakat nézzük, akkor meg mindegyik gyártó beleesik ebbe a hibába - pl. Nokia, HTC...De szerencsére pár hónap alatt rohamosan esik a gépek ára 

ClioRS
(senior tag)
És hiába mondasz mást, akkor is így van, világigazság 
Akinek privit írok az tiszteljen meg annyival, hogy visszaír!
Nem hiszem, hogy (csak) az árak miatt buknak. Olvasd el a teszeteket, és meglátod!
És a sok frissítés sem javít rajtuk, az X1 és a Satio esetében biztos nem, ezt tapasztaltam.
#207: ha csak én tartanék ki ezen vélemény mellett, még el is gondolkodnék, hogy nálam van a baj. De mindenhol azt kritizálják, hogy nem eléggé felhasználóbarát. És ez nem egyenlő a hülyebiztos rendszerrel, egyszerűen macera kezelni.
[ Szerkesztve ]

Just486
(fanatikus tag)
Hát nem tudom te miféle satio frissítést tapasztaltál, főleg sokat, mivel összesen 1 et adtak eddig ki hozzá, és már azzal is sokkal gyorsabb lett.
a sok az x1 lassú panelkezelését nem gyógyította, Satio valóban egyet kapott, de elfogultságodat ékesen bizonyítja, hogy gyorsnak mered nevezni 
csűrhetjük csavarhatjuk, de a számok, és az egyre több csalódott vásárló véleménye ellened van.
[ Szerkesztve ]

Just486
(fanatikus tag)
Persze, ha én valamit gyorsnak merek nevezni, akkor nyilván elfogult vagyok. Azt meg már meg sem merem említeni, hogy nem azt írtam, hogy gyors, hanem azt hogy sokkal gyorsabb lett. De ha már itt tartunk,igen, szerintem a szoftver nagy részén megfelelő a sebesség.
Nem igazán találkoztam "egyre több csalódott vásárlóval". Több embernek is segítettem különböző fórumokon, főképp GPS programot telepíteni, és közben elkerülhetetlenül szóba jött, hogy meg van -e elégedve a telefonjával. Kisebb apróságoktól eltekintve meg voltak elégedve, csalódottnak meg egyiküket sem nevezném. És az meg már csak hab a tortán, hogy tegnap felhívott az egyik barátom, hogy szerintem megéri -e iPhoneról Satiora váltani, mert amikor a múltkor cseréltünk egy 20 perces buszos utazás erejéig, megtetszett neki... El kell fogadni, hogy amikor az iPhone első generációja megjelent, akkor még valóban egyedülálló volt. Mára viszont már elég sokan beérték, vagy megelőzték. Hogy csak a HD2 -t említsem, bár igaz nem láttam még élőben, de videón igen, és eléggé villám a cucc.
Pedig bizony az messze van a gyorstól. Persze nem arról beszélek, hogy mennyi idő alatt lép be egy menübe, vagy ilyesmik, hanem többnapos használat után egy -egy alkalmazás igen döcögősen indul, majd szépen belassul az egész. Symbian. (egészen pontosan Touch Symbian, ezt szeretném hozzátenni, mert a sima nekem is a kedvencem volt, sőt a SE is a kedvencem volt egyébként, csak ugye mind a 2 hanyatlásnak indult.)
Persze, hogy mindenki meg van elégedve, éljen a kognitív disszonancia.
iPhonet ne hozzuk szóba, mert ilyen elvakult Apple gyűlölőkkel a topikban nem válaszolhatok a felhozott témára, mert egyből iPhone istenítésnek lesz kikiáltva, hogy hasonlítom a symbianhoz.
[ Szerkesztve ]

Just486
(fanatikus tag)
Nem igazán értem miről beszélsz. Az akkumulátor üzemideje nagyjából 12 óra, így szinte elkerülhetetlen a napi rendszerességű töltés, ami ha valami miatt nem következik be időben, a telefon kikapcsol magától. Így máris elképzelhetetlen a többnapos használat. A másik, meg hogy estére bármi is van, inkább kikapcsolom a telefonomat, nehogy valami vicces ember felhívjon 2 kor, szóval ha nem csak a satiot nézzük, ahol már az akku miatt is ki -be kell kapcsolgatni a telefont, akkor sem életszerű az, hogy egy telefon heteken keresztül "éljen". Ha meg arra gondolsz, hogy hogy az idő elteltével egyre lassabb lesz, az sem mondható igaznak, nekem december eleje-közepe óta van meg a telefon, a megvétel után 1 héttel frissíttettem, mert néhol idegesítően lassú volt a szoftver. Azóta nem igényelt semmiféle resetet, és a sebesség sem romlott. AMIBEN igazat adok Neked, az az, hogy a java alkalmazások indítása az bizonyítottan lassú. Egy w910 -zel hasonlítottam össze, a bejeweled twist nevű játék indítását, és nem meglepő módon a walkman nyert. A natív alkalmazások terén ugyan ez már nem mondható el, az indítás sebessége megfelelő. A java -t meg maximum elindítod reggel, aztán nem lépsz ki belőle, hanem lerakod kis méretbe (sationál kipróbáltam, akár 20 alkalmazás is futott a háttérben, amire mindennapi használat során nem valószínű, hogy szükség lesz), és a rendszer így sem lassult be. És ha kis méretben van, és onnan indítod el mondjuk délután, akkor aztán holtbiztos, hogy gyorsabban a játékban vagy, mintha egy hackmentes iPhoneról indítanád el ugyan azt a játékot vagy programot. Ez persze nem változtat a tényen, hogy a java kezelés lassú, csak kiküszöbölhetővé teszi a hibát.
Még egy megjegyzés: ezzel most ellent mondtál önmagadnak:
Persze, hogy mindenki meg van elégedve. <-> csalódott vásárlók
A mondat úgy lenne helyes: Nincsenek ők sem megelégedve, csak közbelép a kognitív disszonancia. Vagy valami ilyesmi. Persze az sem lenne igaz. Nem létezik, hogy mindenki megveszi, de mindenki elégedetlen vele, és ezt nem mondja el senkinek, hanem magába roskadva bánkódik, és nem adja el a telefonját, ha már egyszer nem szeretni.
[ Szerkesztve ]
időnként úgy érzem egyeseknek kéne egy d900i-u600-k850 jellemfejlesztő hónap(
) és utánna nemcsak a lehúzás menne ha vmi talán egy picit lassabb a szokotnál. komolyan lassan eljutunk a desktop pc-k fps vadászatáig csak itt jbenchmark-al,pocketpcmarkkal...
Just486 12 órás telep? gondolom nem stanbyban mert az durva lenne. mondjuk a különböző használatii módok másképpen veszik igénybe
[ Szerkesztve ]
www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 5 pontján, Budán, Pesten, Szentendrén, Szegeden és Pécset
Én a telefonomat erősebb napokon akár 2x is töltöm és ezt tettem már annó a k800 esetében (a net nagyon szívja az akksit) de egy okostelefont nem nagyon szokás kikapcsolni... Töltöm ha merül, aztán csókolom. Éjjelre meg flight mode, természetesen.
Játékok nem igazán érdekelnek, de újból mondom, ne hasonlítsuk az iPhonehoz, szvsz, mert háború lesz. Főleg ne játék szempontból, mert csúnyán elhasal...
Nincs ellentmondás. Természetesen nem 100% a csalódás, de számok mutatják, hogy nagyon sokan elfordulnak ettől a márkától. Most bebeszélik maguknak, hogy jó, de legközelebb már nem ilyet vesznek. (mint kollégám: mondtam neki, hogy iPhonet vegyen, de jött a sírás, hogy tetszik-tetszik, de a BT, de ez az amaz. Vett egy 5800-át, kérdezem milyen? mondja nagyon jó! 2 hónapra rá: ugye te megveszed majd az iphone 4g-t? mondom eléggé sanszos. Erre ő: akkor majd nekem ad el a 3G-t...
)
#214: hülyeség. senki nem beszélt ilyenekről, konkrétan nem is érdekelnek ilyen pontszámok senkit. Még a vitapartnerem is a való életből, a mindennapi használatból hozott példát, egy játék betöltése multitask nélkül kérdéskörben.
d900i-u600-k850
Érdektelen, hogy ezeknél gyorsabb, lassabb, jobb, gyengébb. Nem ezekkel kell versenyeznie, nem az a kategória.
Ha ez 100k körül lesz (ahogy szerintem nem) akkor pl egy Acer Liquid ellen kell például helytállnia. Nos, egy első romos S100at próbálgattam nem olyan rég, még 1.6 Androiddal. Hát szegény Vivaz... És hivatalos 2.1 frissítés is jön rá.
[ Szerkesztve ]

Just486
(fanatikus tag)
Valóban sokan elfordulnak a sunyiéktól, de ez a nokiáról is elmondható. Ez viszont nem véletlen. Néhány évvel ezelőtt lesarkítva 2 féle rendszer volt: A jól animáló (szép), de zárt sonyEricssonos rendszer, meg a csúnyább, de mérföldekkel okosabb s60v3 (vagy s40 ami viszont buta is és csúnya is, meglátásom szerint) Volt persze samsung is meg minden, de ezt most hagyjuk. Csakhogy a piac átrendeződött, megjelentek új rendszerek, új gyártók. Van már sclass, bada, android, iphoneos, s60, htc+wm, touchwiz, meg tököm se tudja, hogy még miminden. A léyneg, hogy egy ma telefont vásárló ember sokkal több rendszer közül választhat magának megfelelőt. Anno lehet, hogy valaki s60 at vett, mert kellett neki a bővíthetőség, csakhogy éppen hiányolta a szép animációkat. De nem volt mit tenni. Valami vagy szép volt, vagy okos. Most meg ugyan az aki, akkor mondjuk nokiát vett, most vesz valami androidot, mert az is könnyen bővíthető de szép is. Vagy valaki azt mondja, hogy jó ez az n95, jók a játékok, de én többet várnék. Ezzel is meg lehet lenni, de jobb lenne a több. Az meg vesz egy iPhonet. De biztos volt olyan is, aki már akkor is megelégedett az s60 nyújtotta lehetőségekkel, vagy a sony -s javaplatformmal, az most sem fog epedezve nézni egy androidot, hogy anyám, ez még ezt is meg ezt is beanimálja, meg fú, ez még ilyet is tud futtatni. Nekem személy szerint nem számítanak az animációk, a gyors alkalmazásindítás meg megvan, hála annak, hogy kihasználom a multitaskingot. Volt k850 em is, n95 öm is(persze sokminden más is), meg voltam velük elégedve. A JP-8 ból nem hiányoltam a bővíthetőséget, az s60 ból meg a szép animációkat. Mindegy volt, most is az. Biztos van az ájöfónnak is előnye, de az ÉN személyes igényeimnek egyáltalán nem felel meg. Mint ahogy Neked pedig az s60v5 néhol döcögős menürendszere, vagy javafuttatása nem kielégítő.
Hangsúlyoznám, hogy néhol, főleg az oprendszerek típusánál eléggé le van sarkítva a történet, mert leírni se lenne időm, meg utánanéznem se igen, hogy biztosan pontosat írjak.

Just486
(fanatikus tag)
nem nem standbyben haha 
Elég rendesen használom, néhány emberrel ellentétben nem azért vettem meg, hogy lássák: megtehetem, hanem viszonylagos teljességgel kihasználom a telefon által kínált szolgaáltatásokat. Jelenleg csak a navigálás van félretéve(működik meg szoftver is van csak nem használom), de ahogy összerakom a motoromat, már az is egy hasznos funkció lesz.
Egy nap átlagosan mit csinálok vele: ~2-3 óra netezés( wifi+3g, mikor melyik) ~40 perc filmnézés(van, hogy a sokszorosa) zenehallgatás, natív, és java alkalmazások és játékok futtatása.(ide véve a hétköznaponként szinte egész nap futó messenger alkalmazást), napi 20-30 fotó+1-2 videó, és a bekapcsolástól a kikapcsolásig számított folytonos multitasking, ami szerintem elengedhetetlen a megfelelő sebesség tartásához. Természetesen telefonálok is rajta, de az SMS -t gyakrabban használom.
A 12 óra az meg az általános, volt már, hogy 8, de olyan is, hogy 5 óra alatt KO ed.( Voltam egyszer egy fizika előadáson, ahol az egészet felvettem, na akkor volt az, hogy nem egészen 5 órát volt bekapcsolva a telefon, és utána olyan kész volt, hogy otthon mikor felraktam tölteni, egy ideig semmit nem is csinált. Itt azért hozzáfűzném, hogy ez nem a telefon hibája, bármilyen lithium polymert, ha nullára sütsz, akkor kómába kerül egy darabig. Ezért is töltöm inkább minden este a telefonom, még akkor is, ha esetleg a kövi napot is kibírná 1 töltéssel. Nem tesz jót nekik a teljes kisülés.
tudom hogy ez nem az a topik de ha már szóbakerült akkor nincs róla egy kb adatod hogy zenehalgatást azt meddig bírja normál(szal nem laboratóriumi és flight mode-os) körülmények közt
Ez tény, a Nokia is hasonló úton jár, mint a SE. Csak később lépett rá. nem véletlen, hogy sokan mondják, a Samsung csak idő kérdése és átveszi a vezetést.
Egyébként már az iPhone esetében sem nagyon értettem az animálást, de az Android esetében még annyira sem. (most az android 2.1ben valóban pár anim, a galériában meg a főmenüben, de egyik sincsen agyoncsicsásítva, szvsz, a szifonban meg a cowerflow az egyetlen ilyen elem, nem is használom sokat) Egy sclass, vagy samu tw valóban csicsás, pörgő kockák, meg hasonlók, undorító számomra. És ezért nem tetszik pl az X10 sem, mert az is valami hasonlót faragott az Androidból. Sőt, az új HTC Sense sem tetszik, gondolkodtam egy Nexus One beszerzésén, aztán jött a Bravo (Desire) és áá mondom van rajta Sense! És ahogy néztem a videókat, rájöttem, hogy az alap android jobban tetszik. Az 1.6 fölé muszáj volt a Sense, de a 2.1re már nem kell szerintem. Vagy a wp7 sem tetszik, sőt, ez a hosszú csík megoldás, amiből csak szeleteket látunk, egyenesen idegesítő számomra. 
Akkor már inkább a legújabb WM6.5.5 kéne
Az Android meg az iPhone azzal fogott meg, hogy gyors, könnyen kezelhető (ez továbbra sem azért fontos, hogy a hülye is kezelje, hanem hogy buszon, vagy bárhol tudjam kezelni) rendszer mindegyik, és jól is néz ki, de nem csicsás. Ízléses ablakok bukkannak fel ha értesítés van, nem a WM szerű négyzet, valami ronda, darabos ikonnal.
Ebben teljesen egyet értek veled.
Az utóbbi időszakban nem csak arról kell beszélni, hogy az SE meg a Nokia csúszik lefele, hanem vegyük azt is hozzá, hogy pár évvel ezelőtt hol volt az LG, Samsung, HTC.. most meg jönnek fel mint talajvíz, a koreaiak csak úgy ontják magukból a készülékeket minden fronton, így jóval nagyobb lett a választék. Így meg valahogy természetes, hogy az eddigi vásárlók egyre szélesebb körben választhatnak maguknak. És ha valaki átpártol egyik márkáról a másikra, akkor nyilván míg az egyik táborát +1 ember erősíti onnantól, addig a másik tábor pedig vesztett 1 embert.
Nem mondom, hogy az SE vagy a Nokia emellett nem gyengélkedik most, de azért a fentieket sem árt szerintem figyelembe venni.
..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..
De ez roppant egyszerű. A Samu meg az LG is csinált eddig telefonokat, sőt a HTC is. De ők összekapták magukat, a SE meg a Nokia pedig nem tudta felvenni a tempót. Ennyi történt/történik. Most próbálnak ébredezni, és ezért mondják azt a továbbra is kitartó tulajok, hogy ezek milyen jó készülékek. A régiekhez képest talán. Csak közben a többiek sem hagyták abba a fejlesztést, így a különbség legjobb esetben is csak nem nő tovább, de a csökkenéshez még több kell! Ezért mondtam, az ilyen gyártóknak, mint a SE már nem ugyanolyan jót kell hoznia mint a többieknek, hanem jobbat, ahhoz, hogy a sok elpártolt vásárló visszamenjen. És még az ugyanolyan sem jön össze (nem is beszélve a túlárazásokról, ugye pl Satio 160k volt amikor az i8910 már 110k, és nem érdekes, hogy az régebbi modell, még mindig jobb, és ha bemegyek, látok a polcon egy olcsóbb, de jobb készüléket, nyilván azt fogom venni), mert WM vonalon sehol nincsenek a HTC-hez képest, Symbian vonalon meg megint sehol nincsenek egy i8910hez képest. Az i8910 külön csapás a Nokiának, mert azért hiába közös már a Symbian, csak hazai pálya a Nokiának, és a Samu rommá verte őket ott is. Egy ideig a kinetic scroll behozása miatt maradt egy kis kezelésbeli előnye a Nokiának, de már a samu is megkapta, ha csak 5800 féle verziót is (ugye a rendes, az n97ben van, ahol még a főmenüben is van kinetic scroll)
Én is használtam Satiot, és nem volt gondom a sebességével
Szerintem kellően gyorsan tette a dolgát, kb gy, mint ahogy kell...Ami engem zavart benne: fényképek minősége lehetett volna jobb, de ami tényleg rohadtul zavart: a kijelzőt nem lehetett tisztán tartani
Ahogy gyűjtötte az ujjlenyomatokat meg a maszatokat

Hát igen...az i8910 nem Nokia, és meg is látszik rajta
Mondjuk az a "zongoralakk" hátlap csúnyán ront a képen, ha megkapta volna mondjuk az omnia-féle "szálcsiszolt-műanyagot", akkor egyből más lenne 
És ha jól rémlik az eredeti változatnak nem ilyen lett volna a hátlapja, csak a végleges lett ilyen, mert ez most a "menő" 
Tervbe volt egy normális hátlap??
És mégis ezt a szutykot kapta
Jelenleg egy Blackberry 8900-m van(előtte volt Satio is), aminek ugye szintén "szálcsiszolt-műanyag" hátlapja van, és nem is olyan maszatos, mint az említett satioé 

Just486
(fanatikus tag)
hát mobilba épített kamerát télen nem illik próbálgatni(általában sötétebb van ebben az évszakban hehe), de a fényképek szerintem rendben vannak. Nem azt mondom, hogy nem csináltam már vele szar fotót, főleg a vakusak szoktak rosszak lenni - ez egyébként egy tervezési hiba miatt van - de ha nincsen vaksötét, vagy nagyon beborulva, akkor jók a képek.
A sebességgel aztán nekem sincsen bajom, ami szerintem érthetetlenül lassú az a javák elindítása, ahogy már korábban leírtam, egy w910 majdnem 3x gyorsabb ezen a téren.
Ezen kívül még az "opciók" menü behozása lehetne kicsit gyorsabb, de összességében én sem mondanám egy lomha telefonnak. Hát a képernyő. igen. Télen nem nagy baj, ha koszos, nyáron kíváncsi leszek rá a tűző napban. De egyébként van hozzá mikroszálas kendőm, úgyhogy aktívan törölgetem.

punky10
(senior tag)
Könyörgöm,nem unalmas?Mert szerintem sokunknak az...Régi olvasotok vagyok,bár nem szoktam hozzászolni a témákhoz,de ugy-ahogy kiismertem a gyakrabban forumozok izlését,mániáit.Viszont egyre antipatikusabb,hogy olvasok egy topicot,ami a témaindito szerint a Vivazrol szol.Hát ha lenne idöm,megnézném,hogy az elmult több mint 200 HSZ-böl mennyi volt a Vivazrol...Komolyan mondom(elöre is bocs...)de lesz...rom,hogy J...utálja az S60v.5-öt,meert mindenki tudja,hogy számára csak az Android,meg az Alma az isten.A másik forumozo az 5800-ást dicsöiti.Tegye,ha tetszik.DE EZ EGY VIVAZ TOPIC!!!!!!!!!!!
Tényleg..Tul vagytok a220 HSZ-en,de a Vivazrol csak annyi derült ki,hogy az Iphonosoknak nem kell.Van több tulajdonsága is...???
Persze, nem csinál rossz képeket, az tény
Szerintem is a vakus képekkel van gond(nem tudom milyen tervezési hibára gondoltál)
N82 jobb vakus képeket készített full sötétben távolabbra...Sationál tetszett a touchfocus is - annyira sok haszna nincs, de lehetett 1-2 "művészi" képet csinálni vele 
Én is törölgettem ezerrel ![;]](/dl/s/v1.gif)
Jogos lenne a kirohanásod, ha az érdemi infók elvesznének a vitában.
De mivel még senkinek nincs ilyen készüléke, (nem is nagyon lehet) maximum üres maradna a topik. Elhiszem, hogy nem érdekel, de akkor nem kell olvasni, majd ha lesz több tulaj, akkor úgyis elmegy a topik "szakmai" irányba.
Nézd meg a Satiot, az elején ott is vita volt, aztán jött pár tulaj, és jóval nyugalmasabb beszélgetés alakult ki. Más kérdés, hogy a készülék sikerességét jelzi, hogy mekkora pangás van ott...
"...de a Vivazrol csak annyi derült ki,hogy az Iphonosoknak nem kell.Van több tulajdonsága is...???" Nekem sem kell - tessék még egy "tulajdonság"
![;]](/dl/s/v1.gif)
Bizony, meg is találtam: [link]
Még lencsevédő is szerepelt a tervekben...
Sokkal jobb lett volna

Just486
(fanatikus tag)
tapasztalatokat tényleg hiába vársz róla, mivel még kapni sem lehet. Mi is annyit tudunk, ami a tesztben volt. Jó, de nem a legjobb.
Találtam egy programot, ami jó lehet a körülményes billentyűzár problémájára: PocketSensor 1.0
A távolságérzékelőt használva zárja automatikusan a billentyűzárat. Mondjuk én még nem próbáltam ki, de ha az ugyanígy működő feloldás funkció kikapcsolhatatlan, akkor az érzékenységtől függően ez lehet hátrányos is. 
myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

punky10
(senior tag)
Nem tapasztalatokat vártam,de komolyan mondom(illetve irom...)hogy lesüllyed az egész Mobolarena egy ovodás veszekedés szintjére:bi-bi az enyémben van task...bibiii,az enyémbe meg multitouch...Nöjjetek már fel!
X hozzászolást olvasva még mindig csak annyit tudok,hogy hagyjam a fenébe a Vivazt,mert az Iphon vagy az Android jobb.Az S60 egy s..r,a SE ne is dobjon piacra telefont(legfeljebb Android 2.1-el,bár azt is elq...k...) A 115.HSZ-t igzán megfogadhatnátok:kinek a pap,kinek a papné.
És ezt lecserélték a lencsevédő nélküli, lakkfekete, ujjlenyomatgyűjtős hátlapra??!
De alkalmazhattak volna egy g800-hoz hasonló lencsevédőt is, egyből komolyabb benyomást-keltő telefon lett volna(elölről így is az)...
De hogy tényleg kapcsolódjunk a vivaz-hoz is: szintén rohadtul elszúrták a hátlapot...Pedig ott volt a Satio profi lencsevédő megoldása is 
A Satio megoldását is sokan fikázzák, de az nekem is tetszik. Meg az egész külső bejön. Ez a Vivaz külsőre sem fogott meg. Vagyis a hátlap az, ami számomra ronda, az eleje szép.
#234: szerintem azért nem ilyen szinten ment a dolog... a SE meg mostanában tényleg mindig elbukja a csúcskészülékeit. Ha a márka rajongóinak meg is felel, a többi kategóriatárssal összevetve elbukik.
[ Szerkesztve ]
Valóban bejövős kategória a Satio külseje - kivéve a fényes fekete bevonatot
A vivaz-nál tényleg "ocsmány" a hátlap, kicsit "bóvli" hatású...
punky10: örülj, hogy valamilyen szinten kapcsolódnak a hsz-ek a témához is!
Jobb lenne, ha itt is kialakulna az "elsőzés"?
Na azon már én is kiakadnék 

Just486
(fanatikus tag)
kétszázharmincnyolcadik
[ Szerkesztve ]
Na, ezt most nem kellett volna 
én férfi létemre a vörös satiot néztem ki magamnak anno
nagyon tetszik

ClioRS
(senior tag)
Ne haragudj, de már nevetek rajtad..... Tényleg ennyire bonyolult az, hogy van olyan ember, akinek bejön a mappás rendszer, meg a symbian? 
Mindig csak valami hasonlóval jössz: "De mindenhol azt kritizálják, hogy nem eléggé felhasználóbarát"
Ez az én igényeimet és az én kívánságaimat mennyiben fogja megváltoztatni? Nem fogja, mivel leszarom, hogy ki mint mond, nekem bejön és szeretem. Nem divatból fogok telefont venni, kicsit többre használom, mint vagánykodni.
Ha most elkezdené mindenki azt kritizálni, hogy mennyire rossz a mappa nélküli rendszer, vagy milyen rossz a több főképernyő, akkor is ezt állítanád, hogy mindehol azt kritizálják, hogy nem eléggé felhasználóbarát, ezért nem jó? Csak mert minden egyes hozzászólásodban megemlíted, tök értelmetlenül, mert egyszerűen nem tudod felfogni, hogy nem mindenki van így vele. 
Fateromnak e65-je van, csak telefonálni tud, se sms, se más, mégis imádja, pedig állításod szerint nem hülyebiztos a rendszer
Akkor? 
Ha válaszolsz, akkor légyszives ne írd le megint, hogy mindenhol mit írnak, kicsit unalmas. Örülök neki, de nem a semmiért fogy annyi symbian teló.
[ Szerkesztve ]
az inkább a rohadt unalmas, hogy minden egyes emberrel külön kell átrágni ezt a témát. ha ennyire ügyesen megfigyelted, hogy ezt mennyiszer írtam le, akkor láthatnád, hogy már azt is leírtam, hogy a symbian nem feltétlen csak és emiatt kényelmetlen, ide gyökeres változások kellenek és szerintem lesznek is.
az eladásokat nem emlegetném, mert eléggé ciki, hogy a Nokia névvel, a divatos Touch kezeléssel, és a filléres készülékekkel is sikerült csökkenteni a részesedésüket, pedig ez már önmagában is elég kéne hogy legyen, de ott van még a symbian gazdag múltja is. Úgy néz ki rájöttek a felhasználók, hogy ez nem minden...
szóval örülök, hogy jó a kedved és nevetsz, remélem sokáig tart rádöbenni, hogy te magad vagy nevetséges. 
Nekem fekete volt, vörösbe nem vállalnám
Talán még ezüst...

ClioRS
(senior tag)
Persze, hogy unalmas, mert belénk akarod magyarázni a te meglátásodat, közben nem törődve a többi emberével..... Légyszives ne akarj engem megyőzni, hogy mennyire rossz, én se beszéllek le az iphone-odról, mert nekem kényelmetlen.
Neked kényelmetlen a symbian, nekem nem. Biztos vannak akiknek szintén kényelmetlen, meg olyanok is, akiknek nem.
én meg többször is szépen kértem, ne hozzuk szóba az iPhonet, mert láthatóan hatalmas indulatokat ébreszt a sok elvakult gyűlölködő miatt. Mert az be kell látni, hogy legalább annyi agyatlan gyűlölködő van (madstunt) mint istenítő fanboy (ulkesh)
A symbian kezelhetősége messze van a konkurenciától, ha tetszik ha nem, maximum neked ez is elég.

Quasi_modo
(PH! addikt)
A symbian kezelhetősége messze van a konkurenciától, ha tetszik ha nem, maximum neked ez is elég.
Ez már megint olyan kinyilatkoztatás volt mint ha csak a te véleményed számítana.
Tudomásul vehetnéd végre, hogy sokaknak megfelel a Symbian a kezelhetőségével együtt, még akkor is ha te mást hiszel.
3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD
megfelel. ezt írtam én is. de nem a legkezelhetőbb, sőt.

Quasi_modo
(PH! addikt)
Kezelhetőségileg tekintsd meg pl az i8910HD új FW-jét, vagy pl a az SPB Mobile Shell S60V5 verzióját (egyelőre demo). Ezek a változások a gyökereket nem érintik, de akkor is...
És ez még nem is az új Symbian.
i8910 új fw-t ismerem, az spb-t meg ne keverjük ide szerintem. nem azzal jön a gép alapból.
a lényeget tényleg nem érted. a symbianban az almenük elrendezése, a méretek, a billentyűzet, a 600 felé ágazó beállítás... ez mind-mind kényelmesebben van megoldva a többi rendszeren. Arzért mondtam, hogy gyökeres változás kell, és ahogy elnézem lesz is.

Quasi_modo
(PH! addikt)
az spb-t meg ne keverjük ide szerintem. nem azzal jön a gép alapból.
Lehet, de ez nekem annyi mint a HTC-ken a felületek. Ha azzal jön ha nem.
[ Szerkesztve ]