5800-t vártam mint a messiást. És valami hihetetlen nagyot csalódtam, Nem a készülékben, a rendszerben.
Nem beszélte be senki. Elkeserít. Ahogy a SE-t is azért ostorozom olyan erősen, mert a kedvenc márkám volt a k800ig.
Nem tudok valóban konkrétumot mondani, mert ahogy írtam, a wm 6.1ből sem tudtam semmit kiemelni, a konstrukció, az elképzelés hibás, öreg, visszamaradott.
Azért hoztam példának az iPhonet (látom már hiba volt) mert az van, abból tudok példát meríteni. De felejtsük el, mintha nem is létezne. Csak azért válaszoltam a szifon kritikákra, mert megtámadtak velük, mondtam is, hogy az legyen inkább privát, mert nem idevaló. Itt a symbian a lényeg, ami mindentől függetlenül gyenge kezelhetőségben. Olyan, mint amikor N82ről váltottam Diamondra, és akkor még a TF3D sem épült be annyira mint mostanában, és vissza kellett váltanom N82re, annyira kényelmetlen volt, hiába a sokkal szebb kijelző, erősebb vas, és nagyobb tudás...
Ezek után pedig leugatod az UIQ-t, holott ott előbb elérsz több mindent, mint szifonon
te ittál? 
szóba sem hoztam az UIQ-t... De egyébként arról meg azt tartom, hogy soha nem kapott olyan vasat, amit megérdemelt volna, és szartak a fejlesztésére is, ki tudja mi lehetett volna belőle, mert anno jobb elképzelés volt mint az S60
Másrészt pedig, ahogy már említették, gdesk-kel bármelyik symbianos touchos telefon lehet iphone ui-s, ahol feloldás után 20-30 alkalmazás rögtön elérhető. De még a 40-50 sem kizárt, egy ujjmozdulattal pedig még egyszer ugyanennyi.
Elhiszem, mi több ismerem, sőt próbáltam is. De te is olvashatnál, írtam, hogy ez nem minden, alapjaiban kell újítani, és előbb vagy utóbb bekövetkezik, és akkor ez a vita is értelmét veszti. És ugyanaz lesz, mint a WP7-nél.
szerkre: a kényelem továbbra sem szubjektív. a symbian kényelmetlen. De okos.
[ Szerkesztve ]
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog