Én oem-ben találtam cacuc-st, de hát az olyan is volt sajna... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
adamka16
(őstag)
Nekem is OEM-be küldték...

diablo1984
(PH! addikt)
M.Á.K 
SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

adamka16
(őstag)
?

diablo1984
(PH! addikt)
mákod volt, hogy nem egy olyan, mint ami nálam is járt....
úgy néz ki, hogy semmi garancia nincs arra, hogy amiket most lehet kapni, azok mennek is 4 magosként..... 

adamka16
(őstag)
ezért kell olyantól venni, aki pretested procikat árul... és jó helyre érnek el a karjai 

diablo1984
(PH! addikt)
nekem annyi is elég, hogy pretested, megmondja, mit tud, ha mégsem, akkor vissza a biznisz! ha meg már pretested akkor csakis HERR Z! 

adamka16
(őstag)
nem tudom hogy, ő hány darabot adott már el, de ha pretested akkor 04ahgy
rengeteget vettek tőle, olyan is volt ami 3,5-öt megy stabilan...
és IPON-tól küldte nekem a cuccot, valszeg ott dolgozik

diablo1984
(PH! addikt)
szerintem Z annyira nem ment bele, mert ha nála nem jó, akkor a nyakán maradhat, ezt szerintem annyira nem vállalta be, de pár darabja tutira volt....

adamka16
(őstag)
Z-vel ellentétben, HGyu sokkal többet eladott mondjuk, és úgy árulta mindig, hogy 3,2-t tuti visz. mindegyiket így tesztelte, szóval.. meg van pár pozitívja...
de nekem aztán totál mindegy... nekem proci kellett ami pretested és megy 3,2-t stabilan.. így se használom ki még 3-on se,de ha kell akkor megy...

diablo1984
(PH! addikt)
na nekem is ilyen, úgyhogy no para....
amikor a cikket írtam a procik 95+%-a ment 4 maggal ezért nem foglalkoztam velük, és ezért kampányoltam mellettük h vegye mindenki....de tény hogy hiba volt, 10-11k-s procit 15k-ért télleg buli lett volna eladni nagy mennyiségben, és ahogy írtam a tuning csak a lapon múlik a procin annyira nem, mert 940-ek mennek mind 3.4-3.5ghz-et
de mai napig tartom, ez a proci 13k-nál többet nem ér, szal a 15.5-de 17-20(ez fullol még ha 3.5-et is megy) aprókon jókat röhögök, mert ennyiért már 545-550 van try your luck-ba
[ Szerkesztve ]

HaZsolt
(senior tag)
Gyakorlatilag ezek 940-es procik amik 30e fölött vannak
Xtreme 3D Team Hungary

diablo1984
(PH! addikt)
kb, de inkább csak a 920-asok, igaz nemsok a difi közöttük, csak órajel, de az átlaguk ezeknek 2,8-3ghz-et tud! persze ez alatt és ez fölött is vannak kivételek.... 

adamka16
(őstag)
nekem 3,2 30 mhz hijján volt majdnem meg, totál amatőr tuning tudással. de én így vettem, hogy 3,2-t tuti menjen így is volt tesztelve egy délután a srácnál

diablo1984
(PH! addikt)
igaz, mint írtam is vannak kivételek, az enyém is az, de van akinek 2,6ghz-nél többet sem megy....
Üdv.
Egyetlen kérdésem lenne... ugye SB710 és felette rendelkezik a lap ACC-vel.
Olvastam pár olyan feltevést is hogy Geforce 720D chipset is képes rá.
Valakinek tapasztalat?
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

diablo1984
(PH! addikt)
acc ati chipset esetén sb710 és sb 750 esetén, viszont az újabb geforce chipsetek is tudják(bár annak a kódját nem tudom), de nem acc náluk, a neve is más, de létezik....
Azt tudom hogy létezik... csak hogy működik-e úgy ahogy az SB710-750.
Nvidia Clock Calibration
nForce 750a-tól írják hogy működik... de 1-2 postban olvastam már a 720d-t, 8200-at is.
Tény hogy tudja ezt a funkciót a lap 720d, 8200-val... de képes is feloldani a magot ha oda kerül a sor?
Giga lapokat nézegettem... [link]
Bár nem mindegyik tudja az NVCC-t...

diablo1984
(PH! addikt)
igen, ugyanúgy tudja, mint az acc-s lapok

diablo1984
(PH! addikt)
bár amúgy nem tudom, hogy miért nv-s lapot akarsz, holott van annyi jó ati chippes lap.... 
Nah ja. De mi abban a skót hogyha drágán akarok lapot venni?
8200 chippes lapot 1-2ezerrel már lehet olcsóbban kapni mint SB710eset.
Logikus hogy a 20e forintos lap jobb. De ha kb. ugyan azt a célt érem el egy 10e-sel...
Nem "skót" vagyok... csak a legolcsóbb megoldás az, ami számomra kivitelezhető.

diablo1984
(PH! addikt)
a 785g-s asrock 14k, hol van ez a 20k-hoz.... 
sőt van egyszerűbb változata is, ami a tesztben van, az 1k-val olcsóbb.... 
mod: 16k és 15k a mostani ára...de akkor sem 20k!
sőt ha jól tudom van egy asrock 770-es ati chippel+acc képes, de nincs rajta integrált vga, de cserébe 13,5k és új!
[ Szerkesztve ]
Mindennek megvan a hátulütője. Olcsó húsnak...
ASUS M3N78-VM, 8200-es chip +int.vga. 15e
Amit írtál lap... 770DE+ 13e + egy vga hozzá... 5alatt nem igazán kapsz. - Erre a lapra azt mondták nekem hogy már régi és felejtsem el... inkább költsek még rá. 
Azért valahogy a szívem is jobban húz ASUS felé... viszont a mATX ami elég kiábrándító dolog.
Egyébként miért jobb erre a célra az ati chip?
Az ASRock 785g nem éppen skót lap... nem is az ára... DDR3 ram helyből dob a kiépítésén +3-4e-t

diablo1984
(PH! addikt)
nézz az adatlapomra, nem ddr3-as memó kell bele, ne az am3-as változatát nézd! amúgy az asrock is az asus gyermeke, az asus sem olcsóbb tőle, és minőségre is egy kategória! nem hiába nekem is ilyen van, de te tudod, hogy azonos tudású lapok között megér-e neked +3k-t az asus márka.... 

adamka16
(őstag)
én pl nem nagyon csípem az asus-t mint alaplap, notiba még elmegy, de alaplapban sztem nem a legjobb... kb mint az msi. persze mindenhol van csúcskategória, de olcsóért a Gigabyte ad is valamit sztem... 
Igaz.
Ott a pont.
Most nézegettem a ASROCK A785GXH/128M -t egy web shop-on. (15.506)
Részletes leírás:
AM3/AM2/AM2+, AMD 785G+SB710, 4xDDR2, Max:800MHz, Max:16GB, VGA, 2xPCIE16, 1xPCIE1, 2xPCI, 1xIDE, 6xSATAII, 4xUSB, DVI, HDMI, 7. 1ch, Gigabit
Gyártói oldalra meg 1066-ot írnak a ramhoz. 
Merjem ezt megvenni? Nem adtak ki ebből a lapból gagyibb verziót... sztem.
Meg bepróbálkozom egy Sempron 140 olcsósággal. Ha jó, ha nem a 766-as celeron-tól mindenképpen jobb lesz. Aztán idővel jöhet egy erősebb proci. Akartam itt fent venni előretesztelt 140-et... de 1ember "túl" drágán adja... a másik meg nem reagál. 

diablo1984
(PH! addikt)
figyelj, nekem az van amit írsz, ha phenomot tolsz bele, akkor megy 1066-on, nálam is ez a helyzet! meg nem gagyi a lap sem, nézz a topicjába, nagyon megéri!(mondjuk én kb 2 hónapja vettem 14k-ért....
)
Neked szerencséd volt akkor. 
Nekem 15+1,3posta. 
Használtan nem találtam sehol... szóval marad az új.

diablo1984
(PH! addikt)
debrecenben egyik ismerősöm bizniszelte 2 év garival... jó vétel, akinek ez van, az nem panaszkodik rá! 
Közben más képen alakultak a dolgok.
Vissza tértem a legolcsóbb laphoz. ASRock 770DE+
Lényegében annyiban különbözik, számomra, a másiktól hogy nincs integrált vga. Ami nekem egy kicsit pozitív is. Nem szeretem az integrált dolgokat. Hangkártyát is másikat kap majd. 
És mellé a legolcsóbb kétmagost kapja. Egy Sempron 140@Athon II 440-et.
Bagira kollégától veszem át. Előretesztelt verzióban.
Idővel biztos kap egy erősebb procit is... de ezzel is elleszek egy darabig. Eddig csak egy komolyabb gépem volt. (már amennyire komoly...) x2 6000+-os procival. Ehhez képest, tesztek szerint, már ez is egy elég nagy ugrás. 
Holnap majd tapasztalom. 
[ Szerkesztve ]

HaZsolt
(senior tag)
A lappal jól döntöttél, nagyon tuningos, de a procival háát nemtudom 4 mag az csak 4mag
Xtreme 3D Team Hungary
Idővel jön egy jobb proci. De most erre tellett. Reményeim szerint 2-3hónap.
Hacsak nem találok egy 4magosítható olcsóságot menet közben.
Egyébként nem gyenge egy processzor ez. Legalábbis a teszteket ahogy nézegettem, elég jól teljesít. COD2-4 elindul rajta... ennyi most bőséggel elég.
A mostani "gép"-hez képest ha egy számológépet veszek is nagy előre lépés lett volna. 
Intel Celeron 799Mhz, 512Mb SDRAM, 16mb vga. 
[ Szerkesztve ]

HaZsolt
(senior tag)
Codra ez nagyon szépen elég, mivel a CoD csak 1 magot használ. Jújj pedig a régi géped, nem is olyan vészes. Keresztanyámnak is hasonló volt és nagyon szépen indult neki a Win2000
Xtreme 3D Team Hungary
Xp Daytona megy rajta. 
Egész jól megbirkózik vele... egy erősebb vga-val még akár használható is lenne.
COD nem csak 1magot használ. A játék első része lehet, de a 2 és a 4 használja mind a kettőt.
D925-tel teszteltem kb. 1hónapja: [link]
Igaz nem csak a proci felmérés volt a lényeg... de menet közeben figyeltem rendszer monitoron is a változásokat. És mind a két magot használta, ugyan azzal a teljesítménnyel.
Megérkezett... 
Bagira segítségével beállítottam egy stabil és kényelmesen gyors állapotra...
[link]
Ezzel most elleszek egy darabig. 
(élmény index, nekem mutat egy kis támpontot a korábbi prociaimhoz képest... 6000+ 5,6pont, P4 630 4,1pont, P4 D925 4,9 pont)
Közben megtaláltam ami miatt a 720D chipsetes működés felől érdeklődtem: [link]
Van már benne minden, nem csak 720D... 8300, 980a
Bővül a paletta.
[ Szerkesztve ]

alias_bobo
(kvázi-tag)
Elfogytak a Skót cuccok... 
Üdv, alias_bobo

adamka16
(őstag)
aki meg használja az meg gondolom belőtte a tuningot aztán annyi. 

diablo1984
(PH! addikt)
jeee, pedig pont a vga hiány miatt vetetted el ezt a lapot! 
nem tudom, hogy milyen vinyót használtok, de nálam mindig az a minimum, minden 7 fölött, a vinya meg 5,3.....pedig egy 250-es wd sata2-es, cache is van benne bőven, mi kellene még neki?
[ Szerkesztve ]
Jaja... mert úgy volt hogy viszik a megmaradt 7600Gt-met is. De vissza lépett a vásárló. Így az olcsóbb megoldás ez a lap volt. 
Nekem egy "SAMSUNG HD403LJ ATA Device (400 GB, 7200 RPM, SATA-II)" van.
Élmény index futtatásakor a teljesítményt méri fel... beleszámolva a kapacitást is. Szóval nagyobb vinyó, nagyobb pont. Nem igazán benchmarkos stílusban méri fel a gépet. 
Ez inkább csak arra való hogy lásd... él a géped. 

diablo1984
(PH! addikt)
jah, akkor már értem a dolgot! de azért nem fogok az 500-asra rendszert rakni.... 

McSpy
(kvázi-tag)
hi all
érdeklödöm h valakinek MA790X-UD3P lapban milyen beállitások mellet ment a 4mag,elöre is köcce
bye all

diablo1984
(PH! addikt)
na akkor a nagy csendet megtörve:
ha a 4 mag jó a prociban, akkor nem kell semmi extra tudás az aktiválásához

McSpy
(kvázi-tag)
egyelöre csak 2magosként ismeri fel,az acc-t bekapcsoltam,de csak alapfeszen megy a cpu,ezért kérdezem h mennyi feszt,kell neki adni
[ Szerkesztve ]

diablo1984
(PH! addikt)
konkrétan az x2 5000-erről lenne szó? ha megy mind a 4 mag, akkor nem kell neki sokminden, alapfesz és megy! acc bekapcs, l3 bekapcs és csókolom! utána ha minden okés, akkor jöhet a húúúúúzás!

McSpy
(kvázi-tag)
igen x2 5000,de a cpuid,csak két magot lát

diablo1984
(PH! addikt)
acc bekapcs, mind a 4 magra+l3 és annyi(all core, vagy valami hasonlóan beszédes részt kell keresni)
benne kell lennie a +2 magnak is, de mostanában általában hibásak a letiltott magok...
ec profile: hybrid
ott van az acc fölött
Sztem egy lényeges kérdés kimaradt... Tuti biztos aktiválható a te procidnál a 4mag? Szal valakinél ment és te tőle vetted át?