Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#751) alias_bobo válasza alias_bobo (#745) üzenetére

alias_bobo
(kvázi-tag)

Srácok elindult ma reggel a renccer. El sem hiszem hogy mindez a Sideport miatt van. Tehát jó a rendszer.

Üdv, alias_bobo

(#752) banderasz77 válasza alias_bobo (#751) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Nagyon helyes...

(#753) bjozef

bjozef
(kvázi-tag)

Nekem állandóan lefagy, nem tudom mi lehet az oka!!!
CPU Sability órákat megy gond nélkül!!!
Tuning ügyileg max a gyári 20%-os túlhajtás, feljebb nem akar menni!!!
Lehet én vagyok balfék!!! :W
Nem megy!!!
Lehet tápegység gond???
Nem csinál kékhalált, hanem egyszerűen megfagy!!!
:R

****Akció****80GB IDE HDD 2.499Ft, 160GB IDE 4.499Ft **Aki képet kér annak a "répámat" fogom lefényképezni!!!** 20-5043180**

(#754) diablo1984 válasza bjozef (#753) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

memteszt? habár akkor kékhalna....
miből áll még a gép?

SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

(#755) bjozef válasza diablo1984 (#754) üzenetére

bjozef
(kvázi-tag)

már minden volt!!!
nemtom mi lehet a gond!
csak a gyári 20% túlhajtással akar elindulni, felette nem!!!
macron 400W táp, 1db hdd, 1db dvd író, vga sapphire 4650 512ddr3 ennyi
ha a mag hibás akkor újraindul?
kékhalál?
vagy megfagy?

****Akció****80GB IDE HDD 2.499Ft, 160GB IDE 4.499Ft **Aki képet kér annak a "répámat" fogom lefényképezni!!!** 20-5043180**

(#756) diablo1984 válasza bjozef (#755) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

akár bármit is csinálhat a maghiba, fagyhat, kékhalálozhat, bármi! de asszem inkább fagyna!
mondjuk a tápod ismeretlen számomra, lehet az is a gond, ahogy érzem a noname kategória, kockázatos....

(#757) dudasj válasza bjozef (#753) üzenetére

dudasj
(tag)

Nekem akkor csinált ilyet régebben egy gép, amikor új, nagyobb teljesítményű vidkarit raktam bele, és nem bírta a régi táp. A proci, memó, terhelés... tesztek simán lementek, de pl. 3dMark 200x-nél lefagyott.

[ Szerkesztve ]

(#758) geomeo

geomeo
(újonc)

Sziasztok!

Én hetyo-tól vettem meg az X2 5000-est.
Egy Gigabyte MA74GM-S2 alaplapba tettem bele. Gond nélkül felismeri, AAC-vel FX 5000-nek is, de a rendszer elindításakor (WIN7), bebootol, kiírja a Windows feliratot, majd a mágikus 3D-és gömbök megjelenése előtt újraindul.
Van valakinek valami ötlete?

Ne vitatkozz hülyékkel! Lesüllyedsz az ő szintjükre,ott meg úgy is legyőznek a rutinjukkal!

(#759) diablo1984 válasza geomeo (#758) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

memória? órajelek, feszek?

(#760) geomeo válasza diablo1984 (#759) üzenetére

geomeo
(újonc)

Semmit nem emeltem.

(Az előbb nem írtam, rev.4.0-ás a deszka, tehát SB710-es van rajta.)

Ne vitatkozz hülyékkel! Lesüllyedsz az ő szintjükre,ott meg úgy is legyőznek a rutinjukkal!

(#761) diablo1984 válasza geomeo (#760) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

hmm...memteszt? vagy a proci hibázna? vagy lehet, hogy a windows boot része sérült? a proci előtt is ez a deszka volt, ezzel a rendszerrel?

(#762) geomeo válasza diablo1984 (#761) üzenetére

geomeo
(újonc)

Igen, ugyan ez a deszka volt benne.
Az a fura, hogy felismeri FX 5000-nek, csak nem indul el a rendszer.
Amúgy Geil Ultra 800 Hz-es memória van benne, Gigabyte Superb 460-as táp, videókari nincs még. Elméletileg mennie kellene, de mégse.

(#763) rumkola válasza geomeo (#758) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

kevés a fesz a pocinak szerintem

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#764) 04ahgy válasza geomeo (#762) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem a nem fixen négymagosítható, hibás negyedik maggal rendelkező Phenom II X3 720 alatt volt ilyen. A bogyópörgetős betöltőrésznél a bogyók megjelennek, egy centit megtesznek, és restart...

Hibás valamelyik mag.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#765) diablo1984 válasza rumkola (#763) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

csak az az érdekes, hogy általában még a gyári fesz húzva sem kell a procinak!

04ahgy:valszeg így van, ahogy írod, kíváncsi vagyok, hogy akitől vette, az 4 magosként árulta-e és mennyire tesztelte!

[ Szerkesztve ]

(#766) geomeo válasza diablo1984 (#765) üzenetére

geomeo
(újonc)

esetleg egy új rendszer?
csak mert Acc-ben megnyitva, lát mindent.
Nem 4 magosnak árulta, mivel nem tudta tesztelni, de elméletileg kódok alapján az lenne.

OPN: AD5000ODGIBOX

(#767) rumkola válasza geomeo (#766) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

ha csökkentett módban elindul, akkor lehet egy új rendszer próbából...
ha csökkentett módban sem indul, akkor van gáz

próbából adj már bios-ban 1.4V-t a procinak, kíváncsi vagyok

[ Szerkesztve ]

(#768) diablo1984 válasza geomeo (#766) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

ha hibázik a letiltott mag, akkor is fel tudja az acc nyitni, csak hibázik, mint nálad! ez előfordul, garancia nincs rá, hogy minden példány jó 4 magosként!

(#769) 04ahgy válasza geomeo (#766) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kódok alapján csak oly értelemben négymagos, hogy négy van a kupak alatt. A kód viszont nem vonatkozik arra, hogy az a négy hibásan, vagy hibátlanul van a kupak alatt.

Az AMD csak annyit vállal, hogy két mag, 2,2GHz-en hibátlan. Nálad nem jött be a hibátlan négy mag esete, és hibás.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#770) geomeo

geomeo
(újonc)

se fesz. emeléssel se csökkentett módban nem indul el.
néha a windows gömbökből lesz logó is de befagy, néha viszont becsíkozódik a képernyő és újraindul.

(#771) diablo1984 válasza geomeo (#770) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

hibázik, ennyi az egész, nem a megfelelő darabot fogtad ki! próbálkozz úgy, hogy csak vagy a 3. vagy csak a 4.magot engedélyezed, hátha a kettő közül csak az egyik rossz!

(#772) geomeo válasza diablo1984 (#771) üzenetére

geomeo
(újonc)

na az már nekem nem fog olyan egyszerűen menni :)

annyira azért nem vagyok benne, ezt most be kell valljam :B

(#773) diablo1984 válasza geomeo (#772) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

nem bonyorult, elvileg ahol a 2 magot engedélyezed, ott kellene lennie egy olyannak, hogy csak a 3., vagy csak a 4. mag....

(#774) geomeo válasza diablo1984 (#773) üzenetére

geomeo
(újonc)

kár, hogy csak az alapdolgokhoz értek.
a feszemelést azt azért tudom, mert már csináltam, de a cache engedélyezést és a magok ki-be kapcsolását még sose.

amúgy meg köszönöm, hogy válaszoltok egy ilyen kezdőnek! :)

(#775) geomeo

geomeo
(újonc)

valaki tudna segíteni, hogy miként lehet kipróbálni azt, hogy melyik mag lehet a hibás?

vagy esetleg, hogy 2 maggal, de 6 MB cache-el menjen.

(#776) diablo1984 válasza geomeo (#775) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

van egy olyan rész, ahol a l3 engedélyezed és van olyan, ahol a magokat! nem ördöngősség, és egymástől független a 2 dolog, ergo, ha a 2 mag hibás, de az l3 megy, akkor is egy phenom x2-esed lesz!

(#777) bjozef válasza diablo1984 (#776) üzenetére

bjozef
(kvázi-tag)

milyen tesztet futtassak hogy biztos legyen hogy nem hibás a mag???
nem kínlódom vele tovább!!! :W
nekem ez nem megy! :F
eladó a procim, ha kell valakinek, helyszínen tesztelni is tudja!!!
:R

(#778) rumkola válasza bjozef (#777) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

prime95

(#779) éN79

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Találkozott már valaki ilyen kódú 5000-essel (én láttam személyesen, csak nem tudom mi lehet mögötte)

CACUC (nem V, határozottan U formája volt :) ), elvileg egy Shanghai butítás lenne?

(#780) HaZsolt

HaZsolt
(senior tag)

HM érdekes. Honnan szerezted ezt a jófajta procit?

Xtreme 3D Team Hungary

(#781) HERR Z válasza éN79 (#779) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ahogy nézem gyártották kb 3 hétig az egész cacuc-t az egész 45nm legelején, eléggé hihetetlennek tűnik h maradt akkorról(gyártási hét: 084x ráadásul)

(#782) éN79 válasza HERR Z (#781) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig ez határozottan U volt, igaz a gyártási évet már nem jegyeztem meg. :B
Ez egy OEM példány volt, talán azért ragadhatott be. Ha lehetőségem lesz rá, megnézem a teljes kódot, igazándiból ki is próbálnám, de blindre most nem nagyon mennék, elég az a szerencse, ami a saját FX 5000-met illeti. :)

HaZsolt: sajnos nem szereztem, csak a kezeim között tartottam, és meglepődtem, hogy a V helyén U van.

(#783) geomeo

geomeo
(újonc)

az FX 5000 az 125W vagy nagyobb energia felvételű proci?

[ Szerkesztve ]

(#784) diablo1984 válasza geomeo (#783) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

hát abból kiindulva, hogy a phenom 2 920-as ezt eszi, így könnyen elképzelhető, hogy igen, 125W-nál többet is tud enni!

(#785) geomeo válasza diablo1984 (#784) üzenetére

geomeo
(újonc)

végre tett fel a Gigabyte friss biost :)

(#786) diablo1984 válasza geomeo (#785) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

hát ideje volt, de így is a ev1-eseknek továbbra sincs semmi, igaz acc hiányában nem is nagyon van rá szükség....

(#787) geomeo válasza diablo1984 (#786) üzenetére

geomeo
(újonc)

na, az új biossal elindult benne 3 mag 6MB cache-el. sajnos az egyik valszeg nem jó. :(
nem a legjobb vásár volt, de több mint a semmi.

(#788) diablo1984 válasza geomeo (#787) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

teszteld, hogy legalább az a 3 hibátlan-e!

(#789) geomeo válasza diablo1984 (#788) üzenetére

geomeo
(újonc)

Prime95-el?

(#790) diablo1984 válasza geomeo (#789) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

mondjuk

(#791) éN79 válasza HERR Z (#781) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

No pontosítom: CACUC AC 0946 DPMW volt a kód, azaz relatíve friss prociról volt szó.

(#792) adamka16

adamka16
(őstag)

valaki nem tudna nekem küldeni olyan cikket/képet ahol egy teljes értékű phenom II 920-940-el hasonlítják össze? gugliba is alig találni erről a prociról, nem hogy egy tesztet, hogy össze lehessen hasonlítani mégis mennyivel tud kevesebbet/többet az azonos órajelű társához képest! Ha valaki tud ilyet, az légyszi linkelje be ide vagy pü-be küldje el!

(#793) diablo1984 válasza adamka16 (#792) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

bár cikket nem tudok, de azonos órajelen egy phenom 2 920/940-es kategóriával megeggyező a tudása, mert annak a butítása ez a proci, így a cache-k, az elérési idejük, minden azonos! így nincs értelme cikkezni róla, mert azonosat összehasonlítani felesleges

(#794) adamka16 válasza diablo1984 (#793) üzenetére

adamka16
(őstag)

azért mégis kíváncsi lennék egy ilyen tesztre. XS oldalán is csak a 4 magosított 2,2-ön hasonlították össze mással ha jól láttam

(#795) éN79 válasza adamka16 (#794) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanaz a "belseje", ami sebességbeli eltérés lehet az az, hogy az összehasonlítandó procihoz való azonos órajelhez esetleg más mem/HT sebesség társul az OC miatt.

(#796) diablo1984 válasza adamka16 (#794) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

az annyira nem is mérvadó...szerintem, meg amúgyis akinek megy minden a procin, az nem 2,2-n használja....

(#797) adamka16 válasza diablo1984 (#796) üzenetére

adamka16
(őstag)

persze. végülis elég értelmes procit lehet belőle elvileg varázsolni és remélem már azért a játékfejlesztők is dolgoznak a 4 szálon való dolgozáson, mert ugye manapság a 2 szálas a többségi, sajnos... :(

(#798) diablo1984 válasza adamka16 (#797) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

dirt2 és a gta4 kb olyan 70%-osan használja a procit, és mind a 4 magot! ami nem megy csak 2 szálon, annak bőven sok ez a proci is!

(#799) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezak a CACUC-s proccok miben térnek a CACVC-s társaiktól el?

HGyu

(#800) diablo1984 válasza 04ahgy (#799) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

ezt kérdezd HERR Z-től, valszeg a modolhatóságnak is van hozzá köze.... :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.