Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#651) Mobi28 válasza domjani (#648) üzenetére

Mobi28
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem nincs ilyen alaplap. :N

(#652) luymister

luymister
(lelkes újonc)

Sziasztok

Nekem azok a cuccok vannak amik a cikkben, megy a 4 mag és l3 is, mindent beállítok
de a proci 2.7GHZ-nál többet nem akar mutatni magából felveszem 2.8-ra akkor egy ideg néha megy a windows majd sok kis zöld kocka a képernyőn és befagy a gép, alaplapi videokártya megy
meg van hogy tuning beállítás után a gép csak zúg de fekete képernyő
1.32 körüli voltot adok neki a ht-t próbáltam már minden hogy de 2.7 felett sehogy nem akar stabilan menni
DDR2 GEIL ULTRA 800AS ramokat is vissza vettem 667-re

mit állítsak? esetleg valaki tud bios képet küldeni neki tuning mellett hogy néz ki?

[WaFFen SS] engine v3.0 (Cs source)

(#653) HERR Z válasza domjani (#648) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak kicsit kéne olvasni
a proci csak ddr2t kezel, csak ddr2-vel használható

(#654) echterion válasza mirra1 (#650) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Ha DDR3-at akarsz, akkor felejtsd el az AM2+ procikat, azokban nincs DDR3-as vezérlő.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#655) luymister

luymister
(lelkes újonc)

http://noob.hu/2010/02/24/x3_3ghz.jpg

eddig jutottam mit állítsak rajta? :C :Y :R

(#656) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Jó cikk nagyon!

Mi a véleményetek mit éri meg jobban venni, ezt az AM2+ proci plusz ramot amit a cikkben is olvastunk vagy AM3 X2-t ugyan úgy 4magosítva meg ugyan úgy ASRock lappal? melyik életképesebb?

(#657) Boxi88 válasza luymister (#655) üzenetére

Boxi88
(őstag)

jó a háttérképed, megtudod mondani honnan van? előre is köszönöm :R

(#658) luymister válasza Boxi88 (#657) üzenetére

luymister
(lelkes újonc)

http://noob.hu/2010/02/24/hat.jpg

futtatom a prime tesztet és a proci 50fok körüli, viszont a 3mas magnál megállt nem váltott sárgára azt írja hogy 1 hiba 0 warning-s most ez nagy baj?

(#659) Boxi88 válasza luymister (#658) üzenetére

Boxi88
(őstag)

köszi a képet!

Nagynak nem biztos hogy nagy baj, de tuti hogy nem jelent jót, a 3mas magnál sem kéne megállnia...

[ Szerkesztve ]

(#660) luymister válasza Boxi88 (#659) üzenetére

luymister
(lelkes újonc)

de után a többi fut

(#661) echterion válasza luymister (#660) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Valszeg a 3-as hibázik, így nem fogja tovább bírni sztem. :(

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#662) FlashR

FlashR
(tag)

Jó ehhez a procihoz egy ilyen lap?: Asus M4A78-AM
ebben is van acc?

30/355-2313

(#663) Boxi88 válasza FlashR (#662) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Szerintem nincs, én nem találtam, de nézd meg te is! (Advanced Clock Calibration = ACC) ezt keresd!

(#664) luymister válasza echterion (#661) üzenetére

luymister
(lelkes újonc)

mit tehetek ellene? :F

(#665) echterion válasza luymister (#664) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Adj még egy kis kakaót neki, ha bírod hűtéssel. Mást nem nagyon tudsz...

(#666) FlashR válasza Boxi88 (#663) üzenetére

FlashR
(tag)

néztem énis,de nem találtam ilyesmit :F nem lehet,hogy az asus-nál más a neve (illetve a rövöditése) ? :U ez a lap elég jó vételnek tünik: [link]

30/355-2313

(#667) rumkola válasza luymister (#664) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

adj neki még feszt, 1.4V-ig mehetsz

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#668) rumkola válasza FlashR (#666) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

tud ACC-t, de én nem bízom az asusban

(#669) mirra1 válasza FlashR (#666) üzenetére

mirra1
(újonc)

ha innen [link] letöltöd a M4A78-AM user’s manual (English)-t megtalálod a bios résznél az ACC-t.

(#670) luymister

luymister
(lelkes újonc)

na halljátok tegnap a 3. magot látta hibásnak ma a 4. hibázott így szinte biztos vagyok benne hogy a fesz nem elég neki

ezeket a beállításokat használom

3GHZ majdnem kereken :)
CPU 1.325 volt
NB 1911MHZ
1.2750 volt
HT 1911
MEM 273MHZ ami kb 533 ha jól tudom
20:19 a nem tudom milye :)
és a TRFC az valami 300as érték a legnagyobb
és a TRFC 1 is

ezeken mit változtassak?

a prime teszt kb plusz 15fokot ráhúz a procira és így max 52 fokos alap hűtővel ami szerintem egész jó :R

update: most tesztelem a második 4 magosítható procckót, kíváncsi vagyok ez
hibázik-e ;)

upd 2 ez a proci kb 3-4percenként old meg egy feladatot amit a prime ad neki, elvileg sokkal jobb mint az előző, legalább is ez sokkal gyorsabban végzi pedig hajszál pontosan ugyan azokat a beállításokat kapta :C

[ Szerkesztve ]

(#671) luymister

luymister
(lelkes újonc)

bocsánat a duplá-ért

1.-es proci
plusz 15-20fok prime teszt mellett kb 2-3perc volt egy feladat megoldása prime alatt, és max 56 fokig ment fel alaphűtővel

hiba:
tökéletes prime

Beállításai

3GHZ majdnem kereken
CPU 1.325 volt
NB 1911MHZ
1.2750 volt
HT 1911
20:19 a nem tudom miez
és a TRFC 1 is

2.-es proci
plusz 15fok prime teszt mellett, kb 5perc volt egy feladat megoldása, és max 52 fokig ment fel

hiba:
elősször a 3. mag hibázott, a mai teszt alatt pedig a 4. mag így 99%, hogy egy kis fesz emeléssel minden tökéletes!

Beállításai

3GHZ majdnem kereken
CPU 1.325 volt
NB 1911MHZ
1.2750 volt
HT 1911
20:19 a nem tudom milye
és a TRFC 1 is

A procik jól bírják, tehát a 3GHZ simán kihúzható belőlük, jó hőfokkal alap hűtővel :)
talán a 2.es proci egy kis plusz feszel felmegy 55fokig de az nem nagy gond

esetleg valamit állítsak a procik beállításain? az egyes proci marad nálam a kettes megy a gazdájának, szerintetek mit változtassak? vagy tökéletes vagyok és mindent hadjak így? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#672) FlashR válasza mirra1 (#669) üzenetére

FlashR
(tag)

Köszi!
van benne acc,király :C

rumkola: de miért,mi a gáz az asus-al? inkább asrock-ot vegyek ugyanennyiért? tudom,h az asrock jó,nincs vele semmi gond,de végülis egy helyen gyártják,nem? és mégiscsak az asus egy elismertebb márka... :U

30/355-2313

(#673) diablo1984 válasza luymister (#671) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

hát ahogy a kettes procit elnézem, valszeg mindkét letiltott mag hibázik, 1,4V-ot adj neki és teszteld úgy, az sem árt, ha alapon hagyod az órajelét, és úgy nézed, hogy alapon hibátlan-e a 4 mag, majd ha igen, akkor jöhet a tunning, ha hibázik úgy is, akkor kuka....

SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

(#674) Osynho

Osynho
(őstag)

Vki tudja, hogy Giga MA785G-UD3H lapban (F4 BIOS) miért AMD K10-nek és AM3 (938)-nak látja a Cpu Z 1.53.1 ? Magokat se tudom feloldani....

(#675) diablo1984 válasza Osynho (#674) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

pedig annak a cpu-z-nek ismerni kellene a cuccost! biosban nincs az a lehetőség, hogy acc

(#676) Osynho válasza diablo1984 (#675) üzenetére

Osynho
(őstag)

ACC-ban Hybrid módra téve már 5000 quad-nak írja bootoláskor, de meghal közben.... Feszt is emeltem. Vhogy lehet a magokat külön is állítani, csak nemtom hogy. Van egy Per Core beállítás ,de nemtom mit állítsak ott (%-ok vannak...)

(#677) diablo1984 válasza Osynho (#676) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

nálam az asrockban is van valami ilyen százalékos állítás, én azt 0ra vettem, alapból -2-őn volt....
asrockban ugyanott van ahol az acc, ott be lehet lőni, hogy melyik magot szeretném aktiválni, vagy mindkettőt!

valszeg nálad is annyi az alapbibi, hogy hibás a letiltott mag, vagy magok!

(#678) Osynho válasza diablo1984 (#677) üzenetére

Osynho
(őstag)

Igen, szerintem is ez a helyzet, sajnos. Még cmos cleart, meg lehet az F5b biost megnézem azért. Viszont még mindig nem értem, miért ír hülyeségeket a Cpu-z. 2 maggal mi a neve a procinak? Miért ír AM3 tokozást? Másik verzióval is megnézem később, hátha.

(#679) diablo1984 válasza Osynho (#678) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

hát ha nem ismeri fel a procit, akkor csak találgat, hogy mi lehet benne, itt is ez a helyzet!

próbálkozz más biosokkal, hátha csak valami bios bug baja van és nem a 2 letiltott mag hibázik.... :U

(#680) Osynho válasza diablo1984 (#679) üzenetére

Osynho
(őstag)

Felraktam a legújabb Beta Bios-t. Itt már lehet magokat is külön-külön kapcsolgatni. Ami viszont hihetetlen, hogy 3 maggal se jó!!! Vettem faterommal 3 ilyen procit, a másik kettő alapfeszen, csont nélkül 4 magos lett L3 cache-el. Nem lehet alaplapi gond? Faterom Asrockban nézte, én Gigában. Vagy csak pont sikerült egy ennyire nyomorék procit kifognom?

(#681) diablo1984 válasza Osynho (#680) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

egyszerűen kideríthető, tedd át az asrockba és nézd meg ott! nem kizárt, hogy beleválasztottál, esély van rá!

(#682) Osynho válasza diablo1984 (#681) üzenetére

Osynho
(őstag)

Egyszerű lenne, ha én nem Szhelyen és ő nem Szegeden lakna :D
Ezúttal kérnék segítséget vkitől, aki Szhely környékén lakik és van neki egy 4 magosítható CPU-ja, adja kölcsön egy tesztre. Kap sört :DDD

[ Szerkesztve ]

(#683) diablo1984 válasza Osynho (#682) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

vagy te add másnak oda, akinek acc-s lapja van és nem a te féle gigád!

(#684) FlashR

FlashR
(tag)

Annyira nem értek a lovakhoz,hogyha csak annyit akarok elérni,hogy 4mag legyen és 6M L3,de nem akarok semmit se tuningolgatni,akkor mit kell átállitani az acc-n kivül?

30/355-2313

(#685) diablo1984 válasza FlashR (#684) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

acc-ben a 4 magot, meg külön a l3 cachet és annyi!

mod: bár kár lenne nem kihasználni azt a kis +35% tartalékot....

[ Szerkesztve ]

(#686) Diocles válasza diablo1984 (#685) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Bizony, az a +800 MHz gyakorlatilag ingyen benne van mindegyik processzorban, csak a gyártó alacsony szorzó formájában felteszi a kérdést, hogy biztosan szeretnél-e gyorsabb processzort. Ki nem szeretne? :))

(#687) diablo1984 válasza Diocles (#686) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

alap, amelyik hibátlan, az játszva viszi ezt, az enyém még csökkentett fesszel is! csúnyán butítottak a procin, csak a fesze megmaradt, de szinte hihetetlen, hogy hogy hagyták ilyen jó arányban modolhatónak ezt a procit, ráadásul nagyon jó árért! jó ez az AMD, nem hiába már kb 8éve csak amd gépeim vannak!

(#688) rumkola válasza diablo1984 (#687) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

akkor picit sem vagy elfogult :DDD

(#689) diablo1984 válasza rumkola (#688) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

mert megtehetem ;] :P
amúgy az évek folyamán 1x letértem az útról, egy core duo-s intel 925-öst(asszem ez volt, valami 3,2ghz-es proci) újítottam be az egyik fejlesztés során, akkorát csalódtam benne, hogy másnap eladtam(-10k deficittel) és akkor megvettem ez első x2-es konfigomat belőle!

csalódás volt számomra az intel, az előtte lévő konfigom 3700+-os san diego procim 3000-re húzva rommáalázta-gyalázta.....azóta sem érzem azt, hogy intel kellene nekem, igaz akkor sem éreztem, csak elcsábultam..... :B

(#690) mirra1

mirra1
(újonc)

Hol lehet most ilyet kapni ami tutti?

(#691) Lacpac válasza diablo1984 (#689) üzenetére

Lacpac
(senior tag)

A 925 dualcore, nem core duo-s.
Prescott, nem csoda, hogy a 3700+ lealázta.

"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

(#692) logarithm

logarithm
(senior tag)

na uff!! :P

Csatlakozom én is a társasághoz, kb 3 hete van már ez a konfigom :
ASRock A770DE+ és természetesen AMD Athlon X2 5000

Szerencsére minden rendesen megy, örülök a cikknek mivel ha nem olvastam volna akkor lemaradtam volna a tutiról :K

Ahogyan jelenleg használom: QuadCore AMD Phenom FX FX-5000, 3000 MHz (11 x 273)
HyperTransport órajel 2183.9 MHz
Északi híd órajele 2184.0 MHz
Memóriabusz 364.0 MHz

Szóval megy rendesen mind a 4mag és az L3 is ;)
Feszt nem emeltem, viszont biosz frissítés kötelező volt!
C'N'Q nálam tökéletesen üzemel!

Asszem nagy vonalakban ennyi.

Viszont annyi hibával találkoztam, hogy a 8GB-os kingstone pendrive-omat egyszerűen nem szereti :F valakinek ötlet?

üdv :)

||Volume up! ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █@sgs*Tsunamiics_v2.2*devil2_0.94_vc_xl*xdjv1||

(#693) toga007

toga007
(lelkes újonc)

Hali Mindenkinek!
Egy ismerősömnek kellene gépet összerakni, és akkor már gondolkoznék egy ilyen prociban.
Az alaplap valszeg egy ilyen lenne.
Kérdés:Tudom-e ebben a lapban ezt a procit így moddolni?
Illetve én azt nem értem, hogy:
Veszek egy procit, és átbuherálom, hogy menjen a 4 mag, ill az L3 cache, minden ok hibátlanul megy.
Ezután, ha valami más lapba teszem, akkor újra el kell játszani, vagy ezt egyszer megcsinálom, és vagy jó, vagy nem?
Illetve a procin ronthatok-e?
Szal legroszabb esetben marad a 2 mag és 5000+, vagy dobhatom a kukába, és buktam tizen X ezret?

A kedvenc hirdetéseim azok, amire ki van írva, hogy jó árban, meg olcsón, de amikor megkérdezem az árat, akkor: "árat mondjak Én".Ha el akartok adni vmit, egy irányárat csak tudtok rá?!

(#694) logarithm válasza toga007 (#693) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Hali!

Nos, ahogy látom az a lap nem támogatja az ACC-t (Advanced Clock Calibration)
Szóval akkor nem tudod abban a lapban 4magosítani.
Azért lehet ezt a fajta procit moddolni így mert Deneb magos mint a Phenom 2 es procik.
Csak az AMD ezeket a szériákat azért adja így el, mert végül is elbuktak a tesztjükön, és inkább gondolták kiadják butított verzióban. De a tudás ott van bennünk, attól még. Némelyiknél nem biztos, hogy menni fog a 4magosítás, mivel ez benne van a pakliban.

Procin ezzel nem rontasz.
Ha más lapba teszed, akkor annak is tudnia kell az ACC-t kb ennyi.

(#695) diablo1984 válasza Lacpac (#691) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

az még az első generációs 2 magos pentium volt, abból is a csúcs....csúcs ám a f@szom... :(((

(#696) Lacpac válasza diablo1984 (#695) üzenetére

Lacpac
(senior tag)

Igen, az a netburst architektúrára épült, az A64 3000+-om 2500-on erősebb volt, mint a D925. A Core architektúra, az már más.
3600 x2 brisbane-ről (alapfeszen max 2700MHz) váltottam 2140-re (alapfeszen 3200), még azonos órajelen is érezhető volt a különbség.

Azért most egy X2 5000@fx5000 és egy AsRock A770DE+ -ért már szívesen visszatérnék.

[ Szerkesztve ]

"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

(#697) diablo1984 válasza Lacpac (#696) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

hát térj, megéri :K

(#698) kooc

kooc
(kvázi-tag)

Hát sajnos az Asrock A790gxh/128M lap sajnos nem igazán jó a tuninghoz. van benne ACC és sikerült is a négymagositás, de a memória és HTT kezelése katasztrófális. Ha a proci 3300MHz-en megy, akkor a ram csak 600-on, a HT link meg 1500MHz.
Valaki tud erre megoldást?

[ Szerkesztve ]

(#699) diablo1984 válasza kooc (#698) üzenetére

diablo1984
(PH! addikt)

a ramot visszaosztottad? vagy miért 600-on megy? a ht-hez nem kell nyúlni, azt elbírják a lapok! lehet 3300-at nem akarja bírni a proci, vagy a lapod, válaszoolyan sebességet, ahol 800körül megy a ram(márha 800-as ramjaid vannak)

(#700) logarithm válasza kooc (#698) üzenetére

logarithm
(senior tag)

Lehet, hogy a procid úgy mond a végét húzza, feszt emeltél ?
Nekem speciál , fesz emelés nélkül csak 3.11GHZ-en tud futni.
a HT így: 2264.0 MHz
a Ramok: 377.3 MHz és DRAM: FSB arány 8:6
(a ramok 800asok szóval picit vissza van osztva, ha 1066osok lennének akkor természetesen mehetne feljebb az:) )
Jó azt megjegyzem, hogy A770de+ os lapom van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.