Szerintem nincs ilyen alaplap. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
luymister
(lelkes újonc)
Sziasztok
Nekem azok a cuccok vannak amik a cikkben, megy a 4 mag és l3 is, mindent beállítok
de a proci 2.7GHZ-nál többet nem akar mutatni magából felveszem 2.8-ra akkor egy ideg néha megy a windows majd sok kis zöld kocka a képernyőn és befagy a gép, alaplapi videokártya megy
meg van hogy tuning beállítás után a gép csak zúg de fekete képernyő
1.32 körüli voltot adok neki a ht-t próbáltam már minden hogy de 2.7 felett sehogy nem akar stabilan menni
DDR2 GEIL ULTRA 800AS ramokat is vissza vettem 667-re
mit állítsak? esetleg valaki tud bios képet küldeni neki tuning mellett hogy néz ki?
[WaFFen SS] engine v3.0 (Cs source)
csak kicsit kéne olvasni
a proci csak ddr2t kezel, csak ddr2-vel használható
Ha DDR3-at akarsz, akkor felejtsd el az AM2+ procikat, azokban nincs DDR3-as vezérlő.
"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

luymister
(lelkes újonc)
http://noob.hu/2010/02/24/x3_3ghz.jpg
eddig jutottam mit állítsak rajta?

Boxi88
(őstag)
Jó cikk nagyon!
Mi a véleményetek mit éri meg jobban venni, ezt az AM2+ proci plusz ramot amit a cikkben is olvastunk vagy AM3 X2-t ugyan úgy 4magosítva meg ugyan úgy ASRock lappal? melyik életképesebb?

Boxi88
(őstag)
jó a háttérképed, megtudod mondani honnan van? előre is köszönöm 

luymister
(lelkes újonc)
http://noob.hu/2010/02/24/hat.jpg
futtatom a prime tesztet és a proci 50fok körüli, viszont a 3mas magnál megállt nem váltott sárgára azt írja hogy 1 hiba 0 warning-s most ez nagy baj?

Boxi88
(őstag)
köszi a képet!
Nagynak nem biztos hogy nagy baj, de tuti hogy nem jelent jót, a 3mas magnál sem kéne megállnia...
[ Szerkesztve ]

luymister
(lelkes újonc)
de után a többi fut
Valszeg a 3-as hibázik, így nem fogja tovább bírni sztem. 
"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

FlashR
(tag)
Jó ehhez a procihoz egy ilyen lap?: Asus M4A78-AM
ebben is van acc?
30/355-2313

Boxi88
(őstag)
Szerintem nincs, én nem találtam, de nézd meg te is! (Advanced Clock Calibration = ACC) ezt keresd!

luymister
(lelkes újonc)
mit tehetek ellene? 
Adj még egy kis kakaót neki, ha bírod hűtéssel. Mást nem nagyon tudsz...

FlashR
(tag)
néztem énis,de nem találtam ilyesmit
nem lehet,hogy az asus-nál más a neve (illetve a rövöditése) ?
ez a lap elég jó vételnek tünik: [link]
30/355-2313

rumkola
(PH! kedvence)
adj neki még feszt, 1.4V-ig mehetsz
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

rumkola
(PH! kedvence)
tud ACC-t, de én nem bízom az asusban

mirra1
(újonc)
ha innen [link] letöltöd a M4A78-AM user’s manual (English)-t megtalálod a bios résznél az ACC-t.

luymister
(lelkes újonc)
na halljátok tegnap a 3. magot látta hibásnak ma a 4. hibázott így szinte biztos vagyok benne hogy a fesz nem elég neki
ezeket a beállításokat használom
3GHZ majdnem kereken 
CPU 1.325 volt
NB 1911MHZ
1.2750 volt
HT 1911
MEM 273MHZ ami kb 533 ha jól tudom
20:19 a nem tudom milye 
és a TRFC az valami 300as érték a legnagyobb
és a TRFC 1 is
ezeken mit változtassak?
a prime teszt kb plusz 15fokot ráhúz a procira és így max 52 fokos alap hűtővel ami szerintem egész jó 
update: most tesztelem a második 4 magosítható procckót, kíváncsi vagyok ez
hibázik-e 
upd 2 ez a proci kb 3-4percenként old meg egy feladatot amit a prime ad neki, elvileg sokkal jobb mint az előző, legalább is ez sokkal gyorsabban végzi pedig hajszál pontosan ugyan azokat a beállításokat kapta 
[ Szerkesztve ]

luymister
(lelkes újonc)
bocsánat a duplá-ért
1.-es proci
plusz 15-20fok prime teszt mellett kb 2-3perc volt egy feladat megoldása prime alatt, és max 56 fokig ment fel alaphűtővel
hiba:
tökéletes prime
Beállításai
3GHZ majdnem kereken
CPU 1.325 volt
NB 1911MHZ
1.2750 volt
HT 1911
20:19 a nem tudom miez
és a TRFC 1 is
2.-es proci
plusz 15fok prime teszt mellett, kb 5perc volt egy feladat megoldása, és max 52 fokig ment fel
hiba:
elősször a 3. mag hibázott, a mai teszt alatt pedig a 4. mag így 99%, hogy egy kis fesz emeléssel minden tökéletes!
Beállításai
3GHZ majdnem kereken
CPU 1.325 volt
NB 1911MHZ
1.2750 volt
HT 1911
20:19 a nem tudom milye
és a TRFC 1 is
A procik jól bírják, tehát a 3GHZ simán kihúzható belőlük, jó hőfokkal alap hűtővel 
talán a 2.es proci egy kis plusz feszel felmegy 55fokig de az nem nagy gond
esetleg valamit állítsak a procik beállításain? az egyes proci marad nálam a kettes megy a gazdájának, szerintetek mit változtassak? vagy tökéletes vagyok és mindent hadjak így? 
[ Szerkesztve ]

FlashR
(tag)
Köszi!
van benne acc,király 
rumkola: de miért,mi a gáz az asus-al? inkább asrock-ot vegyek ugyanennyiért? tudom,h az asrock jó,nincs vele semmi gond,de végülis egy helyen gyártják,nem? és mégiscsak az asus egy elismertebb márka... 
30/355-2313

diablo1984
(PH! addikt)
hát ahogy a kettes procit elnézem, valszeg mindkét letiltott mag hibázik, 1,4V-ot adj neki és teszteld úgy, az sem árt, ha alapon hagyod az órajelét, és úgy nézed, hogy alapon hibátlan-e a 4 mag, majd ha igen, akkor jöhet a tunning, ha hibázik úgy is, akkor kuka....
SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!

Osynho
(őstag)
Vki tudja, hogy Giga MA785G-UD3H lapban (F4 BIOS) miért AMD K10-nek és AM3 (938)-nak látja a Cpu Z 1.53.1 ? Magokat se tudom feloldani....

diablo1984
(PH! addikt)
pedig annak a cpu-z-nek ismerni kellene a cuccost! biosban nincs az a lehetőség, hogy acc

Osynho
(őstag)
ACC-ban Hybrid módra téve már 5000 quad-nak írja bootoláskor, de meghal közben.... Feszt is emeltem. Vhogy lehet a magokat külön is állítani, csak nemtom hogy. Van egy Per Core beállítás ,de nemtom mit állítsak ott (%-ok vannak...)

diablo1984
(PH! addikt)
nálam az asrockban is van valami ilyen százalékos állítás, én azt 0ra vettem, alapból -2-őn volt....
asrockban ugyanott van ahol az acc, ott be lehet lőni, hogy melyik magot szeretném aktiválni, vagy mindkettőt!
valszeg nálad is annyi az alapbibi, hogy hibás a letiltott mag, vagy magok!

Osynho
(őstag)
Igen, szerintem is ez a helyzet, sajnos. Még cmos cleart, meg lehet az F5b biost megnézem azért. Viszont még mindig nem értem, miért ír hülyeségeket a Cpu-z. 2 maggal mi a neve a procinak? Miért ír AM3 tokozást? Másik verzióval is megnézem később, hátha.

diablo1984
(PH! addikt)
hát ha nem ismeri fel a procit, akkor csak találgat, hogy mi lehet benne, itt is ez a helyzet!
próbálkozz más biosokkal, hátha csak valami bios bug baja van és nem a 2 letiltott mag hibázik.... 

Osynho
(őstag)
Felraktam a legújabb Beta Bios-t. Itt már lehet magokat is külön-külön kapcsolgatni. Ami viszont hihetetlen, hogy 3 maggal se jó!!! Vettem faterommal 3 ilyen procit, a másik kettő alapfeszen, csont nélkül 4 magos lett L3 cache-el. Nem lehet alaplapi gond? Faterom Asrockban nézte, én Gigában. Vagy csak pont sikerült egy ennyire nyomorék procit kifognom?

diablo1984
(PH! addikt)
egyszerűen kideríthető, tedd át az asrockba és nézd meg ott! nem kizárt, hogy beleválasztottál, esély van rá!

Osynho
(őstag)
Egyszerű lenne, ha én nem Szhelyen és ő nem Szegeden lakna 
Ezúttal kérnék segítséget vkitől, aki Szhely környékén lakik és van neki egy 4 magosítható CPU-ja, adja kölcsön egy tesztre. Kap sört 
[ Szerkesztve ]

diablo1984
(PH! addikt)
vagy te add másnak oda, akinek acc-s lapja van és nem a te féle gigád!

FlashR
(tag)
Annyira nem értek a lovakhoz,hogyha csak annyit akarok elérni,hogy 4mag legyen és 6M L3,de nem akarok semmit se tuningolgatni,akkor mit kell átállitani az acc-n kivül?
30/355-2313

diablo1984
(PH! addikt)
acc-ben a 4 magot, meg külön a l3 cachet és annyi!
mod: bár kár lenne nem kihasználni azt a kis +35% tartalékot....
[ Szerkesztve ]

Diocles
(fanatikus tag)
Bizony, az a +800 MHz gyakorlatilag ingyen benne van mindegyik processzorban, csak a gyártó alacsony szorzó formájában felteszi a kérdést, hogy biztosan szeretnél-e gyorsabb processzort. Ki nem szeretne? 

diablo1984
(PH! addikt)
alap, amelyik hibátlan, az játszva viszi ezt, az enyém még csökkentett fesszel is! csúnyán butítottak a procin, csak a fesze megmaradt, de szinte hihetetlen, hogy hogy hagyták ilyen jó arányban modolhatónak ezt a procit, ráadásul nagyon jó árért! jó ez az AMD, nem hiába már kb 8éve csak amd gépeim vannak!

rumkola
(PH! kedvence)
akkor picit sem vagy elfogult 

diablo1984
(PH! addikt)
mert megtehetem

amúgy az évek folyamán 1x letértem az útról, egy core duo-s intel 925-öst(asszem ez volt, valami 3,2ghz-es proci) újítottam be az egyik fejlesztés során, akkorát csalódtam benne, hogy másnap eladtam(-10k deficittel) és akkor megvettem ez első x2-es konfigomat belőle!
csalódás volt számomra az intel, az előtte lévő konfigom 3700+-os san diego procim 3000-re húzva rommáalázta-gyalázta.....azóta sem érzem azt, hogy intel kellene nekem, igaz akkor sem éreztem, csak elcsábultam..... 

Lacpac
(senior tag)
A 925 dualcore, nem core duo-s.
Prescott, nem csoda, hogy a 3700+ lealázta.
"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

logarithm
(senior tag)
na uff!! 
Csatlakozom én is a társasághoz, kb 3 hete van már ez a konfigom :
ASRock A770DE+ és természetesen AMD Athlon X2 5000
Szerencsére minden rendesen megy, örülök a cikknek mivel ha nem olvastam volna akkor lemaradtam volna a tutiról 
Ahogyan jelenleg használom: QuadCore AMD Phenom FX FX-5000, 3000 MHz (11 x 273)
HyperTransport órajel 2183.9 MHz
Északi híd órajele 2184.0 MHz
Memóriabusz 364.0 MHz
Szóval megy rendesen mind a 4mag és az L3 is 
Feszt nem emeltem, viszont biosz frissítés kötelező volt!
C'N'Q nálam tökéletesen üzemel!
Asszem nagy vonalakban ennyi.
Viszont annyi hibával találkoztam, hogy a 8GB-os kingstone pendrive-omat egyszerűen nem szereti
valakinek ötlet?
üdv 
||Volume up! ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █@sgs*Tsunamiics_v2.2*devil2_0.94_vc_xl*xdjv1||

toga007
(lelkes újonc)
Hali Mindenkinek!
Egy ismerősömnek kellene gépet összerakni, és akkor már gondolkoznék egy ilyen prociban.
Az alaplap valszeg egy ilyen lenne.
Kérdés:Tudom-e ebben a lapban ezt a procit így moddolni?
Illetve én azt nem értem, hogy:
Veszek egy procit, és átbuherálom, hogy menjen a 4 mag, ill az L3 cache, minden ok hibátlanul megy.
Ezután, ha valami más lapba teszem, akkor újra el kell játszani, vagy ezt egyszer megcsinálom, és vagy jó, vagy nem?
Illetve a procin ronthatok-e?
Szal legroszabb esetben marad a 2 mag és 5000+, vagy dobhatom a kukába, és buktam tizen X ezret?
A kedvenc hirdetéseim azok, amire ki van írva, hogy jó árban, meg olcsón, de amikor megkérdezem az árat, akkor: "árat mondjak Én".Ha el akartok adni vmit, egy irányárat csak tudtok rá?!

logarithm
(senior tag)
Hali!
Nos, ahogy látom az a lap nem támogatja az ACC-t (Advanced Clock Calibration)
Szóval akkor nem tudod abban a lapban 4magosítani.
Azért lehet ezt a fajta procit moddolni így mert Deneb magos mint a Phenom 2 es procik.
Csak az AMD ezeket a szériákat azért adja így el, mert végül is elbuktak a tesztjükön, és inkább gondolták kiadják butított verzióban. De a tudás ott van bennünk, attól még. Némelyiknél nem biztos, hogy menni fog a 4magosítás, mivel ez benne van a pakliban.
Procin ezzel nem rontasz.
Ha más lapba teszed, akkor annak is tudnia kell az ACC-t kb ennyi.

diablo1984
(PH! addikt)
az még az első generációs 2 magos pentium volt, abból is a csúcs....csúcs ám a f@szom... 

Lacpac
(senior tag)
Igen, az a netburst architektúrára épült, az A64 3000+-om 2500-on erősebb volt, mint a D925. A Core architektúra, az már más.
3600 x2 brisbane-ről (alapfeszen max 2700MHz) váltottam 2140-re (alapfeszen 3200), még azonos órajelen is érezhető volt a különbség.
Azért most egy X2 5000@fx5000 és egy AsRock A770DE+ -ért már szívesen visszatérnék.
[ Szerkesztve ]
"Jelentős problémáinkat nem tudjuk ugyanazon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen akkor álltunk, amikor ezeket létrehoztuk."

diablo1984
(PH! addikt)
hát térj, megéri 

kooc
(kvázi-tag)
Hát sajnos az Asrock A790gxh/128M lap sajnos nem igazán jó a tuninghoz. van benne ACC és sikerült is a négymagositás, de a memória és HTT kezelése katasztrófális. Ha a proci 3300MHz-en megy, akkor a ram csak 600-on, a HT link meg 1500MHz.
Valaki tud erre megoldást?
[ Szerkesztve ]

diablo1984
(PH! addikt)
a ramot visszaosztottad? vagy miért 600-on megy? a ht-hez nem kell nyúlni, azt elbírják a lapok! lehet 3300-at nem akarja bírni a proci, vagy a lapod, válaszoolyan sebességet, ahol 800körül megy a ram(márha 800-as ramjaid vannak)

logarithm
(senior tag)
Lehet, hogy a procid úgy mond a végét húzza, feszt emeltél ?
Nekem speciál , fesz emelés nélkül csak 3.11GHZ-en tud futni.
a HT így: 2264.0 MHz
a Ramok: 377.3 MHz és DRAM: FSB arány 8:6
(a ramok 800asok szóval picit vissza van osztva, ha 1066osok lennének akkor természetesen mehetne feljebb az
)
Jó azt megjegyzem, hogy A770de+ os lapom van.
[ Szerkesztve ]