Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#351) Bagira01 válasza rumkola (#349) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Egy 11x250-et is tudnál nézni vele?
:R

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#352) echterion válasza rumkola (#348) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy a prime sajnos nem minden. Nekem 3,2-n full stabil volt majd 3 óra prime után (korábban linkeltem is képet), de egy egyszerű cinebench kifektette. :U

Mindegy, listára azért még lehet, jó lesz valahová. ;]

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#353) rumkola válasza echterion (#352) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

tudom
odabent ment 2-3 óra intel burn teszt, meg szintén 2-3 óra fc2 bench, teljesen stabil volt
1 dolog változott azóta, 260gtx+ van most mellette, odabent csak egy 9600gso volt

itthon mondom tesztelek prime95-el, erre resetelt egyet 10 percen belül...
adtam neki 0.025-el több feszt, most jó a prime95 is

milyen lista?

Bagira01: minek???

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#354) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HERR Z!

Nem kell amiatt a 4 fázis miatt egy lapot temetni. Ennyi van a 8-12-16 fázisúakon is, hidd el. A csúcs MSI 790FX-GD70-en is csak 6 fázis van, de ők legalább felvállalják. 3 fázis amúgy untig elég, ha a pufferelés megfelelő.

Akik nem vállalják fel: [link], [link], [link], [link].

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#355) Oliverda válasza 04ahgy (#354) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szeritnem az MSI is "csak" 4+1. ;)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#356) Diocles

Diocles
(fanatikus tag)

Ki lehet akkor jelenteni, hogy a GA-MA770-UD3-ban nagyobb órajelek érhetők el, mint az említett Asrock lapokban?

[ Szerkesztve ]

(#357) echterion válasza rumkola (#353) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Tudod, olyan OC-s listák, mint péel a denebes totyikban is van egy. Legalábbis az első hsz azt mondja.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#358) echterion válasza Diocles (#356) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

100%-osan nem, mert ugye tuningra nincs garancia, de a tapasztalatokat összegyűjtve lehet, hogy picit jobb, bár annyival nem, hogy ez számottevő legyen. No meg a gigának vannak ismert problémái a szenzoraival az amd-s részlegnél. Asrock-nál én ilyeneket nem tapasztaltam.

(#359) SP!T válasza Diocles (#356) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Hát én lehúzom a Giga tábort sajnos, mert nekem 270 felett meghal a gépem... próbáltam a TRFC-t állíani, de sikertelenül! :(

(#360) radírfej válasza SP!T (#359) üzenetére

radírfej
(senior tag)

én most s- szinkronban 282-nél tartok.

szinkronban 290-nél már nem bootolt be a vista. visszaosztva már 275-nél jön a kopogtatócédula, de még kísérletezem, hátha.

mondjuk, hogy alap tuningra a giga is jó, de csodákat az 770ud3-tól nem érdemes várni.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#361) rumkola válasza radírfej (#360) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Giga 770-UD3-ban megy...

(#362) 04ahgy válasza Oliverda (#355) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alaposan utánajártam. True 6 phase design PWM-et hirdetnek, és van is annyi. Szerencsére.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#363) 04ahgy válasza Diocles (#356) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Általánosságban igen, de minden a konkrét órajelgenerátoron, lapkakészleten, RAM-on, processzoron múlik. No meg az alkalmazott feszültségeken, időzítéseken.

Ha bármelyik is szűk keresztmetszet, akkor ott lesz vége a tuningnak.

HGyu

(#364) radírfej válasza rumkola (#361) üzenetére

radírfej
(senior tag)

jó, nem leszólni akarom a lapot, én ennyivel is elégedett vagyok, a Te eredményed meg egyenesen brutál.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#365) Oliverda válasza 04ahgy (#362) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor miért van csak 5 ferrit choke a PWM-nél? Valamint egyszer láttam egy képet ahol leszedték a hűtést és 5 darab DrMOS chip volt alatta.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#366) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Ez a proci amúgy mennyit ehet egy 240-eshez képest? HTPC-be cserélném, de ha kellene akkor már ott lenne a 4 mag lehetősége tuninggal egy jó kis gamer PC-nek is.

(#367) adorjant válasza banderasz77 (#366) üzenetére

adorjant
(senior tag)

este mérek majd fogyasztást,APC progijával,illetve konnektorba dugható mérővel is,az én fantáziámat is mozgatja ez :K

(#368) banderasz77 válasza adorjant (#367) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

van Athlon II X2 240-ed? Mérőm nekem is van, csak még nem mentem el a kis FX-ért.

(#369) HERR Z válasza Diocles (#356) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

senki nem állított olyat ogy az asrock jobb tuningra

(#370) adorjant válasza banderasz77 (#368) üzenetére

adorjant
(senior tag)

van bizony.
23-as monitorral 100-120 watott fogyaszt irodai felhasználáskor.
monitor nélkül 60 fölött.

(#371) echterion válasza SP!T (#359) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Én is kipróbáltam próbaképp a trfc-s beállításokat, de sajna nem lett jobb a helyzet. Így marad a mostani felállás. Úgy tűnik, a lapomnak ennyi a vége, sajna tovább nem jó, hiába megy a prime stabilan, de sima win használatkor csíkozódik a képernyő. :U

Így vajon mennyit érhet ez a proci? Mert ha jön érte megfelelő ajánlat, akkor megválok tőle.

(#372) D@ni88 válasza adorjant (#370) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de nem az x4es konfig eszik 60W-ot gondolom:)

(#373) adorjant válasza D@ni88 (#372) üzenetére

adorjant
(senior tag)

Athlon 240-es,ami az adatlapmon is szerepel

(#374) banderasz77 válasza adorjant (#373) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Na majd én is lemérem, mert az enyém még ref. órajelen is alul van feszelve 1,11875V. Kíváncsi leszek mit tud majd az új üdvöske.

(#375) 04ahgy válasza Oliverda (#365) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazad van. Egy GD80-as inteles honfitársával kevertem. :U

HGyu

(#376) Oliverda válasza 04ahgy (#375) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

Gyanítom hogy nálam is valami hasonló jelenség történhetett. :(

(#377) rumkola

rumkola
(PH! kedvence)

Na emberek, tuning eredményeket! Mi ez a nagy kuss????

(#378) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tényleg akik giga lapban próbálkozott, a giga programjából (EasyTune6) is fel lehet oldani? a + 2 magot?:P

meg ha csak az L3at akarom bekapcsolni, akkor az megy a +2 mag nélkül is?

[ Szerkesztve ]

(#379) adorjant válasza rumkola (#377) üzenetére

adorjant
(senior tag)

részemről nincs rekord :)

mindben megy a 4 mag,de egyelőre 3ghz alatt vagyok.

(#380) echterion válasza rumkola (#377) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Én meg pont 3 GHz-en vagyok stabil, felette nem akar menni, és egyenlőre lövésem sincs, hogy mit kéne csinálnom másként.

(#381) Oliverda válasza D@ni88 (#378) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak BIOS-ból lehet feloldani minden lapnál.

"meg ha csak az L3at akarom bekapcsolni, akkor az megy a +2 mag nélkül is?"

Amennyiben az alaplap képes a magok egyesével való letiltására akkor igen. Először bekapcsolod az ACC-vel a négy magot meg az L3-at aztán letiltod a plusz 2 magot.

(#382) adorjant válasza echterion (#380) üzenetére

adorjant
(senior tag)

ravasz volt az amd ezzel az 5000-el
kiadott kis mennyiségben egy procit,akinek ilyenje van az azért szomorkodik,mert nem tudja szarrá húzni,akinek nincs,az meg azért szomorkodik,mert neki nem jutott :DDD

(#383) D@ni88 válasza Oliverda (#381) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak azért kérdeztem mintha valaki írta volna hogy megy programból is...

(#384) Oliverda válasza D@ni88 (#383) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem nem megy de amúgy sem látnám sok értelmét mert egy restart mindenképpen kell hozzá akkor meg már inkább ott a biztosabb BIOS.

(#385) adorjant

adorjant
(senior tag)

egy kis fogyasztásmérés:

cikkben említett lap,fx-5000 alapórajelen,2x1gb kingmax 800,1db notivinyó,23" Monitor,fsp350apn táp (min 82% hatásfok)

desktopon 104-112w között mozog,cpu teszt alatt fix 180w
APC mérés,konnektorba dugós most egyelőre off,mert átrendeztük a szobát :DDD

[ Szerkesztve ]

(#386) D@ni88 válasza adorjant (#385) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vga az alaplapi?

(#387) adorjant válasza D@ni88 (#386) üzenetére

adorjant
(senior tag)

igen

(#388) rumkola válasza Oliverda (#381) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

AMD Overdrive mindent tud. Más kérdés hogy befagy-e... :)

(#389) Stirlitz válasza D@ni88 (#378) üzenetére

Stirlitz
(senior tag)

Én azt írtam, tíltani lehet easyTune6-al. Miután valaki panaszkodott, hogy biosban csak feloldani tudja. De az utolsó bios-al már biosban is letudod tiltani a magokat egyesével.

[ Szerkesztve ]

Ha férget látok, rálépek. :)

(#390) D@ni88 válasza Stirlitz (#389) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak azért gondoltam, mert netezni fölösleg a 4 mag, míg játékba jól jönne :)
és akkor lehetne kapcsolgatni:) de akkor nem megy:(

(#391) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Igazán megcsinálhatnák már a Biosokat úgy, hogy lehessen boot menüt csinálni és post alatt rákérdezne melyik beállítással induljon. Nem kellene állandóan belépni a Biosba és visszatölteni beállításokat vagy ha még az sincs (mint nekem) állandóan állítgatni.

(#392) echterion válasza adorjant (#382) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Aha, bár azért én annyira nem szomorkodom. Gyakorlatilag egy Athlon II x2 240-es áráért lett egy Phenom II x4-es 3 GHz-en (igaz, csak ddr2-t tud kezelni, de én a közeljövőben úgysem akarok ddr3-ra váltani). Azért ez barátok közt is jó biznisz. Bár még nem tudom, mennyire van szükségem a 4 magra.

De az mindenképp előny, hogy nem sokunk büszkélkedhet ilyennel. :P

(#393) SP!T válasza echterion (#392) üzenetére

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem tudja a ddr3-at is kezelni, vagy tévedek? Deneb az Deneb...:) Gondolom én...

(#394) HERR Z válasza SP!T (#393) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de nem am3, ergo nem rakod bele a foglalatba

banderasz77: bios profilokat tudsz töltögetni értelmesebb lapokba még az is jobb mint állítani

[ Szerkesztve ]

(#395) echterion válasza SP!T (#393) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Bezony, Herr Z kollégának igaza van. Ezek még AM2+ foglalattal jöttek ki, gondolom, ezért nem árulja az AMD Phenom II néven őket (hogy ne rontsa az AM3-asok jó hírét).

(#396) banderasz77 válasza HERR Z (#394) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Hát én is ezt írtam....
De akkor is, egy ilyen piti dolgot miért nem csinálnak már meg? Nem tök egyértelmű még nekik? ;]

(#397) rumkola

rumkola
(PH! kedvence)

semmilyen módszerrel nem lehet szorzólockot feloldani ugye? drótozással sem, mert fizikailag van kiiktatva

(#398) Bagira01 válasza rumkola (#397) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Na az szép lenne :Y Nekem ma jön meg a 790x-ud4-es lapocskám, utánaolvasgatok, hogy kell ezeket a jószágokat szakszerűen tuningolni aztán reménykedek, h legalább a 3Ghz meglesz 1,25v körül :DDD

(#399) echterion válasza Bagira01 (#398) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem piszkáltam az alapfeszt, ami 1,3 V, így megy simán 3 gigát (kb a procik 90%-a), de lehet kevesebb is elég lenne neki, nem tudom. Nincs kedvem vele foglalkozni, nekem jó így is.

(#400) Bagira01 válasza echterion (#399) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Remélem nem vall szégyent az alaplap. Kinézetre is bejön, ha teljesítménybe is okés akkor asszem az elkövetkező 2 hétbe biztos amd-s rendszerem lesz, lehet tovább is :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.