Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) edipqe

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

ez a sebesség lényegesen jobb mintha neten át suttyogna az adatátviteli seb. :R

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#2) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

60 Mbit/s? Az 6-7MB/s jóesetben... hát ez még mindig tetü lassú. (vagy elírtátok a hírben, és az MB/s valójában?)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#3) Mikibácsi válasza Male (#2) üzenetére

Mikibácsi
(újonc)

Köszi! Elírás. Javítottam ;)

(#4) Male válasza Mikibácsi (#3) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, úgy viszont már tényleg szép teljesítmény!

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#5) CocooN-z

CocooN-z
(őstag)

Kérdés. Egy Sima egyszerű NAS (teszem azt Linksys NAS200) esetében sem neten keresztül megy át az átvitel, rendesen megkapja dhcp ipt, és lehet attache olni hálózati meghajtóként és "kezit csókolom" a 10/100 meglesz nem?

így kicsit félre érthető. sry ha én nézek el vmit

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#6) Male válasza CocooN-z (#5) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt a részt én sem értem, hogy miért is menne az interneten keresztül, ha egyszer a helyi hálóra van kötve.

Ellenben sebességben sokan szidják a sima NAS-okat...

(#7) CocooN-z válasza Male (#6) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

Mit várunk 10/100 tól, 10MB/s átlagban tényleg kevés lehet ha 2 en HD filmet néznek róla LANON+az FTP kliensére mondjuk hawer töltöget fel/le csak mert nekem van otthon 10/10 es netem. Ilyenek megeshetnek.

Árat tud valaki erre, lehet tényleg kellhet aza gigabit :)

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#8) Mikibácsi válasza CocooN-z (#7) üzenetére

Mikibácsi
(újonc)

Az ára Németországban 200 euró.

(#9) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de a 60 mbyte/sec az 8-cal szorozva csak fél gigabit. nem? (jó, tudom, a szabványról volt szó.... és többel meg úgysem megy a winyó)

aztán meg úgy jár a mezei júzer, mint én: 2 gép, gigabites hálókarik, de mivel az életben nem volt még hálózatom, hát vettem egy 100/10-es routert.... aztán meg megy a vánszorgás 9-10 mbyte/sec-al...

mondjuk pont tegnap másoltam gépen belül sata->sata, mkv, 70 mbyte/sec.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#10) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Az alkalmazott NDAS technológia előnye abban rejlik az eddig alkalmazott hálózati tárolóeljárásokkal szemben, hogy nem az Internetet használja adatátvitelre, hanem a számítógépek saját hálózatát. Ennek köszönhetően az átviteli sebesség sem függ az internetkapcsolat sebességétől.

Hubazmeg, akkor már értem, nekem miért olyan lassú a külső tár elérése. Ezek szerint akkor nem is kellett volna két internet-előfizetést vásárolnom, az egyiket a netezéshez, amásikat meg a külső tár eléréséhez? :F

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#11) szab.tam válasza shtml (#10) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D

egyébként én is kacérkodtam a gondolattal, hogy nas, (kb. már csak 34k egy 500-as wd ), és olyan router, amit linux alapon torrent kliens futtatható, kvázi semmi gép nincs bekapcsolva, és megy a tőőőtééés.
na de, amikor belemásztam az adatokba, és kidrült, hogy a routernél ilyenkor valami 2 mbyte/sec-os mozgás, akkor a fejemhez kaptam. eleve 2.5-tel jön acucc (20/3-as chello-m van, ami 2.5 mbyte letöltés), és a letöltött állományt, ah darabolva van, még a gépre szenvedni, majd vissza, hgoy elérhető legyen mindenhonna. ááá.

oda kell figyelni, mert elég valahol csak egy szűk keresztmetszet, és lőttek az egésznek.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#12) shtml válasza szab.tam (#11) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Valóban nem értem, miért van az, hogy mikor ma már alig kapni olyan alaplapot, amelyen ne lenne gigabites Ethernet, a routerek túlnyomó többsége még mindig 100Mbites LAN-nal van ellátva (na meg a legtöbb NAS is). Vagy amelyiken van gigabites, azt aranyárban mérik. Persze nem nagy ügy ezt áthidalni a router után kötött gigabites switch-csel, de akkor az máris két kütyü egy helyett, két hálózati adapter egy helyett stb.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#13) Male válasza shtml (#12) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért 20-ért már kapni gigabites routert... persze ez még mindig sok a 100Mbites árához képest.

(#14) szab.tam válasza shtml (#12) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lett volna még egy megoldás a 2 gép közé:

aten un-201 usb hálózat:

bolt
pdf_leírás

de fórumokon agyonszídták...

(#15) misran

misran
(tag)

Szerintem ez az internetes dolog félreérthető, szerencsésebb lett volna megjegyezni hogy míg a NAS-ok TCP/IP-n kommunikálnak, addig az NDAS saját protokollját használja, ehhez azonban kellenek a kliensekre a driverek (OS-ekre telepíteni kell az SW-jét).
Amíg a gigabites hálózati tesztek a NAS-okra 13 MB/s-eket adnak, addig az NDAS-okra max. 60MB/sec-eket.

MiSRaN

(#16) Mikibácsi válasza misran (#15) üzenetére

Mikibácsi
(újonc)

A NASD eszközök a többi megoldással ellentétben valóban a CoWorld egy saját fejlesztésű protokollját használják a NDAS mellett a Zetera még olyan technológia, melynek használtához nem szükséges se RAID vezérlő, se külön szerver (ellenben a NAS-al, iSCSI-vel, vagy a Fibre csatornával) - a Zeteránál azonban sokkal gyorsabb. Az NDAS eszközöket egyébként RAID-elni is lehet, akár 4 merevlemezt is egybeköthetünk, vagy tükrözhetjük őket a még nagyobb biztonság miatt.

(#17) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Bizonyára a tájékozatlanságom miatt van, de nem értem, miért korlátozódik még a gigabites NAS-ok sebessége is 20MB/s alá. A TCP/IP protokoll biztos nem lehet a hibás, de akkor mi?

Az NDAS-oknak az előbb én is röviden utánaolvastam, és érdekes volt ez a megjegyzés:

Also, environments in which multiple machines wish to access the networked device or in a RAID configuration can result in data loss or corruption.

Nem túl biztató.

szab.tam:

Átolvastam a PDF-et, hát elég macerásnak tűnik a dolog.

(#18) Mikibácsi válasza misran (#15) üzenetére

Mikibácsi
(újonc)

Kicsit átszerkesztettem, hogy ne legyen félreérthető!

(#19) rdi válasza Mikibácsi (#8) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

No de mi kerülhet egy ilyen eszközön 50 ezer forintba?
Nem értem.

Fej! Tor! Potroh!

(#20) Male válasza rdi (#19) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Leginkább a haszon ;]
Na jó, keveset adnak el belőle, ez megnöveli az egy darabra jutó költégeket.

(#21) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

1gigabit??? 125 megával másodpercenként még nem tudják a HDD-k.. :C

100megabit tényleg nem a legjobb, kb 12megával azért lehet tolni a hálóról....

400megabit-es kell a népnek jó áron... :R

(#22) misran válasza Mikibácsi (#18) üzenetére

misran
(tag)

Szerintem jobb lett, koszi.

MiSRaN

(#23) Jim Tonic válasza [CS]Blade2 (#21) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Egyik bit, másik byte. Nem ua. Amúgy tudják a mai HDD-k, viszont a hálózati valós sebesség messze van a gigabittől.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#24) DuplaZso válasza [CS]Blade2 (#21) üzenetére

DuplaZso
(fanatikus tag)

Arra pedig ott az egyébként is tökéletes FireWire.
Mekkora jó volt már, mikor LAN-on aláztuk vele a 100-as hálón húzókat ! :))

[ Szerkesztve ]

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#25) Bagoly válasza shtml (#17) üzenetére

Bagoly
(senior tag)

Pedig a "radikális" újjítás itt ha jól látom pont az, hogy nem a TCP/IP-t használja átviteli protokolnak. Ha jól értem ez ugyanazon a gigabites hálózaton ül, ami az őt használó gépeket is kiszolgálja, különben nem csak a protokolt kéne cserélni, hanem egy csatoló is kéne a gépbe, meg ugye kábelezés. Aki használt már gigabites rezes hálót, az azt is tudja, hogy igazából a kis fájlok mozgatásával van "gond" a TCP/IP-n történő adatátvitel során, a nagy stream-szerű átvitel az valóban meg tudja közelíteni a szabvány elméleti áteresztő képességét. Ez gondolom a TCP/IP protokol sajátosságából adódik (rég "kellett" utoljára behatóan foglalkoznom vele, de gondolom a csomagok címzéséből adodóan fekszik jobban a nagy fájlok átvitele). Az érdekes nekem ebben az, hogy ugyi a RAID esetében az a drága, hogy van egy célprocesszor a kártyán/eszközön ami kiszámolja a paritásokat, ezzel tehermentesítve a CPU-t, és gyorsítva az adatátvitelt (nem kell a kiszámított paritásokra várni, hanem mehet az adatfolyam az alkalmazott szabvány átviteli sebességén). No ebben az esetben meg ha jól sejtem a protokolba van integrálva a paritásképzés, amit a cpu-t terhelve végez el.........ez pedig nekem a párezer forintos soft-raid megoldásokat juttatja eszembe. Ebben az esetben tényleg nem értem mi kerül ezen ennyibe....(Javítsatok ki ha tévednék és mégis az eszközbe lenne egy célprocesszor, amit a protokol segítségével vezérelnek)

Mondjuk egyszerűbb adatvédelemnek sem lenne utolsó, ha a protokol nem lenne nyilvános. TCP/IP-n történő adathalászatnak már lassan bevett "szabványai" vannak.

A NAS-hoz egyébként miért is kell szerver? Valaki ezt magyarázza már meg! :F

''A nagy Nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid Mának nézze túl szemem.''

(#26) Gondwana

Gondwana
(senior tag)

Kicsit utánaszámolva gigabites adatfolyam 1500-as MTU-val, csak a TCP-IP fejlécek feldolgozásához vajon elég-e egy P4 1.6GHz? (pl. Northwood)
Persze, PCI buszon biztos... És még ki kell írni/be kell olvasni az adatokat.
Az elvárás pedig, hogy 200 MHz ARM procival tudja mindezt...

Szerk.: csak arról filozofáltam, hogy miért lassúak a NAS-ok, amik nem PC-based-ek

[ Szerkesztve ]

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please)

(#27) DuplaZso válasza Gondwana (#26) üzenetére

DuplaZso
(fanatikus tag)

Ennyire erőforrásigényes feldolgozni a TCP/IP-t ? Hmmm... nem is gondoltam volna.
Csupán érdeklődés szinten : IPX-szel kapcsolatban hogy alakul vajon ez a tényező ? Elvégre az is elterjedt, bár kihalófélben lévő dolog már. De legalább még "ismerjük" jópáran.

"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

(#28) Bagoly válasza DuplaZso (#27) üzenetére

Bagoly
(senior tag)

Lanon gyorsabb volt az IPX/SPX mint a TCP/IP, de ennek gyakorlati jelentőssége nulla, mert a protokolt, ha jól tudom a Windows server 2003 támogatta utoljára (Vistában már benne sincs), lévén hogy akkortájt megvette a Novell a SUSE-t, mert érezte, hogy nem jó a Microsoft "ellen" harcolni egy MS termékre épülő megoldással. Ha jól tudom azóta már ők is leszoktak az IPX-ről és TCP/IP-n kommunikálnak.

''A nagy Nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid Mának nézze túl szemem.''

(#29) edipqe válasza rdi (#19) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

kicsi a potenciális vevői kor.

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.