Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Mooka-Miki

Mooka-Miki
(tag)

Azt olvastam "közúti" :DDD

(#2) Straw

Straw
(senior tag)

Én az első képek alapján azt hittem a Kozuti a nagyobbik hűtő egy leszerelhető kis darabja :D

"Tehát a Nokia szintjét várom el a HTC-től." by andersen32

(#3) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Ha ez a monstrum/Scythe Susanoo/ be van szerelve a házba akkor "integráltá" válik a gépen belül minden.
/mivel nem lehet hozzáférni szinte semmihez./

[ Szerkesztve ]

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#4) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Egyértelmű csalódás a Susanoo...
Talán tanulság lesz a gyártó számára, hogy hagyjon fel már végre az ilyen méretű hűtőkkel... :(((

"Hosszú percekig tartó kínlódás és a felfogatót tervező szakember szidalmazása után úgy döntöttünk, hogy fordított irányból támadunk. Leszereltük a hűtőt, előbb a lábak végére rögzítettük az anyákat a távtartókkal, majd az így kialakult egységet a hátlapot tartó csavarokkal húztuk meg. Nem elegáns, nem is jó, de legalább kivitelezhető. Azokkal az alaplapokkal sem lesz egyszerű a szerelés, ahol szabadabb a processzor környéke."

Ezzel anno én is pont így voltam a Ninja 3-mal és a többi újabb modelljük esetében is hallottam, hogy fenn áll ez a jelentős kényelmetlenség.
A Scythe egy nagyon jó CPU hűtőgyártól, nem értem, hogy véthetett ekkora hibát, amikor csak egyszerűen 10mm-rel hosszabb rögzítőcsavar kellett volna... :((

[ Szerkesztve ]

(#5) patex1983

patex1983
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Susanoo: Hatalmas méret, rohadt nehéz, rohadt drága, normál felhasználóknak használhatatlan, ronda, de legalább sz@r... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6) Forceman

Forceman
(tag)

Ez egy jó teszt de soha nem venném meg egyiket se :DDD

Milyen deszkát ajánlok? Természetesen tölgyet, de a fenyő se rossz...

(#7) Silentfrog válasza patex1983 (#5) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Azért sz@r mert jobb mint majdnem az összes többi? :DDD

(#8) DEJVID

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Nem kéne már beszerezni egy modernebb tesztgépet? :U

Én vagyok a PH! királya.

(#9) Silentfrog válasza DEJVID (#8) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Szerintem meg pont jo ez a tesztgép.
Ha a Max TDP 130wattos procival elbir akkor a kevesebb fogyasztásúval még jobbak az értékek.

(#10) LW

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezeknek a hűtőknek nagyon ocsmány dobozuk van. :B Ezt a batár dögöt kinek akarják eladni? :N

Még a sáladba is bele van írva, hogy 100% láma. - by Useless *** Kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája, akkor meg nézegetek, hogy betojt a windóóz / Zotya21 *** http://picasaweb.google.hu/Reactorx2/

(#11) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Azért az Orochi még mindig ott van! :DDD
Méretéhez képest tényleg nem domborított nagyot a Susanoo, de arra azért kíváncsi lettem volna, hogy alakulnak a borda alatt lévő alkatrész (ram, fesszab, és tulajdonképpen a komplett deszka) hőfokok?

Alléz Olympique de Marseille!

(#12) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Vékony, csupán 10 milliméteres ventilátort függesztettek a borda alá, mely a lamellákon keresztül húzza be a friss levegőt, majd azt az alaplap felé tolja.

Szerintem több fórumtársat is érdekelne, hogy mi történik, hogy ha megfordítjuk a ventilátort és átfújja a levegőt a lamellák közt, nem pedig szívja.

Susanoo: Ennyi pénzért lehet kapni készre szerelt kisebb vízhűtést is a procira. Azzal is kb ugyanilyen mobil lesz a ház, mint ezzel a súlyzóval.

(#13) patex1983: +1
Egy ekkora dögnek majdnem szobahőmérsékleten kéne tartania a procit.

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#13) patex1983 válasza Silentfrog (#7) üzenetére

patex1983
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem, hanem azért mert pl a teszt alapján egy Cooler Master Hyper 212 Plus 59 fokon tartotta a procit, míg ez a hombár nagy izé meg 54 fokon, mindamellett, hogy a Hyper 212+:
-sokkal kisebb
-lehet normálisan használni
-sokkal olcsóbb
-(nekem is ilyen van :DDD )

Szóval nem hozza azt, amit az ember elvárna egy ilyen méretekkel rendelkező monstrumtól, tehát: sz@r :K

(#14) misx

misx
(senior tag)
LOGOUT blog

Ilyen van ingyen is.
Gép oldallap le, szobaventilátort odatenni és már mehet is. :D

Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

(#15) Silentfrog válasza patex1983 (#13) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Akkor legyen az! :)

(#16) Narasim

Narasim
(kvázi-tag)

régen mintha a mugen 2 is benne lett volna a tesztben, vagy rosszul emlékszem?
nekem olyan van és érdekelne, hogy az mennyit bír a többihez képest.

az elfelejtettem írni, hogy szerintem is sz@r ez a hűtőnek nevezett valami. deresnek kellene lennie a procinak!

közben észrevettem a régi tesztben a mugen 2-t.

[ Szerkesztve ]

(#17) Vasinger! válasza D.Orion (#12) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem is sokkal jobb hatásfokkal dolgozna, hisz ez lenne a természetes, hogy a lamellákról kell elfújni, nem pedig szívni a levegőt.

Bár kétlem, hogy sok levegőt tudna szívni az alaplapról, nincs túl sok helye neki.

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#18) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

OMFG. :F És ha mondjuk a VGA-t takarítom, le kell szedni a CPU hűtőjét is? Kemény. de legalább minden szereléskor a procihűtőt lehet takarítani - vagyis muszáj. :D

PH semleges

(#19) zolyee

zolyee
(tag)
LOGOUT blog

Ez a susanoo ronda, nagy, hangos és még a hűtési teljesítménye sem kiemelkedő.
Teljesen értelmetlen, de legalább elmondhatjuk hogy ilyen is van. :)

(#20) tiborandras

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

a hutokrol egy hofi poen jutott az eszembe:

"Megkérdezik Szendő Józsi bácsit a színházi előadás után:
Mester milyen volt???
Fos.
És majd ha összeáll???
Akkor már lehet szar.
"

:DD

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#21) Prof01 válasza Mooka-Miki (#1) üzenetére

Prof01
(PH! addikt)

Nem csak te! :DDD

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#22) Normi01

Normi01
(fanatikus tag)

Szerintem a negyedik ventilátornak sok szerepe nincs,ha végig vitték volna a kisebb bordát mindjárt más lenne a helyzet,de azt hiszem az teljesen felesleges lett volna,sőt szerintem maga kicsi borda sem dob sokat a teljesítményen,de lehet meglepődnék egy "vele-nélküle" teszten.Nagy scyhte rajongó vagyok a magam nocuta-jával ;] ,de ezt túlzásnak tartom.

"Nem könnyű dolog a sok rendszerből kiválasztani a helyeset; az egyik ezt választja, a másik azt, a bölcs egyiket sem."

(#23) D.Orion válasza Vasinger! (#17) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Már csak azért is lenne jobb a hatásfoka, mert nagyobb légtömeget, nagyobb sebességgel tudna áramoltatni fúvással, mint szívással. Ez az alapja a hajtóműveknek is...

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#24) imibogyo

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

A Kozuti viszont nagyon állatul néz ki beszerelve.

Egy hasonló hűtőt elfogadnék, csak lehetne egy picit magasabb (nagyobb hűtőfelület), és a ventillátor átfújja rajta a levegőt, ne szivja.

Ha mondjuk kétszeresére emelnék a felhasznált anyag mennyiségét és a hűtőfelület nagyságát, akkor szerintem átlagos processzorokra elég lenne, és még jól is nézne ki. :K

Mondjuk én szeretem a nagy hűtőket is, jelenleg egy 14cm-es Noctuát használok, az egy álom, még kánikulában is 50-60 fokon tartja játék mellett a 955BE-t, szinte hangtalan üzemben.

(#25) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tesztért köszönet, eddig még nem olvastam a monstrumról sehol:)

bónusz, ami a tesztből nem derül ki:
a Thermalright IFX14hez ugyanezeket a csavarokat mellékelik alulról tartani a hűtőt. az a hűtő is kb 1.2-1.4kiló ventiktől függően (800gs a borda). és mellesleg egy év után a hűtő elnyírta az összes tartócsavarját. ettől függetlenül megy tovább, de ha valaki tudná, hogy hol lehet ilyeneket találni, azt megköszönném:)

másik, felfogatás, illetve, hogy nem indul álló házban: elvileg mennie kéne, a D14/Arrow/Dark Rock pro se sokkal kisebb súlyban, a TRUE copper az extravastag félkilós deltával meg főleg nem. és ezek álló házakban működtek. valszeg nem sikerült rendesen meghúzni a csavarokat a hűtőnél (ez megeshet, figyelembe véve a kommenteket a felfogatásra), amiatt pedig lehet, hogy egyenletelenül húzta le a lapot. nálam volt 1.3kiló az IFX (UK2000+Sflex1900 tandemmel), bírta a lap, pedig áll a ház.

ami viszont a gáz, hogy 24kért még mindig nem voltak képesek lenikkelezni a hőcsöveket, idővel romlani fog a teljesítmény. ugyanúgy, highend hűtőknél a lamellák egymáshoz rögzítése alap, evvel is lehet szavatolni, hogy a hűtő ne csak holnap, hanem három év múlva is ugyanolyan jó maradjon, sok szerelésnél is.

viszont, a picike hűtő a legalacsonyabb a piacon, ahova nem fér be a big shuriken, oda gyakorlatilag ez a legjobb megoldás. drága, de speciális esetekben (ITXes htpck) messze ez a legjobb megoldás.

D.Orion: silentpcreview tesztelte úgy is, javult a helyzet, amikor a borda fölé rakták a ventit. főleg, amikor normál vastagságút használnak. de úgy big shuriken is elvileg már befér, az meg jobb hűtő.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#26) Hunter2 válasza Mooka-Miki (#1) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is. :B

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#27) adokveszekBP

adokveszekBP
(fanatikus tag)

Scythe Susanoo=Visítvaröhögés :DDD

Sony Vaio, Toshiba Folio 100

(#28) rudi válasza Narasim (#16) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lesz nemsokára Mugen 2 meg 3 és pár Noctua disznóság.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#29) DEJVID válasza Silentfrog (#9) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

De egy ekkora hűtőnél nem éppen az a kérdés, hogy elbír-e vele, így a hőmérsékleteket célszerűbb lenne mai procikon mérni.

Én vagyok a PH! királya.

(#30) Silentfrog válasza DEJVID (#29) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

Valoszinűleg azért is csinálják a tesztet ezzel a processzorral,mert ezzel már lemértek sok régi hűtőt.
Ha meg uj processzorral kezdenék tesztelni akkor az összes mérést ujra el kellene végezni az összes hűtőn ami nem kis szerelési melo.

(#31) capulet75

capulet75
(senior tag)
LOGOUT blog

Hol maradnak a tesztből a komolyabb léghűtők? Mega,true,mugen2?

Nekem TRUE Copperem van, 2 ventivel 2,2KG. Álló házban van, tökéletesen megy minden.Kb az is ennyibe kerül és gondolom sz@rráveri ezt az ormótlan izét.Ja és könnyen szerelhető. :B

http://hardverapro.hu/apro/sosem_hordott_limited_edition_dc_comics_superman_t/hsz_1-50.html

(#32) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Azt mondja már meg nekem valaki, hogy egy Atom processzoros alaplapra (vagyis a procira magára) tud valaki hőcsöves hűtőt? A gugli nálam 0 találatos. Van ZeroTherm ATOM, ami nevével ellentétben nem okés és van Titan Entertainer, amivel összefüggésbe hozzák, de az sem jó rá. Vagy bármi, ami LGA 775-ös hűtő, az kompatibilis lenne a GA-D525TUD alaplappal? :F

@capulet: ha már komolyabb: ThermalRight Archon, Silver Arrow. 14 cm-es ventijük porig alázza a mezőnyt zaj/teljesítmény arányával, miközben maguk a bordák is kiválóak. (és drágák)

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#33) DEJVID válasza Silentfrog (#30) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Igazad van, remélem 10 év múlva is ezzel fognak tetsztelni...

OMG.

Én vagyok a PH! királya.

(#34) fondorlatos

fondorlatos
(tag)

Elég gáz, hogy egy high-end hűtőt (susano) nem lehet felhasználóbarát felfogatással megtervezni...

(#35) capulet75 válasza fondorlatos (#34) üzenetére

capulet75
(senior tag)
LOGOUT blog

De, meg lehet.Csak ők nem tették.

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/sosem_hordott_limited_edition_dc_comics_superman_t/hsz_1-50.html

(#36) rudi válasza DEJVID (#33) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinted nem hótmindegy milyen processzorral hozzuk ki azt a 120-150 wattos TDP értéket? Teljesen nyugodtan odaképzelhetnél egy húzott Core i7-900-at is pontosan ugyanebben a régióban fűtene. Egyetlen dolog lényeges, hogy konzisztensen mindig ugyanabban a rendszerben és ugyanabban a környezetben hajtsuk végre a méréseket, hogy az egyes tesztek eredményei összevethetőek legyenek.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#37) Silentfrog válasza DEJVID (#33) üzenetére

Silentfrog
(őstag)

A hűtő dolga az,hogy hűtsön.
Nekem végülis tök mindegy mivel tesztelik ,a lényeg az amit a listán látok
Ami jobb az egy kissebb fogyasztásu processzoron is jobb lesz.
Szvsz...

(#38) Bati0501

Bati0501
(fanatikus tag)

Erről a 4 ventis "csodáról" megint az jutott eszembe,h:"Nagy az Isten állatkertje és kicsi a kerítése."

Nyári diákmunka érdekelne Miskolcon! Eladó kormány+ pár PC játék: http://href.hu/x/gdxk BF3:BATI_hun_

(#39) proci985 válasza DEJVID (#29) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

különbség annyi, hogy i7nél nagyobb a heat spreader, nagyobb talpú hűtőknek (pl egy D14nek) emiatt jobb rajtuk a hatásfoka. kb ennyi. viszont így konzisztensek a tesztek.

ph!n egy eléggé megfeszelt kentisfield quaddal tesztelnek, de mivel Neked is ott a q6600ad, szerintem pontosan tudod, hogy mennyire eszméletlenül melegednek.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#40) kerelo

kerelo
(senior tag)

Jó teszt.A Susanoo egyértelműen baklövés,és még drága is.Mondjuk mind a két hűtő,mind ár,mind értékarányban felejtős

[ Szerkesztve ]

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#41) wody21

wody21
(kvázi-tag)

Érdekes, hogy sokan olvasták, de senkinek sem tűnt fel az 1. (!) mondatban lévő elírás
"Vannak pár olyan processzorhűtő, amit ilyen-olyan oknál fogva..."
Most nem kritizálni akartam, de ezt ki kell javítani.

A tesztet köszönjük.

HI

(#42) Kassadin

Kassadin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt hinné az ember hogy egy Susanoo a brutális megjelenésével brutális teljesítményt is tud, de ahogy nézem a listát, nem ez történt...

Köszi a tesztet.

[ Szerkesztve ]

The pain is my best friend.

(#43) dízelracer

dízelracer
(őstag)

A Susanoo huszonötezeré' egy rossz vicc. Annyiért már tényleg inkább felvizezi az ember a procit. De ha már Scythe akkor nálam még mindig a Ninja 2 a tuti. Fasza kis ritka hűtő, nem kell hozzá ipari kompresszor, hogy a bordák közül kipréselje a megrekedt meleg levegőt. :P

(#44) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Kicsit olyan gányolt hatása van, nem hiszem el, hogy nem lehetett értelmesebben megtervezni. A 4db 10cm-es venti sem az év 5letének tűnik. :W

(#45) Ringman

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem lehetséges, hogy a kozuti a miatt sem szerepelt túl jó, hogy a venti által mozgatott, már meleg levegő alaplapi hűtőbordákat fűtötte és bent rekedt a hő?

Lehet, hogy emiatt egy kisebb bordákkal rendelkező low-end lapon jobban szerepelne, mint egy korábbi csúcslapon.

hülyékkel nem tárgyalunk

(#46) kerelo válasza dízelracer (#43) üzenetére

kerelo
(senior tag)

Hát igen,az biztos hogy a Ninja 2-nek a közelébe se érnek ezek

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#47) Duracellm... válasza Ringman (#45) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Van némi ráció abban amit írsz:
Az a borda a csipszett körül olyan 40C° körül van üzem meleg 50-60C°fulload(volt ilyen lapom régen) :K

a "Dávidka" tetszik, lenne is hozzá pwm-es delta ventim, tartalékba ;]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#48) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sose értettem ezeknek a monstrumoknak a létjogosultságát, akinek ekkora teljesítmény kell, az már inkább vízre vált.

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#49) Male válasza Straw (#2) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Először nem vettem észre a képen... mondom "Jé, ez ugyan olyan, mint az előző!", utána esett le, hogy van még valami a képen, és az másik hűtő :DDD

Amúgy ez a hátulról felcsavarozás.... a GeminII-met így kell felrakni, csak ennél ez a szabályos megoldás... nem tudom miért nem gondoltak erre a Scythe-nál. (Mondjuk ehhez meg ki kell szerelni az alaplapot a házból.)

FireKeeper: Nem mindenki akar vizet a gépébe... nomeg nem a nagy teljesítmény a lényege, hanem hogy hangtalanul teszi / tenné a dolgát. A víz azért macerásabb és drágább megoldás.

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#50) Xaels

Xaels
(PH! kedvence)

Érdekes hűtők.

A Susanoo-t igazán megnéztem volna 1db 200mm-es ventivel mit alkot, szerintem úgy jobb eredményt ért volna el.

A Kozuti nagyon pofás mini hűtő. De az árát elég durvára szabták.

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.